GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am petrecut o noapte la aceasta pensiune in iulie 2008. Plecand destul de tarziu din Bucuresti spre Apuseni, am decis sa inoptam in cetate, in Sighisoara.
Intamplator am gasit pe un portal de turism aceasta pensiune situata chiar in cetate, langa Turnul Cositorarilor.
Pensiunea, ca mai toate cladirile din zona, este monument istoric si respecta stilul arhitectural al zonei atat la exterior, cat si la interior.
Inauntru predomina mobilierul din lemn masiv, vechi, cu ornamente cu iz medieval, atat in camera, cat si pe hol sau in baie. Dpdv al curateniei totul a fost impecabil, asternuturi curate, prosoape asemenea, sapun, sampon si toate cele necesare.
Despre serviciile de masa nu pot spune nimic, intrucat in pretul camerei nu e inclus micul dejun, iar masa am servit-o la un restaurant din apropiere.
In concluzie, e un loc deosebit si in pofida pretului destul de piperat eu spun ca e o alternativa viabila pentru a vizita cetatea, mai ales daca mergeti pentru prima data in Sighisoara sau doriti sa impresionati pe cineva cu frumosul stil medieval ar locatiei.
Trimis de OvidiuH in 06.09.10 18:31:31
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (OvidiuH); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.21882816 N, 24.79205456 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
9 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Intotdeuna mi-am dorit sa vizitez Sighisoara, n-am avut prea multe ocazii pana acum, dar tare mi-as dori.
Cât de rustică şi medievală-i pensiunea, la fel îi şi drumul (strada) .
Ce ne poţi spune de preţ? Ai zis că-i scump, dar nu ai indicat preţul. Şi chiar dacă nu ai mâncat acolo, măcar spune-ne dacă are restaurant, ori măcar numele restaurantului de lângă, la care zici că ai mâncat.
Mulţumesc.
Drumul din imagine este doar pietonal, spartan ce-i drept. Totusi atunci inca lucrau de zor prin zona si puneau piatra. Probabil acum au si terminat. In spatele pensiunii exista drum cu piatra cubica si parcare amenajata.
Noi am platit acum 2 ani 160 RON pe camera fara mic dejun in weekend. Acum am vazut ca pretul este de 200 RON in sezon si 130-160 in extrasezon sau in timpul saptamanii.
Pensiunea are si bar/restaurant, nu stiu insa sa-ti spun detalii despre meniu sau preturi.
Cina si micul dejun le-am servit la restaurantul Burg situat la vreo 100-150 m.
Drumul pietonal s-a terminat de asfaltat.
La restaurantul pensiunii am fost în a doua seară de festival şi am fost plăcut impresionată de atmosfera intimă dar şi de amenajarea interioară, totul cu foarte mult bun gust, cu accente ce amintesc de breasla meşteşugarilor al căror nume îl poartă. Servirea a fost ireproşabilă, domnişoarele erau îmbrăcate în costum tradiţional săsesc. Preţurile nu erau chiar mici, dar acceptabile totuşi: o cană mare de limonadă 10 lei, un ştrudel cu mere mai special, îmbrăcat în îngheţată şi dulceaţă de vişine 10 lei.
Recomand şi eu acest local celor ce îşi doresc ceva mai deosebit.
Peste doua zile merg in Sighisoara la Casa Barocca. Cautand ceva impresii pe AFC am observat ca de fapt fotografiile atasate de OvidiuH pentru Casa Cositorarului reprezinta de fapt apartamentul Casei Barocce.
Din ce am observat pe site-ul Casei Cositorarului aceasta are altfel de camere (2).
Il rog pe Ovidiu sa ne spuna daca ma insel.
Oricum abia astept sa ajung si cu siguranta voi posta impresii despre Casa Barocca si imagini din interior si poate reusesc sa intru si in Casa Cositorarului, care este situata chiar langa aceasta.
Buna, Mona,
Sincer nu stiu ce sa-ti spun. E posibil sa se mai fi reorganizat de cand am fost eu acum 3 ani, iar din poze pare sa fie aceeasi locatie. Ce pot sa-ti spun cu siguranta e ca acum 3 ani nu se numea Casa Barocca.
@ mona28
dupa ce te intorci din sejur, daca mergi cu masina, te rog sa faci si o referire la posibilitatiile de parcare asa cum le-ai gasit la fata locului. cu citva timp in urma am incercat sa optin informatii concrete la acest punct cit si in privinta celorlalte costuri, de ex. a micului dejun si nici dupa mai multe schimburi de mail din pacat nu am reusit. ma aburea si ma invirtea ca la ploiesti. ca este, c-o fi, ca se poate rezolva, etc. micul dejun imi amintesc ca era enorm de scump.
Locuri de parcare vei gasi cu siguranta, chiar in spatele pensiunii.
M-am intors de la Sighisoara si am avut dreptate (impresii aici). Camera in care a stat Ovidiu se afla in Casa Baroca. Este insa foarte adevarat ca cele doua pensiuni, respectiv Casa Baroca si Casa Cositorarilor sunt lipite intre ele, existand si ceva grade de rudenie intre proprietari. Partea din fata a pensiunii si partea din lateral stanga sus, asa cum este ea in foto postate de Ovidiu este Casa Baroca, iar partea din lateral stanga jos si spate este Casa Cositorarilor.
In ceea ce priveste parcarea noi am parcat in fata Casei Baroce, in parcarea amenajata, la indrumarea persoanei de la receptie. Masa se poate servi doar la Casa Cositorarilor la restaurant. In casa Baroca exista o bucatarie unde am mancat in regim propriu, desi ne-au intrebat daca dorim sa servim micul dejun. Nu mai stiu pretul micului dejun, dar il gasiti pe site-ul Casei Baroce. Cele doua pensiuni au site-uri proprii unde puteti gasiti atat tarifele cat si galeriile foto in care sunt prezentate camerele.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2019 Un loc de poveste — scris în 10.12.19 de robert din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Mar.2019 'O bună alegere' — scris în 04.04.19 de BogdanParpala din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2016 Casa Cositorarului – călătorie romantică în epoca medievală — scris în 26.03.17 de Cris din BRAșOV - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Casa Cositorarului - atmosfera medievala — scris în 28.08.15 de sed din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Dec.2014 Romantism medieval autentic — scris în 09.02.15 de crismis din GALAțI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 O locatie cu totul romantica — scris în 22.08.12 de miha_t din BUCURESTI - RECOMANDĂ