GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Cheile Gradistei - Complex Fundata - Foarte bine!!
AmFostAcolo atat de curand incat sper ca toate senzatiile si informatiile sa fie proaspete si veridice. Prilejul l-a constituit o "oaie ", cum se obisnuieste toamna la romani, cand vinul a terminat de fiert in butoaie si oile sunt rotunde bine dupa iarba grasa din vara (la ele inca n-a ajuns criza ierbii). "Oaia" asta, o traditie in firma, s-a emancipat, si de unde inainte se petrecea intr-un cadru mai putin pretentios, de vreo doi ani incoace nu-i mai place decat la munte, la hotel, la stele... Cum anul trecut am ratat experienta, memorabila din ce povesteau participantii, anul asta m-am decis sa nu mai lipsesc de la asa sarbatoare.
Plecaram noua... masini de prin partile noastre, si cu DG-ul... zece. Si un autocar mai mic, care i-a intrecut pe toti, ca a plecat primul. Unii mai devreme, altii mai tarziu, dar toti cu cauciucuri de iarna. Apropos de faze incredibile, pe marginea drumului o turma de politisti sta si se uita la pneuri... din mers!! N-am nimic cu politia, am o multime de prieteni, chiar pe AFA, din randurile politiei, dar faza asta a intrecut orice asteptare. Nu mi s-a parut! le faceau ochii ca la melc!! . Acuma stiu cum apar bancurile, ele sunt rupte din realitatea imediata si n-au legatura cu metafizica. De la Pitesti s-a optat ptr varianta bine cunoscuta Campulung-Muscel, Dambovicioara, Rucar, Fundata... Daca stiati ca drumul e prost, de cum iesi din Pitesti spre Campulung si daca sperati ca s-a facut ceva intre timp atunci aflati ca, asa cum spune Murphy: " Lasa-te in voia lor, toate lucrurile merg din rau in mai rau", nimic nu s-a schimbat!! Pe intelesul tuturor: gropile s-au mai adancit, s-au mai inmultit (prin diviziune), denivelarile seamana cu alunecarile de teren, pe unele portiuni soseaua aluneca efectiv, nu se repara, se pun indicatoare de avertizare, limitari de viteza, lumina putina (ca ne-a apucat noaptea), vacute, caini, carute, fitzosi la volan, camioane gafaind si pufaind la deal, ce mai drumul a fost de vise rele. Daca mergi ziua, te mai fura peisajul, maretia si frumusetea lui sterge din memoria noastra amanuntele mizerabile ale drumurilor romanesti. Daca mergi seara (si oricum se intuneca devreme) te alegi cu zgaltaieli multe, dureri de cap si o stare de grogy. Cand intri in Moeciu, dupa ce treci de Fundata, prima intersectie la dreapta, spre Moeciu de sus si Cheile Gradistei. Nu ca ar fi prea multe indicatoare. Soseaua spre Cheile Gradistei e un cosmar de o singura banda, cu gropane si noroi amestecat cu pietre. Cand ajungi la podetul ce trece apa, de departe vezi albind luminile complexului Cheile Gradistei. Eu incercand sa ma documentez ce-si-cum despre complex si sa vad ce-au mai scris si altii, am inteles dupa experienta asta, asa: exista un complex mai vechi - Cheile Gradistei, format dintr-un hotel si multe vilute, si un complex mai nou, la care se ajunge pe un drum forestie de aprox 4-5km, numit Complex Fundata. La ultimul am fost!! Asadar, trecand podul, mergi pe un drum inca asfaltat, lasi in stanga complexul mai vechi si tii tot inainte-putin-dreapta spre complexul Fundata. Drumul desi forestier, e bun, neted si suficient de lat sa aiba loc doua masini. Urci si tot urci, serpentinezi si dintr-o data se deschide platoul pe care se afla cel mai nou complex al celor ce-au gandit "Cheile Gradistei". Toate amanuntele despre complex le gasiti aici cheilegradistei-fundata.ro.
