GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am petrecut cateva zile de Paste la aceasta pensiune de 3 stele si am ramas placut impresionata de serviciile oferite si de atmosfera intregii locatii.
Cladirea considerata monument istoric adaposteste atat Casa Baroca, cat si Casa Cositorarilor cu o cofetarie deosebita despre care am scris, cele 2 locatii avand intrari separate.
Casa Baroca are o pozitie centrala, in cetate, mai exact pe str Cositorarilor la cativa metri de Turnul Cositorarilor si Scarile Acoperite, la 100 de metri de Turnul cu Ceas si Casa Vlad Dracu.
Parcarea este asigurata in fata pensiunii, sunt locurile pensiunii, dar trebuie mentionat ca parcarea in cetate costa 15 lei pe zi (se plateste la intrare in cetate, unde se afla bariera administratiei locale)
Casa Baroca iti ofera confortul si linistea de care ai nevoie cateva zile, pentru ca propriu zis nu exista receptie in incinta, cazarea se face la magazinelul cu suveniruri de la intrare.
Pensiunea dispune de un apartament cu un dormitor, camera dubla in mansarda unde am fost cazata eu, si o camera fier forjat. Ultima se afla la parter, un picut mai micuta, dar care are iesire la o incapere foarte interesanta utilata cu un gratar si o masa cu scaune unde cei cazati aici isi pot face siesta.
Intreaga locatie este deosebita, decorata in stil medieval, cu mobilier vechi, unele piese sunt chiar ale casei, datand din 1800. Am remarcat atenta preocupare pentru detalii si decoratiuni din secolele trecute si un miros placut de lemn si parfum dulce, toate acestea compunand o ambianta placuta si totodata intima.
Scara interioara te duce spre apartament, spre bucataria cocheta si complet utilata unde servesti micul dejun, si spre camera dubla din mansarda.
Micul dejun cu produse traditionale, preparate chiar de patroana, o femeie tanara si foarte amabila, compus din zacusa traditionala de casa, dulceturi parfumate (afine, visine cu menta, corcoduse, caise etc), rulada si drob etc. Mic dejunul, diversificat in fiecare zi, era servit de fata din casa imbracata in straie sasesti.
Patronul, foarte amabil ne-a oferit din partea casei o palinca extraordinara, iar drept cadou 2 "suepsuri" ptr a bea taria, apoi ne-a oferit si suc de mere ecologic produs de fabricuta Fundatiei Transilvania, fundatia patronata de printul Charles. Bine-nteles ca am fost incantati de produsele traditionale, la plecare achizitionand cateva borcane de dulceturi si zacusca facute in casa, precum si 2 sticle de suc de mere fara zahar si conservanti, produs la fabrica din Malancrav unde se afla si livada cu meri.
Cireasa de pe tort a fost de fapt in ziua de Paste, cand ne-a fost servit un cozonac exceptional pregatit de o sasoaica de-a locului, dupa reteta traditionala, as putea spune ca a fost cel mai bun cozonac pe care l-am mancat, aromat, plin de nuca, felia fiind foarte grea, asa cum ii sade bine unui cozonac de casa.
Personalul foarte amabil, fata din casa care se ocupa atat de menaj cat si de bucatarie, ne-a intrebat ora la care sa ne pregateasca micul dejun. Am ales ora 10-11, fiecare client isi alegea ora la care dorea sa fie servit.
Camera foarte curata, cu mobiler vechi, si grinzi originale prinse in cuie din lemn din vremuri demult apuse are vedere spre terasa cofetariei Casei Cositorarului. Ceea ce m-a impresionat in mod placut a fost conservarea si restaurarea pieselor vechi, bucati din caramida sau lemn original este atent valorificat ca intr-un muzeu.
Recomand acest loc pentru ambianta medievala, mancare de casa traditionala si amabilitate... Cu siguranta va fi o experienta unica intr-un cadru placut si totodata intim...
Trimis de elenahelen in 21.04.12 10:42:33
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (elenahelen); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.21868830 N, 24.79232270 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
foarte frumos design si o atmosfera intima, desi eu sunt sinura ca nu o sa dorm niciodata acolo din cauza de preventie fengshuistica (nu este bine sa dormi cu barne deasupra patului)
@MCM: Daca sunteti adepta FENG -SHUI, puteti opta pentru celelalte camere, unde aveti pereti albi deasupra capului... Eu m-am simtit minunat, cred ca uneori totul tine de modul cum priveste fiecare lucrurile...
