GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Întâmplarea a făcut ca zilele acestea să fiu invitat la un Workshop găzduit de Hotelul Bistra din Parcul Natural Mavrovo. Din păcate, anul acesta a fost un an secetos în regiune și zăpadă (destul de puțină) nu mai era decât sus pe platou. De asemenea, datorită scăderii considerabile a volumului de apă din lac, acum poate fi văzută în întregime și „biserica scufundată”.
Nu am să insist în privința drumului până acolo deoarece a fost prezentat pe larg într-un alt review pe AFA și de asemenea nu voi putea oferi informații despre condițiile de schiat, datorită motivelor prezentate mai sus.
Impresie generală: În primul rând, datorită absenței zăpezii, stațiunea m-a întâmpinat cu un aer dezolant, mai totul fiind închis (restaurante, cluburi, transport pe cablu etc.). Ici, colo am mai întâlnit câte un turist rătăcit, bucuria hotelierilor din zonă pentru care sezonul acesta de schi s-a terminat cu pierderi. Stațiunea în sine este modestă, însă am fost răsplătit din plin cu aer curat, multă liniște și lungi plimbări în împrejurimi. O surpriză plăcută a fost că peste tot prin stațiune se poate plăti cu Euro (e drept la un curs de schimb după ureche, însă nu exagerat de mare).
Locație: Hotelul este amplasat foarte inspirat, permițând turiștilor să vadă de la fereastre sau de pe terasa restaurantului întreaga vale și lacul. Clădirea nu prea este vizibilă din stradă, fiind ascunsă vederii de câțiva brazi. De la hotel se ajunge în cca 5 minute la instalațiile de transport pe cablu. În circa 15 minute se ajunge pe jos la lacul Mavrovo, un lac artificial apreciat în special de pescari datorită abundenței de păstrăvi. Tot în cca 15 minute se poate ajunge la peștera Sharkova Dupka. Aceasta are o adâncime de 20 m, poate fi vizitată în condiții de siguranță fiind amenajată și poartă denumirea săteanului care a avut primul curajul de a intra în ea, pe nume Sharko. După cum se vede din poze, peștera era închisă și nu am putut să o vizitez. Nefiind echipat corespunzător și mai ales neavând nici prea mult timp disponibil, nu am apucat să vizitez și alte obiective din zonă. Hotelul abundă de animale împăiate și trofee de vânătoare, ceea ce personal îmi displace. În Lobby se află și un acvariu plin cu păstrăvi, care din nou m-a mâhnit, fiind “găzduiți” mult prea mulți pești pentru dimensiunile sale. Operațiunile de check-in și check out s-au desfășurat cu mare operativitate, deși venisem cu un autocar plin, și am fost plăcut impresionat de faptul că recepționera a vorbit fluent în 8 limbi străine, fiind un grup destul de eterogen.
Camera: mi-a părut suficient de spațioasă, fiind dotată și cu un balcon cu vedere spre lac. Și baia mi-a părut spațioasă, deși ca un mic disconfort am sesizat că este dotată cu un calorifer subdimensionat, astfel încât senzația de “prospețime” simțită la ieșirea din cabina de duș nu m-a încântat prea mult. De reținut că în cameră există dulap pentru minibar, dar nu există frigider, precum și am notat absența halatului de baie sau a papucilor de casă. Nu am avut timp de testat televizorul așa că nu pot oferi detalii despre canalele disponibile sau posibilitatea conectării tabletei (puțin probabil). Am simțit un oarecare mic disconfort, deoarece camerele fiind construite în stil cabană (din lemn), podelele trosneau la fiecare pas și m-am temut că fiind mai matinal din fire, i-am deranjat pe cei din camerele vecine. Curățenie s-a făcut zilnic și prosoapele au fost schimbate zilnic, de asemenea.
Restaurantul: Hotelul are un singur restaurant și un bar. Micul dejun se servește în sistem bufet suedez fiind suficient de bogat și variat. Pe durata celor patru zile nu am avut de două ori același fel de mâncare la prânz sau cină, iar chelnerii au fost extrem de amabili, eficienți și profesioniști. Nota bene și aceștia vorbeau fluent mai multe limbi străine. Nu mă pot pronunța asupra prețurilor practicate deoarece am avut un pachet care a inclus cazare și masă. Ocazional am mai plătit 2 euro un espresso, 3 euro unul dublu sau 5 euro un pahar de vin roșu (15 euro/litru). Mâncarea servită nu a excelent la nici un capitol, însă nu mă pot plânge că am plecat nemâncat sau nemulțumit de la masă.
Piscina, sala de fitness și sauna: N-am beneficiat de aceste servicii, însă din cele relatate de cei care le-au vizitat, părerile au fost împărțite. Domnii au fost încântați de distracție iar doamnele s-au plâns de miros. Există și o masă de ping-pong și se pot împrumuta de la bar jocuri de șah sau table.
Internet: Este disponibil gratuit wireless în tot hotelul, deși intensitatea semnalului poate varia în unele camere. În zonele restaurantului, barului și în lobby semnalul este foarte bun.
Sfaturi practice: Dacă aveți nevoie de cumpărat câte ceva (pastă de dinți, țigări, dulciuri, sucuri, rontzăieli, etc.) pe una din laturile mari ale parcării principale se află mai multe magazine, în special centre de închirieri echipament sportiv, iar printre ele se află și un mic “magazin mixt”. De reținut că pârtiile de dificultate ușoară și medie (cod galben și verde) se găsesc sus pe platou iar cele mai dificile și foarte dificile (cod albastru și negru) se află pe versant, spre baza muntelui. Nu există telecabină, ci doar telescaune și sky-lifturi.
Una peste alta, m-am simțit bine, chiar dacă nu m-am dat cu doagele sau n-am urcat pe platou.
Trimis de mauricius* in 23.03.14 11:50:17
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în MACEDONIA de NORD. A mai fost în/la: Skopje, Tetovo, Ohrid, St. Naum
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mauricius*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 41.64937900 N, 20.73559700 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
3 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Mulţumesc.
@webmaster15: acolo este. scuze, am uitat să verific coordonatele GPS la fața locului.
P. S. O istorioară amuzată. Într-una din zile o domnişoară m-a întrebat ce înseamnă în limba română "ul"? Mi-a spus că a avut colegi de facultate români şi că de asemena a citit pe paginile lor de facebook multe cuvinte în limba românà care se termină cu "ul". Scriind comentarii la poze am realizat cát de des am folost si eu "ul, de ex hotel-ul, restaurant-ul, drum-ul. Motiv pentru care ma voi semna pe viitor mauricius-ul sau mai simplu m-ul: -)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)