EXCELENT
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bucharest Airport Suites & Villas [Otopeni](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
Deocamdată n-am găsit ceva mai bun în Otopeni!
Întrucât zborul nostru spre Bari era programat dimineață devreme, aveam nevoie de o cazare în Otopeni pentru noaptea de dinainte. În situații anterioare asemănătoare, am testat mai multe locații, despre unele am împărtășit impresii pe aici, despre altele n-am apucat; unele ni s-au lipit de inimi, altele ne-au rămas mai degrabă indiferente... În câteva (puține) am revenit; puține nu pentru că nu s-ar fi dovedit a fi gazde suficient de generoase, ci mai ales fiindcă ne place să experimentăm lucruri noi... sau fiindcă oferta care fusese bună cândva, acum nu se mai mula pe nevoile noastre.
De data asta, criteriile de căutare au fost următoarele: 4 adulți (apartament cu 2 dormitoare, de preferat sau 2 camere separate), parcare (nu neapărat de lungă durată), raport calitate/preț ok. Primul de care mi-am amintit a fost Portobella Airport Residence (v-am povestit cândva), pe care l-am testat în 2 rânduri, o dată înaintea unui zbor extern, a doua oară pentru o vizită la Therme. Ne-am simțit bine de ambele dăți, îl cunoaștem deja ca pe propria casă, singurul „defect” ar fi că n-are decât un dormitor și o canapea extensibilă în living; în fine, am fi fost dispuși să trecem peste asta...
Știam totuși că Portobella se află într-un complex rezidențial (chiar peste drum de aeroport, în spatele hotelului Vienna House și a restaurantului Casa Românească) și mai știam că și alte proprietăți din acest complex sunt incluse în circuitul turistic. În linii mari, complexul este format din câteva blocuri de 4 etaje plus un rând de vilișoare, are spații verzi frumos îngrijite, există chiar și o mică piscină destinată rezidenților (permanenți sau ocazionali); pe scurt, o oază de liniște și civilizație la 2 pași de balamucul pe care-l reprezintă DN1 și zona adiacentă. Și-mi cam căzuseră cu tronc vilișoarele, ce să zic?!... Micuțe, drăguțe, văruite în culori pastelate, de forme și înălțimi ușor diferite... Te duc musai cu gândul la însoritele țări iberice... Oare n-om putea să ne lipim și noi de una din ele?!
Și norocul mi-a surâs, n-a trebuit să „sap” mult până să descopăr Bucharest Airport Suites & Villas, cu 3 disponibilăți: un studio dimensionat pentru 2 persoane, un apartament cu 2 dormitoare și o vilă, tot cu 2 dormitoare. Evident, prima variantă a căzut din start și, întrucât diferența de preț între celelalte 2 nu mi s-a părut semnificativă (30-40 lei, nu mai știu exact), și mai ales pentru că-mi doream cu ardoare vila ????... păi, vila a rămas! Am rezervat-o așadar pentru o noapte (garantând cu cardul), la prețul de 380 lei (10% discount Genius aplicat). În caz de neprevăzute, aș fi putut anula gratuit până cu câteva zile înaintea plecării (3 sau 4, așa ceva), după aceea bănuții intrau automat în contul proprietății. Din fericire, totul avea să se desfășoare conform previziunilor.
În dimineața zilei Z, am primit pe WhatsApp un mesaj complex (text plus foto) de la Adrian, persoana responsabilă de acomodarea la Bucharest Airport Suites & Villas. Atât de complex, încât n-a mai rămas nimic de lămurit: cum pătrundem în complex, care anume e vila noastră, unde găsim cheile, parola de WiFi etc. Check-in-ul se poate face începând cu ora 15 (iar check-out până la 11), dar noi am ajuns acolo în jurul orei 19, cu mașina personală, dinspre Galați, iar copiii aveau să sosească și ei în mai puțin de oră de la aeroport (se poate ajunge pe jos în 15-20 de minute).
