GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
In vara anului trecut am hotarat sa petrecem un weekend la Cabana Cuca, cabana situata pe valea cu acelasi nume, la o distanta de cca. 4,5 km de Cabana Voina.
Zis si facut. Am facut bagajele si cu catel, cu purcel, ne-am imbarcat in masina si am plecat spre cabana de la poalele Papusii.
Drumul pe care l-am urmat a fost DN 73 pana in Campulung, de aici trebuie facut stanga spre Leresti. Drumul ajunge la barajul Rausor, apoi urmeaza lacul de acumulare si in final se termina in fata cabanei Voina, cabana care nu a suferit vreo imbunatarire in ultimii ani, in afara poate de preturi care au crescut constant datorita numarului de turisti din ce in ce mai mare.
De la cabana Voina, unde am lasat masina parcata, am urmat firul vaii Cuca, pe o distanta de 4,5 km pe un drum forestier intretinut foarte bine si dupa 1,5 ore de mers agale am ajuns in final la cabana Cuca, cabana apartinand Clubului Montan Romania Pitoreasca. Precizez ca de la ultimele case, cand dati de o bariera, trebuie sa faceti dreapta pe valea Cuca. Daca faceti stanga veti ajunge in capatul vaii la fosta cabana Batrana, distrusa aproape in totalitate.
Bun, sa revenim la cabana Cuca.
Cabanierul, nea Romica, la fel de ospitalier cum il stiam de ani de zile, ne-a primit calduros si ne-a oferit cea mai buna camera din cabana, adica cea cu cele mai putine paturi in camera.
Cabana are doua camere comune la parter si un pod unde se poate dormi vara fara probleme, fiind amenajat pentru 12 locuri. Tariful este de 20 Ron pe noapte de persoana.
Camerele, nu foarte luminoase, captusite cu OSB, au paturi suprapuse cu lenjerie curatica, si sunt incalzite cu sobe de teracota.
Bucataria complet utilata la dispozitia turistilor, cu vesela, tacamuri si toate cele trebuincioase servirii mesei.
Sala de mese, de fapt incaperea cea mai mare din cabana, prevazuta cu mese din lemn, unde puteti servi masa, intr-un decor rustic, amenajat ca un muzeu al muntomanilor.
In curtea cabanei sunt de asemenea mai multe mese din lemn cu banci unde puteti sta sa va relaxati si un foisor mare amenajat pentru gratare, disc, ma rog tot ce poftesc amatorii de carnuri.
Nea Romica a intins intre copaci si cateva hamacuri, unde puteti trage un pui de somn in bataia lina a vantului si aerul curat al padurii.
Apropo de aer curat, aici intr-adevar va puteti curata plamanii de noxele din oras. Apa potabila langa cabana, de fapt o teava din paraul care curge din munte, foarte rece si limpede.
Daca doriti, cabanierul va poate prepara contra cost si mancare delicioasa la ceaun, orice va pofteste inima.
Toaleta ecologica, in apropierea cabanei, ar putea fi mentinuta si mai curata. Aici o mica bila neagra, atat pentru locatia ei cat si pentru starea de curatenie.
Curent la generator, lumina din belsug la lasatul intunericului.
Cabana constituie poarta de intrare in masivul Papusa. De aici, in cateva ore, puteti ajunge pe varful Papusa.
Am petrecut un weekend relaxant, departe de zgomotul si grijile orasului, intr-o atmosfera pitoreasca, alaturi de niste oameni ai muntilor cu care ne-am simtit foarte bine.
Trimis de wolf2001* in 25.07.14 13:23:47
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în M-ȚII IEZER-PĂPUȘA.
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (wolf2001*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.47504000 N, 25.04625500 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster33: Acolo este. Se vede acoperisul cabanei.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jan.2017 In weekend la Cabana Cuca - mizerie si cabanier indolent — scris în 09.01.17 de GILENA din BUCURESTI - nu recomandă