GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Pentru cazarea la Voina, stiind ca si asa sunt putine locatii de cazare, am zis sa mergem pe cai batatorite si sa alegem aceeasi pensiune unde mai fusesem cu vreo 3 ani, la Cabana Cristina vezi impresii.
Atunci am fost multumiti de alegere si speram ca si acum va fi la fel.
Cabana Cristina este amplasata chiar langa Centrul de perfectionare si agrement al Administratiei Nationale Apele Romane, format din 2 cladiri maricele.
Cabana Cristina este practic prima constructie de care dai cu ochii, imediat pe partea dreapta a soselei. Este o constructie in din lemn, cu o arhitectura chiar placuta.
Este amplasata chiar langa sosea dar faptul ca terenul pe care este ridicata este un pic mai jos decat terasamentul soselei dar si faptul ca este “separata” de sosea printr-o perdea de brazi/molizi maricei, care “o ascund” privirilor din sosea, o face tare primitoare.
Daca pe o latura a proprietatii se gaseste soseaua pe latura opusa, prin spatele curtii curge raul.
Curtea cabanei este mai mult decat generoasa, este strabatuta si de un mic paraias, cu multi brazi si multa verdeata.
Masinile se pot parca in curtea cabanei, fiind loc suficient.
Fata de ultima noastra vizita acum mai aparuse si un foisor in curte, unde te puteai adaposti de ploaie dar si de soare, in jurul unei mese.
Langa cabana este si un leagan, in care poti "pierde" un picut de timp pentru siesta.
La parterul cabanei se gaseste o terasa larga, chiar foarte larga, dotata cu 2 mese din lemn, incapatoare.
De aici se intra in livingul cabanei care la randul ei este mai mult decat generos, unde se afla amplasate 2 canapele coltar, un fotoliu dar si un taburet parte componenta a garniturii de mobila.
Un televizor chiar daca model mai vechi CRT, dar cu ecran cu diagonala maricica, completeaza spatiul.
De aici se poate intra in zona bucatariei si a spatiului de servit masa, unde o masa mare de 12 persoane cred, o cupa o parte din aceasta zona.
Ca si livingul sau terasa este incapatoare, larga, nu s-a facut economie de spatiu.
Bucataria este dotata cu toate cele necesare, un frigider si un aragaz, chiar si o masina de spalat rufe gasesti aici.
Tot la parterul cabanei se gaseste si o baie.
Urcand scara de lemn, se ajunge la nivelul 1 al cabanei, unde se gasesc 5 camere duble, fiecare avand baie proprie si balcon propriu. De fapt ar trebui numita terasa si nu balcon, deoarece si suprafata acestuia este mare, foarte mare.
Singurul inconvenient al acestui balcon este ca din cauza arhitecturii acoperisului, are o deschidere cam mica in partea frontala, din acest motiv fiind si mai intunecos pe balcon, dar are si o parte pozitiva ca in cazul ploilor esti destul de ferit putand sta linistit pe balcon. La fel de ferit esti de soare :))
Una din cele 5 camere de la etajul 1 este dotata si cu o canapeluta micuta.
Fiecare camera are cate un televizor, dulap incapator, o masuta si o comoda pe care este asezat televizorul.
Camerele sunt foarte calduroase, intreaga cabana fiind din lemn, atat la exterior cat si la interior, dovada stand faptul ca la momentul cand am sosit noi centrala termica nu era pornita, dar in scurt timp, caloriferele s-au incalzit, iar noaptea pot spune ca am dormit dezvelit.
Prosoape, dispenser cu gel de dus, lenjerie colorata pe pat, curata.
Pot spune ca atat in living, cat si in bucatarie si camera este curat.
Baia ar mai trebui “bagata in seama” ceva mai mult.
O mica problema ar fi mirosul ce se resimtea uneori in baie, probabil de la fosa septica.
Cabana mai are inca un nivel unde se mai regasesc alte 4 camere duble, dotate deasemenea cu baie proprie.
Intreaga cabana este mobilata si decorate simplu, dar cu gust.
De pe terasa, cu intrare separata, se gaseste si camera administratorului cabanei, un tip de treaba.
Langa cabana se gaseste amenajat si gratarul, pe care de data asta l-am folosit si noi destul de intens (de obiecei nu ne intereseaza daca pensiunea aleasa are sau nu gratar, nepierzand timpul prin preajma acestei “facilitati”.
Faptul ca la momentul cand ne-am intors noi din plimbare si am dorit sa “ne apucam” de gratar, ploua, am cam fost blocati de lipsa unei copertine langa gratar, fiind nevoiti in a astepta sa se opreasca ploaia, pentru a putea aprinde focul si a supraveghea apoi “bucatele” de pe gratar.
Pe noi nu ne-a deranjat prea tare acest lucru, ploaia incentand dupa vreo ora, altfel fiind nevoiti in a ne folosi doar de aragaz.
Un alt inconvenient de asta data parca un pic mai maricel din punctul nostru de vedere ar fi iluminatul destul de “chior” din intreaga cabana.
Chiar daca sunt destul de multe corpuri de iluminat, din cauza abajururilor din sticla colorata dar si a becurilor de putere mica, lumina este destul de slaba peste tot.
Ni s-au oferit si lemne/aschii pentru aprins focul, probabil si lemne daca am fi cerut, dar noi venisem pregatiti cu carbuni.
Una peste alta alta as zice ca este o cazare ok
Trimis de Testosu' in 26.04.16 19:26:47
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.43617300 N, 25.04932600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
6 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@Testosu': Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS ale acestei destinaţii pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@webmasterX: este ok pozitionata.
Nu credeam sa mai existe cabana. Am stat in cort langa ea acum trei decenii. Multumesc pentru rememorarea unor zile frumoase (cand eram tanar)
@Radu Tudoran: Ma bucur tare mult ca am reusit sa trezesc amintiri placute!
Din cate spune @Radu Tudoran aceasta cabana exista de ceva vreme, din pozele tale se vede ca este si ingrijita asa ca probabil o sa o mai vedem niste ani.
Cu micile observatii ale tale ea arata insa tentant astfel incat daca pasii mei vor ajunge pe acolo am sa o bag in seama.
Felicitari, votat cu placere.
@mishu - Multumesc pentru apreciere!
Nu cred ca @Radu Tudoran a facut referire la a aceasta cabana/pensiune, ci la Cabana Voina situata un pic mai departe, data in folosinta prin 1972. Cred ca la aceasta s-a referit.
Cabana Cristina nu pare deloc atat de veche, iar pe un site de rezervari "zice" ca ar fi construita in 2009.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2021 Cabana Cristina — scris în 30.07.21 de ux121403 din PODU ILFOVăţULUI [GR] - nu recomandă
- Jan.2017 Cabana Cristina - un loc cum iti doresti — scris în 09.01.17 de GILENA din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Apr.2013 Cabana Cristina - zona Leresti/Voina — scris în 22.05.14 de Testosu' din BUCURESTI - RECOMANDĂ