ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.12.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 27.07.10
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
FEB-2007
DURATA: 5 zile
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 3 MIN

    Carnavalul din Venetia- o lume de basm(episodul I)

    TIPĂREȘTE

    Am fost in Venetia de 3 ori. Prea putine, dupa parerea mea, pentru ca Venetia ramane cel mai frumos oras pe care l-am vizitat vreodata, in care m-as intoarce oricand cu mare drag. E o lume deosebita, poate si datorita faptului ca e o destinatie excusiv turistica. Pe strazile Venetiei nu vezi oameni incruntati, ci doar turisti uimiti de frumusetea orasului. Multi asiatici, multe grupuri din alte parti ale lumii, toti facand poze, toti fascinati de orasul minunat in care au ajuns. O parte importanta din atractivitatea orasului e insa Carnavalul, care an de an strange zeci de mii de oameni. Se pare ca in Venetia ajung, zilnic, 30000 oameni care vor sa vada Carnavalul. Au ce vedea, si noi am fost incantati!

    Carnavalul a fost conceput pentru a sterge diferentele dintre clasele sociale, deoarece mastile ascundeau orice forma de identitate si diferenta sociala. A inceput in sec 15, dar se pare ca originile sale sunt undeva la inceputul sec 14. In anii 1970, guvernul italian a decis sa readuca istoria si cultura Venetiei si a folosit Carnavalul ca punct central al eforturilor lor.

    In primii ani ai carnavalului, una din primele legi date a fost interzicerea utilizarii mastilor pe strada noaptea. Mastile au fost intotdeauna o caracteristica importanta a Carnavalului. In mod traditional, oamenii aveau voie sa le poarte intre festivalul Sf. Stefan (Santo Stefano) din 26 decembrie si pana la inceputul sezonului carnavalului. Mai erau permise si din 5 octombrie si pana la Craciun, asa ca localnicii puteau sa isi petreaca o mare parte a anului deghizati. Ca o consecinta a utilizarii mastilor, confectionerii mastilor, numiti "mascherari" aveau parte de o pozitie privilegiata in societate, cu legile proprii si breasla lor.

    Mastile venetiene sunt facute ori din piele ori prin tehnica originala care foloseste creta, gips si pigmenti. Cele originale erau destul de simple ca design si decoratiuni si deseori aveau o functie simbolica si practica. Astazi, majoritatea sunt facute din gips si foita de aur si sunt pictate manual, decorate cu pene naturale si pietre semi-pretioase.

    Bauta

    Masca numita "bauta" este o masca pentru intreaga fata, cu o linie aspra a barbiei, fara gura si foarte aurita. O alta varianta a mastilor "bauta" este cea care acopera doar partea superioara a fetei, de la nas si pometi la frunte, si astfel ascunde identitatea celui care o poarta dar ii permite totusi sa vorbeasca, manance sau bea cu usurinta. Mai era folosita si in alte ocazii pentru a ascunde identitatea purtatorului si statutul sau social, deoarece ii permitea sa interactioneze mai usor cu alte persoane. Era deci folositoare pentru o varietate de scopuri, unele ilicite sau chiar criminale, dar si pentru situatii personale, cum ar fi intalnirile romantice. Aceasta tinde sa fie principala masca purtata in timpul Carnavalului.

    In sec 18 bauta a devenit o masca standardizata, si purtarea ei era normata de guvernul venetian. Era obligatorie la evenimente politice importante unde toti cetatenii aveau drepturi egale si trebuiau sa se comporte ca atare, fara a tine astfel cont de statut social. Rolul sau era deci similar cu cel utilizat in democratiile moderne (votul secret), purtatorul fiind liber si egal cu toti ceilalti. Era interzisa purtarea armelor impreuna cu mastile, politia avand dreptul si obligatia sa vegheze asupra acestui lucru.

    Moretta

    "Moretta" este o masca ovala din catifea neagra care era de obicei purtata de femeile care mergeau in vizita la manastiri. A fost inventata in Franta si a devenit populara rapid in Venetia pentru ca scotea in evidenta frumusetea trasaturilor feminine. Masca se termina cu un val.

    Volto sau Larva

    "Volto" a fost cea mai comuna si des intalnita masca in Venetia timp de secole intregi. Volto inseamna "fata"si ilustreaza ca era cea mai obisnuita si simpla masca.

    Fabricantii de masti (mascherari)

    "Mascherari" aveau propriul lor statut datat din 10 aprilie 1436. Apartineau si breslei pictorilor deoarece erau ajutati de ei la desenarea diferitelor fete pe gips. Acestia erau deosebit de atenti la detalii.

    Am sa revin in urmatoarele review-uri cu descrierea costumelor purtate in perioada Carnavalului precum si cu pozele facute de noi mastilor si costumelor la carnaval. Pana atunci priviti cateva masti.