La intrarea în complex este o barieră ce poate fi ridicată apelând un număr de telefon (noi îl aveam deja salvat de dățile trecute). Vilele se află pe latura din stânga, a noastră a fost cam în a doua jumătate, are o denumire alcătuită din litere și cifre, iar fotografiile de pe site ne-au ajutat s-o recunoaștem. Este o căsuță portocalie cu 2 niveluri, la etaj are un balconaș din fier forjat. Fiecare vilă dispune de loc de parcare în față. Am identificat lângă ușa de la intrare micuța casetă despre care vorbea mesajul lui Adrian, am potrivit cifrul și am recuperat cheile. Atât de simplu! (La plecare aveam să procedăm identic.) Îmi place foarte mult sistemul ăsta de self-check-in, îmi convine că nu-i nevoie să deranjez pe nimeni, te poți caza sau pleca la orice oră fără niciun stres.
Vă spuneam că vila are o structură pe 2 niveluri. Parterul este, în mare, un open-space; din holul de la intrare se deschide în față livingul, în stânga bucătăria (separată de hol printr-un perete incomplet), iar în dreapta se găsește baia de serviciu (doar toaletă și chiuvetă). Imediat după ușa acestei băi se fac treptele ce urcă la etaj. Etajul este împărțit între 2 dormitoare, între care se află baia principală. Să le luăm pe rând.
Cea mai mare parte a livingului este ocupată, așa cum e și firesc, de zona de relaxare. Adică avem o canapea, un fotoliu, o măsuță scundă, iar pe peretele opus un ansamblu de mobilier ce încorporează TV-ul LCD. Bine, plus altele „mici și mărunte” : un lampadar într-un colț, tablori pe pereți, aparatul de aer condiționat etc. În partea dinspre chicinetă este locul de servit masa, adică o masă înconjurată de 4 scaune.
Bucătăria ocupă un colț al încăperii și reunește combina frigorifică, aragazul, dulapuri așezate pe podea și suspendate. Hota și chiuveta sunt încastrate, iar centrala termică este instalată pe peretele dinspre intrare. Drept dotări – cam tot ce ți-ar trebui pentru o ședere mai scurtă sau mai lungă, nu-mi amintesc să fi căutat ceva și să nu fi găsit; inclusiv cuptor cu microunde, cană electrică sau prăjitor de pâine. Vesela, tacâmurile, paharele – toate sunt în cantități suficiente pentru 4 persoane. Burete nou și detergent pentru vase la chiuvetă, prosoape de bucătărie curate, chiar și un recipient uriaș cu apă de băut. Oricum, noi n-am avut nevoie de cine știe ce gospodăreală în scurtul timp pe care l-am petrecut aici; seara ne-am comandat mâncare de la un restaurant din zonă, iar dimineață ne-am preparat câte o cafea și-am încălzit niște lapte.
Din living se iese în grădina din spatele casei, unde sunt amplasate o măsuță și câteva scaune; din păcate, n-am putut să ne bucurăm de ea din motive de anotimp. A, și mai e o debara într-un colț; acolo găsiți, dacă vă trebuie musai, chestii de făcut curat și de călcat rufe. În hol avem și un mic cuier cu oglindă.
Mi-a plăcut că fiecare treaptă ce duce spre etaj este acoperită cu câte un petec de mochetă, foarte bine fixat, astfel încât să nu existe riscul să aluneci. Cele 2 dormitoare sunt aproximativ identice (cu suprafețe un pic diferite totuși), dotate cu câte un pat dublu, noptiere și dulapuri pentru haine. Se cuvine să amintesc și amănuntele care dau culoare unui spațiu și asigură confort: tablouri, veioze, prize și întrerupătoare dispuse eficient. În camera mai măricică se află încă un TV și fiecare încăpere dispune de un aparat de AC pentru perioadele calde din an.
