ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.04.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 2 zile
single

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
88.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 10 MIN

Descoperind Suezul

TIPĂREȘTE

Daca despre Canalul Suez, al treilea mare canal din lume (in lungime) am scris: aici am sa povestesc acum despre orasul Suez, unul dintre marile orase din Egipt, dar al treilea ca importanta economica dupa Cairo si Alexandria, beneficiind de Canalul Suez, mare aducator de venituri la buget.

Situat la iesirea din Canalul de Suez, in golful cu acelasi nume, orasul este un important nod de legatura economica, aici regasindu-se trei porturi importante: Adabiya, un port cu o activitate intensa in domeniul transportului de containere si marfuri generale, portul Ibrahim, destinat marfurilor generale sau pentru transportul produselor petroliere, aici functionand si o importanta rafinarie si portul Tewfik destinat navelor de pasageri care sosesc cu turisti in zona. Daca veti naviga cu un pasager, este mai mult decat posibil sa faceti o escala in acest port, chiar si pentru cateva ore asteptand convoiul din sens opus.

Port Suez se afla la o departare de 165 km de Port Said, 120 km de Cairo si 500 de Hurghada. Este un nod rutier pentru orase precum Port Said, Cairo, Hurghada. In razboiul purtat impotriva israelienilor, orasul a fost pe jumatate distrus, populatia alungata, astfel ca la un moment dat orasul a fost pustiu, exploatat doar de trupele israeliene care au jefuit tot ceea ce era de prêt.

Abia dupa retragerea trupelor, populatia a revenit, au inceput constructiile iar viata a intrat pe cursul normal. Astazi intalnim blocuri noi, moderne, inalte cu o arhitectura care imbina elementele arabe cu tendintele la moda ale constructiilor civile europene. Blocuri inalte, bulevarde largi strajuite de palmieri, foarte multe flori, dar mai ales multe banci comerciale si sedii ale corporatiilor internationale care au legatura cu Canalul de Suez.

In oras am fost in trei etape intre anii 2002, respectiv 2009, de fiecare data am observat lucruri noi in ceea ce priveste constructiile si amenajarile exterioare, de exemplu, faleza care strabate pe o portiune Canalul de Suez a beneficiat de o restilizare completa, au fost inlocuiti toti palmierii cu arbusti tunsi in diferite stiluri (voi atasa si cateva poze), s-a pus piatra cubica si au aparut foarte multe terase dincolo de moscheea care strajuieste intrarea in oras, de pe Canal. Este principalul loc de promenada si unul dintre locurile preferate de catre tinerii indragostiti care regasesc aici caldura sentimentelor spuse sau nespuse, linistea marii, dar mai ales frumusetea aleilor ornate cu flori dintre cele mai frumoase. Si nu exegarez cu nimic.

Din pacate si afirm accentuat acest lucru, sunt multe lucruri care lasa de dorit in acest oras, dincolo de eforturile administratiei de a infrumuseta si ecologiza zona. Desi exista pubele de gunoi, multe dintre ele ecologice, pe categorii de gunoi, in majoritatea cartierelor de blocuri domneste o mizerie de nedescris. Foarte multe gunoaie aruncate aiurea, chiar daca pubelele se gaseau in apropiere si nu pareau pline. In apropierea aprozarelor este focar de infectie, o multime de coji de pepeni, mere si portocale stricate, resturi de alimente in general care mai ales vara provoaca un miros ingrozitor. Langa tarabele cu alimente, magari care se odihneau nepasatori intr-o mizerie ingrozitoare. Ei nu pareau a fi deranjati de mizerie si de miros, tot interesul era sa-si vand marfa. Foarte multe pet-uri de diferite marimi aruncate pretutindeni, ziare, pungi din plastic rupte, rapesc din frumusetea acestui oras.

Intr-un cartier din apropierea centrului orasului se gaseste bazarul de marfuri si antichitati, daca doriti sa ajungeti acolo intrebati de moscheea Ghareeb, iar bazarul se afla in imediata apropiere.

Bazarul este de-a dreptul urias, cuprinde mai multe strazi perpendiculare unde se gasesc o multime de magazine de toate tipurile, dar si foarte multi comercianti cu marfa expusa pe trotuar sau care te agata incercand sa-ti vanda ceva, de cele mai multe ori de o calitate indoielnica. Ma refer aici la parfumuri, spray-uri sau chiar cartele de telefon consumate dar puse la loc in tipla ca si cum ar fi noi. Foarte multe magazine cu blanuri si geci din piele, ceasuri sau aparatura electronica. , confectii si multa, foarte multa incaltaminte.

