GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
O cabana de doua stele
Impreuna cu un grup de prieteni am petrecut un sfarsit de saptamana la aceasta cabana. Deoarece nu am gasit prea multe informatii despre Barlogul Ursilor, voi incerca sa dau cateva detalii pentru cei ce vor sa ajunga acolo.
Este usor de ajuns. Venind dinspre Brasov, pe drumul national catre Sibiu, la giratoriul aflat in localitatea Persani o luati la stanga, catre comuna Sinca Veche. Din mijocul acestei comune, urmariti indicatorul catre Sinca Noua, iar dupa vreo 1-2 km, veti vedea pe sosea indicatorul catre Valea Stambei. Nu aveti cum sa-l ratati, este foarte vizibil. Intrati de pe sosea, pe un drum de tara. Acesta este fara gropi, un pic cam prafuit daca este uscat pe jos, si mergeti pe acest drum tot inainte. La un moment dat veti vedea un indicator catre Pastravarie si un drum lateral, dar o tineti tot inainte. Treceti de o cladire mai impunatoare (este un restaurant - hotel, dar am observat ca are firma data jos, desi erau clienti), treceti de un lac amenajat pentru pescuit si in curand dati de cabana Barlogul Ursilor.
Cabana este asezata in inima padurii, este izolata, nu mai sunt alte pensiuni in apropiere, asa ca linistea nu prea are cine s-o perturbe.
Accesul la cabana nu se mai face printr-o albie de rau, cum citisem in niste review-uri mai vechi, ci pe un pod de lemn. Curtea este mare, cu iarba, iar din parcare catre cabana sunt de urcat cateva trepte (10 -15 nu le-am chiar numarat).
Intrarea in cabana se face de pe o terasa, amenajata cu mese si banci, umbrita, unde ne-am petrecut cea mai mare parte a timpului.
La parterul cabanei se afla sala de mese, bucataria, un bar si un grup sanitar. In sala de mese sunt instalate o masa de ping-pong, masa de biliard si un televizor. In bar exista un laptop si o instalatie de sonorizare.
Bucataria este dotata cu tot ce e nevoie. Aragaz cu butelie, frigider, farfurii de toate marimile, boluri, pahare de tot felul, cesti de cafea, cratite, tacamuri, cosuri de paine, chiar si lumanari de tort am gasit intr-un sertar, detergent si burete pentru spalat vasele. Desi vesela este curata (deci a fost folosita de turisti si spalata), mobilierul din bucatarie este cam soios, are un aer de invechit, pe alocuri usile stau sa cada, si nu ar strica schimbat.
La etaj se afla dormitoarele, accesul in camere se face dintr-un hol central, numarul de paturi in camere sunt conforme cu informatiile aflate pe diverse site-uri.
Camerele sunt modeste – un pat simplu sau dublu, un dulap, o masuta mica si un cuier. Am uitat. Deasupra patului am avut un gen de tablou cu un peisaj din Sahara si camile…Tocmai in mijlocul codrului…Mai bine l-ar da jos ca se potriveste ca nuca in perete…Pe jos este mocheta, nu era imbacsita dar mai avea nevoie de cate o matura…Salteaua a fost comoda, perna era cu bucatele de burete, ceva mai incomoda pentru mine, dar m-am odihnit bine.
Baia este renovata ceva mai recent. Are wc, dus, o chiuveta mica, o oglinda. Cred ca ar fi fost utila si o polita sau un dulapior pe care sa-ti poti pune o periuta de dinti si o pasta…
Gratarul aflat in curte este acoperit, se poate folosi si cand ploua. Curtea este mare, copiii se pot juca dar nu exista vreun loc amenajat special pentru copii, gen leagan, topogan…
Gazdele au fost discrete. Ne-au predat cabana, ne-au explicat ce avem voie si ce nu, apoi ne-au lasat in pace. I-am mai vazut doar la plecare, cand s-a facut o mini inspectie: telecomenzile televizorului, bilele mesei de bilard, functionarea statiei de amplificare.
Telefoanele ne-au functionat in zona, insa internetul nu l-am verificat.
Am achitat pentru intreaga cabana 800 lei prima noapte si 700 cea de-a doua.
De la cabana am facut scurte drumetii in zona pe drumuri forestiere, nu cu ceva emotii, dupa ce am citit un indicator aflat pe un pom si care ne spunea ca accesul este interzis pe acel drum – “ zona de concentrare a ursilor “, desi diversi localnici pe care i-am intalnit prin padure la taiat de lemne ne-au linistit - ursii erau totusi la distanta considerabila, de cativa km, de locul unde vazusem indicatorul.
Pensiunea are amenajata o pastravarie de unde se poate cumpara peste, nu si pescui... Pentru ce care vor sa pescuiasca, in apropiere este amenajata o balta (pe langa care treceti la venire) unde se poate pescui pastrav si crap.
In concluzie, puteti petrece cateva zile linistite, departe de lume, de agitatia si galagia cotidiana, insa nu va asteptati decat la conditii de doua stele.
Trimis de adelusa in 23.08.13 23:45:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în ȘINCA [BV].
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adelusa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 45.71855080 N, 25.20939500 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@adelusa: bun-venit în comunitatea AmFostAcolo.ro.
Mulţumim pentru impresii, te aşteptăm şi cu alte recomandări din vacanţele ori excursiile tale trecute sau viitoare
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
”Am achitat pentru intreaga cabana 800 lei prima noapte
Sunt plăcut surprinsă de faptul că proprietarii au menţinut neschimbat tariful din 2009... Eu am fost în 2 rânduri la această cabană împreună cu colegii de muncă cu ocazia petrecerii de Crăciun. Este într-adevăr o cabană simplă dar noi fiind mai puţin pretenţioşi ne-am simţit de fiecare dată foarte bine. Mă bucur să aud că s-a construit acel pod, era într-adevăr necesar.
Aţi putea încărca câteva fotografii mai recente? Este o zonă care mie îmi place foarte mult şi unde ajung măcar o dată pe an.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Sep.2014 Mai multe minusuri decat plusuri — scris în 01.10.14 de iunia13 din PITESTI - nu recomandă
- Dec.2009 In Barlogul Ursului — scris în 22.01.10 de krondia* din BRAșOV - RECOMANDĂ