Noi am stat la Hotelul Bucegi, sunt trei hoteluri cu cate sapte etaje si 10 vile de capacitati diferite, de la 2 la 6 camere. Totul este nou (adica de doi ani), construit cu cap de la inceput, amplasarea cladirilor pe platou este extrem de aerisita, privelistea Pietrei Craiului si Bucegilor nu e ingradita si alterata de vreo incropeala cu pretentii de hotel. Locuri de parcare generoase, desenate frumos pe langa si intre hoteluri si vile, alei pavate, pajisti curate. Ce vreau sa spun intr-un cuvant mai lung este ca se vede ca s-a invatat ceva din experienta complexului de mai jos, cel construit pe sistemul: daca ne-a mers bine cu prima investitie hai sa mai adaugam cate ceva!
Hotelul Bucegi este situat oarecum central, intre H. Piatra Craiului si Receptia, unica ptr toate unitatile de cazare. De aici pana la restaurantul central, o cladire destinata numai acestui scop, dispusa in trei etaje, sunt aprox 100 de metri, puteti sa-i faceti cu pasul sau cu masina (rusine, lenesilor!). Are 7 etaje, noi am stat chiar la et. 7, unde sunt doar 4 camere, avad suprafata dubla fata de a celorlate. La etajele inferioare sunt cate 12 camere pe palier, sase pe o parte, sase pe alta. Scari de acces dar si un ascensor. Ascensorul asta e de poveste! Cel mai lent ganditor si urcator ascensor intalnit in viata mea. Cred ca are in I. Q. foarte redus. Capacitate de 6 persoane. Daca e sa-l astepti 5-10 minute, te lasi pagubas, daca tot esti la munte faci ascensiuni si coborari pe scari.
Camera: foarte mare cca 10m/6,5m, imensa mi s-a parut, mai ales cand intri in camera si o vezi toata. In ea se afla doua fotolii cu o masuta, pe care trona un cos generos incarcat cu fructe (mere, pere, portocale, mandarine, grepfrut, kiwi, banane), o cutie din cele mari cu bomboane rafaelo, flori naturale. Mai incolo se afla o canapea, cam stinghera, mare, lata, nu stiu daca si extensibila, dar pe care se poate dormi oricum. Un pat matrimonial, cu doua noptiere. Fata in fata cu el, dar la destula distanta, o masa de toaleta lunga, pe care se afla si TV-ul, Lcd, cu un minibar sub ea, un scaun in fata si o oglinda deasupra. Tot mobilierul e lucrat in lemn, cu un aspect masiv si aparent neprelucrat, tapiteria fotoliilor, canapelei, draperiilor e vesela, un desen cu cirese, capsuni si frunze multe. Patul e comod, mare, are doua pilote, asternuturi impecabile, perne mari. Se gaseste si o mapa cu informatii, dar nu e actualizata in ea am citit doar despre complexul mai vechi. Programe tv vrei 30, majoritatea romanesti. Mocheta pe jos, buna, desen discret. Corpuri de iluminat foarte interesante din ceramica, aspect rustic, frumoase. Perdele si draperii la ferestrele cat tine peretele dinspre terasa. Terasa pe toata lungimea camerei, doua scaune impletite ca mobilier de terasa. Tamplarie termopan cu lemn stratificat. Doua calorifere mari asigura confortul termic. A fost excesiv de cald, daca ma intrebati pe mine, am mai reglat termostatul. Peretii albi, cu niste frunzulite pictate pe la colturi, din pacate lipsa oricarui tablou sau decoratiuni, albeata lor dau impresia de goliciune camerei, accentueaza imensitatea ei inutila. Dar se poate remedia. Minibarul avea in el 4 sticlute0,5l apa plata si carbogazoasa, doua cutii de fanta si sprite, pepsi. doua sticle si doua cutii de bere. Cand am plecat nu ne-a intrebat nimeni ce si cat am consumat, desi era o lista de preturi minibar afisata.