Atentie insa, sunt foarte iscusiti cand negociaza ceva, incercati sa creati impresia ca doriti acel lucru dar nu in orice conditii. In momentul cand sar calul si supraliciteaza sa va retrageti. Atunci el vine dupa voi si incepe negocierea, in general cu 10-15% mai ieftin.

Ca idee sa fiti convinsi ca de foarte multe ori pretul corect pentru ceea ce vreti sa cumparati este mai mic cu pana la 100% daca nu mai mic in anumite cazuri. Deci negocierea este sfanta, comerciantul o sa faca urat, o sa spuna ca nu vinde, o sa va trimita la altul, dar in cele din urma tot o sa va vanda. Dar la pretul vostru nu al lui. Daca pana la urma tot nu vrea sa scada, desi sunteti convins ca este mult, duceti-va linistit la altul, marfa este identica peste tot, poate in alta parte veti avea succes. Dar in general politica lor este sa nu piarda nici un client, chiar daca obtin un profit minim pentru ceea ce vand. Niciodata nu vor vinde in pierdere, de asta puteti fi siguri iar atunci trebuie sa stiti ca peste acea bariera nu se poate trece, iar pretul la care s-a ajuns este un pret oarecum corect.

Sigur, nu toata lumea este dispusa sa negocieze, insa pe mine ma amuza tare mult si nu suport ideea sa fiu fraierit chiar asa pe fata.

Pentru cine a fost in bazarul din Istanbul, isi poate face o idee asupra marfurilor care sunt expuse aici, cu diferenta particularitatilor regiunii si uneori cu diferenta calitatii.

Toate navele care acosteaza in Port Suez, fie ca sunt nave de tip pasager sau nave cargou organizeaza excursii in acest bazar si in centrul orasului, deci nu aveti cum sa pierdeti.

In general nu trebuie sa schimbati bani, circula perfect dolarul si euro in tandem cu lira egipteana. Orice doriti sa cumparati, fie de la magazine de firma, fie din bazar sau piata, la restaurant sau terase, dolarii si euro sunt la putere si respectate. Singurele locuri unde neaparat iti trebuie moneda nationala sunt muzeele, cinematografele si stadioanele. Dar daca schimbati, neaparat sa o faceti la schimbul valutar din port sau la bancile din oras. Evitati baietii buni de pe strada, de cele mai multe ori va puteti considera fericiti daca va pacalesc la schimb.

Un prieten de-al meu a incercat sa schimbe 50 de dolari, dorea sa-si cumpere un tricou de la un magazin de firma, nu stiu ce-avea in cap caci oricum putea achita in dolari, vanzatorii faceau conversia, le mai ramanea si lor un dolar, doi, dar ceasul rau… Dupa ce a dat banii unui tanar sa-i schimbe, pana sa primeasca lirele, tanarul a fugit ca din pusca, prietenul meu dupa el, dar va dati seama nu l-a mai prins, el stia toate stradutele, cladirile cu cate doua sau trei iesiri, iar aglomeratia l-a infranat mult.

Asa ca foarte mare atentie, daca tineti la banii vostrii.

Hotelurile nu sunt foarte numeroase si nici luxoase, dar cred ca asigura confortul unei nopti de “escala” daca pot spune astfel. Exista un hotel de 4 stele chiar in apropierea portului nou, unde exista si danele pentru pasagere, parca Red Sea se numeste, dar agentul nostru ne-a spus ca este un hotel destinat in primul rand celor care vin cu afaceri in Suez si mai putin turistilor. Oricum l-am remarcat fara efort fiind altfel decat celelalte hoteluri care n-au balcoane, tencuiala este scorojita, geamurile sunt murdare de praf, dar unde exista aer conditionat in fiecare camera. Acele aere conditionate care sunt montate in perete/geamuri, jumatate afara, jumatate in interior.

Din punctul meu de vedere este bine sa nu luati in calcul escala peste noapte in Suez decat daca este absolut necesar si atunci numai la hotelul pe care l-am amintit, aproape de port si de faleza.

In ceea ce priveste restaurantele si terasele acestea se gasesc la tot pasul, in functie de ceea ce va doriti. Pentru cei care isi doresc restaurante mai linistite, acestea se gasesc in principal pe malul Canalului, dar sunt foarte scumpe si adesea putina lume le trece pragul. Dar sunt linistite, se asculta o muzica in surdina in timp ce se admira parada navelor din convoi, iar mancarea este chiar foarte buna, mi-amintesc, aici am mancat cea mai buna salata de ton cu patrunjel, lamai si foarte mult cascaval. Si acum inghit in sec dupa acea salata, nu era ton la conserva, era proaspat, nu stiu cum l-au preparat dar era delicios.

