ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.07.2014
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- M ---
    GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Pitești
    ÎNSCRIS: 15.07.14
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    MAR-2014
    DURATA: 2 nopți
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    CAZARE [camere etc]:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    96.67%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 3 MIN

    Oaza de relaxare in mijlocul naturii

    TIPĂREȘTE

    Intr-o seara de vineri in luna martie, stand de vorba cu niste amici la un ceai, discutia ne-a purtat catre drumetiile trecute din masivul Piatra Craiului.

    Fiind cuprinsi de nostalgiile trecutului, cand haladuiam toata vara prin refugiile si cabanele de pe munte, am hotarat subit ca a doua zi sa plecam la drum si sa ne petrecem weekendul la cabana Garofita Pietrei Craiului din masivul cu acelasi nume.

    Zis si facut, in noaptea aceea ne-am facut bagajele, iar dimineata la orele 07.00 ne-am imbarcat cu totii intr-un Logan, doua familii dintre care noi si cu un pitic de 4 ani si am plecat la drum sa retraim amintirile copilariei.

    Cel mai facil acces auto se face din DN 73 Campulung-Brasov, din satul Podul Dambovitei.

    De aici, drumul ne poarta pe o lungime de cca. 12 km prin Cheile Plaiul Mare, satele Saticul de Jos, Saticul de Sus, pana la Uzina Clabucet. La uzina, parasim drumul care continua sa urce spre lacul Pecineagu si facem dreapta, trecand raul, unde gasim o bariera care ne indica intrarea in Parcul National Piatra Craiului.

    Aici lasam masina si spre stanga continuam pe un drum forestier, marcaj cruce galbena, in lungime de cca. 5 km, care se termina in fata cabanei.

    Drumul pana la Uzina Clabucet nu este asfaltat, dar este intr-o stare acceptabila, daca nu prindeti niste ploi puternice care sa mai inmoaie pamantul.

    Cum intram in padure apare si zapada, bucuria piticului care tot drumul nu s-a mai saturat sa arunce cu bulgari in noi. :)

    Drumul este superb, acesta urmand firul Vaii Dragoslavenilor, fiind acompaniati tot timpul de susurul paraului care curge chiar pe langa drum.

    Dupa cca 2 ore de cand am parasit masina in fata ochilor ni se infatiseaza in toata slendoarea masivul Piatra Craiului, cu peretii sai abrupt si dantelati precum crenelurile unei cetati de necucerit.

    La poalele acestuia se afla cabana Garofita Pietrei Craiului, la o altitudine de 1100 m, fiind amplasata intr-o poiana superba cu multiple puncte de belvedere catre frumusetile salbatice din jur.

    La intrarea in cabana am fost intampinati cu caldura de nea Gelu, noul cabanier, piticul nostru tinand sa-i aduca la cunostinta ca a ajuns primul la cabana si ca are nevoie sa bea un ceai magic. Un ceai intr-adevar magic, din plante culese de nea Gelu din poienile ascunse ale padurii, care ne-a pus pe picioare cat ai bate din palme.

    Fata de cum o tineam minte, cabana are un look cu totul nou, fiind efectuate lucrari de reabilitare si modernizare.

    Camerele foarte curate, luminoase, cu 4,8 sau 16 paturi, incalzite cu sobe de teracota in care lemnele trozneau cu zgomote de mult uitate, de pe cand imi petreceam in copilarie vacantele de iarna la bunici.

    Sala de mese mare, spatioasa, dotata cu chiuveta, aragaz cu butelie, vesela si tacamuri la discretie pentru turisti.

    Cabana este dotata cu un generator cat si cu panouri solare asa ca la lasatul intunericului nea Gelu a pornit motoarele, scaldand toata cabana intr-o lumina placuta care se reflecta in albul zapezii de afara.

    Toaleta este afara la marginea padurii, ecologica, curata, cred ca a fost construita de curand.

    In apropiere este un izvor de unde puteti sa umpleti sticlele cu apa si sa va spalati. (pentru curajosi, apa nu are mai mult de 10 grade)

    In curtea cabanei se afla un foisor unde se sta seara la foc in cantece de chitara si mai multe mese cu banci pentru oaspeti, unde se poate servi masa.

    De la cabana se poate pleca in drumetii mai scurte sau mai lungi spre masiv, existand o harta cu trasee montane pe un perete in interiorul cabanei.

    Am petrecut un weekend de vis la acesta cabana, fara zgomotele orasului, fara semnal la telefonul mobil, singurele zgomote fiind freamatul padurii, susurul paraului si cele facute de animalele padurii, care erau din belsug avand in vedere ca zona se afla in Parcul National Piatra Craiului.

    Pentru cei care vor sa isi incarce bateriile recomand calduros aceasta cabana, locatia fiind ideala pentru a iesi putin din vacarmul orasului.


    [fb]
    ---
    Trimis de wolf2001* in 24.07.14 09:12:34
    Validat / Publicat: 24.07.14 12:01:11
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL PIATRA CRAIULUI.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 1587 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wolf2001*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 [fără descriere]
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 11700 PMA (din 13 voturi)

    ECOURI la acest review

    2 ecouri scrise, până acum

    webmasterX
    [24.07.14 12:00:51]
    »

    Încărcând inițial impresiile la o rubrică de călătorie, rubrica de CAZARE a fost nedisponibilă pentru notare.

    Te-aș ruga să indici o notă și pentru acest capitol - cazare - folosind linkul EDIT IMPRESII (afișat cu roșu mai sus, disponibil până la publicare).

    După publicare, poți scrie eventual notele de la CAZARE sub formă de ECOU, le vom adăuga noi în caseta tehnică.

    wolf2001*AUTOR REVIEW
    [24.07.14 13:42:22]
    »

    @webmasterX:

    Nota cazare 9 (multumit)

    Am sa va rog sa puneti dvs punctajul in caseta tehnica.

    Multumesc

    ===

    Rezolvat.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    wolf2001*

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.038455963134766 sec
    ecranul dvs: 1 x 1