ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.06.2015
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.06.15
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 23 nopți
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CAZARE [camere etc]:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Cu cortul și bicicleta în Amsterdam

TIPĂREȘTE

Trebuie sa spun ca am fost destul de reticenta in ceea ce priveste mersul cu cortul. Initial am cautat alte variante de cazare, insa costurile din marile orase ale Europei nu sunt tocmai....mici.

Regula camping-urilor din Olanda si in general a tarilor vestice este ca poti junge si campa oricand, la orice ora, chiar si noaptea, fara a fi necesara o rezervare. Pe timpul noptii nu ai acces cu masina in camping, trebuie sa parchezi undeva la intrare pana a doua zi. Insa iti poti monta cortul, fara sa-i deranjezi pe ceilalti, urmand sa fii contactat de personalul camping-ului pentru plata si eventual relocare in cursul diminetii.

Ceea ce nu te conditioneaza in nici un fel daca vrei sa vizitezi mai multe localitati (cum am facut noi), respectiv 8000 km, 18 orase, din care 8 capitale, in 21 de zile. Practic ne-am notat coordonatele GPS, telefon, cai de acces pentru minim cate un camping din fiecare localitate pe care urma sa o vizitam.

Au fos orase unde nu am simtit nevoia sa poposim atat de multe zile cum ne programasem (cum a fost Amsterdam), dar au fost si orase in care am prelungit cu 1-2 zile sederea (Antwerp). Aveam si plan de rezerva, in caz de vreme rea, cate o varianta de hotel. Insa am urmarit prognozele si am reusit sa cam pacalim ploile.

In ce priveste Amsterdam-ul, cea mai ieftina oferta de cazare gasita era la bostel, fara prea mari pretentii, iar noi la am platit a 5- a parte la camping.

Cu emotiile de rigoare, prima mea experienta cu cortul a fost memorabila si de bun augur – Camping Zeeburg – Olanda- o placere! Mai ales ca am avut cu noi si…. Zebra (jucaria fiicei, evident).

Noi am fost spre finaul lui iulie, cand a fost destul de cald pe timpul zilei, insa in camping, fiind pe malul apei, era chiar placut. Am incarcat si cateva imagini cu ce vedeam dimineata cand ieseam din cort.

In camping exista si un spatiu amenajat cu animale, pentru copiii care… nu au bunici la tara. ;)

Curatenie, liniste, verdeata, o vedere de milioane, spatiu de gratar, bucatarie, plus toate dotarile standard.

Noi am facut un tur cu masina, avand insa si biciletele pe portbagaj. Insa se puteau inchiria biciclete chiar de la camping, la un cost undeva la 10 eur pe zi, deci echivalentul a 2-3 ore de parcare… Pentru a inchiria o bicicleta din oras am observat ca se statea la cozi…

Campingul e situat oarecum la periferia orasului, aveam aproximativ 9 km pana in centru, insa era o plimbare de placere cu bicicleta printre canale, cladiri vechi si mori de vant. Intamplaor traseul nostru a trecut seara, la intoacere, pe langa Fabrica Heineken, care nu era in planul nostru de vizitat.

Am intalnit oameni deschisi si prietenosi. La locul de gratar nici macar nu a mai fost nevoie sa facem focul - cei dinaintea noastra ne-au lasat sa folosim focul lor, am completat doar ceva carbuni. Preturile la supermarket pentru carne de gratar, carbuni, bere si orice alimente sunt absolut rezonabile. Intamplator la cortul vecin era o familie originara din Romania, stabilita in Germania, care ne-a recomandat un camping in apropiere de Haga, la Marea Nordului (nici baia rapida in Marea Nordului nu era in plan).

Costurile de campare sunt rezonabile, se pot gasi pe pagina campingului:

campingzeeburg.nl

Ceea ce m-a frapat a fost diferenta intre costul parcarii in camping de 4.5 Eur/zi fata de centru, unde costul parcarii era de 4 eur / ora.

