GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Ai Pioppi
Plecasem pentru prima data in Italia, in luna iulie, cam proasta inspiratie, pentru ca temperatura era foarte ridicata.
Aveam bilet intr-o statiune la Marea Adriatica, dar incepand cu a doua zi. Si, pentru ca socoata de-acasa nu se potriveste intotdeana cu cea din targ-am ajuns mai devreme decat ne-am fi inchipuit noi. Eram 4 persoane: eu, sotul, baiatul si sora mea.
Traversasem Ungaria, Austria, care ne-a incantat cu lacurile ei pe langa care am si trecut, iar acum intrasem in Italia! Surpriza-in loc de vama -doar un indicator albastru, pe care scrie Italia! Nimeni, nici o vama si nici un vames! Nimeni care sa-ti spuna bun venit!
Demult visam Italia! Nici nu va imaginati cat eram de fericiti!
Cat de mult ne impresiona autostrazile si parcarile moderne, lungimea si multimea tunelurilor, punctele unde trebuia sa oprim ca sa platim autostrada! Muntii Alpi, dealurile inverzite, campul cu vii sau alte culturi ordonate cum nici nu va imaginati! Undeva, departe, in camp, se zarea si cate un vechi castel!
Trecusem de Udine si, dupa socoata noastra nu prea mai aveam mult. A trebuit sa ne oprim din contemplare. Era inca ziua si ne gandeam sa ne cautam un loc de dormit. Pentru ca noi ne imaginasem ca vom ajunge noaptea si vom mai inchide cate-un ochi in masina pana se va face ziua! Gresit, aceeasi kilometri pe care in Romania ii parcurgeam intr-un anumit numar de ore, aici ne lua mult mai putin timp decat ne-am fi asteptat.
Sotul era epuizat din cauza caldurii si a sofatului.
Asadar, la primul indicator la dreapta! Spre Gemona!!! Deci, zarurile au fost aruncate!
Era un mic orasel din nordul Italiei, care face parte din Regiunea Friuli. Am avut de parcurs cativa kilometri buni de la iesirea de pe autostrada, pana in Gemona. Era un mic orasel cochet, situat la poalele muntelui.
Ne-am cam invartit pe acolo un pic, pana ne-a aparut un indicator de camping. Nu doream nici unul hotel, din cauza caldurii insuportabile de afara. Am urmarit indicatorul destul de mult, deoarece drumul prin oras era foarte intortochiat. Eram curiosi sa vedem cam cum arata un camping la italieni.
L-am gasit cu greu, deoarece era, cum e si normal, situat undeva, la marginea orasului, chiar sub poalele muntelui. In fata receptiei erau o multime de ghivece de flori care mai de care mai incantatoare.
Am intrat la receptie, care era in incinta barului, unde ne-a intampinat un tanar care ne-a explicat intai in italiana, apoi in engleza, ca nu mai are camere libere. Vazandu-ne nemultumirea din priviri sau din gesturi, atunci a luat niste chei si ne-a rugat sa-l insotim in incinta campingului, ca sa ne mai arate o alta varianta de cazare. Au venit toti 4 si am vazut ca varianta propusa de el era un fel de rulota, utilata modern, cu 4 locuri de dormit, iar nu departe era amenajata o baie comuna cu dusuri si wc, unde puteam sa ne racorim dupa o zi obositoare, pe drum, in canicula.
La inceput mi-a venit sa rad... mi se parea nostim, sa dorm intr-o rulota!!! Dar in subconstient, cred ca fiecare isi doreste o astfel de experienta! Eu - de fiecare data cand treceam pe-o sosea si ne intalneam cu astfel de mijloace de transport!
Baiatul de la receptie ne-a lasat cateva clipe singuri, cu cheile, ca sa ne putem hotara. Dupa o prima inspectie mi s-a parut totul ok. Avea 3 paturi, 2pentru cate o persoana si unul pentru 2, un aragaz, un frigider si-o masuta. Totul arata perfect, mult mai bine ca pe dinafara. Foarte curat inauntru, lenjeriile de pat erau impecabile. Dar era cald... Am deschis ferestrele, ca avea si dinalea, doua, si... ne-am hotarat sa ramanem. Unde sa mai ne invartim iar prin orasul strain sa facem dialog in limba lui Shakespeare, cand eram franti de oboseala??