La capitolul bauturi stau mai prost, adica in afara de sucuri, ceaiuri si cafea nu prea gasesti nimic. Exista cocteiluri dar non-alcoolice, nu le-am incercat desi aratau bine si unele bauturi traditionale mentolate, aveau o denumire ciudata, nu-mi amintesc acum.

Cam toata mancarea lor este condimentata, daca serviti masa acolo incercati sa vorbiti cu ospatarul (daca intelege engleza) sa nu va puna prea multe condimente. Un lucru bun, este carafa de apa plata si rece care exista pe fiecare masa cand pasesti intr-un restaurant.

Intr-o seara plecand de la nava mai devreme ne hotarasem sa gasim un restaurant care serveste bauturi alcoolice. Sunt doua asemenea restaurante, ascunse privirilor, le-am gasit si noi de-a lungul timpului. Agentul ne-a spus zona in care se afla, fiind oarecum obisnuiti cu orasul, am crezut ca am inteles. Dar socoteala de-acasa cum nu s-a potrivit, am ajuns sa ne ratacim; cand ajungi sa te plimbi prin cartiere mai laturalnice cu multe stradute asemanatoare, seara si cu o fauna mai ciudata care te priveste cu interes, chiar te urmareste, nu mai gandesti logic si te pierzi relativ repede chiar daca restaurantul este langa tine. Nu era langa noi, cu tupeu am intrebat cativa curiosi de acel restaurant « drink, drink, beer, restaurant where is? » Ne-au indrumat catre o straduta in capatul careia s-ar gasi restaurantul. Am ajuns acolo, am deschis usa cand surpriza: in interior se gaseau multi barbati care se rugau, erau ingenunchiati pe carpete, iar cand am deschis usa ne-au privit taios. Am iesit inchizand usa in urma noastra val vartej, cei care ne-au indrumat acolo, din capatul celalalt al strazii radeau in hohote. Locul nu semana cu o moschee, ne-am carabanit repejor de frica sa nu iasa cineva sa faca curse cu noi.

Oricum dupa putin timp am reusit sa gasim acel restaurant, nu avea nici o firma, se gasea in spatele unei usi care din afara nu trada nimic. Acolo majoritatea bauturilor occidentale dar si foarte multe locale. Inclusiv bere. Au egiptenii o bere buna Stella n-are nici o legatura cu berea pe care o stim noi, dar este excelenta mai ales daca ti-e sete tare. Ne-am petrecut seara acolo, cred ca nimeni nu s-a intors treaz la nava, chiar daca atmosfera parea inchisa in acea “carciuma” am destins-o noi prin voiosia noastra.

Despre relaxare si mai ales despre distractie nu se pot spune multe cuvinte deoarece n-ai foarte multe variante. In afara unei sesiuni largita de shopping, o plimbare pe malul Canalului sau o cina la unul dintre restaurantele « mai bune » se mai pot vizita moscheea Ghareeb, moscheea Hamza, una dintre cele mai mari din Egipt situata la confluenta celor mai largi bulevarde din oras, dar cu foarte multa vegetatie si flori in jur. Exista foarte multe terase cu muzica autohtona, dar sunt aglomerate mai ales la orele serii, pentru localnici este o modalitate excelenta de distractie.

Exista un muzeu al Canalului de Suez, amenajat langa Autoritatea Canalului, unde se descrie toata istoria, de la constructie, pana in zilele noastre, cu foarte multe fotografii si documente redactate in limba engleza. Noi n-am platit nimic pentru vizita, ni s-a spus ca este deschis doar pentru delegatiile straine sau pentru turistii care vor sa-l viziteze, deci oarecum in circuit inchis.

Cam acesta este Suezul, un oras al contrastelor, in unele locuri gasesti mizerie, gunoaie, copii flamanzi care iti zambesc privindu-te curios, piete agroalimentare functionand insalubru, magazine amenajate ad-hoc pe trotuare in mai toate intersectiile din centru, cladiri cu tencuiala cazuta, multe dintre ele fara geamuri, dar cu foarte multe haine puse la uscat. Dar Suezul reprezinta si un foarte important centru industrial, cu o economie in plin avant, cu foarte multe traditii, dar mai ales cu foarte multe monumente, statui care amintesc de istoria zbuciumata a tarii. Foarte multe parcuri ingrijite, multe fantani arteziene, magazine de lux si restaurante frumoase.

