ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.01.2022
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Galați
ÎNSCRIS: 27.07.12
STATUS: POSEIDON
DATE SEJUR
OCT-2021
DURATA: 2 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 45 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 15 MIN

Când istoria și viitorul își dau mâna cu armonie

TIPĂREȘTE

În primul weekend din oct 2021 ne-am gândit să dăm o fugă la București. Într-un fel, mi-a cam ajuns Bucureștiul, orașul studenției mele și al unei bune părți din rezidențiat. La vremea respectivă, abia așteptam să scap de orele petrecute prin tramvaie și metrou, de aglomerație și îmbulzeală, așa că mulți ani după ce am plecat am evitat să mă întorc, iar când am făcut-o, a fost mereu pe fugă și de maximă necesitate. S-a nimerit totuși să stăm vreo 2 zile acum câțiva ani, ne-am luat cazare cu vedere la Cișmigiu și am avut timp să batem (aproape) fără țintă străzile centrale, ba chiar să vizităm câte ceva... și am constatat că una e să fii turist în București și alta student/tânăr muncitor! ????... Turist – mi-a plăcut mai mult, am decis că vom recidiva...

Am avut 2 obiective: să petrecem, ceva timp cu Anca, prietena mea din copilărie (pe care, de asemenea, n-o mai întâlniserăm de mult) și să ne bucurăm de culorile toamnei. Nu i-am spus Ancăi că venim înainte de a rezerva cazare, că ne-ar fi pisat să stăm la ea; n-ar fi fost rău, dar am fi ratat experiența „hotelul care spune o poveste” ...

Pe care l-am căutat în zona lacurilor din nordul Capitalei, acolo m-am gândit eu că sunt șansele cele mai mari să ne întâlnim cu toamna! N-am „săpat” prea mult, mi-a luat ochii Hotel Caro. Precum fac de obicei, după ce citesc (măcar o parte din) comentariile de pe booking (în cazul de față, peste 1200), caut și pe site-ul hotelului (carohotel.ro) sau prin alte surse, atunci când există. Pe AFA sunt 2 articole – elogioase, dar destul de vechi. Am adunat: grădina minunată, vederile spre Lacul Tei, ambientul șic al camerelor, restaurantul și piscina; am tras linie și mi-a dat cu plus, așa că n-am mai stat pe gânduri și am rezervat!

După cum apare pe booking, hotelul oferă 2 tipuri de camere, unele cotate la 3* (standard) , altele la 4* (premium) . Diferența de preț nefiind semnificativă, am optat pentru varianta a doua: 2 nopți, mic dejun inclus plus acces la zona de wellness, cu drept de anulare gratuită până cu 3 zile înainte = 762 lei. La un moment dat, apropiindu-se plecarea, am stat și-am reevaluat situația... Virusache era din nou pe val; să mai mergem?? ; să lăsăm pe altădată?! Unde ne ducem noi, în inima celei mai mari aglomerații urbane din țară?! Nu mai bine mergem undeva, pe coclauri, la munte?!...

Până la urmă am decis că da, vom merge! Vaccinați cu 3 doze suntem, ne vom păzi ca până acum și gata, ne vedem de viață, doar n-o s-o luăm iar cu căpuțu’! Cu câteva zile înainte de plecare, nu știu ce mi-a venit să mai trag o ocheadă pe site-ul hotelului, unde am descoperit următoarea ofertă: cazare pentru 2 persoane în cameră premium (4*), mic dejun, accces la spa (până aici, la fel ca pe booking) plus parcare gratuită (altfel, parcarea costă 11 euro pe zi) plus un voucer de 120 lei pentru prânz sau cină servite la restaurantul propriu La Vitrine plus early check-in (12 în loc de 14) plus late check-out (15 în loc de 12) = 89 euro = 448 lei/zi. Se vede din avion că oferta de pe site era avantajoasă celei de pe booking; nu în mod semnificativ, dar cine nu se bucură când primește o reducere, cât de mică?!... Evident, am anulat prima rezervare și am făcut alta direct pe site-ul hotelului, am plătit pe loc cu cardul și imediat am primit mail de confirmare. Easy peasy, cum zice englezu’!

Am ajuns vineri seară (aiurea early check-in! datoria ne cheamă și ne vrea!), pe o vreme rece și umedă, am urmat indicațiile Waze, ne-au dus pe un traseu la care nu ne-am fi gândit în veci cu capul nostru; nici nu-l mai știu exact, ideea e că ultimii kilometri i-am făcut pe autostrada A3, care, după ce intră în București, se prelungește cu Șoseaua Fabrica de Glucoză. La intersecția cu Bd. Barbu Văcărescu, faci stânga și, după doar câteva sute de metri, „destinația dumneavoastră se află pe partea stângă” (doar că trebuie să tai ditamai bulevardul intens traficat într-o seară de vineri, dar nah, „cu răbdarea treci și marea” ...).