Si dusul din apropiere, parca ne si facea cu ochiu!
Atunci baiatul nostru s-a dus la receptie cu buletinele si banii sa-i confirme ca o sa ramem pentru o singura noapte si supriza a fost ca pretul total a fost doar 25 de euro.
Tot acolo, el a aflat ca e o afacere de familie, ca acest camping este printre primele din Italia, mai exact din anul 1958.
Afacerea familiei Forgiarini (pentru ca asa se numeste, ca i-a dat si o carte de vizita) este o afacere prospera, au tot timpul clienti, este deschis din martie pana in luna noiembrie. Aveau o capacitate de aproximativ 30 de locuri de cazare.
Erau o multime de turisti de toate nationalitatile, dar nu dadea impresia de aglomeratie, deoarece campingul era asezat pe o suprafata destul de intinsa, intr-o padurice, cu o vegetatie bogata. Pana la mare sunt doar 80 de kilometri!
Campingul se numeste-Ai Pioppi si este de 2 stele. Are bar, snak-bar, camere, bungalowuri, campere si corturi. Au un chiosc de ziare, o statie de autobuze si una de taxi in apropiere.
Ceea ce mi-a placut cel mai mult si chiar din prima clipa este amplasamentul-intr-o padure de plopi, deci la racoare. Erau admise si animale de companie. Langa noi era o familie de francezi si una de nemti cu copii, care m-am gandit ca o sa ne faca probleme cu galagia, dar m-am inselat.
In fata ''casei'' era o masuta cu niste scaune, unde puteam sta sa mancam sau sa bem ceva.
Noi am ales sa ramanem sa ne racorim sub copaci si sa ne odihnim, dar baiatul a plecat sa descopere orasul Gemona. A venit dupa vreo trei ore, timp in care noi incepusem sa ne facem un pic probleme ca s-ar fi ratacit. A aparut obosit, dar fericit de ceea ce vazuse in prima lui zi in Italia. Hoinarise pe stradutele inguste si vechi, pavate cu piatra, admirase casele construite altfel decat ale noastre, o biserica din secolul 14 si un castel in miniatura.
Noi ne-am multumit sa le vedem doar in poze.
Ne-am dus la culcare cu gandul ca vom muri de caldura, dar n-a fost asa, pentru ca seara s-a racorit destul de mult, fiind muntele in apropiere, dar si copacii care tineau umbra de ziua. A doua zi urma sa ne continuam drumul.
Am decis sa va scriu despre aceasta optiune de cazare de tranzit, in caz ca nu cunoasteti o alta varianta si va aflati in zona. Nu este ceva pentru persoane foarte pretentioase, dar este o varianta buna si economica, pentru cei care vor sa-si petreaca cateva clipe in mijlocul naturii.
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
ECOURI la acest review
16 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Webmaster,
as dori sa adaugati aceasta melodie la review-ul meu, daca se poate!
http: //www. trilulilu. ro/mihaelahermina/8d973563147acb
Foarte interesant şi demn de reţinut pentru tranzit! Am o singură întrebare: unde aţi mâncat?
Felicitări şi un vot de la noi!
webmaster,
acum vad ca am uitat sa setez anul in care am fost,te rog frumos,pune 2007 si multe scuze pentru deranj!
CC IORDACHESCU,
Multumesc frumos!
Am luat niste sandwici-uri de la snak-bar, deoarece nu am mai avut chef sa ne imbracam corespunzator si sa iesim in oras pentru masa, deoarece caldura aceea ne-a dat pe toti peste cap.
A fost primul si ultimul concediu la mare in strainatate, in luna lui cuptor, niciodata nu o sa mai aleg o luna atat de fierbinte, mai ales ca drumul lung e oricum obositor.
Imi amintesc cum aratau parcarile in Austria in acea perioada, saracii oameni erau culcati pe iarba sa se se racoreasca.
Pentru ca eu sunt made in Romania (adica nascuta si crescuta pe meleaguri carpatine) cand aud de campinguri am asa... o retinere. Recunosc este o idee preconceputa datorita felului in care arata campingurile de la noi. Si uite ca, datorita tie, incep si eu sa vad lumina din acest punct de vedere. Deci exista si locuri de acest gen foarte decente si ma bucur ca am aflat acest lucru. Ma intristez ca pe la noi... nicio miscare de acest gen.
