GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cabana Bolboci* din Munții Bucegi la 1460 m, pe malul Lacului Bolboci, sat Moroieni
Ce poate fi mai frumos decât să locuiești pe malul unui lac înconjurat de brazi și munți, să respiri un aer cu miros de cetină, așa cum numai la Crăciun mai simți în casă, când împodobești bradul?
Așa ne-am petrecut sărbătorile de Rusalii, la altitudinea de 1460m, într-un peisaj minunat, 4 zile la Cabana Bolboci*, în excursia cu colegii de seviciu, 26 de persoane dintre care 13 copii. Am fost în rai pentru câteva zile. Totul a fost superb, iar excursiile în Muntii Bucegi, au fost de vis.
Accesul
Drumul este asfaltat, este în stare bună, sinuos și îngust ca orice drum de munte. Porțiuni cu gropi sunt în dreptul podurilor de lângă Lacul Bolboci. Ca să ajungem ne-am orientat după indicatoarele care arătau direcția spre Lacul Bolboci.
Cabana Bolboci*
Cabana Bolboci* este formată din trei corpuri. Cabana mare, ne-a spus doamna cabanieră că a împlinit 100 de ani în luna martie. Aceasta a fost renovată în anul 2008. Celelalte două corpuri sunt noi, cu camerele și băile mari. Noi aveam camera, cât era baia în cabanele noi. În afară de corpul din spate, în care toate camerele sunt cu baie, în celelalte două corpuri sunt camere cu baia în cameră dar și camere cu baia pe hol.
Grupul nostru a avut camere în cele trei corpuri, noi solicitând camere cu baie.
Eu cu familia am ales să stăm în clădirea veche, pentru că acolo era restaurantul și terasele. E mai ușor să urci în cameră noaptea de la terasă și să cobori doar câteva scări dimineața la masă.
Sunt terase la fiecare etaj, de unde se poate admira peisajul superb. În curte mai este o terasă acoperită unde mâncam și rămâneam la povești până târziu, urmărind cu privirea lacul în lumina caldă a apusului de soare.
Nu sunt frigidere pentru depozitarea alimentelor, dar le puteți lăsa în mașină pentru că noaptea e rece afară.
Camera nr. 7
Acesta a fost camera de trei locuri în care am dormit trei nopți. Camera nu este mare și nici nu mă așteptam la o cameră de cabană să fie asemeni uneia de hotel. Cazarea costă 50 lei/pers. /noapte. În aceste condiții în vârful muntelui, noi am fost foarte mulțumiți. Seara și noaptea caloriferele erau calde. Noi am stat toată ziua și noaptea cu geamul deschis pentru că era foarte cald în cameră. Apă caldă aveam seara și dimineața.
În camera noastră era un pat matrimonial și un pat single. Camera era foarte luminoasă. Pe jos este parchet și un carpet. În camera noastră nu era șifonier, doar un cuier cu agățători după ușă. Am avut în schimb o măsuță cu doi tabureți. Un televizor mic la care cred că mergeau programe prin cablu, era cocoțat într-un colț, noi nu l-am pornit pentru că nu am stat în cameră, era prea frumos afară. Vă dați seama că am stat patru zile fără să ne uităm la TV, fără să avem nevoie de acesta sau sa-i simțim lipsa? Astfel au făcut toți cei 26 de oameni din grup, au stat fără televizor, numai în natură savurand frumusețea acesteia de dimineața până seara târziu.
Baia
Aceasta este o încăpere mică, dar suficientă pentru un vas de toaletă, chiuvetă cu oglindă, suport pentru prosoape, și săpun. Bateria de la chiuvetă era și cu duș. Dușul se face pe gresia de la baie pe care este un covor antiderapant. E ok.
Recomand să vă aduceți de acasă papuci de baie pentru că rămâne apă pe jos, prosoape, șampoane și gel de duș. Noi am găsit în baie trei mini săpunuri, hârtie igienică și am primit la solicitarea unei colege prosoape de mâini, trei bucăți, dar nu în toate camerele. Un minus ar fi mirosul de la scurgerea din baie care se simte mai tare dacă se închide ușa la baie.
Camera este curată. Pe fiecare pat erau câte două pături și un plic de plapumă.
Saltelele nu erau noi, se simțeau denivelările, dar am dormit duși toți, cred că din cauza aerului și a drumețiilor.
Camerele nu au balcon, dar pe terase găsiți scrumiere dacă doriți să fumați.
Restaurantul
Acesta este la parterul cabanei vechi, mâncarea este proaspătă. Este afișată o listă cu preparatele disponibile la prânz, mic dejun și cină (acolo unde nu este prețul trecut, preparatul lipsește). Nu sunt multe feluri, dar găsiți cu siguranță ce să mâncați. Nu au fost probleme dacă s-au mâncat alimente de acasă.
