GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Hotel Bisser din Balcic sau pe litoral la low-cost
Nu mi-am propus să dau sfaturi nimănui, fiecare putând greşi şi singur, astfel că review-ul de față prezintă doar varianta aleasă de noi pentru a petrece câteva zile plăcute la mare, dar cu preț redus. Patriotismul meu păleşte când este vorba de a suporta umilița într-un hotel sau restaurant administrat de indivizi hotărâți să-şi însuşească banii munciți de mine contra unor servicii de calitate îndoielnică, astfel că am optat, chiar şi pentru un weekend, tot la un hotel de pe alte meleaguri. Fiind vorba de o perioadă scurtă, am ales Balcic, în Bulgaria, care pentu mine este mai accesibil decât orice altă stațiune de pe litoralul nostru. Alegerea s-a oprit asupra hotelului Bisser, ornat cu două steluțe.
Hotelul Bisser este amplasat pe strada (mă rog, ulița bulgărească) Magnolia, în locul de unde coboară aleea spre Castelul Reginei Maria, alee care trece şi pe lângă Grădina botanică. Aşa că urmărind indicatoarele din oraş "spre Grădina botanică" se ajunge repede în zonă. Se pătrunde printr-o poarta care atât prin dimensiuni, cât şi prin aspect, ar fi demnă de oricare instituție bugetară de la noi. Trecând peste aceasta prima impresie nefavorabilă, se intră într-o clădire care mă duce cu gândul la aceleaşi sărăcăcioase imobile construite în anii când eram eu copil. Aici este recepția, unde două domnişoare se ocupă cu cazarea, se plăteşte (atenție, nu se poate plăti cu cardul bancar), se cer informații, se fac reclamații, etc. Domnişoarele glăsuiesc în limba engleză şi formalitățile se desfăşoară rapid.
Hotelul propriu-zis este cam la o sută de metri mai departe, înspre est. Fără a excela la capitolul impresie artistică, are totuşi un design plăcut, fiind asemănător cu hotelurile noastre. Este renovat proaspăt, dar probabil cu concursul unor muncitori mai puțin talentați, căci zugravii şi zidarii nu au fost prea îndemânatici şi aceasta se vede şi cu ochiul unui necunoscător. Camerele sunt de trei categorii, noi alegând-o pe cea inferioară. Deci varianta low-cost presupune o cameră spațioasă şi o baie care merită acelaşi adjectiv. Aerul este condiționat doar de deschiderea ferestrei sau a uşii de la balcon. Dar dacă fereastra posedă o plasă protectoare, uşa este un veritabil bulevard pentru țânțari. Mobilierul este nou, aveam televizor şi un mic frigider. Baia nu strălucea în privința dotărilor, căci două stele nu luminează prea puternic. Am avut din partea casei două săpunuri mici, gen hotel, prosoape şi atât. Adevărul este că pe site-ul booking.com eram încunoştiințat, dar eu am uitat să citesc cu atenție până la sfârşit. Curățenie se făcea zilnic, fără exces de zel, dar nu am avut motive să ne plângem.
Liniştea nu ne-a deranjat, la noi în cameră nu se auzea nimic, nici măcar vecini gălăgioşi, copii plângăcioşi sau amorezi înfocați. Piscina se află în apropiere, este destul de mare şi cu spațiu pentru prunci neînvățați cu înotul. Sunt paturi şi umbrele, iar undeva la umbră tronează un automat pentru cafea. Un copac falnic accentuează senzația de protecție contra soarelui, iar o persoană sau două din angajații hotelului stau cu ochii pe înotători, mai mult sau mai puțin atent. Un delfin gonflabil este la dispoziția doritorilor de fotografii sau a celor mai neobişnuiți cu sporturile acvatice. Până la plajă sunt, conform frumoasei expresii întâlnită pe litoralul din Bulgaria, "circa o sută de metri". Cei care cunosc Balcicul ştiu însă că "o sută de metri" reprezintă distanța pe verticală, în cădere liberă, până la mare trebuind străbătute mai multe trepte. Pentru unii chiar foarte multe. Dar şi caloriile se ard puternic. Mai trebuie amintit că treptele sunt în mijlocul unei vegetatii luxuriante şi luminile lipsesc cu desăvârşire. Evident, după coborârea înserarii este romantic, luna devenind farul călăuzitor. Dar cum toți copiii au telefoanele mobile permanent deschise, este creat un splendid decor nocturn. Locuri de parcare sunt în incinta complexului, gazdele ocupându-se de asigurarea unui spațiu unde să-ți laşi limuzina.
Nu am avut parte de mic dejun, dar terasele din apropiere iți oferă posibilitatea de a alege dintr-un meniu variat. La aceste terase am găsit de cuviință să verificam calitatea produselor şi serviciilor şi din nou am rămas multumiți. Am mâncat la Ariciu (unde aveam un discount de 10% din partea hotelului), la restaurantul de vizavi (pe care-l ştiam de mulți ani) şi la o cofetărie învecinată (fresh, cafea şi bulgărescul ice-nectar).
Pentru un weekend hotelul Bisser este o variantă demnă de luat în seamă. Iar persoanele nepretențioase îşi pot planifica aici şi intreaga vacanță. Atât doar, prețul reflectă calitatea .