Pentru ca mi-ai oferit informatii pretioase dar si un strop de speranta te felicit!
Bravo Georgiana, prietena mea iubitoare de Italia, ma bucur ca nu sunt singura care a testat si acest tip de cazare in Italia.
Felicitari un vot si de la mine.
@Ancamariagadea,
Sa stii ca azi noapte, scriind acest review, chiar m-a cuprins dorul de acel loc si de seara aceea in care parca eram picata din luna... (pentru ca intotdeauna cand sunt intr-un loc nou am aceasta senzatie).
Si, sincer, chiar m-as mai intoarce acolo!
@Valentina,
Au mai testat si altii, ca noi, acest tip de cazare, dar au uitat, sau n-au chef sa recunoasca public.
Daca mai tine mult criza asta... si noi suntem, ca de obicei plini de planuri de vacanta, cat mai multe, parca vad ca voi deveni experta in cazarea in campingurile Europei.
Si stii care-i problema atunci???
Ca voi fi Georgiana-experta si se va supara Ileanaxperta ca-i fur nikul!!!
Sa stii ca si noi ne gandeam serios ca e o varianta chiar foarte buna si ieftina de a face o vacanta de neuitat.
Georgiana, in Italia (si in Germania si poate si in alta parte dar nu stiu eu) astfel de rulote se pot inchiria pentru mai multe zile si te plimbi cu ele prin tara si te opresti in campinguri.
Deci mai incearca si varianta asta.
@Diaura,
Nu cred ca mi-ar place sa umblu peste tot, cu casa-n spate, chiar ca melcul!
Dar, mai stii???
Stii zicala ca ''niciodata sa nu zici niciodata! ''
Inca nu am avut o asemenea experienta interesanta, dar cine stie cum zici tu " never say never".
Grande vot.
Georgiana draga, socoata de acasa s-a "brodit" foarte bine pana la urma si totul a iesit excelent. Ai campat tu in Italia pentru prima data intr-o rulota curata si ieftina?? Bravo!!
In alta ordine de idei, mie mi-ar placea sa am o astfel de casa in spinare, sa pot circula si sa am si facilitatea de cazare cu mine... visez de mica copila asta, dar... Am fost in schimb cu cortul in putine campinguri din Romania (ex. campingul Mos Martin din Cheia sau la Izvorul Rece din Sinaia), unde a fost excelent, am avut spatiu cat ne-am dorit si grupuri sanitare destul de curate, cu dusuri si bar de unde se putea manca sau bea cate ceva.
Eu zic ca este o experienta mult mai incitanta mersul cu cortul sau rulota decat o alta cazare obisnuita. Si pentru ca ai avut aceasta sansa, dar mai ales pt. randurile tale scrise mereu din inima atat de frumos si simplu, eu iti daruiesc la fel de simplu si frumos cele 400 PMA-uri. (al 10 lea, pacat ca n-am fost eu pe faza pt. SB)
... Si, ah, in ceea ce priveste nick-name-ul, chiar mi-ar place sa il preiei pe al meu, am fi atunci 2 xperte si astfel AFA s-ar inmulti cu... xperte din mai multe zone ale tarii!!!... smile...
parca vorbea cineva pe aici de impresii puse la "dospeala"!(ca tot vine pasteleFelicitari!
”Dar in subconstient, cred ca fiecare isi doreste o astfel de experienta
Mi-a placut chestia asta, probabil pentru ca o am si eu. In Italia ca si in multe alte locuri intalnesti campinguri amenajate cu rulote, cu toate dotarile. Inclusiv cu animale de companie.
In Elvetia pe malul lacului Brienz este un astfel de loc, multi pensionari, rufe puse la uscat, obligatoriu biciclete la toti. Iti aminteste de litoralul romanesc pana in 89 sau de valea Cerbului azi. Cred ca stateau acolo cu lunile.
Dar adevarata realizare este sa ai o masina dotata cu toate astea si nu o rulota. Am vazut multe anul trecut in Austria (Tirol).
@Piti,
Cred ca daca sunt mai multe familii prietene, acolo, totul devine si mai frumos!
Va multumesc tuturor ca v-ati plimbat, azi alaturi de mine in Italia si ca ''v-ati cazat'' in mijlocul naturii, la pret de criza!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)