In afara de costul ridicat al parcarii, Amsterdam nu e un oras in care sa iti doresti sa te deplasezi cu masina, avand strazi inguste si aglomerate. Localnicii se deplaseaza in oras predominant cu bicicleta sau cu scuterul. Foarte multe scutere. Si majorittea soferilor de scuter destul de agresivi.

In schimb, avantajul biciclistului este acela de a vedea mult mai mult dintr-o zona vizitata decat pe jos sau cu orice alt mijloc de transport terestru in cazul Amsterdam-ului.

Ne-am bucurat din plin de racoarea canalelor, ne-am plimbat prin imensele lor parcuri, am admirat arhitectura cladirilor vechi si am poposit in muuulte piete. Ba chiar am facut o calatorie cu un vaporas, un fel de BAC de-al nostru; de fapt era un fel de “naveta locala”, folosit uzual pentru a traversa mai rapid intinderile de apa dintre zone, fie ca erai pieton, biciclist sau sofer.

Uimitoare parcarile lor de biciclete, cea mai mare fiind la gara centrala, unde cei care fac naveta cu trenul isi inchiriaza pentru intregul an niste “cusete” numerotate, unde isi lasa bicicleta dimineata, cand pleaca la munca, si si-o recupereaza seara, cand se intorc tot cu trenul.

Atentie insa unde va legati bicicletele, pentru ca…. se si fura. Mai rau decat la altii. In Amsterdam am vazut cele mai vechi, ruginite si cazute biciclete ever.

Ne-au povestit niste localnici super eleganti cu niste biciclete super ruginite ca ei au cate 2 randuri de biciclete: unele cu care circula frecvent prin oras, le lasa legate, fara a le parea prea rau daca e sa fie furate, iar altele pe care le tin in boxa bocului, incuiate, cu care ies la plimbare in week-end.

Ce am vizitat noi in Amsterdam: Piaţa Dam, bineinteles Muzeul Madame Tussaud (daca nu ati vizitat nici un alt muzeu cu sculpturi de ceara cu vedete in marime naturala, va recomand din suflet sa mergeti la oricare din ele), Muzeul Torturilor (nu mi s-a parut personal asa interesant poentru costul nu tocmai mic al biletului de intrare), Casa Anne Frank.

Ce am admirat in plimbarile pe bicicleta: canalele, Districtul Felinarelor Roşii, Piaţa Rembrandt, Piaţa Leidse, parcul Vondel, morile de vânt, hotelurile si arhitectura acestora, precum si:

Muzeul de tehnica Nemo e-nemo.nl/en

Biserica Veche (Oude Kerk) (dealtfel cea mai veche clădire din Amsterdam) oudekerk.nl/en

Podul Scheletic (Magere Brug) en.wikipedia.org/wiki/Magere_Brug

Cartierul Jordaan en.wikipedia.org/?title=Jordaan

Daca nu agreati varianta cu bicicleta, atunci va recomand macar o plimbare cu vaporasul pe Canalele din Amsterdam.

Ce am mai fi putut vizita: Muzeul de Istorie, Muzeul Van Gogh, Grădina Botanică Grădina Zoologică Artis. Insa Amsterdam e un oras mare, aglomerat si zgomotos, am preferat sa scurtam sederea aici cu o zi, pentru a poposi in schimb la Marea Nordului.

Campingurile din tarile vestice sunt la alte standarde decat ce gasim in mod uzual la noi (desi am gasit si exceptii).

Urmare a experientei fericite de “camper” in Amsterdam, sunt deja la al doilea cort, mai mare, mai spatios si nu mai am nici o ezitare oricand se pue problema sa plec undeva cu cortul.

Iar Zeeburg :) va ramane mereu o amintire foarte placuta.


