ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 23.02.2014
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 16.02.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
FEB-2014
DURATA: 2 nopți
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Pensiunea Izvorul Bucuriei

TIPĂREȘTE

Ca sa ajungi la aceasta pensiune se merge pe drumul national Buzau - Brasov, se trece de Barajul Siriu si, pana sa ajungi la Viaductul Teherau, se face un drum lateral, indicat, de altfel, printr-un panou. Acest drum lateral este din pamant batatorit care nu ridica probleme deosebite, chiar si pentru o masina cu garda joasa, asa cum este a noastra.

De fapt, pensiunea este un complex, format dintr-o cladire principala cu 2 niveluri, precum si din alte 4 cladiri mai mici, care pot servi, foarte bine, ca locatii de campare.

Cladirea principala, cea in care am fost noi cazati, este construita in totalitate din lemn, decorata la interior cu mult bun gust, in stil rustic. Am stat la etajul 2, intr-o camera cu vedere spre lac. Camera nu este foarte mare, sa zic cca 20 metri patrati, compusa dintr-un pat dublu matrimonial si un pat simplu. Are baie proprie, cu grup sanitar si dus cu cabina. Caldura a fost din belsug, chiar si apa calda, cu toate ca noi am fost singurii turisti cazati (deh, este extrasezon). Ca o remarca deosebita este prezenta unor stelute fosforescente fixate de tavanul camerei si care, dupa ce se inchide lumina, lasa impresia ca dormi sub cerul instelat! O idee foarte ingenioasa si de efect.

Cladirea, vreau sa mentionez de la bun inceput, se alimenteaza cu curent generat de la panouri solare (si cred ca exista si generator, de rezerva, pentru situatii speciale). Astfel, nu sunt admisi consumatori mari (frigider, televizor), in camere neexistand nici televizor, nici frigider, ele fiind doar la parter, in sala de mese. La mansarda vilei principale exista o sala de jocuri, la etajul 1 este amenajat o terasa pentru fumatori, iar la parter este o sala mare de mese, cu semineu. In lateralul vilei este o terasa acoperita foarte mare, care poate gazdui, cu usurinta, si un banchet, daca este nevoie. Parcarea din fata vilei este mare, incapatoare. Langa vila este un tarc mare, imprejmuit, unde se poate vedea o ciuta, porc mistret (nu a vrut sa iasa afara, sa fie vazut, cat am stat noi!), oite, iepurasi, pe langa vila mai erau si 2 pui de catelusi ciobanesti, care de-abia ce facusera ochi, ce mai, atractii numai bune pentru copii...

Cladirile mai mici se afla situate putin mai departe fata de cladirea principala, nu le-am vizitat pe dinauntru deoarece erau inchise, dar par solutii foarte potrivite pentru cei care doresc sa se campeze in zona. De asemeni, langa aceste cladiri mai mici, se afla si o piscina amenajata, o solutie alternativa la lac pentru cei care doresc sa faca o baie (mai ales ca era clar afisat ca scaldatul in lac este strict interzis). Accesul la lac (de fapt, in zona este cunoscut ca "Coada Lacului ", este un intrand pe care il face lacul de acumulare) se face pe o poteca laterala. Vis-a-vis de corpul principal se afla situat un punct de belvedere a lacului, acoperit si cu bancute de lemn, de unde poti admira linistit imprejurimile.

Mancarea servita este mai mult decat indestulatoare si, in cea mai mare parte, din surse locale. La micul dejun este cascaval afumat, branza de oaie, sunca, unt, gem, de productie proprie. Am avut, de asemeni, marea placere de a manca tochitura facuta in stil traditional, precum si pastrav la cetina sau mamaliguta cu branza si smantana. Toata mancarea a fost foarte gustoasa, si, chiar daca nu exista in meniu o oferta stufoasa, totul este gatit in stil traditional romanesc.

Nu a existat semnal wireless cat am stat, am inteles ca pe viitor acest lucru se va rezolva, semnalul la Vodafone fiind mediu spre slab.

In incheiere va sugerez ca sa schimbati pagina de web, eu luand legatura cu proprietarul la unul din numerele de telefon de pe pagina oficiala de prezentare: izvorulbucuriei.ro/ro. De asemeni, din ce am vazut in certificatul afisat in sala de mese, clasificarea pensiunii este de 4 margarete, si nu de 2, asa cum este afisat pe site.


[fb]
---
Trimis de cristisch2003 in 23.02.14 23:32:23
Validat / Publicat: 24.02.14 17:17:01
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în SIRIU-NEHOIU [BZ].

VIZUALIZĂRI: 2645 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristisch2003); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Lacul Siriu vazut de langa baraj
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 12 voturi)

ECOURI la acest review

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂCabana Izvorul Bucuriei [Siriu]:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051857948303223 sec
    ecranul dvs: 1 x 1