Baia: mare, are in afara de wc si chiuveta, un dus si o cada. Totul functional, apa calda tot timpul. Design dragut, gresie si faianta cu aspect de piatra naturala, in tonuri neutre de bej. Blatul chiuvetei din travertin. Foen in perete, gel de dus, sapunele, casti de dus, totul ptr trei persoane. Prosoape impecabile. Am citit ca politica hotelului e sa schimbe prosoapele la 3 zile sau daca le lasi aruncate in cada.
Centrul SPA: exceptional!! O piscina mare-mare, curata, bine intretinuta, apa calda, design interior frumos in lemn naturat, cu barne pe deasupra. sauna uscata si umeda, incapatoare. Jacuzzi, cafe-bar (aici se platesc bauturile). Vestiare, dusuri, toalete, uscatoare de par si de corp. Halate, prosoape, papauci, sezlonguri. O zona de rasfat total. Exista si posibilitatea sa faci masaj (de data asta n-am facut) contracost. Piscina nu este foarte adanca - 1,6m. Desi sunt afisate preturi la intrare si se specifica accesul doar celor cazati in complex, n-am platit intrare si de fapt n-am inteles care e sistemul (nici n-am intrebat).
Restaurantul: e situat intr-o cladire aparte, are doua sali de mese la doua etaje diferite. in fiecare seara a cantat alta formatie, in prima am avut si un DJ, drept care mai tinerii dar mai ales varstnicii ne-am rupt in figuri de house, a doua seara sarbe si hore la greu plus nelipsita pusca insotitoare a curelei late (despre care unii avem amintiri diferite din copilarie), precum si analize melodice referitor la cu ce ne-am ales in viata. Micul dejun e sa zicem satisfacator: paine de doua feluri, mezeluri vreo patru (sunca, salam, muschi, etc) branza de trei feluri, rosii, castraveti, oua fierte ochiuri, jumari sau omleta, gem, miere, unt, iaurt, ceai (apa calda+pliculete diferite) cafea foarte buna, sucuri naturale de portocale si piersici parca.
Am avut desigur doua mese festive, restul a fost a la carte. Masa festiva a inclus si vestita oaie care de fapt a fost un purcel, invartit indelung in protap, fotografiat si asteptat si care la final s-a dovedit un deliciu de carne frageda si sorici plesnit si auriu (nu vreau sa va intarat sucurile gastrice, asa ca nu continui pe tema asta!). In asteptarea infrigurata a purcelului care se invartea incet si sigur deasupra focului ne-am delectat dar mai ales incalzit cu tuica fiarta, slana, sunca si ceapa rosie la greu, branza telemea si paine de casa. Deoarece amintirile sunt oarecum viciate de alcoolemia ridicata, imi amintesc ca am jucat diverse hore si sarbe, ca la ravasitul oilor, pe langa focul imens de tabara (!!), la aproape zerograde celsius, dupa care cand in sfarsit purcelul a fost gata ne-am intors in restaurant, unde un aperitiv bine intocmit pe platouri, din preparate traditionale ne-a mai redus din apetitul prea mare ptr un purcel asa de mic.
Personalul de servire atent, amabil, profesionist. Mese aranjate frumos, corect. Am primit flori, atat eu cat si alte doamne, imediat au adus vaze si le-au pus apa. In mod obisnuit mesele sunt de 4 sau 6 persoane, la seara festiva le-au unit. Ce nu mi-a placut: soiurile de vin erau in numar limitat de sticle (adica 4 de fata in iarba, 6 de busuioaca, etc) asa incat fiind multi cam greu sa stii ca incepi cu un vin si continui cu acelasi. O visinata foarte buna.