Baia mare este echipată cu tot ce trebuie: pe lângă de-la-sine-înțelesele chiuvetă, vas de toaletă, dulăpior, etajeră, oglindă, mai există o cadă cu hidromasaj și o mașină de spălat rufe, pe care am găsit, împăturite frumos, câte 2 teancuri de prosoape albe, imaculate. Într-un sertar – uscătorul de păr și câteva suluri de hârtie igienică. Câte un flacon cu săpun lichid lângă chiuvetă și la duș.
A fost cald, centrala termică și-a făcut cu brio treaba; de asemenea, nici la capitolul apă caldă n-am întâmpinat niciun fel de probleme. În plus, totul este nou, de calitate și sclipește de curățenie. Știți că pentru mine contează foarte mult imaginea de ansamblu, trebuie să fie armonioasă, să „spună o poveste” , la fel tabloul cromatic. În cazul de față – aspect general aerisit, tonuri blânde, neutre, relaxante (maro, bej, crem, gri), înviorate ici-colo de mici pete de culoare; fix cum trebuie.
Ne-a plăcut atât de mult vilișoara asta, încât am rezervat-o, fără nicio ezitare, și pentru seara de după revenirea în țară! Am luat-o în primire în mod asemănător, doar că un pic mai devreme decât prima dată. La fel, ne-am comandat mâncare din împrejurimi (am încercat un restaurant nou, de care am fost foarte încântați, așa că ne-am propus să-l testăm și „pe viu” cu prima ocazie) și am vizionat în familie, pe NETFLIX (vedeți, cât pe ce să uit să menționez această facilitate! ????), deja controversatul „Don’t Look Up!” . A doua zi dimineață nu ne-a mai mânat nimic de la spate, ne-am permis să dormim un pic mai mult și să părăsim locația aproape de ora programată pentru check-out.
... „Dar asta nu e tot!” ... ????Dacă tot ne-a plăcut atât de mult, am mai rezervat o dată Bucharest Airport Suites & Villas! Pe la final de ianuarie, când ne întorceam din... (nu divulg încă ????). De data asta avionul nostru urma să aterizeze în jurul orei 3 noaptea, noi aveam să fim varză de oboseală, deci ne trebuia un locșor cât să închidem ochii pentru câteva ceasuri. Și ce locșor mai bun decât Bucharest Airport Suites & Villas, mai ales că știam deja cum decurg lucrurile și că n-aveam să deranjăm pe nimeni nici la venire, nici la plecare?! Am rezervat tot pe booking; prețul specificat era 234 lei, dar mi s-a făcut o mică reducere pentru că am optat să achit pe loc.
Doar că n-am mai ales viluța, ci studioul de 2 persoane, care se află în blocul alăturat, la etajul 4 (accesibil, desigur, cu liftul). Studioul deține un pat dublu încadrat de noptiere, o canapea, o comodă cu TV, o măsuță cu scaune și zona de bucătărie (pe care chiar n-am avut ocazia s-o inspectez, dar la prima vedere părea ok). Evident, baie dotată corespunzător și un dulap încăpător în holul de la intrare. Există și un balconaș.
În concluzie, cred că de-acum n-are rost să mai căutăm altceva atunci când ne va trebui o cazare în Otopeni! Mai ales că oferta gastronomică din zonă pare că s-a diversificat și ea destul de mult! ????
despre SERVICII
Deși am comunicat cu gazda doar virtual, informațiile primite au fost super-suficiente. Iar omul foarte amabil, ne-a scris câte un mesaj de mulțumire după fiecare plecare.
despre CAMERE & COND. CAZARE
Excelente! Pur și simplu, nu lipsește nimic.
LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI
„Peste drum” de aeroport, se poate ajunge chiar și pe jos. La nevoie, proprietatea asigură (la un cost suplimentar) transferul la/dinspre aeroport.
La câțiva km de Therme București. Și de multe alte atracții.
despre DISTRACȚIE & RELAXARE
Distracție mai puțin; dar în scop de relaxare, locul e perfect, fiind situat în incinta unui complex rezidențial plin de spații verzi. Există și o mică piscină exterioară.