[fb]
---
Trimis de Adina - addcont in 19.06.15 17:47:59
Validat / Publicat: 19.06.15 22:55:28
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BENELUX.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4853 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

12 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Adina - addcont); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P13 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 30350 PMA (din 34 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

12 ecouri scrise, până acum

dorgo
[20.06.15 07:53:49]
»

Si eu am cochetat cu ideea de a strabate cateva orase mari europene si a ma caza ieftin, la hostel 6-8 euro patul (dar acolo esti in dormitoare mari, comune, dormi cu rucsacul legat de picioare ca sa nu-ti dispara ceva), sau la campinguri (4-5 euro pt instalarea unui cort mic) (dar ai de carat in spate cortul si anexele, plus ca somnul e incomod si adeseori e galagie) dar, acestea... hostelurile si campingurile, e-adevaat, mult raspandite prin Europa, sunt in general excentrice, situate la periferia oraselor mari si pana ajungi in centrul lor, unde se afla majoritatea obiectivelor turistice, mai platesti un metrou, un autobuz, etc... cel mai bine e la camping, intr-o insula greceasca, precum Thassos, Skiathos, chiar Santorini, dai tot 4-5 euro pe zi si autobuzele locale, te transporta peste tot... Nu toata lumea insa, poate dormi in cort...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Adina - addcontAUTOR REVIEW
[20.06.15 17:46:49]
»

@dorgo -

E adevarat ca fecare are propriile preferinte. Si fiecare situatie e diferita.

Pentru noi, fiind cu masina, caratul bagajelor nu a fost o problema; dezordinea din bagaje a fost mai putin placuta dupa primele 15 zile de impachetat in viteza mai la gramada.

Iarasi, fiind cu masina, noi am avut saltea in cort si am dormit foarte confortabil.

Din experienta mea personala in mai mult de 20 de campinguri din Olanda, Belgia, Luxembourg, Germania, nu am avut problema somnului din cauza galagiei celorlalti. Singura noapte cand nu am reusit sa dorm a fost intr-un camping de pe litoralul Marii Nordului, din cauza zgomotelor facute de pasarile de acolo.

Noi nu am avut problema transportului, datoita faptului ca am avut cu noi si bicicletelepersonale, pe suportul masinii. Insa sunt cinvinsa ca exista variante de transport local in oricare din marile orase ale Europie, voi incerca sa ma documentez in acest sens in viitoarele vizite.

Eu personal, pasionata fiind de bicicleta, voi agreea intotdeauna varianta aceasta de transport, chiar si in varianta inchirierii. Voi incerca sa scriu un review separat despre posibilitatea utilizaii bicicletelor puse la dispozitie de primaiile locale pe baza unui card.

Insa pentru cine nu a incercat inca o experienta la cort, oricat de "burgheza" sau de comoda ar fi acea persoana, merita sa isi pastreze optiunile deschise si sa incerce macar o singura data, eventual vara (cand e cald), in confortul unui camping cu toate dotarile, ca apoi sa poata spune in cunostinta de cauza daca i se potriveste sau nu dormitul la cort. Am fost la randul meu candva in aceasta categorie.

You'll never know till you try.

Dan&Ema
[21.06.15 08:18:30]
»

Foarte tare genul acesta de excursie. Te felicit pentru ea si pentru articol si astept sa citesc si urmatoarele escapade pe 2 sau mai multe roti

Adina - addcontAUTOR REVIEW
[21.06.15 15:29:04]
»

@Dan&Ema - Multumesc, incerc sa centralizez din poze si sa continuu cu relatari din acest tur cu urmatoarele orase: Haga, Marea Nordului, Rotterdam

dana2104
[22.06.15 19:31:34]
»

Super tare! Va felicit pentru o astfel de vacanta.

Am avut si eu o experienta similara, anul trecut, in Peloponez, experienta pe care nu o voi uita niciodata si pe care, de abia astept sa o repet peste o saptamana, cand voi pleca din nou in vacanta.

Pentru mine, o vacanta la cort, mai ales in campingurile bine dotate si amenajate si cand ai tot ce-ti trebui ca sa te simti confortabil, poate rivaliaza cu o vacanta all inclusiv.

Cel putin in Grecia, o cazare in camping poate costa aproape cat o camera la o pensiune modesta, dar nimic nu se compara cu libertatea de miscare si cu libertatea de a alege la fata locului, unde si cat sa poposesti intr-un anumit loc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Adina - addcontAUTOR REVIEW
[23.06.15 00:09:41]
»

@dana2104 -

Poate ne impartasesti si experianta de camper in Peloponez.