Daca e sa vorbesc per ansamblu despre sejurul scurt si voios de la Complexul Fundata, Cheile Gradistei, as spune ca a fost unul foarte reusit. Cadrul natural este exceptional de frumos, privelistea muntilor, deschisa de jur imprejur, e fabuloasa. Desi am avut parte de ceata au fost si momente scurte de senin cand panorama Pietrei Craiului ne-a taiat efectiv respiratia. Complexul Fundata, desi mare, nu e inghesuit, ofera confort si servicii de buna calitate. Poate ca lipsa restaurantului in aceeasi cladire cu hotelul poate parea inconfortabila (adica n-am avut room-service la cafeaua de dimineata si a trebuit sa ne carabanim repede la restaurant ca sa ne trezim) dar pe de alta parte chiar si cei mai lenesi turisti tot vor face un pic de miscare. Daca ma uit pe lista de tarife as putea sa spun ca nu sunt pentru toata lumea, dar am inteles ca se mai si negociaza, mai ales la grupuri mai mari. Chindia asta cu "oaia " s-a petrecut in mijlocul saptamanii pentru ca nu erau locuri disponibile in week-end, cel putin nu 60 odata, la un loc. Oricum ptr vineri era asteptat un grup de 300 de persoane, team-building comasat cu purcel!
In zona ai ce face si ce vedea. Sunt trasee frumoase, mai grele si mai usoare, e Rezervatia Naturala Piatra Craiului (pcrai.ro/lang-ro/home.html), e cetatea Rasnov (ro.wikipedia.org/wiki/Cet ... %C3%A2%C8%99nov) ca sa nu mai vorbesc de Castelul Bran (bran-castle.com/).
Pentru cei care vor sa ramana in complex sunt terenuri de sport (tenis, fotbal, volei) pe iarba sau cu zgura. iarna se poate invata ski-ul, au o partie mica dar cu teleski. Nu mai spun de complexul SPA, unde dupa o zi de hoinarit sau de inghetat prin zapada poti sa incerci toate deliciile apei. Exista si o sala de biliard cu trei mese si un bar asortat.
Recomand sincer acest complex.
Trimis de TORA INGRID in 13.11.11 12:23:15
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (TORA INGRID); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.45299900 N, 25.30070100 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
11 ecouri scrise, până acum, la acest articol
avand in vedere ca este vorba despre un alt complex turistic, situat la 5km de Complex Cheile Gradistei din Moeciu, am creat rubrica proprie "Complexul turistic Cheile Gradistei Fundata" si am mutat aici acest review.
Multumesc wm77, si eu eram nedumerita care ce complex este. Daca se poate muzica de aici
http://www.trilulilu.ro/Seherezada/25572c15b29daf
Intr-adevar, camerele sunt imense, de departe cele mai mari pe care le-am vazut (in poze).
Da-mi, te rog PM cu colegii cu cuc in frunte de pe AFA, sa stim si noi cu cine stam de vorba.
Am inteles ca oaia s-a transformat in purcel dar unde-i purcelusul???
S-a mancat!! Fotografiile, toate cate le-am facut, le-am pus. De unde nu e, nici Dumnezeu nu cere! Ceilalti au facut zeci de fotografii cu protapul cu oaie-purcel, dar eu eram ocupata cu tuica fiarta.
@Tora,
Ma gindesc ca dimensiunea camerelor a fost mai mare ca de obicei, datorita tuiculitei fierte cu care v-ati delectat inainte de ingurgitarea purceloaiei. Pai vroiai sa vii cu vinatali la genunchi? de la usa la pat... drum liber!!!
@Tora Ingrid
Majestate, foarte frumoasă şi reconfortantă ieşire pare că Aţi avut. O binemeritată pauză la mijloc de săptămână nu poate decât să Vă încarce bateriile (cu purceluşi sau oiţe la grătar, are mai puţin importanţă) în vederea agendei Dvs. viitoare, extrem de încărcată.
Iertaţi-mi, dară, îndrăzneala şi Spuneţi-ne şi nouă măcar un tarif pentru odaia argaţilor, eventual aia de lângă bucătărie, că despre Apartamentul Regal, nu cred că se pune problema.
