ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 02.05.2020
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Constanta
ÎNSCRIS: 04.10.09
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
OCT-2019
DURATA: 1 nopți
Familie
2 AD. + 1 COPII -- v: 15
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Izvorul bucuriei - bucurie pentru suflet!

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Poate n-aș fi scris acest articol despre Izvorul Bucuriei dacă n-aș fi citit impresiile anterioare destul de critice la adresa unității sau a proprietarului. Eu și fetele mele ne-am simțit excelent, a fost ca o evadare în mijlocul naturii, înconjurat de foarte multă liniște, aer curat, căprioare și... bucuria fetelor mele.

Mă aflam încă la Gura Humorului, în Casa Humor, una dintre unitățile de top din Bucovina despre care v-am povestit aici, vacanța se apropia de final, fiind obligați să ne întoarcem acasă, în Constanța. Totuși, pentru o noapte sau două ne-am fi putut rătăci pe undeva în drumul către casă, întâmplarea a făcut să citesc pe facebook un articol despre Vulcanii Noroioși, obiectiv turistic total necunoscut pentru mine. În plus, cu o mica buclă geografică, se afla pe drumul meu de întoarcere, în zone pe care nu le-am călcat niciodată cum ar fi Valea Siriului.

La o bere, mi-a venit idea de a ne opri undeva în zona Siriului, pentru a cunoaște și admira obiectivele de acolo. Nu știu cât de mult mi-aș fi dorit să alerg toată ziua, idea a fost pe placul fetelor mele și a prietenilor mei alături de care am fost în Bucovina și am decis să căutăm o pensiune cât mai aproape de barajul Siriu, în pădure, accesibilă cu autoturismul. Nu ne-a trebuit mult timp să găsim Izvorul Bucuriei, fotografiile arătau ok, prezentarea pe site-ul lor părea dinamică, cu multe activități pe care le poți încerca la ei. Într-adevăr, ne-ar fi fost necesare mai multe zile pentru acest lucru, noi am decis să rămânem o singură noapte datorită altor responsabilități din bagajul fiecăruia.

Am descoperit ușor Izvorul Bucuriei iar frumusețea locului m-a determinat să trec direct la pagina de contact, unde am găsit telefonul administratorului. I-am povestit că dorim să ne cazăm pentru o noapte în drumul nostru către Constanța, ne-a explicat variantele de cazare, am ales-o pe cea mai simplă, 50 lei pers cu md. Deci 150 lei pe noapte, un preț foarte ok zic eu. Ne-a spus că nu este nevoie să achităm avans, însă să-i confirmăm ferm faptul că ajungem acolo. OK.

Deci, Izvorul Bucuriei se găsește în comuna Siriu, pe DN10 Brașov –Buzău, la aproape un km după viaductul Stanca, unde întâlnim un indicator către pensiune. Drumul nu este asfaltat, dar este practicabil, 400 de metri se străbat relativ ușor prin pădure, fiind flancați de flori de munte și vegetație bogată.

Parcarea este generoasă, când am ajuns noi ea era goală, cu siguranță la acel moment eram singurii turiști din pensiune. Mai târziu au mai apărut două mașini și un autocar cu copii însoțiți de un părinte preot, am înțeles că este în obiceiul pensiunii de a invita și oferi puțină bucurie copiilor care nu se bucură în mod constant de astfel de ieșiri în natură.

De ce Izvorul Bucuriei? În restaurant există un izvor cu o apă incredibil de curată rece și naturală, un izvor care se leagă de legendele Lacului fără fund sau Lacul Vulturului așa cum mai este cunoscut. Se spune că la un moment dat un cioban si-a aruncat bâta în lac sătul de a avea grijă de mioarele lui, însă după un an de peregrinări și-ar fi descoperit bâta tocmai în Dunăre. Mistuit de dorul mioarelor s-a întors în munții Buzăului. De aici, legenda spune că lacul se varsă în Dunăre prin mai multe ape curgătoare. Una dintre acestea trece și pe la Izvorul Bucuriei.