@elenahelen, ma bucur ca ti-a placut la Sighisoara. Intradevar Casa Baroca este o pensiune de recomandat iar cafeneaua de la Casa Cositorarului este un loc unde imi duc musafirii fara nici o teama ca as putea da gres.
@MCM, moooooama, m-ai spart, feg-șui, u-șu, karate kid, kamikaze... alooooo, Sighisoara e in buricul Romaniei, nu in China
Asa dormeau sașii nostri, (care sunt mai sași decat sașii vostri pe vremuri si nu au mai patit nimic.
@Andox: Nu stiam ca sunt doua tipuri de sasi , multam de lamurire ))
@Andox:: -))) E a treia oara cand merg in Sighisoara, ultima oara am prins si festivalul acum vreo cativa ani... si am ramas impresionata... cat priveste pensiunea, eu m-am simtit foarte bine, iar de cafeneaua de la casa cositorarului am scris, abia ma dezlipeam de acolo: -)... toata dimineata si dupa-amiaza mi-o petreceam acolo... Recomand si San Gennaro unde se manaca pizza foarte buna si au o terasa interioara cocheta...
@ Andox
cu citeva zile in urma m-am intors din sighisoara. cu toate ca fata noastra este o mare admiratoare a cetatii medievale, am preferat sa ne cazam in orasul de jos. problema (costurile) urcarii si parcarii in cetate nu este indeajuns rezolvata pentru turisti. citeva seri la rand, in timp ce stateam pe una din terasele din cetate, am putut observa cum politia impartea mandate de amenda la masiniile acolo parcate.
probleme asemanatoare legate tot de acest punct, dar si referitor la detalii pe care le-am cerut in privinta cazarii si a micului dejun la ,,casa cositorarului,, m-au oprit cu ani in urma sa ma cazes la aceasta locatie. imi amintesc ca puneam intrebari concrete legate de micului dejun si de posibilitaiile de parcare, in schimb administratorul ma aburea si ma invirtea fara ami putea da un raspuns concret.
Elena frumos ai scris tu, îmi place! Mă bucur nespus că cetatea Sighișoarei te încântă așa de mult! Eu m-am întors azi de acolo ușor desumflată, de prețuri, de starea multora dintre clădiri și a turnului, de numărul redus al turiștilor! Datorită ție am fost la casa cositorarilor, i-am dus pe colegii mei fiind sigură că o să găsim un desert bun. Când am văzut oferta (limitată) și prețul de 10-15 ron pentru o felie de tort sau plăcintă, am rămas singură, ceilalți din grup s-au evaporat. Am renunțat și eu, apoi plimbându-mă prin cetate, am constatat că prețurile la toate sunt exagerate, clătite de 14 lei, de exemplu... în fine. Iar cazarea, pare ok, dar eu nu aș putea să stau în cetate, clădirile înguste cu aspect de hrubă și locațiile destule în paragină mi-au paralizat dorința de a petrece vreo noapte pe acolo. Iar turnul celebru care e într-o stare tot mai proastă... mare păcat!
@larissa2012: Multumesc mult, ma incanta Sighisoara, este o mandrie a noastra, un exemplu ca se poate face turism si la noi, mai ales ca detinem un patrimoniu cultural acolo. Asta e farmecul cetatilor medievale cu cladiri vechi, inguste, cu ziduri crenelate, strazi din piatra. Mie imi place foarte mult, cand ajung in cetate ma simt cu adevarat mandra ca sunt romanca si ma bucura sa vad turistii straini cum raman incantati la vederea ei.
Oferta din cofetatie este limitata, intr-adevar, la torturi, sunt 5-6 tipuri, strudel cu branza, cu mere, inghetata, etc. Este totusi o cofetarie exclusivista, iar retetele sunt facute special pentru cofetarie, nu este o cofetarie de duzina, " la norma " ca sa zic asa, asta e farmecul. Eu am luat strudel cu branza cu 8 lei si tort cu 10 lei... Sper ca data viitoare sa gasiti totul asa cum doriti.
Joi voi ajunge si eu in Sighisoara, cazarea mi-am asigurat-o chiar la Casa Baroca! Ma bucura sa vad aceste review-uri minunate, ma astept la o mini vacanta minunata! Voi reveni cu pareri la intoarcere!
@mousereal: Sper sa va placa! sedere placuta! : -)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2013 Atmosfera de poveste — scris în 12.08.13 de Adryya din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Ceva special.... — scris în 26.08.12 de Romeo2011 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2011 Medieval, dar modern — scris în 27.07.11 de mona28 din SLATINA - RECOMANDĂ