Înainte de a pătrunde pe domeniul Club Caro (unde o mică suprafață îi revine hotelului nostru), să aruncăm doar o privire fugitivă în trecut. Și n-are rost să inventez eu roata, mai bine citez direct de pe site, căci cine a scris, tare fain a făcut-o.

„Istoria acestui loc începe în 1902, când Fabrica de Glucoză Herăstrău ia ființă, după ce a fost construită timp de 10 ani, cu capital belgian și român. Putem spune că începerea construcției clădirilor de la Caro a avut loc nu la mare distanță de momentul 1 mai 1890, cel care a intrat în istorie pentru susținerea zilei de muncă de 8 ore și pe care îl sărbătorim astăzi în toată lumea ca ziua internațională a muncitorilor.

În anii ’30 fabrica avea o importanță sporită în contextul economic național. În anii 1940 a fost vizitată de regele Mihai I, în 1941 se militarizează în timpul guvernării Ion Antonescu, iar în 1948 se naționalizează, devenind și mai profund implicată în procesele economice inițiate de noul regim. În perioada comunistă, fabrica funcționează producând glucoză și spirt până în anul 1986, când producția de alcool este mutată la Fabrica Bragadiru.

După privatizarea din 1990, clădirile abandonate ale fabricii se transformă, treptat, din spații industriale în silozuri, depozite comerciale, laboratoare, apoi în primul club al Bursei Române de Mărfuri, apoi în hotel de 12 camere, apoi de 36 de camere, apoi de 90, până astăzi când ajunge la o capacitate de 189 de camere. Astăzi hotelul are 10 săli de conferință, 2 restaurante, 2 baruri, o terasă, un centru de health & fitness World Class și și-a transformat cele 5 ha de spațiu verde într-o grădină superbă cu ieșire către delta în formare a Lacului Tei.”

Am pătruns așadar pe poarta deschisă, ne-a întâmpinat o fântână veșnic curgătoare, am rulat încet pe alee, remarcând în stânga și-n dreapta clădiri de cărămidă roșie, înalte cât 4-5 etaje, sobre și impunătoare în același timp. Cea din stânga este o clădire de birouri, cea din dreapta hotelul Caro. În imediata apropiere poți lăsa mașina câteva minute, cât îți scoți bulendrele, apoi e musai s-o duci dincolo de barieră (un angajat a apărut mintenaș, zărindu-ne, și ne-a explicat cum stă treaba). Fix așa am procedat, împărțindu-ne atribuțiile: eu la check-in, Tati în parcare.

Holul hotelului e uriaș și de-a dreptul somptuos! Recepția se află undeva în stânga, în fața ei este o zonă de relaxare cu mese și fotolii îmbrăcate în pielea cea mai fină, ca obiect de decor o motocicletă (reală) cu carcasă roșu-grena (nu mă pricep, dar părea destul de fițoasă). Plus, aliniate lângă ușă, 2-3 chestii din alea cu care se cară tonele de bagaje prin hoteluri (desuete, după mine; cine mai vine cu zeci de papornițe?! dar, mă rog, dau bine în peisaj, conferă prestanță locului). În dreapta, un mic magazin de suveniruri (pe care nu l-am văzut niciodată deschis; poate că se deschidea la cerere, n-am întrebat), un bancomat, barul și, în plan îndepărtat, intrarea spre restaurantul La Vitrine. Tot în partea dreaptă se fac trepte ce urcă la primul nivel, unde se află al doilea bar (închis la data vizitei noastre).

Evident, m-am prezentat la Recepție, un tânăr amabil și regulamentar mascat m-a preluat. Au urmat formalitățile cunoscute, completat fișele de cazare, primit cartelele magnetice, împreună cu ceva informații despre micul dejun.

Camerele se găsesc la cele 5 niveluri superioare, accesibile cu lifturile sau pe scări, desigur. Între Recepție și zona de relaxare, în stânga, se face un coridor lung și sinuos, în mare parte mochetat, evidențiat de mici spoturi luminoase. Am depășit garderoba, am trecut pe lângă intrările spre sălile de conferință (ce poartă nume de renumiți savanți sau literați români) și în sfârșit am ajuns în fața celor 2 lifturi. Am remarcat un dispenser cu dezinfectant montat pe perete, în apropiere și altul chiar în interiorul liftului.

