EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Casa Comana4 / MENIU
Hotel Casa Comana – în mijlocul naturii, un decor reușit pentru amintiri, distracție și relaxare
Căldura sufocantă te moleșește, soarele nemilos aruncă săgeți fierbinți și toropește totul. Dar când sună telefonul și ești anunțat că s-au mai adunat ceva ani de la terminarea facultății și urmează marea întâlnire, atunci te trec toți fiorii, uiți de caniculă sau coduri roșii. Dintr-o dată timpul se comprimă și totul parcă a fost ieri. Emoțiile admiterii, sprijinul și încurajările părinților care acum, privesc de sus, tovărășia unor profesori remarcabili, practicile agricole la gogoșari, toată distracția și voioșia tinereții... Toate îți trec rapid prin minte și evident, răspunsul este DA.
Când: început de iulie
Unde: Hotel Casa Comana/ Domeniul Casa Comana
Adresa: Strada Gelu Naum 607, Comana, jud. Giurgiu
Website: https://casacomana.ro/
Telefon: 0734 079 934
E-mail: info@casacomana.ro
M-am bucurat când am auzit locul întâlnirii. Citisem cu plăcere ultimele impresii de primăvară, scrise pe site de @k-lator, apoi celelalte impresii cu idei de relaxare, plimbare, dar și cu aglomerația specifică locului.
Mă mulțumisem cu ceea ce citisem și nici prin gând nu îmi trecea că voi ajunge, atât de repede, acolo.
Vinerea la amiază, cu o atmosferă fierbinte, Comana este adormită. Clădirea albă a hotelului, simplă șiliniștită, așteaptă zarva oaspeților.
Recepția ne întâmpină primitoare și răcoroasă. Cazarea se face rapid, primim o cameră frumoasă cu un nume pe măsură „Apus de Comana” , camera 22B, adică etajul II, în corpul B. Pentru corpul B, accesul se face pe scări, corpul A permite și accesul cu liftul. Pentru cameră am primit cheie, iar pentru alimentarea cu energie electrică un card.
Atmosfera din interiorul hotelului este foarte plăcută, totul este curat, luminos și cel mai important... răcoros.
Decorațiunile suntun mix, de tradițional românesc cu ceva italienesc, sau chiar nemțesc, dacă stau și mă gândesc la sala de mese care aduce a un gasthof din Bavaria. Oricum o combinație care este plăcută oaspeților.
Camera „Apus de Soare” este roz, chiar foarte roz, dar este bine când se gândește cineva să îți aducă veselie în viață. Camera este suficient de mare, cu un pat dublu comod, noptiere, veioze, prize la capul patului. Un blat mare, tip masă cu un scaun, completează mobilierul. Tot acolo, ascuns de ușile pictate se găsește răcitorul cu diverse produse, contracost.
Pe masă este o veioză, o tavă cu două pahare de sticlă. Pentru cele 4 stele, poate că ar fi trebuit ca pe lângă pahare să fie și apă plată sau minerală din partea casei. De asemenea ar fi fost utilă existența unei cafetiere sau a unei căni electrice. Pe masă se găsesc albume și cărți cu informații despre Delta Neajlovului, Mănăstirea Comana precum și monografia satului Comana. Interesante, cu informații deosebite pentru cei care nu cunosc prea multe despre istoria sau geografia locului. Mi-a plăcut să le răsfoiesc.
În holul camerei se găsește șifonierul cu seif, halate de baie, papuci, perne suplimentare. În cameră, pe un perete se găsește și un cuier.
Televizorul pe perete, cu o diagonală nu prea potrivită vederii noastre, dar nu a fost o necesitate.
Mi-a plăcut foarte mult balconul, mare și umbrit, cu masă și două scaune. Pe balcon există sistem de iluminare. Un loc minunat, pentru cafea și lectură, cu o priveliște tihnită, către o zonă verde. Păcat că a fost prea cald să stau pe balcon, am făcut poze, am admirat peisajul și cam atât. Nu există plasă de țânțari la ușa balconului, dar nu am avut țânțari pentru că fiind foarte cald, am ținut ușa închisă, utilizând din plin aerul condiționat.
Wi-fi-ul a funcționat foarte bine.
Baia măricică, luminoasă, foarte curată, dotată cu tot ce este necesar, prosoape, cosmetice, uscător de păr. Totul funcțional.
Micul dejun este servit la parterul hotelului, într-o încăpere mare, decorată cu tot soiul de inimioare, cocoși, rafturi cu sticle de vin, aspectul fiind la prima vedere, asemănător unui restaurant nemțesc, așa cum am menționat mai sus. Preparatele se găsesc pe o terasă, închisă cu geamuri largi, ce se pot deschide pe timpul verii. Așa cum era și atunci când am fost noi. Pe această terasă sunt și două mese de câte patru locuri. Mi-au plăcut produsele de la micul dejun, proaspete și diverse, frumos prezentate. Pentru toate gusturile, erau preparate reci și calde: mezeluri, brânzeturi, diverse tipuri de cașcaval, unt, legume, miere, gemuri, iaurturi simple sau cu fructe, lapte, ciuperci, bacon prăjit, crenvurști, omletă simplă sau omletă la cerere, făcută la fața locului, cu diverse ingrediente în funcție de dorințe. Ca desert erau produse de patiserie, fructe și pepene verde sau galben. Cafeaua foarte bună.