Supusul Măriei Tale,
Flaviu
Hmm... initial m-am uitat la poze si nu prea intelegeam, credeam ca cele cu fotolii si canapea (nu observasem patul in prima faza) sunt de la intrarea in unitate
E drept ca nici pozele nu sunt comentate: P
Frumos povestit si bine v-ati distrat (mi-a placut si faza cu politistii ce se uitau la cauciucuri)
Succes in continuare
@commandorsteel, nici nu era mare lucru de comentat la fotografiile cu camera. Puteam sa scriu asa: o camera imensa, observati distanta de la fotolii si masuta la pat sau canapea... Adevarul este ca am mai avut parte de camere uriase la viata mea, dar aceasta este sau pare mare si datorita goliciunii peretilor si modului in care s-a asezat mobilierul. Acuma chiar cred ca asta e o carcoteala inutila, obisnuiti cu camere incare ne invinetim pe picioare de la colturile mobilei ajungem sa comentam o camera cu dimensiuni generoase. Important mi s-a parut altceva: ca era foarte curat, ca era foarte cald, ca am avut fructe si bomboane sa rontai, ca puteam sa fac exercitii de gimnastica acrobatica pe diagonalele camerei (emoticon, va rog!), ca n-am avut nici o nemultumire. Niciunul din aspectele care sa zicem se pot comenta nu e din cele iremediabile. Dar piscina acoperita, poate si datorita noutatii ei, e remarcabila.
faza cu politistii (absolut autentica si romaneasca) are si o continuare: cand deja se intunericise mai erau niste echipaje cu lanterne si am ras ca dementii gandindu-ne ca se uita cu lanterna la cauciucuri...
@all, in privinta pretului, n-as putea sa dau relatii ptr ca n-am platit eu, si nu vreau sa gresesc. Vad ca pe site e afisat intre 235lei si 400lei/noapte, dar n-am inteles daca acea camera era camera, garsoniera sau apartament. Stiu ca era una din putinele de acea dimensiune.
Cateva cuvinte despre palinca si tuica fiarta: o sa creada cei ce nu ma cunosc ca sunt prietena buna cu Bachus, sau ma rog, din anturaj. Dar eu cred ca la munte (si nu numai), intr-o conjunctura de sarbatorire, de voie buna, cu o cazare minunata, morga de vai-de-mine-eu-nu-fac-asa-ceva trebuie lasata acasa, asta daca e in dotare cumva. In racoarea noptii, cu focul acela urias, cu purcelul mioritic sfaraind si cu muzica populara pe fundal, dar mai ales cu ceapa aia rosie si slana boita (de la boia) langa ea, sa nu bei o palinca sau o tuica fiarta e blasfemie curata. Si daca te ia un pic valul se cheama ca te simti bine!
Mutat, la reorganizare, in rubrica "Bucegi Hotel [Complex Cheile Gradistei]" (deja existenta pe site)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Feb.2023 Carnaval la hotel Bucegi, Cheile Grădiștei — scris în 12.10.23 de krisstinna din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Dec.2020 Atunci când peisajul e minunat, dar nu face chiar totul... — scris în 09.01.21 de ionutp din PLOIEşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2019 Primul sejur la Hotel Bucegi - Fundata — scris în 20.09.19 de Razvan T.* din BERTEA [PH] - RECOMANDĂ
- Jun.2019 Hotel Bucegi — scris în 10.07.19 de mariana07 din BRăILA - RECOMANDĂ
- Feb.2019 Pacat de priveliste... — scris în 18.02.19 de Deutza* din BUCURESTI - nu recomandă
- Dec.2018 Resortul Cheile Gradiștei Moieciu & Fundata — scris în 12.02.19 de fredutza din BUCUREşTI - RECOMANDĂ
- Sep.2018 Sejur minunat la Cheile Grădiștei, Fundata — scris în 03.09.18 de Tsunami din RM.VALCEA - RECOMANDĂ