Trimis de crismis in 19.03.22 12:48:15
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crismis); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 44.56941303 N, 26.06739538 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Bucharest Airport Suites & Villas [Otopeni], BUCUREȘTI" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: Poziționarea pe hartă e corectă.
@crismis:
”persoana responsabilă de acomodarea la Bucharest Airport Suites & Villas
Chiar e nevoie să te obișnuiești / adaptezi în vreun fel anume ca să te poți caza acolo?
Presupun totuși că nu există vreun pat al lui Procust în camere...
????
Locul mi-e foare familiar, e pe un drum pe care merg măcar odată pe lună în interes de serviciu.
Ar mai fi de adăugat că nu e doar aproape de A/P, ci are și haltă de tren la doi pasi de intrare (se urcă pe scări la pasarela feroviară cea nouă).
Să vă fie de bine și să mai veniți!
@Dragoș_????????: Mda, scuze, m-a "furat" limba engleză!...
Ai dreptate cu halta de cale ferată, copiii au ajuns de la aeroport traversând pasarela respectivă.
Ne-a fost de bine și sigur o să mai venim!
@crismis: Deși nu voi avea nevoie de cazare în acest loc decât dacă mă voi muta vreodată din București, nu înseamnă că nu mi-a plăcut!
Pe de altă parte, aș putea să o recomand oricând cuiva care ar avea nevoie să stea pentru scurt timp în apropierea aeroportului și cred că aș face-o fără strâgere de inimă. Din poze, arată foarte tentant, din descriere... convingător.
Bună alegerea, din toate punctele de vedere. Iar prețul, foarte rezobabil dacă ne gândim că de locșor au abuzat patru adulți.
Călătorii plăcute, în continuare!
@crismis:
Interesantă descoperirea făcută de tine, iar recenzia le va fi siguranţă utilă celor care au nevoie de o cazare atât de aproape de aeroport, confortabilă şi cu mai multe dotări decât ai avea nevoie.
”Pe la final de ianuarie, când ne întorceam din... (nu divulg încă). De data asta avionul nostru urma să aterizeze în jurul orei 3 noaptea, noi aveam să fim varză de oboseală, deci ne trebuia un locșor cât să închidem ochii pentru câteva ceasuri.
Sinceră să fiu, eu sunt mult mai interesată de povestea acestei vacanţe. Mă gândesc la o altă insulă din Canare având în vedere perioada propice pentru zona respectivă sau...
@k-lator: Mulțumesc frumos pentru vizită! Precum am spus în titlu, deocamdată e cea mai bună cazare din Otopeni pe care am încercat-o până acum. Pentru noi, care facem mai bine de 3 ore între casă și aeroport, e foarte important să descoperim astfel de locuri pentru situațiile când zborurile sunt dimineața devreme sau noaptea târziu. Adevărul e că până nu de mult nu ne prea băteam capul cu cine știe ce facilități pe la cazările astea din Otopeni, pentru câteva ore petrecute acolo nu prea conta decât să fie curat, cald și să avem o saltea sub oase... Dar știi cum se întâmplă: pe măsură ce trec anii, devii tot mai pretențios ????...
@nicole33: Ești pe aproape, Nicole! Vine, vine... și povestea următoare!
@crismis:
”Ești pe aproape, Nicole!
Ştiu , dar, dacă tu ai vrut să prelungeşti suspansul, nici eu nu m-am hazardat cu presupuneri punctuale
”Vine, vine... și povestea următoare!
Aştept cu mare nerăbdare.
De vreo şase ani, cu o pauză în ultimii doi ani, din motive binecunoscute , tot "croşetez" variante de a reveni în zonă, diverse combinaţii de 2 în 1, dar totul a rămas la stadiul de proiect deocamdată. Idei şi ponturi de dată foarte recentă ar pica la fix
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)