Am fost întâmpinați de proprietarul pensiunii care ne-a repartizat două camere de la etajul 1, ne-am grăbit să ne lăsăm bagajele și să revenim la mașini pentru a vizita barajul Siriu și cascada Pruncea Casoca, obiective etalon pentru această zonă. Am fost întrebați cam ce dorim pentru cină, am întrebat de cârnați de Pleșcoi și păstrăv. Fără probleme, se găseau în meniul pensiunii.

Pentru că excursiile opționale vor face probabil obiectul altui review, am să vă povestesc câte ceva despre pensiune.

Izvorul Bucuriei este un complex turistic care se bucură de o poziționare privilegiată la baza munților Buzăului, cu vedere deschisă către lacul Siriu și văi spectaculoase adânci cu pini seculari și fagi, care bucură sufletul și privirile oricui se află acolo. Complexul se întinde pe o suprafață impresionantă, te poți caza la pensiune, la căsuțe sau în cort/rulotă, toate aceste variante având acces la facilitățile complexului, restaurant și bar, bazin cu păstrăvi, teren de joacă, pescuit sportiv pe lacul de acumulare, sală de jocuri, etc.

Se organizează tabere pentru copii, studenți sau evenimente de team-building sunt posibilități multiple pentru a face numeroase excursii în zonă, se poate face plimbări cu caiacul, off road, călărie, river tubing, lansări cu parapanta, pescuit de agrement, partide de rafting. Există un ghid autorizat pentru aceste variante, ghid carte vă poate conduce pe munții din zonă, inclusiv către lacul Vulturului, de care aminteam mai sus.

Cazarea pentru mine a fost ok. Chiar super ok! Nu mă pot duce în mijlocul pădurii într-o cabană din lemn pentru a avea pretenții de hotel, dacă aleg să mă cazez aici îmi doresc cu siguranță un loc rustic, fără telefon, televizor sau radio. Doar noi și natura. Și căprioarele din jurul complexului. Chiar dacă pe lângă noi a fost și acel grup de copii ceva mai gălăgioși, ne-am bucurat de bucuria lor, cu siguranță în orfelinatul de unde veneau nu exista atât de multă bucurie.

Am avut o cameră cu două paturi, unul dublu, celălalt simplu, paturi din metal dar cu o saltea relaxa primitoare, o măsuță cu scaune, tv pe care nici n-am vrut să-l pornim, o baie cu o cabină de duș cu hidromasaj și cădiță, cine oare dă drumul acolo la hidromasaj, prosoape albe, foarte curate, o baie din lemn, cum este toată pensiunea, dar foarte rustică, apropiată sufletului meu.

Elementul de bază este balconul cu vedere către zona de menajerie, către căprioarele, iepurii, păunii și fazanii din incintă. Și liniștea care vine la pachet cu frumusețea locului.

Camera este dotată cu strictul necesar, nu găsești luxul unei camere de hotel de 4 stele, însă ai apă caldă non stop, prosoape curate, prize, chiar și papuci dacă dorești să-i folosești. Așternuturile sunt curate, pilotele sunt ok, miros frumos, oare ce-ți poți dori mai mult în mijlocul naturii?

Despre restaurant doar de bine. Pe lângă faptul că am putut servi ceea ce ne-am dorit, adică cârnați de Pleșcoi și păstrăv, am savurat și o tărie din partea casei și un vin din zonă, care au mers perfect cu mâncărurile consumate. Dacă noi băieții ne-am delectat cu un vin alb zonal, fetele s-au răsfățat cu ceva dulce, clătite cu dulceață de casă și prăjituri de casă cu fructe.

Micul dejun a fost îndestulător, cafeaua n-a prea fost pe gustul meu, însă ceaiul fetiței a fost foarte bun. Preparate din gospodărie, ouă, șuncă, salam, brânză, gem și dulceață, lapte, cam tot ceea ce găsești într-o pensiune rustică. Foarte gustoase!

Pe site-ul complexului puteți găsi preparatele din bucătărie și prețul acestora, aș mai vrea să adaug faptul că puteți achiziționa diferite tipuri de sirop natural pentru acasă. Noi am cumpărat sirop de cătină la un preț rezonabil.