Până aici toate bune și frumoase... Am avut un mic impas când am ajuns la etajul al 3-lea, dând cu ochii de ușa masivă ce separă holul liftului de cel cu camere; ne-am redresat repede; din afară, ușa se deschide cu cartela magnetică pe care trebuie s-o apropii de un locaș special, iar din interior, se deschide automat, în baza unui senzor. Cool!

Un wow ne-a scăpat și când am pășit pe coridor, o clipă am avut senzația că ne-am teleportat pe o navă spațială: spoturi luminoase, mochetă, lambriuri de lemn natur. Ușile camerelor sunt integrate finuț în decor, abia de-ți dai seama care pe unde. Am acționat-o pe cea a camerei ce ne-a fost repartizată, 301 o cheamă și am pătruns în interior.

De prisos să povestesc că alimentarea cu curent electric se activează după ce bagi cartela în locul destinat, de lângă ușă – asta e de-acum ceva „fumat” prin multe locuri – ceea ce am și făcut. Camera s-a luminat pe loc și ni s-a dezvăluit în toată frumusețea sa reabilitată, care s-ar putea rezuma astfel: design modernist-industrial. Nu știu dacă știți genul, e destul de actual și la modă, eu l-am mai întâlnit pe ici, pe colo, prin mâncătorii, în general... Încearcă să îmbine confortul modern cu elemente de decor sobre, minimaliste, împrumutate din mediul industrial: țevi, cărămidă, frânghii, becuri nude etc. Pe mine mă surprinde de fiecare dată și-mi place foarte mult.

Camera noastră a avut de fapt 2 secțiuni, despărțite incomplet de o structură metalică în care erau incluse un imens blat din lemn nefinisat (doar lăcuit) și o oglindă uriașă cu 2 fețe, ce putea fi rabatată la 180° (inițial n-am înțeles de ce). Imediat după intrare se află zona de relaxare, compusă dintr-o canapea și o măsuță, iar dincolo de paravanul cu oglindă, zona de dormit, ocupată de patul matrimonial încadrat de noptiere și un dulap încastrat în peretele dinspre baie.

Patul avea să îndeplinească toate pretențiile noastre, dovedindu-se extrem de comod și odihnitor – saltea excelentă, lenjerie albă, de bumbac fin, câte 2 perne de căciulă și o pilotă ușoară și călduroasă. Pe pat am găsit un cartonaș al cărui mesaj principal era „please, change my bed linens today” , de fapt un îndemn spre a diminua consumul de apă, energie, detergent și a proteja mediul înconjurător; evident, în cele 2 zile cât am stat acolo n-am simțit nevoia să avem așternuturi proaspete în fiecare zi, iar cartonașul a rămas pe blatul de lemn.

Noptierele mi-au plăcut maxim: un fel de tamburine metalice, de culoarea bronzului; pe una din ele se odihnea un telefon fix, pe care de asemenea l-am exilat pe podea, în apropiere, spre a-mi face loc chestiilor personale. Deasupra noptierelor erau, desigur, întrerupătoare și prize, precum și câte o veioză minimalistă fixată pe peretele de cărămidă aparentă. În colțuri, câte o veioză suplimentară, design gen reflector. Plus o grămadă de spoturi și beculețe; ne-am cam prins urechile până am învățat de unde să le acționăm pe fiecare în parte.

Dulapul avea 2 secțiuni, de ambele părți ale ușii către baie. Interioarele optim compartimentate, iar o parte din spațiile de depozitare ocupate cu diverse lucruri utile: halate de baie și papuci de unică folosință, uscător de păr, umerașe, chestii de curățat pantofii, cană electrică, ceșcuțe și desfăcător de dopuri, seif și minibar. Surpriza a fost să găsim minibarul gol, n-am înțeles de ce, având în vedere clasificația camerei... Am uitat să spun că pe blatul de lemn, pe partea cu zona de relaxare, erau un espressor și o tavă cu pahare și câteva consumabile oferite din partea casei: pastile de cafea pentru espressor, pliculețe de ceai și zahăr și o sticlă mare cu apă.

Și acum baia... Ei, aici n-a mai fost surpriză, ci ditamai șocu’! Tot foindu-ne noi prin cameră, minunându-ne și pozând, nici n-am observat din prima... că ușa dinspre baie era total transparentă! În fine, noi ne-am amuzat de aspect, fiind „în familie” , dar poate nu toată lumea ar fi dispusă s-o facă... Altfel, baia spațioasă, frumușică și dotată peste măsură. Mi-a plăcut mult gresia cadrilată alb-negru, mi-a plăcut chiuveta rotundă încastrată, de asemenea, într-un blat de lemn natur lăcuit. Am avut cadă pe jumătate protejată de plexiglas, câte 2 prosoape imaculate și consumabile de toate neamurile și de calitate. A fost o chestie și cu acționatul apei la chiuvetă, pe bază de senzori, nu mai știu exact, țin minte că prima dată m-am chinuit un pic!