Restaurantul Casa Comana, foarte pitoresc, așezat pe malul lacului, a fost locul în care am mâncat o singură dată, vineri, pe la amiază. Mâncarea a fost bună, e drept că am luat preparate clasice, cum ar fi: ciorbă de văcuță (27 lei), șnițel de pui (42 lei), piept de pui la grill (40 lei) cu salată de varză (20 lei), cartofi prăjiți (15 lei), bere Nenea Iancu (20 lei), limonadă (0,3l-17 lei), cafea expresso (12 lei). Meniul și prețurile sunt pe site-ul restaurantului și sunt actualizate.
Prețurile, sigur, sunt discutabile. Se poate și mai ieftin dar și mai scump. Atmosfera și companionii au făcut ca problemele pecuniare să fie pe un loc secund.
https://casacomana.ro/meniu-restaurant-casa-comana-2023/
Restaurantul Casa Comana este singurul restaurant deschis și în timpul săptămânii. Celelalte restaurante de pe domeniu se deschid doar în week-end.
Personalul tânăr și amabil, face față diverselor cerințe ale noastre.
Pentru masa festivă, am fost primiți în Sala Regina Maria. O sală elegantă, răcoroasă, boltită, cu elemente de zidărie, în care pe un perete se afla portretul Reginei Maria, înconjurată de bujori, floarea simbol a României. Din această sală se poate ieși direct afară, pe o terasă și în piațeta Regina Maria.
Preparatele de la masa festivă au fost combinații din meniul restaurantului: la aperitiv - Platoul domnitorului și Platoul rece țărănesc, iar la felul principal – Platoul valahului și Platoul voievodului. Desertul, la alegere. Eu am luat mousse de ciocolată. Toate preparatele au fost gustoase și bine pregătite.
Distracție, relaxare și aventură, conform programului afișat pe site și cu prețurile aferente. Cu toată infrastructura amenajată, de divertisment și aventură, chiar nu te poți plictisi.
Dar și o ușoară plimbare pe Domeniul Casa Comana te poate face fericit. Trei elemente dau farmec plimbării... trei elemente alcătuiesc acest petic de frumusețe: pădurea ocrotitoare, apa viața locului, viețuitoarele care sunt podoabele lacului.
Grădina cu mirodenii, trandafirii parfumați, podurile pline de flori, aleile ce urmează unduirile lacului, stufărișul misterios al bălții adăpostind pești și libelule, păsările ciorovăitoare, toate alcătuiesc un puzzle al naturii la Comana.
Ne-am simțit foarte bine aici, cu emoții și amintiri, cu prieteni și profesori. Locul este ospitalier, terasele pe malul lacului sunt îngrijite și relaxante.
Recomand o ședere la Hotelul Casa Comana, pentru relaxare, distracție sau pentru obiectivele reprezentative din zonă, incluzând aici și o vizită la Mănăstirea Comana sau Parcul Natural Comana.
Plimbări frumoase!
Trimis de doina_c24 in 10.09.24 20:38:07
- A fost prima sa vizită/vacanță în COMANA [GR]
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (doina_c24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.17215100 N, 26.13580400 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@doina_c24: M-am uitam în caseta tehnică și mi se pare un raport preț-calitate excelent. Iar după ce-am citit articolul și am văzut fotografiile, e de luat în seamă pentru un sfârșit de săptămână, mai ales că nici nu e prea departe de Ploiești.
Mă uitam la corpul B în care ați fost cazați. Doar camerele de la etajul doi au balconul așa” răcoros” ? Balconul ăla face toți banii.
Mi-a plăcut tare mult descrierea. Parcă mi-a părut rău că s-a terminat articolul așa repede.
@Pușcașu Marin:
Da, și pentru noi a fost o surpriză foarte plăcută. Totul ne-a plăcut. De la prețuri la hotel, peisaj, mâncare... băutura... distracție. Într-un cuvânt fără cusur.
Și noi ne-am gândit la o revenire, având în vedere apropierea de Ploiești. Cam o oră jumătate a fost drumul. Bonus au fost și roșiile gustoase cumpărate de pe drum.
Balconul... da, mi-a plăcut maxim, păcat că a fost prea cald să ne bucurăm de existența lui. Nu știu exact cum este la alte camere. Spre exemplu prietenii noștri, la același etaj și corp nu au avut deloc balcon.
Cel mai bun lucru, la cazare se poate cere cameră cu balcon.
Mulțumesc pentru ecou și vot!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2016 Un weekend superb — scris în 11.12.16 de caliope1979 din SIBIU - RECOMANDĂ