Pesrsonal imi e dor de asemenea circuite, insa sunt totusi dificil de planificat, iar in plus de asta mie imi e aproape imposibil sa plec pentru perioade mai ungi de 10 zile.

Si din Grecia ar fi interesanta o parere personala; ma tenteaza sa merg; m-am uitat recent pe site-ul unui camping din Alexandropouli - costul zilnic pentru cort/ 2 persoane/curent - sare de 30 euro pe zi. Fata de o pensiune, in afara de cel doua foarte bine punctate de tine, mai ai si avantajul de a te trezi pe plaja, sau de a face baie in mare pana seara tarziu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
dana2104
[23.06.15 12:37:47]
»

@addcont - Am povestit la vremea respectiva, pe sectiunea dedicata Peloponezului, tot ce am vizitat in acesta vacanta si am descris campinguri in care am poposit. Aceasta zona a Greciei este foarte ofertanta din acest punct de vedere (f. multe campinguri) si daca mai pui si faptul ca obiectivele pe care trebuie sa le vizitezi sunt raspandite pe o arie destul de mare si trebuie sa fi mereu in miscare, atunci alternativa campingurilor mi s-a parut cea mai avantajoasa.

Preturile sunt maricele, dar nu intotdeauna realitatea este cea de pe saitul lor de prezentare. La fata locului se mai fac niste reduceri. Eu, in august (full sezon) am platit intre 19- 22 E in conditiile in care, conform preturilor afisate, ar fi trebuit sa platesc intre 26-30 E.

Fix peste o saptamana voi pleca din nou spre Peloponez, dar de data asta ne vom opri si pe la Meteora, Atena si pe unde vom mai considera de cuviinta.

Tot cu cortul+o rulota.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Adina - addcontAUTOR REVIEW
[23.06.15 17:50:29]
»

@dana2104 -

Nu stiam ca se mai poate negocia din pretul afisat pe site, desi stiam ca grecilor le place sa se targuiasca putin.

Voi citi impresiile mai vechi si chiar voi incerca pentru luna spetembrie eventual sa planific un circuit in Peloponez ,,

Multumesc de idee!

dana2104
[23.06.15 19:09:48]
»

@addcont - Nu am negociat nimic, pur si simplu astea au fost preturile pe care ni le-au cerut.

Daca vei avea rabdare sa citesti impresiile mele, vei vedea ca la unele campinguri avem reducere ori la tverna, ori la barul din incinta ca bonus, fiind "locatari" ai campingului.

NAZARICA
[26.06.15 17:39:19]
»

Curajoasa, libera, hotarata, cu spirit de aventura si romantica in acelasi timp. Asa "te vad". Felicitari. Si daca stau bine sa ma gandesc si eu "am gustat" un pic din neuitata aventura cu cortul in Italia, Austria, Olanda... acum ceva timp, dar, pe masura ce anii s-au adunat, m-am facut cam comoda... iti doresc multe amintiri frumoase si relatari... la fel!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Adina - addcontAUTOR REVIEW
[03.07.15 20:51:57]
»

@NAZARICA -

Multumesc! Ma regasesc in descrierea Dvs.

Comoditatea e mai degraba o stare de moment, spiritul de aventura ramane in noi, e nevoie doar de un mic impuls ca sa ne reactivam.

Cine stie, poate daca nu va mai regasiti in excursiile cu cortul, poate va surade varianta unei rulote. Nu stim niciodata ce ne rezerva viitorul.

Va doresc multe excursii frumoase!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster70
[16.11.15 19:23:27]
»

@addcont - Fiind vorba de un alt tip de cazare decât cele clasice, am decis să mutam review-ul în rubrica "Camping Zeeburg, AMSTERDAM" (nou-creată pe sait)

-- = * * * = --

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

Mulţumesc.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Adina - addcont, Dan&Ema, dana2104, dorgo, NAZARICA

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.40868091583252 sec
    ecranul dvs: 1 x 1