GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Bonchova Guest House [Koprivshtitsa](încă) NECLASIFICATĂ / MENIU
La Bonchova Guest House
Pentru vacanta de Craciun din Koprishvitsa am ales a ne caza, dupa studierea indelunga a listei de oferte de pe booking, la Bonchova Guest House.
Ne-a incantat in primul rand, nota reprezentativa:9,6, numarul foarte mare de comentarii pozitive, aproape 200 de comentarii in total, dar a contat bineinteles si pretul, cat si pozitionarea pensiunii.
Asa ca am rezervat 4 nopti cu mic dejun inclus, inca de prin octombrie.
Chiar daca studiind intai pe harta parea ca accesul este destul de dificil pe stradute inguste si intortocheate, in realitate este mult mai simplu, GPS-ul ducandu-ne pana in poarta pensiunii.
Pensiunea este o casa veche, batraneasca, reamenajata ca pensiune.
Este chiar in apropierea podului Kalachev, pod cu incarcatura istorica despre care am povestit cateva cuvinte in articolul despre Koprivshtitsa, situata practic “in buricul targului”, la intersectia a doua ulite pietruite si inguste, la o aruncatura de bat centrul statiunii, dar un pic retrasa din drumul principal.
Are doar doua camere duble si o camera tripla.
Noi am ajuns undeva in jurul orei 15,30 am fost intampinati imediat de gazde, zimbitoare si... vorbitori de lb. engleza, nu cum am patit la Belogradchik unde gazda nu stia o boaba de engleza.
La parter se intra intai inr-un mic hol, unde se afla un frigider la dispozitia turistilor. Apoi se intra intr-o sala de mese amenajata rustic cu 2 mese de lemn cu deja cunocutele divane/lavite de-a lungul peretelui si cu bancute pe latura cealalta a meselor. Totul este completat de semineul care incalzeste la propriu si la figurat atmosfera din aceasta casa.
Peretii interior ai salii de mese sunt vopsiti si impodobiti in culori pe care aveam sa le intalnim la tot pasul in zilele urmatoare. :))
Se urca apoi pe o scara de lemn destul de ingusta si abrupta la etaj de unde imediat in stanga se intra in camera tripla, iar in dreapta in camera dubla. Mergand inainte am crezut ca intram in camera noastra. :) Nu, se intra intai intr-un hol, destul de lungut, din care imediat in dreapta se intra in camera noastra, iar in stanga un pic mai in fata, se intra in baie.
Camera am gasit-o curata, cu podea de lemn, cu o canapea de 2 locuri, pe post de fotoliu, cu un dulap din lemn, incapator, un pat dublu, alcatuit de fapt din alaturarea a 2 paturi simple, o masuta cu un televizor micut ce e drept ca diagonala, dar aspect neimportant pentru noi, si 2 noptiere de o parte si de alta a patului.
Lenjeria alba, curata si calcata, pe pat, pilote, perne in cantitati mai mult decat suficiente. :)
Caldura in camera mai mult decat ne trebuia noua, lucru ce ne-a facut in cateva seri sa inchidem complet robinetii la calorifere.
Singurul inconvenient al camerei a fost scartaitul patului si al dulapului. La cea mai mica miscare in pat, acesta incepea sa scartie, din cauza ca salteaua era cumva prinsa pe o rama de lemn care in contact cu rama patului, tot din lemn, producea acele scartiituri continuu.
Si dulapul fiind din lemn masiv, probabil uscat excesiv, necesita niste reglari suplimentare pentru a nu mai scartii la fiecare deschidere de usi.
Noi nu am fost atat de tare deranjati de aceste aspect, ne-am obisnuit in serile urmatoare.
La baie curat, cald la fel de tare ca in camera, aveai prosoape curate, hartie igienica si sapunele. Nu exista gel de dus, dar nu am considerat o problema asta.
Ce ne-a surprins placut este faptul ca la doua zile se intra in baie, se lua gunoiul, se schimbau prosoapele utilizate si se completa hartia igienica.
Despre micul dejun numai cuvinte de lauda. Citisem noi ca este bun, ca este indestulator, ca este nu stiu cum, ca este nu stiu ce, ... =))
Fiind de pe acum, zicem noi, :) cu un pic de experienta turistica in Bulgaria, avand intr-un an si un pic vreo 12 cazari prin mai toate zonele Bulgariei, si asta neluand in calcul cazari la mare si la AI, ci pe la munte prin diferite pensiuni.
Noua ne-a placut micul dejun de aici, in prima zi primind traditionala banitsa, placinta cu branza a bulgarilor, facuta in casa, alaturi de clatite cu dulceata de fragute, cafea si fresh din portocale.
A doua zi am avut la micul dejun gogosi cu branza, dulceata de fragute, dulceata de afine, cafea si fresh de portocale. Alta zi am avut un cascaval foarte gustos, alaturi de o farfurioara cu unt gras, galben la culoare, oua fierte si un mezel gen pastrama/muschi afumat, foarte bun, totul cu paine prajita, dulceata de fragute, dulceata de zmeura, cafea si fresh de portocale.
In ultima zi intr-adevar s-au repetat banitsa si clatitele cu dulceata de fragute din prima zi dar nu ne-a displacut deloc noua chiar placandu-ne banitsa.
De fiecare data, la masa, gazdele ne intrebau daca este totul ok, daca avem nevoie de ceva, totul cu zambetul pe buze, in rest fiind foarte discreti.
Ar mai fi nevoie din partea gazdelor de un pic mai multa atentie la indepartarea unor panze de paienjeni pe care le intalneai pe ici pe colo prin unele colturi.
In rest era curatenie, nu era praf, vesela si tacamurile foarte curate.
In curtea pensiunii este loc de parcare pentru trei masini, dar pe care trebuie sa le parchezi una dupa alta. In cazul in care unii turisti doresc a iesi cu masina e nevoie ca ceilalti din fata sa scoata masinile proprii in strada pentru a iesi prima masina.
Noi nu am avut nevoie sa iesim cu masina, chiar daca a fost prima masina parcata, iar cand am plecat spre casa deja celelalte 2 masini parcate in fata noastra plecasera cu o zi inainte.
Exista in curte si un loc amenajat pentru gratar, cu o masa si banci de lemn unde-ti poti pregati o friptura sau mai multe. :))
Una peste alta as zice, ca am gasit aici exact ceea ce ne asteptam, noua ne-a placut, ne-am simitit bine, iar raportul calitate-pret este excelent.
Trimis de Testosu' in 01.01.16 22:08:24
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Testosu'); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- Coordonate GPS: 42.63758680 N, 24.35707150 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmasterX - pensiunea este intr-adevar pe acel colt, dar intrarea este pe strada perpendiculara pe cea pe care se afla pozitionata acum.
@Testosu - Arata bine casuta bunicilor din Koropishnitza
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)