Printre excursiile opționale din zonă vă pot spune cele la care am fost eu –Lacul de acumulare și barajul Siriu, Cascada Pruncea Casoca, Muzeul Chihlimbarului Colți (acesta era închis), vestigiile rupestre și biserica Aluniș, viaductul Teherau și Vulcanii Noroioși.

Mi-aș dori să ajung din nou acolo pentru mai mult de o zi, nu știu când se va întâmpla acest lucru, nouă ne-a plăcut, ne-am bucurat de fiecare moment trăit acolo, pentru că atunci când ești în vacanță ai o singură variantă. Să te bucuri de tot ceea ce este în jurul tău. Frumosul ni-l facem și noi, dacă vrem!

Vacanțe frumoase să aveți! Oriunde în România, deocamdată!


despre SERVICII

Gaze foarte primitoare, ospitalieri, au oferit numeroase informații despre locurile de vizitat din zonă


despre CAMERE & COND. CAZARE

Cameră curată, aerisită cu vedere minunată din balcon asupra văii Siriului


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Porții ok, nici prea mari nici prea mici, alimente proaspete, bine preparate. Cafeaua n-a fost pe gustul meu, dat ceaiurile au fost foarte bune.


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Cadru natural de excepție, în mijlocul naturii, cu o panoramă încântătoarer către valera si lacul Siriu


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Am fost prea obosiți ca seara să explorăm modalitățile de relaxare din complex.


[fb]
---
Trimis de pepsi70ro in 02.05.20 14:13:44
Validat / Publicat: 02.05.20 14:54:18
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în SIRIU-NEHOIU [BZ]

VIZUALIZĂRI: 1193 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (pepsi70ro); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Izvorul Bucuriei, de la înălțime
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29900 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

18 ecouri scrise, până acum

pepsi70roAUTOR REVIEW
[02.05.20 14:37:03]
»

Web, te rog o mică prezentare video - youtube

Mulțumesc!

webmasterX
[02.05.20 14:39:03]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

mishu
[02.05.20 15:12:02]
»

@pepsi70ro: Mi-a plăcut cum arata locul ales, și nu cred ca ai avut nici un interes in a-i lauda, iar in plus, pozele arata ce ai găsit acolo. ​​ Iar ceea ce ai spus despre camera cât despre bunataturile cu care v-ați ospătat nu poate fi decât de bine. ​​

Locurile sunt deosebite într-adevăr iar pozele o arata cu prisosinta, așteptam următoarele povesti, felicitări, votat cu mare drag.

Dan&EmaPHONE
[02.05.20 15:36:22]
»

Articolul tau este o recomandare care imbunatateste media notelor locatiei. ​​

​​Cred ca prin aceeasi perioada am fost in Muntii Siriu anul trecut la Lacul Vulturilor si cu doi ani in urma la Cascada Pruncea (Casoca) si la Vulcanii Noroiosi. ​​

Cazarea asta este bine amplasata pentru vizitatea zonei. Mi-a placut ca ai atasat si poze ale obiectivelor din zona. ​​

​Sper ca sunteti bine! Salutari la Constanta! Numai de bine! ????

Zoazore
[02.05.20 16:51:29]
»

@pepsi70ro: Ce frumos e pe Siriu! Și relativ aproape de mine, dar încă n-a fost să fie!

Poate când s-o termina cu”pandalia” asta și s-or mai relaxa treburile...

Locuri minunate, oameni frumoși! Păcat că nu-s apreciați, le scade nota și nu vor mai fi așa de căutați!