Să aveți un drum frumos în față.
Trimis de Radu Tudoran in 02.08.16 14:59:49
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA.
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Radu Tudoran); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 43.40719900 N, 28.14975600 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
10 ecouri scrise, până acum, la acest articol
”“Patriotismul meu păleşte când este vorba de a suporta umilița într-un hotel sau restaurant administrat de indivizi hotărâți să-şi însuşească banii munciți de mine contra unor servicii de calitate îndoielnică, astfel că am optat, chiar şi pentru un weekend, tot la un hotel de pe alte meleaguri”
Ca bine zici! ADEVARAT! Nici chiar eu nu puteam zice mai bine! -
Dar Castelul Reginei Maria, florile de prin gradina, marea si albastrul cerului erau de 5 stele! Nu-i asa? Si bucuria din suflet a fost, presupun, IMENSAAAAAAAA!
În principiu (adică de obicei), nu citesc reviewuri despre hoteluri, cu gândul că le voi căuta atunci când va fi cazul. Dar n-am rezistat semnăturii R. T. și bine-mi pare acum! Trecând peste stilul cald, irezistibil, informațiile s-au potrivit cu pensia mea și, pentru mai noua și inexplicabila (!) lipsă de ”dor de ducă”, ar putea fi o variantă pentru septembrie. Mi-ar fi de folos și prețul camerei, varianta low-cost; ca să nu deranjăm ”auditoriul”, ai putea să mi-l trimiți pe firul scurt.
@Dan-Ioan -
”Mi-ar fi de folos și prețul camerei, varianta low-cost; ca să nu deranjăm ”auditoriul”, ai putea să mi-l trimiți pe firul scurt.
De obicei, şi auditoriul este cel puţin la fel de curios ca şi tine.
În acest caz nu este niciun secret, preţul este afişat în caseta tehnică: 60 euro pentru două nopţi.
Mai neplăcut este faptul că nu mai au nimic disponibil pentru weekend-urile din august.
Văd că de acum 8 ani și până acum, au reușit să se mențină la un standard foarte bun pentru omul de rând.
Mă bucur că amfostacolo și am putut să dau de știre despre acest hotel „proletar”.
@Radu Tudoran - Radule, ca mulți de pe aici, și tu știi să te bucuri de vacanță! Asta-i superb! Să vă fie de bine! Nu sună rău și-i de luat în calcul și varianta asta!
”Cei care cunosc Balcicul ştiu însă că "o sută de metri" reprezintă distanța pe verticală, în cădere liberă, până la mare trebuind străbătute mai multe trepte.
nu doar in Balcic! Cam în toată Bulgaria.
@NAZARICA: Adevarat, bucuria a fost imensa. Dar si la noi as admira din nou edificiul cu mozaic sau picturile din Muzeul de arta din Constanta. Insa ma simt inconjurat de mult kitsch, de multa reclama, iar la un hotel de pe litoralul romanesc inca am retineri sa ma cazez. Poate pe viitor, cand vor fi majoritare review-urile pozitive.
Cat despre restaurante, sincer verific mereu daca am si cardul la mine inainte de a intra si studiez meniul ca pe un contract cu clauze ascunse. Nu de altceva, dar traiesc din salariu. Nici in Germania, nici in Italia sau Spania, nici macar in Elvetia n-am avut problema asta. Stiu ca restaurantul in care intru nu-i pentru seici arabi sau miliardari rusi, deci nota de plata mi-o pot permite
Pacat, caci si la noi marea este albastra si nisipul fin.
@Zoazore: Totusi nu-i reclama falsa, doar ca n-au specificat in ce directie este dimensiunea.
Si pana la urma este foarte spectaculos, daca ma gandesc la Sozopol. La noi se surpa falezele.
@Dragos: Chiar asta-i cuvantul care-l caracterizeaza cel mai bine, dar "proletar" in sensul de muncitor cinstit, nu in cel propagandistic, cu care eram invatat in copilarie.
@nicole33: Da, a fost doar 60 de euro, doua nopti, doua persoane, in weekend, in iulie. Luat de pe booking.com. Mai incearca, mie nu mi s-a parut plin. Iar la piscina eram cam singuri. Nu ca ma deranja.
@Radu Tudoran - nici nu mă gândeam la altceva, mai ales că mă consider și eu unul!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2017 Super bine! — scris în 10.06.17 de gcristian din TIMIşOARA - RECOMANDĂ
- Jun.2016 Ok pentru pretul platit — scris în 22.06.16 de ancutza26 din OTOPENI [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2015 Hotel Bisser - O experiență plăcută — scris în 09.08.15 de catisoru din CLUJ-NAPOCA - RECOMANDĂ
- Aug.2014 Raport bun calitate-pret — scris în 09.10.14 de All3xandra din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Hotel Bisser - camera 206 — scris în 22.08.12 de lucyana1000 din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Aug.2011 Pentru 2* este ok — scris în 23.08.11 de vali_tulcea din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2011 Hotel Bisser o destinatie frumoasa la 3* dar fara masa — scris în 26.08.11 de mnine din CRAIOVA - RECOMANDĂ