BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
La începutul pandemiei, am hotărât, împreună cu încă cinci prieteni, să facem un sejur într-un loc mai puțin năpădit de turiști, drept care am ales Sulina (vroiam soare, mare și plajă liniștită). Am făcut rezervare din mai, cred, la pensiunea Adriana, pentru că are doar 6 camere, exact câte familii eram noi. Că două familii au renunțat între timp, nu cred că interesează pe cineva.
Ca să ajungi la Sulina, nu o poți face decât pe apă, de la Tulcea. Ori te duci cu un pasager Navrom Delta (cu 2 punți, o singură cursă/zi), care face 4 ore, contra a 48 lei, ori alegi transport rapid cu șalupe de 14 locuri, care te duc în 1,4 ore, și te costă 60 lei. Am ales transport rapid, cu societatea Eco Delta Trip, care are 7 curse/zi, și sunt punctuali, nu se joacă. Pe net găsești vreo trei firme care fac asemenea transport, la ore diferite. Șalupele pleacă de pe faleza Tulcea, găsești pe net debarcaderele.
Problema, la Tulcea, este unde îți lași mașina! Orașul este full de autoturisme, parcările, la fel. Dacă nu ai un prieten (cum am eu), căruia să-i lași mașina în curte, e bine să te duci la port Tulcea aval, unde există o parcare mare, păzită, și, contra a 20 lei/zi, să lași mașina. Nu uita să-i ceri operatorului de șalupă să te ia de aici, nu după faleză.
Despre pensiune
Pensiunea este relativ aproape de faleză, unde te lasă șalupa. Dacă ai bagaje voluminoase (la șalupă acceptă 20 kg/pers., dar, dacă vii cu 25-30, nu-i bai), îl suni din timp pe proprietar (Ștefan R.), și îți va trimite un triciclu electric, cu platformă și remorcă, care îți va aduce bagajele (dai cât vrei băiatului care vine).
Locația, nespectaculoasă, are 2 corpuri: cum intri, drept în fața ta (în fundul curții), se află 2 camere (parter + etaj), camere mari, cu baie proprie, aer cond., răcitor, tv, dulap. Corpul din stânga are 4 camere, mai mici, dotate la fel, doar una din ele având baia pe hol (doar tu o folosești, ai cheie). Din păcate, există un singur frigider, în corpul cu 4 camere, pe hol, insuficient pentru 6 familii.
În curte există o bucătărioară mică (2x2m), cu aragaz, chiuvetă și veselă, un wc și o masă sub un umbrar de viță de vie. Noi am stat aici. În plus, în față se află o terasă acoperită mare, cu o vitrină frigorifică pentru turiști, unde poți lua masa. Dezavantajul: este cald înăuntru, fiind insuficient ventilată.
Locul este liniștit, nefiind trafic auto. E ca la țară: seara latră câinii, dimineața… cântă cocoșii! :)
Proprietarul nu locuiește aici, vine dimineața. Este foarte amabil, comunicativ, îți poate oferi, contra cost, un storceag și un pește prăjit (25 lei/porția).
Una peste alta, cazarea a fost ok, curat în camere, pensiune de 2 stele, zic eu. Nu e pentru mofturoși.
Plaja este excelentă, fără muzică de niciun fel, cu umbrele, șezlonguri (15 lei/buc) și 3 mini-baruri, de unde poți lua o bere/apă/suc/cafea. Există și 2 restaurante, chiar la intrarea pe plajă. Nisipul este foarte fin, plaja este curată, în apă trebuie să mergi cam 40 m ca să-ți ajungă apa la piept. Nu există salvamari.
Până la plajă sunt 2,6 km, chemi un taxi (sunt destule, iei un nr. de mobil de la unul din ei), 11 lei pentru 3 sau 4 persoane nu mi se pare mult. Există și 2 maxitaxi, dar nu am vrut să ne înghesuim cu necunoscuți.
Temperatura max. a fost de 29 gr. C, s-a stat până seara târziu în mânecă scurtă. Foarte puțini țânțari (seara), nu am fost înțepat niciodată, am avut la noi spirale fumigene și sprayuri contra țânțarilor, nu toți le-au folosit.
Ce se poate vedea în Sulina, localitate cu aprox. 3.000 locuitori!!!
- faleza, lungă de vreo 2 km, cu numeroase terase;
- catedrala ortodoxă Sf. Nicolae și Alexandru;
- Palatul Comisiei Europene a Dunării;
- expoziția” Sulina veche” ;
- biserica greceasca Sf. Nicolae;
- una din cele 5 excursii în deltă. Recomand cu mâna pe inimă cea de seară (orele 18:00, durează cam 2 h), ca să vezi insula păsărilor, epava și asfințitul. Nu recomand excursia la pădurea Letea (nu am fost, dar am vorbit cu mai mulți care au fost), bani aruncați și pe excursie, și pe off-road, și pe masa pescărească…
Trimis de Cor Neliu in 12.09.20 20:21:03
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în SULINA. A mai fost în/la: Dunavățu de jos, Murighiol
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cor Neliu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.15479000 N, 29.65500900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Casa AdriAna, SULINA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc) Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: E ok poziționarea, dacă mergi pe jos, te duce și waze/google maps la pensiune.
@Cor Neliu: De reținut acestă cazare dar și informațiile despre ambarcaținue și despre excursiile opționale ce se pot face de aici!
@mprofeanu: Mulțumesc. În Sulina sunt multe pensiuni, majoritatea cu prețuri de până la 200 lei/noapte. Datorită pandemiei, cred, multă lume a evitat litoralul cunoscut și a venit aici. Proprietarul pensiunii Adriana ne-a sps că avea rezervări până la sfârșitul lui septembrie! Deci, rezervarea ar trebui făcută din primăvară, indiferent de pensiune, cred eu (avansul este prețul unei nopți).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)