P. S. Bine că au lapte! O bilă albă de la mine! Cafeaua de ce nu ți-a plăcut? Poate ajung pe acolo și să știu la ce să mă aștept! ​​

pepsi70roAUTOR REVIEW
[02.05.20 17:09:30]
»

@mishu: În ultimii ani am fost în multe locuri din România. Inclusiv la Siriu, recunosc, am vrut să țin mai mult pentru mine, secret, această locație, dar m-au mâhnit notele nemeritate.  M-am hotărât atunci să scriu și eu propriile impresii. Iar notele reflectă gradul meu de satisfacție.

pepsi70roAUTOR REVIEW
[02.05.20 17:11:08]
»

@Dan&Ema: Data viitoare ajung și eu la Lacul fără fund (Vulturilor). Se spune că vulturii beau apă de acolo, așa este?

pepsi70roAUTOR REVIEW
[02.05.20 17:13:41]
»

@Zoazore: Sunt obișnuit cu un anumit tip de cafea, n-a fost pe gustul meu, dar se putea consuma fără probleme. Dacă n-ai ajuns la Siriu, o poți face în acest an, sunt convins că vom putea călători în România fără probleme.

mprofeanu
[02.05.20 17:19:45]
»

Bună cazare cu un raport calitate - preț convenabil, are și mic dejun! De reținut pentru că vreau să merg în zonă, am sigur ce vedea acolo! Ai pus poze și cu câteva obiective turistice despre care am mai citit pe AFA dar o aducere aminte în plus nu strică niciodată!

Dan&EmaPHONE
[02.05.20 17:33:03]
»

@pepsi70ro:  

Merita drumetia pana la Lacul Vulturilor sau Lacul fara fund. Este o tura usoara spre medie, mai degraba usoara. Pana la kac treceti prin Poarta Vanturilor. Sa va asteptati sa fie vant! ????

Despre vulturi, ca sa fiu corect, nu ne-au dat rotocoale deasupra capului, dar legenda ii pune in rol principal. Poate voi ii vedeti zburand in inaltul cerului. Dar nu iita cu vantul din Poarta Vaturilor. La noi s-a schimbat vremea inca cateva minute, norii aparand de niciunde aducand o rapaiala zdravana.

Numai de bine! ????

crismisPHONE
[03.05.20 11:08:25]
»

@pepsi70ro: Un loc de luat în seamă, cabanele astea rustice sunt foarte drăguțe! Iar când se combină cu ospitalitatea gazdelor, mâncare bună și curățenie, verdictul nu poate fi decât "câștigător"!

... În zona asta ar fi trebuit să ne petrecem mini-vacanța de 1 Mai... ​

Mika
[03.05.20 12:44:57]
»

@pepsi70ro: De reținut această cabană, mai ales că zona inconjurătoare oferă multe posibilități de drumeție. Din ce văd, cabana oferă tot ce iți poi dori de la un loc liniștit, izolat in natură. Am fost in zonă, la Cascada Cașoca, la Lacul Vulturilor (nici eu nu am văzut vulturii, dar in schimb ne-a plouat zdravăn), și, bineințeles la Vulcanii Noroioși. Votat cu plăcere!

pepsi70roAUTOR REVIEW
[03.05.20 16:46:28]
»

@crismis: Așa este, Izvorul Bucuriei este o locație care ne-a plăcut. Îți încarcă bateriile, este liniște și te poți relaxa. 1 Mai este ori de câte ori vrem noi, important este să se termine cu grozăvia asta.

Eu oricum am de gând să revin acolo cât de curând, mâcar pentru un weekend prelungit. Ceea ce vă recomand și vouă, cu drag! ​

pepsi70roAUTOR REVIEW
[03.05.20 16:48:41]
»

@Mika: Suntem destui care dorim să mergem acolo, poate facem o miniîntâlnire prin vară, chiar ar fi fain!

Dan&EmaPHONE
[03.05.20 17:07:37]
»

@pepsi70ro: Si mie mi-ar placea daca mai e loc! ????

MikaPHONE
[03.05.20 17:54:22]
»

@pepsi70ro: Ar fi fain!  

BOGDAN DSN CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.05.20 18:49:44]
»

@pepsi70ro: Faină cazarea, rustică și liniștită. Subscriu la ideea unei mini-întâniri!

Zoazore
[10.05.20 22:39:04]
»

@pepsi70ro: Ar fi super! Nici nu e departe de Brăila...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crismis, Dan&Ema, Mika, mishu, mprofeanu, Zoazore
Alte impresii din această RUBRICĂCabana Izvorul Bucuriei [Siriu]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.22487497329712 sec
    ecranul dvs: 1 x 1