GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
De cateva ori pe an, impreuna cu colegii de la serviciu mergeam in Masivul Parang la Cabana Groapa Seaca. Cabana este situata intre Petrosani (cca 20 km) si Voineasa (cca 65 km).
Tot aici ne refugiam cand aveam nevoie de o noapte de cazare venind de la Bucuresti spre Timisoara si masina cu care eram ne permitea:). Drumul de la Voineasa catre Cabana Groapa Seaca este pe alocuri destul de anevoios, cca 10 km fiind drum de piatra. Odata cu caderea zapezii trecerea muntelui spre cabana este practic impoibila fara ca masina sa fie echipata corespunzator.
Dinspre Petrosani spre cabana drumul este deschis tot timpul anului, dar pentru a ajunge acolo este nevoie de anvelope de iarna si/sau lanturi antiderapante.
Impreuna cu Cabana Ghiocelul care este parte integranta a Cabanei Groapa Seaca sunt disponibile 45 locuri de cazare in camere cu 2, 3, 4 sau chiar 5 locuri.
Camerele nu au baie dar sunt disponibile 5 bai cu apa rece permanenta si apa calda la cerere.
Pentru cei care vor sa se deconecteze permanent de la viata tumultoasa a orasului le recomand acest loc deoarece aici cu greu se gasete semnal la telefonul mobil, nu exista acces la internet, nu exista televizoare iar iluminatul se face cu grupuri electrogene. Iluminatul este disponibil pana la ora 23. 00, dupa aceasta va puteti baza doar pe felinare si lanterne.
Fiind amplasata la o distanta considerabila de urmatorul loc de cazare este deseori aleasa ca si loc de popas pentru drumetii. O harta cu trasee si marcaje este disponibila chiar pe unul din peretii cabanei. Amatorii de drumetii pot sa aleaga intre mai multe trasee, toate marcate, in functie de gradul de dificultate dorit. Majoritatea traseelor pot fi facute intr-o zi, inafara iernii cand sunt inaccesibile. Dupa cum veti vedea si din pozele anexate, traseele te duc in cele mai frumoase locuri: Varful Capra, Lacurile Verzi, Lacul Rosiile, etc.
Sa nu uit: animalele de companie NU sunt admise in interiorul cabanei. In ceea ce priveste ordinea si curatenia lucrurile sunt foarte stricte: nu se pot scoate paturi, mese, scaune din cabana nici macar in curte pentru a sta la soare. Incalzirea este asigurata cu sobe de teracota. In fiecare camera pe la ora 16. 00 sunt duse lemne iar focul ti-l poti aprinde cand doresti. Pont: daca servitii ingrijitorii de la cabana cu o tuica sau un pahar de vin primiti cate lemne doriti. Deasemenesa suplimentar puteti sa mai luati lemne din lazile de langa cazanele de baie.
Tot la cerere se poate servi micul dejun iar pentru pranz se pot comanda 2-3 feluri de ciorba si 2-3 tipuri de fripturi, tocanite, peste, etc. In cazul unui grup se poate comanda de dimineata masa pentru pranz.
Va recomand sa cereti dimineata gem de mure, este facut fara "de casa" fara conservanti, E-uri, iar la pranz sau seara sa nu ratati mamaliguta cu branza si smantana. In ceeea ce priveste ingredientele marea majoritate sunt naturale facute acasa.
Vara, cand temperaturile permit, seara se poate face foc de tabara in curtea din spatele cabanei, iar in tot timpul anului se pot organiza meciuri de fotbal la care participa si fetele, pe terenurile naturale gasite/alese la cativa pasi de cabana.
Pretul cazarii este undeva intre 30 si 40 ron/ noapte in functie de noptile de cazare dar si de numarul de persoane. Acest pret nu include micul dejun. Noi intotdeauna ne-am dus mancare si baututra de acasa, chiar si apa. Personalul destul de amabil ne-a pus la dispozitie intotdeauna vesela necesara pentru prepararea mancarii si a salatelor aferente.
Recomand aceasta cabana celor care sunt amatori de drumetii, iubitorilor de munte si de natura. Preturile nu sunt cele mai bune dar compenseaza cu amplasamentul in inima naturii, lipsa semnalului la telefon si lipsa televizoarelor.
Iarna, drumul care leaga Cabana Groapa Seaca de varful muntelui poate fi folosit cu succes ca si partie de sanie.
Am mers in acest loc de mai multe ori pe an, pozele sunt din toate anotimpurile.
Trimis de alexandruduma in 25.10.09 11:35:53
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PARÂNG.
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (alexandruduma); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.40675594 N, 23.56047034 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2012 Un loc linistit unde si turistii parca vorbeau in soapta — scris în 15.08.12 de raducisu din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Jul.2010 Un peisaj de vis! — scris în 25.01.11 de ionela_toma din PIATRA NEAMT - RECOMANDĂ
- Jan.2001 Luna de miere — scris în 12.02.10 de paunflorin din CRAIOVA - RECOMANDĂ