... Dar cea mai mare surpriză urma s-o am câteva ore mai târziu, după cină! Tati s-a dus să aducă ceva de la mașină, eu am urcat în cameră, unde am vrut să dau drumul la televizor. La naiba, dar unde-i televizorul?! M-am uitat de jur împrejur încurcată teribil; telecomanda o găsisem, dar televizorul pas! Măi, să fie!... Tati, inginer, nu și-a pierdut cumpătul: „N-are unde să fie decât în oglinda asta uriașă!” Și, într-adevăr, apăsând pe telecomandă, centrul oglinzii s-a făcut plasmă TV! Atunci am priceput de ce montaseră „oglinda” în sistemul acela rabatabil: poți sta în pat să te uiți la TV sau poți sta pe canapea! În concluzie: o cameră un pic cam deșteaptă pentru mine...

Camera are și balcon; de fapt, din câte mi-am dat seama, toate camerele au balcon. Păcat că a fost frig și nu ne-am putut bucura prea mult de el... Al nostru dădea spre fața hotelului, priveliștea includea o superbă clădire de cărămidă (cea transformată în birouri) încadrată de sălcii, iar dincolo de ea, în plan îndepărtat, câțiva din „zgârie-norii” de oțel și sticlă.

La capitolul „altele” : a fost numai bine de cald, hotelul beneficiază de climatizare centrală, din câte am priceput; perdele și draperii opace la fereastră, puteai face întuneric beznă dacă voiai; contraste îndrăznețe, dar plăcute – de materiale (cărămidă, parchet de lemn, structuri metalice) și coloristice (bej, gri, portocaliu, maro).

În loc de concluzie, citez din nou de pe site: „Am putea spune că, păstrând simbolurile memoriei clective și reîntregindu-le în peisajul urban, în timp ce adoptăm cele mai noi tehnologii, creăm un mic arc peste timpîntre revoluția industrială a secolului trecut – momentul 1 mai 1890 – și cea digitală, de astăzi, a camerelor inteligente și a automatizării controlului.”

... Am luat toate mesele la restaurantul hotelului, dar despre asta mă gândesc să vă povestesc separat, căci merită și nu-i musai să fii cazat la Caro pentru a mânca La Vitrine. Micul dejun se servește însă în alt restaurant, cel de la subsol, Clasic îl cheamă, într-un interval orar destul de lax, 7-10:30 de luni până vineri, 7-11 în weekend. Se poate servi și în cameră, prin serviciul binecunoscut. La acest capitol n-am amintiri notabile: mic dejun corespunzător unui hotel de 4*, bufet suedez cu de toate, solide și lichide, calde sau reci. Spațiul – drăguț și intim, dar un pic cam impersonal (în comparație cu ambientul modern de la La Vitrine).

Până la urmă, de spa n-am avut timp, am preferat să ne plimbăm un pic prin zona lacurilor și să socializăm cu Anca. Vineri seara doar am fost s-o inspectăm, eram obosiți, am zis că poate venim în seara următoare, când din nou am zis că poate duminică dimineață, dacă tot beneficiem de late check-out... Nici duminică n-a fost să fie, am decis să dăm o fugă la Ploiești, la mama.

Ca idee, n-aș zice că-i chiar zonă spa, ci mai degrabă un complex centru de sănătate. Cuprinde mai multe secțiuni, dispuse pe o arie impresionantă: sală de gimnastică cu zeci de aparate, piscină olimpică, saună. Funcționază zilnic între 6 și 22 (21 la sfârșitul săptămânii), accesul se face de la subsol pentru cei cazați în hotel și din exterior, pentru cei care vin din oraș (care beneficiază și de un spațiu generos unde-și pot lăsa mașinile sau bicicletele). Poți să-ți faci abonament, poți să-ți angajezi antrenor personal și am văzut și un stand impresionant cu tot felul de produse gen suplimente alimentare destinate sportivilor.

Aminteam la început de frumoasa grădină și anexele exterioare ale hotelului. N-am avut noroc de vreme bună, dar desigur că nu puteam să ne preumblăm și să ne băgăm nasurile prin toate cotloanele... Ba, am făcut-o în mod repetat: prima dată vineri seara, după cină, pe o ploaie măruntă; a doua oară sâmbătă dimineața, să vedem totul mai bine, pe lumină; și a treia oară câteva ore mai târziu, să-i prezentăm și Ancăi domeniul.