Ca orice oras arab, Suezul trebuie descoperit si mai ales inteles asa cum este el, cu bunele si relele care il anima si il personalizeaza, iar daca ajungeti acolo sa nu uitati nici un moment ca populatia a fost nevoita sa-l paraseasca in urma cu 50 de ani, femei, batrani, copii s-au retras din calea armatei israeliene. Desi au revenit intr-un oras gol, au luat-o de la capat, incercand sa uite ceea ce s-a intamplat. Dar n-au uitat; nici noi n-ar trebui sa uitam si sa incercam sa-i apreciem asa cum sunt ei.

Calatorii placute oriunde va veti duce!


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 26.04.10 14:32:24
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2543 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

28 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Iesirea din orasul Suez
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10700 PMA (din 22 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

28 ecouri scrise, până acum

ancamariagadea*
[26.04.10 15:04:36]
»

Un vot din toata inima!!!

ionut73
[26.04.10 15:05:31]
»

un vot si de la mine...

laurentiucapac
[26.04.10 15:18:16]
»

@pepsi,

stii ca eu sunt mai badaran in exprimare pentru a descrie acea lume. Nu stiu daca am sa rescriu ce am sters, nu cred ca pot fi asa de bland si nu imi ies cuvinte dragute niciodata cand incerc sa arat lumea lor. Tot imi scapa cate ceva depre ei si asta deranjeaza, stiu.

Tu esti mai intelegator decat mine la acest capitol o faci mult mai bine si mai stilat, eu tzaranul spun mai direct. Despre Port Said am sa scriu odata si odata, dar am sa ma inspir de la tine pentru a cosmetiza si a schimba ceva in modul de a descrie lumea lor. Bine ca ai aratat tu primul ce este pe acolo, daca am sa arat si eu un alt oras din lumea araba si aflat in aceasi zona, cei care citesc sa stiu la ce sa se astepte.

Felicitari pentru rewiew.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
pepsi70roAUTOR REVIEW
[26.04.10 15:33:21]
»

Incearca sa postezi subiectul "port Said" asa cum stii tu cel mai bine. Nimeni nu are dreptul sa-ti judece opiniile, le vor lua asa cum sunt. Mie mi-au scapat foarte multe lucruri din vedere, astept completari venite din partea ta. Si cred ca vor prinde bine mai ales ca se va inchide subiectul Canalului de Suez: Port Said - Port Suez

Pune-te pe scris!

laurentiucapac
[26.04.10 15:44:07]
»

Incerc, sper sa il adaug 2 - 3 zile.

Eu am trecut pe langa Port Suez, nu am coborat niciodata.

webmasterXY*
[26.04.10 15:50:41]
»

laurentiucapac, eu cred ca sunt binevenite impresiile tuturor. Nu e musai sa avem toti aceeasi parere. Suntem diferiti, vedem lucrurile diferit, modul de a scrie este diferit. Cu cat punctele de vedere sunt mai diversificate, cu atat este mai interesant de citit. Fiecare are dreptul la propria opinie (excludem aici, evident, atacurile la persoana sau jignirile).

georgiana
[26.04.10 16:00:59]
»

Un vot si de la mine!!

Pur si simplu, ma simt atat de mica, uneori printre voi - cei ce ati calatorit atat de mult, mai ales... pe mare!

webmaster77
[26.04.10 16:36:18]
»

mutat in noua sectiune "Canalul de Suez" unde vom grupa atat review-urile despre oras/port cat si despre canal.

Andox
[26.04.10 18:06:36]
»

De fiecare data cand iti citesc cate o impresie de calatorie sincer te invidiez si iti invidiez meseria care te-a ajutat sa ajungi in atatea locuri dar cand stiu si sacrificile pe care le implica aceasta meserie imi mai trece.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[26.04.10 18:11:43]
»

Asa este, ai perfecta dreptate, o meserie grea dar plina de satisfactii. Multumesc @Andox!

Sanziana
[26.04.10 18:23:09]
»

@pepsi, de fiecare data cand citesc ceva scris de tine, inainte de a deschide impresiile imi doresc sa fie ceva de printr-un loc pe care doar visez sa il vad, cu probabilitate spre 0 de a-l vedea, asa ca imi aduci putina bucurie putand sa calatoresc prin ochii tai si prin amintirile tale.