Mâncarea
În prima zi eu am consumat o ciorbă de fasole cu ciolan (12 lei), nu seamană cu ceea ce cunosc eu cu denumirea aceasta, nu o recomand, ciolan nu există, e doar o șuncă iar cioba este de legume peste care s-a adăugat fasolea fiartă separat. Vă spun, mai ales că este sortimentul preferat de mine și comandat cel mai des, ca să nu fiți dezamăgiți.
După acestă încercare, nu am mai mâncat la prânz decât mici de vită cu porc foarte buni dar micuți tare (3 lei/buc.) cu cartofi prăjiți (6 lei) și salată de varză proaspătă cu roșii foarte bună. Asta vă recomand pentru că asta ne-a plăcut nouă. Am mai mâncat clătite cu finetti (4 lei/buc). Celelalte preparate oferite și prețul acetora le puteți vedea în fotografia atașată acestui articol.
Colegii au mai comandat păstrăv cu mămăligă (30 lei), tochitură cu mămăligă cartofi și salată (32 lei), bulzul cabanei cu smântână (24 lei), are foarte multă brânză), mămăligă cu brânză și smântână (15 lei), grătar de porc cu cartofi prăjiți și salată de varză (32 lei).
La micul dejun am comandat omletă cu cașcaval (9 lei), omletă cu brânză (8 lei), ochiuri cu telemea rasă (5lei/ou), unt + gem (6 lei), cremvruști (5 lei), salată asortată (5 lei), șuncă presată (50g/4 lei) chifle (1 leu).
Programul de servire pentru mic dejun, prânz si cină este afișat la restaurant.
Am primit bon pentru tot ce am consumat.
Este semnal wifi peste tot, în cabană și pe terasă.
Am fost serviți la masă cu amabilitate, pentru tot ce comandam. La tejgheua restaurantului se preia comanda, se plătește și primești un număr care apoi este strigat de chelnerițe pentru a vă localiza la mese.
Cabanierul, soția sa și pesonalul sunt foarte amabili.
Apa de la cabană este potabilă.
De la cabană vă puteți plimba pe barajul lacului Bolboci sau să faceți diverse trasee pe Platoul Bucegilor. Cheile Zănoagei sunt foarte aproape, se văd de la cabană. Cheile Tătarului vi le recomand doar la intrarea pe partea dreaptă a lacului Bolboci, după care trebuie neapărat să întoarceți mașina pentru că drumul este plin de gropi, este impracticabil.
Recomandarea
Cu siguranță ne vom reîntoarce acolo pentru că este minunat și mai avem multe de văzut acolo, în Munții Bucegi. Cazarea este perfectă, cu toate neajunsurile, la prețul plătit simți că primești suficient.
Trimis de Dana2008 in 20.06.19 18:21:27
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL BUCEGI.
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dana2008); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.34115700 N, 25.42602500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@Dana2008: Chiar dacă-s ceva minusuri semnalate, am trecut locația în lista " de vizitat' ' . Am auzit că zona-i frumoasă și merită călcată. Ne-am gândit la zona asta în ideea adunării foștilor colegi de facultate (câți mai suntem) la o întâlnire de... aproape 50 de ani de la terminarea " școlii de facultate" .
Să vă fie de bine vacanța!
@Mitica49: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!
E minunată zona, iar amplasarea Cabanei Bolboci e de vis. Conditiile sunt modeste dar suficiente pentru o cabana la munte.
Întâlnire plăcută cu colegii oriunde ar fi ea! Distractie placuta si la multe alte intalniri cu colegii de facultate.
Mulțumesc frumos pentru urări! Ne-a fost de bine!
Numai bine!
De evitat, personal nepoliticos
Am fost in trecere si am vrut sa innoptam la cabana, ne-au spus ca nu se sinchisesc sa pregateasca camere doar pentru un cuplu, de mancare nici atat. Au refuzat spunand ca au clienti, dar parcarea era goala.
-
BY WEBM: Text trimis spre publicare ca review. Neîndeplinind condițiile impuse de Regulament pentru publicarea ca articol distinct, a fost mutat de echipa tehnică aici, ca ecou.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2016 Cabana Bolboci — scris în 09.10.16 de pogonel din PERIş [IF] - nu recomandă
- Jul.2016 La pomul laudat sa nu te duci cu sacul — scris în 25.08.16 de picu picu din BUCURESTI - nu recomandă
- Aug.2010 Casuta de la mal - Cabana Bolboci — scris în 06.03.11 de private_rayen din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2023 O vacanta minuntata — scris în 11.09.23 de Florisp din BUCUREșTI - RECOMANDĂ