GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Omu, adapost pe acoperisul Bucegilor
In toamna anului 2012, pentru ca piticul nostru se apropia de 3 ani, am hotarat ca este timpul sa il luam cu noi pe munte, sa-l invatam sa pretuiasca natura, flora si fauna si sa se bucure de aerul curat de la inaltime.
Am hotarat sa mergem un weekend la cabana Omu, cabana situata chiar pe varful Omu, cel mai inalt varf al Muntilor Bucegi.
Pentru a ajunge la cabana am hotarat sa alegem cel mai usor traseu pentru a nu obosi copilul prea rau, traseul de la Cabana Babele-marcaj turistic banda galbena. Pentru ca in weekend cabana este plina ochi de obicei, am facut si o rezervare din timp pentru a ne asigura locurile pentru seara respectiva.
Sambata dimineata eram la telecabina Busteni care ne-a dus foarte repede pe platoul Bucegi pana la Cabana Babele. Tariful la telecabina cam maricel, 70 lei de persoana urcare/coborare, copiii peste 5 ani la jumatate de pret.
De la statia de telecabina Babele, traseul turistic va poarta pe langa cabana Babele, pe langa cele doua monumente naturale ale Bucegilor, Sfinxul si Babele, de care cel mic a fost foarte incantat. Dupa ce treceti de maretul Sfinx, poteca va poarta lin pe platou, pana in apropierea cabanei Omu, unde este un ultim urcus ceva mai accentuat. Durata traseului de la telecabina pana la cabana Omu este de cca 2 ore si poate fi parcurs de oricine, fara a necesita o conditie fizica speciala.
Noi am facut cam 3 ore, mergand la pas si bucurandu-ne de splendorile oferite de batranii Bucegi intr-o zi superba de toamna.
La cabana ne-am ocupat paturile in dormitorul cel mare, camerele cele mici fiind toate ocupate. Exact cum ne asteptam, cabana era plina de turisti, printre care si foarte multi straini care venisera sa ne viziteze tara. Pret cazare de persoana 20 lei la prici, 30 lei in camerele mici.
Cabana are un dormitor comun cu vreo 30 paturi si la etaj mai multe camera cu 2,4 locuri, toate camera fiind incalzite cu sobe.
La cabana nu exista curent decat in sala de mese si nici apa, asa ca apa va trebui sa o carati cu dvs in rucsac sau sa o cumparati de la bar.
Se poate manca foarte bine, bucataria avand intotdeauna cate doua feluri de mancare la alegere pentru 10—15 lei portia. Apa, suc, bere, cafea, ceai la bar la preturi de 4-6 lei.
Chiar in spatele cabanei, de fapt lipita de aceasta se afla o piatra uriasa, varful Omu, pe care flutura in varf tricolorul romanesc.
Cabana este localizata intr-o zona superba, avand vedere in toate partile catre culmile Bucegilor, privelistile la apusul soarelui lasandu-ne fara cuvinte.
Dimineata, am plecat de la cabana cu regretul ca excursia s-a terminat asa de repede. In apropierea cabanei, am intanit un grup de capre negre, care nu pareau speriate de noi, cel mic apropiindu-se de ele la o distanta de 20 m si fiind foarte bucuros de prezenta acestora.
A fost o tura super reusita la o cabana la care sper sa ajungem din nou cat mai curand, o cabana care reflecta istoria montaniarzilor din Romania, construita de un grup de oameni cu inimile mari in urma cu aproape 100 de ani.
Trimis de wolf2001* in 30.07.14 12:16:42
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wolf2001*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.44583300 N, 25.45638900 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Transformat rubrica nou definită - din una de tip "de călătorie" în una de tip "de cazare".
1. Câte stele/margarete crezi c-ar avea cabana?
2. Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE a fost nedisponibilă pentru notare.
Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazare - folosind linkul EDIT IMPRESII (afișat cu roșu mai sus, disponibil până la publicare).
După publicare, poți scrie eventual notele de la CAZARE sub formă de ECOU, le vom adăuga noi în caseta tehnică.
3. Setat coordonatele GPS cf indicațiilor, rezultând următoarea poziționare pe harta interactivă AFA.
@webmasterX: Am indicat nota si pentru cazare. Cabana nu stiu daca poate fi catalogata la mai mult de 1 margareta. Lipsa curent, apa, ca minusuri. Coordonatele GPS sunt ok. Am facut o dubla verificare. Cabana este exact in acel loc.
Multumesc!
Frumos, frumoase fotografii, cel mic e extraordinar, mi se pare un traseu lung, dacă a reuşit să-l parcurgă... alpinist e!! Am zâmbit zărind mărimea bagajelor fiecărui membru al familiei... aşa e şi în cazul nostru!! )
Vacanţe frumoase pe drumuri de munte şi nu doar!
@wolf2001: Foarte frumos review, iar pozele sunt splendide! Ma bucur sa vad ca muntele isi formeaza noi fani pentru a le arata tainele sale! Felicitari!
Mă înclin în fața micuțului. Eu obosesc la o plimbare prin oraș.
Fotografia PH48 e demnă de 273 de locuri de văzut în Ro.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2014 O cabană... doar cabană! — scris în 30.11.15 de urjanclaudiu din BRAşOV - RECOMANDĂ