BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Dragoș Băjan (Valea lui Ivan)(încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Dragoș Băjan
La Dragoș Băjan am stat 4 nopți.
Ne-a dus unu’ cu o dubă.
De ajuns, se ajunge prin satul Sătic de pe lângă Bran, în culoar dar numai în sat nu poți să spui că e pentru că mai ai puțin și ajungi în creasta Pietrei Craiului dacă nu te oprești la cabană.
O vreme mergi pe asfalt dar mai sus, se termină asfaltul și dai pe forestier.
Cabana are o curte largă încât nici nu-i vezi gardul și un foișor în curte, fix în fața bucătăriei. Adică intrarea din față dă fix în bucătăria care are o fereastră spre sala de mese care are intrarea după colț, pe partea dreaptă. Living nu este iar sala de mese nu arată ca un restaurant ci fix ca o sală de mese, chiar așa cum se numește.
Ca să intri la camere, urci o scară de lemn, fix pe stânga bucătăriei. La etajul întâi e o arhitectură ne-practică și anume o cameră de 4 persoane cu 2 paturi duble, cu ferestre ce dau spre hol că nu are nici un perete afară. E un hol ce ocolește camera asta de jur împrejur. Apoi e o scară ce duce la 2, la camere. Baia e pe hol, cu duș.
Este și pridvor, betonat, în față bucătăriei și stâlpi de lemn de care să legi hamacul. Am avut. Și mai are tot felul de amenajări prin curte, cum se obișnuiește la cabane, și cișmea pe lângă foișor.
În curte este piatră spartă și asta m-a enervat rău. Cineva a căzut și s-a tăiat grav. Ar fi trebuit să fie pietriș rulat sau orice altceva. Piatra spartă are altă destinație dar cred că e mai ieftină.
Altfel, cabana e curată și confortabilă doar că, așa cum e obiceiul la cabanele de altitudine, e vizitată de pârși. Unii spun că sunt șobolani dar nu, sunt pârși și sunt locuitorii zonei. Practic, ei au dreptul mai mult să fie acolo decât omul care a venit în arealul lor ca să-i deranjeze. Și cred că știu și ei foarte bine lucrul ăsta pentru că toată noaptea umblă prin pereți, duduind. Sincer, prima noapte am crezut că sunt în cameră și mi-a fost disconfort maxim. Deja-mi doream să se termine acțiunea cât mai repede și să plecăm acasă. Cine obișnuiește să bată munții și cabanele montane nu s-ar mira foarte tare de asta. Mie, însă, nu mi-a picat prea bine, recunosc.
Am avut ceva activități alea 4 zile cât am stat dar astea sunt alt subiect.
Pentru zona în care se află, cabana e destul de ofertantă.
Se pot face trasee destule dar cine are vreun gând să meargă acolo, se documentează singur.
Când cobori pe vale, dai de multe pensiuni dar cabană, așa sus, una e. Altitudinea este de 1.090 metri și se află pe Valea lui Ivan, între Valea cu Apă și Valea Urzicii.
despre SERVICII
Nu-ș ce servicii că ne-am făcut singuri serviciile. Ne-a dat cabanierul servicii de transport cu auto personal de mers la spital în Câmpulung de cusut copci și am mai avut servicii de la niște actori la un workshop...
despre CAMERE & COND. CAZARE
Condiții bune... Bune și pentru pârși...
GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)
Ne-am gătit bine. Variat.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
Locația a superbă, cu creastă stâncoasă în proximitate.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Ne-am și distrat bine.
Trimis de Mioritik in 14.01.22 12:02:12
- A fost prima sa vizită/vacanță în MASIVUL PIATRA CRAIULUI
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.49546570 N, 25.17400150 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Fiind vorba despre un set de impresii de cazare şi un sejur mai vechi de 3 ani, în conformitate cu Regulamentul saitului (vezi Capitolul 1, lit. B, pct. 4), articolul se publică fără PMA std (fără "votul saitului"), el putând fi votat doar simbolic, cu +/-1.
Notă: prevederile punctului mai sus menţionat se aplică doar impresiilor de tip "de cazare"; în cazul articolelor de călătorie se aplică punctul 4b.
@webmasterX: Să spun drept, eu nu prea am urmărit traseul în teren plus nici șoferul nu-l prea știa bine că organizatorul era în altă dubă dar, în principiu, acolo este că se face o oră până la Marele Grohotiș și Cerdacul Stanciului.
Plus că nici nu am prea făcut trasee serioase și orientare în teren că am avut altă temă atunci și alte activități.
Să zicem că acolo e, (teoretic),
Practic, nu garantez, totuși. N-am luat azimut, busolă nu, coordonate... Mai mult grătare și chitară și un traseu scurt de tehnici de pescuit (supraviețuire????). Floarea a venit din greșeală dar o las așa...
Atunci ne-a dus duba până în curtea cabanei și ne-au coborât mașinile de teren (tot din curte luați, din față ușii).
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2015 Revelion ratat la Cabana Valea lui Ivan — scris în 28.01.16 de IDRAGOS din RâşNOV [BV]