Am descoperit colțișoare minunate, un spațiu verde uriaș unde vara poți să te relaxezi pe șezlong și unde câteodată se fac proiecții de filme, romantice terase exterioare cu vedere la lac sau la grădină, alei de promenadă și un generos loc de joacă pentru copii. Din loc în loc, prin iarbă, sunt mașinării dezafectate, amintind vechea destinație a locului.

Citez again: „Suntem situați în apropiere de platforma de business Pipera, pe unul dintre cele mai aglomerate bulevarde din București, unde traficul de autoturisme nu încetinește decât în weekend. Cu toate acestea, aerul din interiorul complexului este curat, respirabil și proaspăt, chiar la orele de trafic maxim. Motivul?! Cinci hectare de spațiu verde, întreținut permanent și populat cu specii de pomi și arbuști rari, precum și o ieșire la delta în formare de pe Lacul Tei. Întreținerea unei suprafețe de spațiu verde cât mai generoase – chiar în detrimentul investiției imobiliare – a fost una dintre primele și cele mai importante alegeri pe care le-am făcut [… ].

Grădina Caro, deschisă către public și cunoscută și ca loc de desfășurare a multor evenimente [… ], este un plămân verde pentru zona Pipera Nord, pe care l-am creat și îl ținem sănătos îngrijindu-l în fiecare zi. În fiecare primăvară ajutăm plantele și arborii să-și recucerească spațiul. Adunăm resturile vegetale în vederea aplicării îngrășământului, iar arbuștii și tufele sunt tăiați și rearanjați sub îndrumarea arhitecților peisagiști. Gazonul trebuie aerat, se netezește terenul, se adaugă nisip pentru a se nivela suprafețele. [… ] Însămânțăm gazon acolo unde este nevoie. Pe scurt, circa 10000 de euro sunt investiți lunar doar în îngrijirea spațiilor verzi.

Ne place să ajutăm și speciile de păsări de pe lac să cuibărească sau să supraviețuiască. De aceea am construit plauri, insule plutitoare formate din rădăcini de vegetație, rizomi de stuf și elemente organice. Prin investiția în aceste insule, am creat un loc care atrage păsările spre zona din mijlocul lacului, unde sunt mult mai protejate. Astfel, familiile de zburătoare, în special rațele sălbatice și lișițele, pot depune ouă în siguranță.

Invitația noastră pentru voi este să vizitați grădina Caro și mica deltă de pe Lacul Tei. Veți descoperi o lume sălbatică fascinantă într-un mediu urban, în care găinușele sălbatice, bâtlanii, stârcii, lișițele, gaițele, cormoranii, rațele sălbatice ne oferă mici lecții despre supraviețuire, afecțiune și viață de familie.”

Evident, noi n-am avut parte de prea multă acțiune din cauza sezonului și a vremii urâcioase. Alta era să fi venit vara, am văzut că au și bărcuțe pregătite de plimbări pe lac, am fi prins terasele deschise, poate și micuța cramă (care îl încântase pe Tati, când i-am zis prima dată de rezervare). Totuși, toamna are farmecul ei, ne-am bucurat de culori calde, care ne-au încălzit sufletele și, parcă puțin, și aerul rece și umed...

... Pentru decazare, ne-am prezentat la Recepție, unde ni s-a făcut socoteala finală, conform pachetului achiziționat, și am plătit diferența. Ni s-a cerut feedback și l-am oferit. De minibar am uitat să zicem, dar chestia cu ușa de la baie nu era de ratat, normal! Domnișoara a zis că asta-i „buba” pe care o reclamă majoritatea turișilor și că da, lucrurile au fost gândite într-un fel și au ieșit în alt fel... Ușile au fost comandate nu-știu-unde (Singapore, sau ceva de genul) și trebuia să fie aparent transparente, dar în realitate opace. Cineva n-a înțeles bine sau s-a făcut că nu-nțelege și până la urmă investitorul a acceptat compromisul... Cel puțin asta-i povestea ce ni s-a spus...

Una peste alta, un hotel excelent, cu design futurist, dar și cu istorie cât cuprinde! Cu restaurant bun, iar grădina face toți banii, mai ales în sezonul cald! Bun și pentru întruniri mai mici sau mai mari, când va fi să fie... Recomand și m-aș întoarce cu drag!


despre CAMERE & COND. CAZARE

Minusuri: ușa transparentă dintre cameră și baie; minibarul gol

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de crismis in 08.01.22 12:29:34
Validat / Publicat: 08.01.22 13:24:09
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.