    [fb]
    ---
    Trimis de luciaoradea in 04.12.10 14:37:59
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ITALIA.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 6025 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (luciaoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Masti veneziene in vitrina magazinelor de suveniruri
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7700 PMA (din 14 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    14 ecouri scrise, până acum

    sandu.53
    [04.12.10 15:35:24]
    »

    Venetia ramane o destinatie turistica de prim rang si review-ul tau confirma frumusetea si atractia acestui oras! felicitari!

    georgiana
    [04.12.10 15:48:12]
    »

    ''Pe strazile Venetiei nu vezi oameni incruntati, ci doar turisti uimiti de frumusetea orasului. ''

    Sunt perfect de acord cu tine. Cum am avzut subiectul''Venetia''... deja am si picat in extaz! Am fost si eu de 2 ori in Venetia, in 2008, dar niciodata la carnaval.

    Un review foarte util. Felicitari!

    luciaoradeaAUTOR REVIEW
    [04.12.10 15:59:22]
    »

    @georgiana

    Si mie Venetia imi readuce amintiri foarte frumoase.

    Tocmai de asta, vizitand de 2 ori orasul inainte de carnaval am vrut sa revin si in aceasta perioada. Merita, crede-ma, atmosfera e cu totul alta. Costumele (voi reveni la ele intr-un alt review) sunt fantastice si mastile la fel. Sper ca pozele sunt edificatoare. Multumesc pentru aprecieri!

    webmaster13
    [05.12.10 13:32:48]
    »

    am atasat aceasta melodie!

    dorgo
    [05.12.10 17:03:42]
    »

    Din cate stiu festivalul e in februarie, luna bine aleasa, caci e extrasezon si atunci sunt mai putini turisti... Felicitari!

    danoradea
    [05.12.10 19:42:30]
    »

    Un oras superb in care abia astept si eu sa ajung, si cred ca una din cele mai perfecte momente pentru a-l vizita ar fi in timpul carnavalului.

    creivean
    [05.12.10 20:18:37]
    »

    Eram convins că mai ai în tolbă alte poveşti (review-uri) interesante. Nu m-am înşelat. Felicitări pentru review. Aş fi interesat, în viitor şi de un review despre un hotel bun în zonă. Just in case. Poate voi ajunge şi eu acolo.

    Alina Morar
    [05.12.10 21:56:18]
    »

    Am fost de 2 ori la Venezia. Cam pe fuga, ce-i drept, am descoperit-o si ziua si noaptea. Mi-a placut mult. Mi-as dori sa am onoarea sa particip si eu la Carnaval, dar... nu stiu! ())

    luciaoradeaAUTOR REVIEW
    [06.12.10 00:11:00]
    »

    Multumesc tuturor pentru voturi si aprecieri!

    @alina morar- da, Venetia e fascinanta si ziua dar si noaptea. Am si eu cateva poze grozave facute noaptea, am sa le atasez la un review viitor.

    @creivean- din pacate nu am ce sa iti recomand in materie de cazare. Noi am stat la hotel Al Gambero in Lido di Jesolo si (daca vei avea curiozitatea sa citesti intr-un review viitor despre el) sincer nu il recomand nimanui. Pentru o viitoare vizita ramane sa ne mai documentam si noi.

    @webmaster 13-multumesc pentru melodie-e frumoasa!

    @dorgo-da, luna februarie poate sa fi fost aleasa si din acest punct de vedere. Intr-un review viitor am sa povestesc motivele "oficiale"pentru care a fost aleasa perioada.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    biancuta
    [06.12.10 08:45:50]
    »

    Frumoasa descriere! Istoria carnavalului este foarte interesanta! In plus, daca particip la carnaval, stiu ce masca sa-mi aleg!

    luciaoradeaAUTOR REVIEW
    [06.12.10 19:58:04]
    »

    @biancuta

    Am sa continui cu un review despre costume si parada propriu-zisa, sper sa te inspire. Sa stii ca sunt si masti superbe pentru mirese (albe, cu dantela si cristale Swarovski, sau foita de aur...) amatoare de senzational

    tina 25*
    [07.12.10 15:34:33]
    »

    ... ma pot numi o colectionara de masti, am peste 200, asa ca fotografiile tale m-au incantat pe deplin!!!

    luciaoradeaAUTOR REVIEW
    [10.12.10 18:17:49]
    »

    @tina 25

    Ma bucur ca te-au incantat pozele mele! Eu nu ma pot lauda decat cu 5 masti, si acelea de dimensiuni medii si mici. Nu am putut aduce masti mai mari de acolo-erau si foarte scumpe si nici nu aveam loc in bagaje. Si mi-era si mila sa le cumpar si sa nu am unde sa le expun pe toate...

    webmaster26
    [17.02.18 18:27:23]
    »

    Mutat, la reorganizare, în rubrica "Carnaval Venezia, VENEZIA / VENEŢIA" (deja existentă pe sait)

    [Rubrica inițială: Descoperă Veneţia]

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alina Morar, biancuta, danoradea, dorgo, georgiana, luciaoradea, sandu.53, tina 25*
    Alte impresii din această RUBRICĂCarnavalul de la Veneția:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.06412410736084 sec
    ecranul dvs: 1 x 1