Ma vad in vanzoleala bazarurilor negociind un oarecare obiect si ptr asta multumiri, si un vot

biancuta
[26.04.10 18:31:48]
»

Foarte frumoasa prezentarea orasului, ai surprins foarte multe aspecte interesante si este vizibil ca ai muncit mult. Un vot mare si de la mine.

presario
[26.04.10 19:33:06]
»

Foarte bine pepsi, excelent si asta.

Mai ai un vot.

BOGDAN DSN
[26.04.10 19:38:58]
»

pepsi - frumos scris (+vot), dar sincer nu cred ca voi ajunge vreodata pe acolo.

Ai avea curajul sa mananci de la terasele de pe strada? ma indoiesc... cred ca nici cu triferment, colebil, no-spa si alte de-astea nu-ti trece.

mai asteptam si de prin alte locuri mai altfel, impresii.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[26.04.10 19:46:40]
»

Bogdanele, uneori esti nevoit sa faci si supravietuire, tu stii bine la ce ma refer, iar in unele cazuri cand se lipeste stomacul de sira spinarii mananci fara sa te mai gandesti la consecinte.

Dar aici n-a fost cazul, in Suez am mancat chiar foarte bine si preparat super.

balasa violeta
[26.04.10 21:11:32]
»

Imi place ce am citit ! Interesant din multe puncte de vedere.

Alb
[27.04.10 01:33:22]
»

Foarte bine documentata descrierea, interesant orasul Suez

Diaura*
[27.04.10 09:59:06]
»

Civilizatia lor este atat de diferita de a noastra. Putini europeni cred ca s-ar putea adapta. Dar pentru o trecere " pe acolo" ... are un oarecare farmec . Multumesc pepsi70ro pentru descrierea obiectiva si pentru dorul de Egipt pe care mi l-a starnit povestea ta. Felicitari.

mariana.olaru
[27.04.10 10:09:12]
»

Pentru cei ce nu au fost si nu au nici speranta ca vor ajunge vreodata pe-acolo, lectura randurilor tale e o adevarata desfatare. Ai vazut locuri deosebite, multe poate inaccesibile calatorului de rand si modul cum le-ai perceput ne face partasi la emotiile si trairile tale. Cum si stilul este deosebit de atractiv, nu te-ai gandit poate sa scrii o carte cu amintiri de prin locurile in care ai cutreierat?

Votat!

Diaura*
[27.04.10 10:20:15]
»

Eu am gasit si un titlu pentru cartea pe care chiar merita sa o scrii pepsi70ro; propun " In jurul lumii cu pepsi - the sailor man. ro ".

presario
[27.04.10 10:22:46]
»

Apropo de "in jurul lumii" - pepsi - ai facut vreodata socoteala - aproximativ cam cati km ai facut pana acum ?

pepsi70roAUTOR REVIEW
[27.04.10 10:30:41]
»

N-am facut si chiar nu ma intereseaza, n-am foarte multa "scoica pe burta" si sper sa mai navig.

Apoi distanta pe mare se masoara in Mile marine

1Mm = 1852 m, adica 1,852 km cam asa se calculeaza.

presario
[27.04.10 10:32:49]
»

Sigur, dar totusi cred ca ai cam facut deja ocolul pamantului, cel putin o data.

Dragoș_MD
[27.04.10 10:37:24]
»

@ presario: pepsi tine socoteala in NM!!! (mile nautice, ~1870 m bucata) ...

editat: ufffff ... greu ma mai misc!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[27.04.10 10:46:19]
»

@mariana olaru & @Diaura

Mai aveti de asteptat vreo 30 de ani pana sa-mi termin Memoriile. Le voi scrie pe coasta Mediteranei, undeva prin Sardinia, locul unde doresc sa ma retrag la pensie. ) Vise taica!

@presario cred ca deja l-am facut de doua ori.

presario
[27.04.10 11:06:05]
»

Bine, bine, as vrea sa ma "retrag" si eu undeva, pe malul vreunei mari, dar nu ma pot decide inca.

Alb
[28.04.10 18:40:26]
»

Pepsi scrii foarte bine si sincer asteptam si alte frumoase descrieri.

Admin
[25.05.10 12:08:53]
»

mircea2010 este o manifestare si o clona a unui om suferind de.. revarsari periodice [ionut73 aka ionut lungu]; rog nu-l luati in seama; a fost banat, iar toate ecourile (si voturile) sale vor fi sterse in curand

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alb, balasa violeta, biancuta, BOGDAN DSN, Diaura*, georgiana, laurentiucapac, mariana.olaru
Alte impresii din această RUBRICĂCanalul de Suez:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.07007098197937 sec
    ecranul dvs: 1 x 1