VIZUALIZĂRI: 1341 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P27 La plimbare pe domeniul Caro
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 63700 PMA (din 48 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 45.08 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    23 ecouri scrise, până acum

    webmaster
    [08.01.22 13:28:50]
    »

    Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

    — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

    — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

    Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

    (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

    ===

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [08.01.22 13:29:43]
    »

    @webmaster: Mulțumesc frumos!

    alex1987sbPHONE
    [08.01.22 14:05:23]
    »

    Sună și arată chiar bine... vădit mai bine decât traficul din București... ???? ????‍♂️... no așa cineva... ușa transparentă chiar unde merge și împăratul pe jos... ????????????

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [08.01.22 14:11:39]
    »

    @alex1987sb: Mda... Chiar așa ceva...

    Sincer, îi suspectez că au făcut-o intenționat. Am mai întâlnit ceva asemănător la Hotel Continental, Sibiu si încă pe undeva prin afara, nu mai știu exact unde... Se pare că-i o moda, probabil vor să se adreseze omului nou, lipsit de inhibiții... Acuma, pentru noi, soț și soață, n-a fost bai, dar când a venit Anca în cameră, a trebuit s-o așteptăm pe canapeaua de la intrare...

    ANILUPHONE
    [08.01.22 15:16:52]
    »

    Wow... pot spune văzând cum arată Caro și dincolo de gard, că pe exterior îl tot admir când trec pe bulevard!

    Am descoperit acest hotel (dar tot pe afară) când o nepoată a făcut nunta aici și nu a invitat toate nemurili... este prea scump și fițos!!!

    Și da pot spune că este fițos... și futurist... începând cu holul palierului și terminând cu ușa de la baie!!!

    Ai dreptate, ca turist vezi altfel un oraș...

    Foarte tare Caro, felicitări pentru alegerea făcută!

    În rest numai de bine!

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [08.01.22 15:24:39]
    »

    Mulțumesc mult! Da, locul se pretează perfect pentru evenimente de tot felul! Plimbându-mă prin areal, chiar mă imaginam într-o seară călduță de vară afară, privind lacul liniștit cu un pahar de șampanie în mână, din interior răzbatand acorduri de muzică bună... Fain loc; scriind despre el, am reintrat în atmosfera de atunci... Ăsta-i rolul AFA, nu?! Să te facă să mai trăiești o dată experiența de atunci...

    doinafil
    [08.01.22 16:09:04]
    »

    Foarte bun articolul, bine scris (și descris) ! Nu știam - chiar dacă sunt bucureșteancă get-beget, despre acest hotel, foarte modern, decorat în stilul „industrial chic” .

    Mă bucur pentru orașul meu că s-au păstrat aceste ziduri frumoase! Am văzut câteva poze mai vechi ale fabricii și nu-mi vine să cred că s-au restaurat atât de bine. Asta înseamnă să angajezi mână calificată de lucru, să nu facă rabat la detalii. Ce să mai spun despre cum arată interioarele?! Nu-ți vine să crezi că acolo au fost hale de producție, mai mult sau mai puțin bine întreținute. Bravo arhitecților și designerilor care au imaginat și realizat așa o transformare!

    M-a „dat gata” televizorul-oglindă, despre care n-am auzit și nici văzut, până acum.

    Într-adevăr, ușa aia de la baie poate să te inhibe, când e vorba de-ale burții! Dacă e vorba de soți, mai treacă-meargă! Ce te faci, însă, când ești la începutul unei idle?!

    webmasterX
    [08.01.22 18:35:37]
    »

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    -

    Văd de-abia acum (pe hartă) că pe AFA mai există o rubrică „Hotel Caro Parc”

    amfostacolo.ro/hotel9.php ... curesti&id=2130

    Citind pe saitul lor, văd că fac referire la „Domeniul Caro”

    - or fi 2 hoteluri distincte, acolo, pe același domeniu?

    - sau e doar unul ssingur, care în trecut să se fi numit „Hotel Caro Parc” ?

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [08.01.22 18:47:39]
    »

    @webmasterX: Localizarea pe hartă e perfectă.

    Cred că Hotel Caro Parc e o denumire mai veche. Acum am văzut și eu rubrica de pe AFA dedicată... La articolul colegului @boriss007, există un ecou care ne lămurește pe deplin, semnat Octavian Lazăr (probabil, manager sau ceva de genul). E vorba de un singur hotel, cu camere de 3 și 4 stele, situate în clădiri separate.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [08.01.22 18:53:48]
    »

    @doinafil: Și eu mă bucur nespus când constat că au fost salvate clădiri vechi, mai ales la modul la care s-a procedat în cazul de față! Felicitări inițiatorului/-lor și tot respectul!

    Oglindă cu televizor în ea nici eu n-am întâlnit până acum, de-aia am și povestit, că m-a dat pe spate!... Iar chestia cu ușa de la baie... Ce-i drept, noi ne-am amuzat, dar vorba dvs, dacă relația e mai tânără?!... Țin minte că la primele întâlniri evitam să-mi comand la restaurant chestii care m-ar fi pus în situații stânjenitoare, gen spaghetti sau pește...

    Una peste alta, a fost fain și am rămas cu amintiri minunate!

    webmasterX
    [08.01.22 19:24:33]
    »

    @crismis:

    E vorba de un singur hotel, cu camere de 3 și 4 stele, situate în clădiri separate.

    Mulțam fain -- am condensat cele 2 rubrici — mutând totul aici: amfostacolo.ro/hotel9.php ... curesti&id=2131

    Yersinia Pestis
    [08.01.22 20:23:53]
    »

    Ca și tine, am mari emoții cu Bucureștiul: am făcut, 1 an și 4 luni, armata acolo, trei ani de școală militară, am trăit revoluția, doar că eram prin lanțul de polițiști, apoi vreo două mineriade, 4 ani de facultate , masterat, concursuri pentru ocupare de funcții, ședințe la Minister și Direcții. În 2021, în plus, am învățat drumul spre Spitalul Sf. Ioan, unde s-au jucat doctorii cu rinichii mei.

    Bașca apartamentul fiie-mii și alte multe peripeții, unele nu foarte amuzante, dar, da: îmi place Bucureștiul, măcar pentru toate amintirile.

    An Nou, 2022, fericit și să ne mai bucuri cu articolele tale, eu le aștept!

    nicole33
    [08.01.22 21:34:31]
    »

    @crismis:

    Felicitări pentru alegere şi pentru articol!

    În urmă cu nişte ani am participat la o nuntă la Caro şi mi-a plăcut mult. Eu nu am văzut atunci decât restaurantul elegant şi scumpuţ, am apreciat atmosfera excelentă, mâncarea sofisticată şi gustoasă, serviciile fără reproş. Desigur şi "darul" a fost pe măsura clasificării. Mi-a plăcut mult şi grădina.

    Nu am avut atunci ocazia să văd şi camerele, deoarece m-am cazat la mine acasă , astfel că am studiat cu mult interes fotografiile postate de tine şi am fost plăcut surprinsă de cele prezentate. Constat că şi Bucureştiul face progrese, nu doar în privinţa preţurilor.

    Televizor în oglindă eu am mai întâlnit prin Turcia, dar la hoteluri de cinci stele mult mai cu pretenţii decât Caro; la fel şi sistemul de a solicita sau nu schimbarea lenjeriei în fiecare zi în funcţie de nevoi sau de simţul "ecologist" al fiecăruia. Anul trecut am avut şi eu surpriza să stau cu telecomanda în mână căutând televizorul prin camera de hotel, dar nu era în oglindă şi nici nu ne-a folosit ingineria la nimic .

    Băile moderniste sunt în mare vogă la hotelurile construite/renovate capital în ultimii zece ani, chiar dacă pot genera situaţii mai delicate în cazul familiilor cu copii. Mie îmi plac, însă soţul meu este mai conservator la acest capitol.

    Dragoș_MDPHONE CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [09.01.22 09:13:56]
    »

    @crismis: să vă fie de bine!

    Frumos povestit, ca de obicei.

    Apropo de TV din oglindă - eu am întâlnit recent unul, dar... nu era funcțional. În fața lui era pus altul, un LED modern dar... Care cam bloca oglinda-TV din spate și o parte din blatul "biroului". (vezi foto).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [09.01.22 09:24:25]
    »

    @Yersinia pestis: Așa-i și la mine cu Bucureștiul: dragoste cu năbădăi!... Am atâtea amintiri, unele de-a dreptul spectaculoase, atâția prieteni... Sunt ani buni din tinerețea mea petrecuți acolo, încât, pe măsură ce trece timpul și amintirile nașpa pălesc, mi se face din ce în ce mai dor... Era cât pe ce să recidivăm de sărbătoarea națională (și ce hotel bengos găsisem!!!), l-am fi legat cu o vizită la frații bulgari, dar am schimbat planurile pe ultima sută de metri. Las' , că n-au intrat zilele-n sac!

    Mulțumesc pentru vizită și cuvintele frumoase! Un an nou frumos și sănătos, cu călătorii pe inima voastră, îți doresc și eu!

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [09.01.22 09:34:14]
    »

    @nicole33: Peste tot lucrurile se mișcă și noi o dată cu ea, dar câteodată în ritmuri diferite! Dacă ar pune ăia o cameră ascunsă în cameră (ipotetic vorbind), cred că s-ar face niște filme de comedie de topul topului!!! Să mă fi văzut cum m-am chinuit, secunde bune, cu mâinile săpunite, să dau drumul la apa de la chiuveta din baie!... Iar după aceea, cu televizorul... L-am căutat chiar și-n dulap... Am mai avut cândva, printr-un hotel din Spania (cred) televizorul într-un fel de blat care se trăgea din perete, dar acolo m-am prins destul de repede. Iar cu baia "la vedere" nu mai comentez... În fine...

    Mulțumesc pentru vizită și ecou! Un an minunat îți doresc, sănătate cât încape și excursii multe și memorabile!

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [09.01.22 09:37:49]
    »

    @Dragoș_????????: Aha! Citisem articolul, văzusem pozele, dar abia acum remarcai anomalia... Câte bordeie, atâtea obiceie...

    Mulțumesc pentru urări, un an nou cu sănătate și bucurii mii îți doresc!

    elenaadinaPHONE
    [09.01.22 09:49:31]
    »

    Frumoasă cazare, acest hotel mi-a atras și mie atenția anul trecut, când aveam în plan o ieșire în afara cu plecare din București, locația este deosebita, conditiile super, la fel și prețul... ????

    „La naiba, dar unde-i televizorul?! M-am uitat de jur împrejur încurcată teribil; telecomanda o găsisem, dar televizorul pas! Măi, să fie!... Tati, inginer, nu și-a pierdut cumpătul: „N-are unde să fie decât în oglinda asta uriașă!” Și, într-adevăr, apăsând pe telecomandă, centrul oglinzii s-a făcut plasmă TV! Atunci am priceput de ce montaseră „oglinda” în sistemul acela rabatabil: poți sta în pat să te uiți la TV sau poți sta pe canapea! În concluzie: o cameră un pic cam deșteaptă pentru mine... "

    Noi am luat la cunoștință de un astfel de TV în 2016 la Rixos Premium Belek și am fost la fel de uimiți și plăcut impresionați... avantajul pe Turcia este ca la 5* găsești tot felul de modernități, față de hotelurile din Grecia, unde cu siguranță există, dar la preturi mult mai mari...

    Felicitări pentru mini-vacanță și alegerea inspirata!

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [09.01.22 10:05:18]
    »

    @elenaadina: A fost o fază de fază, precum am povestit...

    Noi cu Turcia - mai puțin, iar în Grecia ne ducem pe la pensiuni, în general... Așa că "de unde să știe țăranu' ce-i șofranu' "?!

    Mulțumesc c-ai trecut pe la mine, numai bucurii și bine îți doresc în anul ce tocmai începu!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Mitica49
    [10.01.22 15:45:44]
    »

    Acum mulți ani, cred că vreo 14, am fost cazat (zic” am fost cazat” și nu” m-am cazat” deoarece rezervarea a fost făcută de firma unde eram angajat - multinațională-) la acest hotel. Datorită programului de lucru de atunci - zi lumină -, nu am reușit să aflu povestea acestui local, despre ce a fost prin locurile alea și cum a luat ființă hotelul. Cu ajutorul articolului mi-am mai completat informațiile despre acest loc.

    Legat de hotelul” Caro” am două amintiri:

    -prima, plăcută, este că mi-a plăcut (scuzată-mi fie repetiția) f. mult cazarea

    - a doua, cam neplăcută, este legată de faptul că în noaptea de dinaintea plecării, am făcut o criză de colică renală, care m-a trimis direct, nu acasă, ci la Spitalul de Urgență” Floreasca” .

    Un an bun și frumos!

    crismisAUTOR REVIEW
    [12.01.22 18:43:17]
    »

    @Mitica49: Mulțumesc pentru comentariu! Vă doresc numai bine în noul an, sănătate cât încape și călătorii care să genereze doar amintiri plăcute!

    ⭐ValentinB_88⭐
    [13.01.22 10:09:14]
    »

    Felicitări pentru recenziile recente. Ai inceput anul în forță!

    Sa avem un an cat mai normal si sa ajungem cu totii acolo unde ne-am propus.

    La Multi Ani!

    crismisPHONEAUTOR REVIEW
    [13.01.22 10:15:38]
    »

    @⭐ValentinB_88⭐: Mulțumesc frumos, asemenea! Adevărul e că mereu încep anul în forță, de obicei asta e perioada în care am ceva mai mult timp liber decât de obicei. Pe urmă încep plecările, treaba se aglomerează și la serviciu și mereu rămân în urmă cu scrisul! În fine, facem și noi ce putem...

    Să ne auzim mereu sănătoși!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    alex1987sb, ANILU, crismis, doinafil, elenaadina, Mitica49, ⭐ValentinB_88⭐
    Alte impresii din această RUBRICĂCaro Club Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.082076072692871 sec
    ecranul dvs: 1 x 1