ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 27.07.2020
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 10.07.09
STATUS: APOLLO
DATE SEJUR
AUG-2019
DURATA: 1 zile
Solo
1 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
BUN

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Sf. Sebald, Frauenkirche, Sf. Laurentiu - Trei biserici reprezentative pentru Nuremberg

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE URM de aici

Asadar v-am oferit si masa de pranz in Nuremberg, grozava pentru iubitorii de mancare romaneasca, o recomandare daca ajungeti pe aici vezi impresii, acum sa trecem mai departe la povesti. Ati observat sau nu, in articolul despre Nuremberg vezi impresiinu am mentionat nimic despre biserici, si asta nu din cauza ca nu ar fi (dimpotriva, sunt destul de multe), insa am vrut sa vorbesc separat despre 3 dintre ele.

Mai vreau sa fac niste mici comentarii, intotdeauna incercam in elaborarea unor articole sa ne documentam, insa in ceea ce priveste bisericile de multe ori detaliile sunt mai mult tehnice si greu de inteles pentru marea majoritate dintre noi, asa ca daca vreti sa aflati aceste aspecte (absida, coruri – aici o sa aveti o surpriza, inseamna altceva) cititi pe net, eu va ofer ceva informatii la modul general, mai mult va invit sa vedeti pozele, asa ca sa incepem cu prima dintre ele:

Biserica Sf Sebald, aflata in Piata Albrecht Dürer este considerata a fi una dintre cele mai importante biserici din Nuremberg, o biserica construita in perioada 1225-1273, care a primit statutul de biserica de parohie in 1255. Normal, cu trecerea secolelor biserica a fost extinsa, fiecare secol venind cu stilul sau specific de constructie, pornind in stilul romanic, continuand in secolul XIV cu lucrari de reconstructie in stil gotic, totodata inaltarea celor doua turnuri tot in secolul XIV-XV, pentru ca mai apoi sa regasim aici si stilul baroc. Initial a fost biserica romano-catolica pentru ca in secolul XVI sa devina biserica evanghelica-luterana. A fost avariata grav in cel de-al Doilea Razboi Mondial, insa a fost ulterior refacuta. Biserica este dedicate Sfantului Sebald, un misionar din secolul VIII si totodata protector al orasului, in aceasta biserica gasindu-se racla cu moastele sale.

Vechea orga (totodata si principala orga din biserica) a fost construita in 1440-1441 dar a fost distrusa in cel de-al Doilea Razboi Mondial.

In biserica pot fi admirate o multime de lucrari, de altfel exista tururi ghidate in biserica, si mi se par interesante, deoarece poti afla amanunte mai deosebite. Nu am sa insist aici, am sa povestesc alte detalii la poze. Aici vreau insa sa mai spus despre reprezentarea Madonei printr-o ilustratie minutios ilustrata, si chiar era un loc in care se oprise un grup astfel incat ghidul sa le poata spune mai multe, si mai puteti admira si o lucrare in bronz realizata de Peter Vischer si fiii ce dateaza din 1508, in care se afla sarcofagul din argint (din 1397) ce contine resturile sfantului. In rest, va puteti plimba prin biserica si admira aceasta adevarata opera de arta.

Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche), aflata pe una dintre laturile Pietei Centrale, a fost construita in perioada Imparatului Roman Carol al IV-lea in perioada 1352-1362, stil gotic, si contine o multime de sculpturi, pe care nu ai cum sa le omiti chiar de la intrare. Biserica este una impresionanta, pe care nu ai cum sa o ratezi avand in vedere ca in aceasta piata se organizeaza targurile saptamanale, iar biserica este mai mult decat vizibila, si de asemenea, in acest loc se organizeaza Targul de Craciun ce atrage numerosi turisti (din tara dar si de peste hotare). Biserica a fost construita pe locul unei sinagogi ce fusese distrusa in timpul pogromului din 1349. Intentia lui Carol al IV-lea a fost de a folosi aceasta biserica pentru ceremonii imperiale asa incat biserica nu este bogat ornamentata insa este prevazuta cu un balcon. Si daca biserica in sine nu va va impresiona, scopul vostru de a fi in preajma acesti biserici poate fi dat de ceasul mecanic (Männleinlaufen) instalat in 1509 si care asigura un adevarat spectacol la ora 12.00 (eu l-am ratat, dar l-am vazut pe Youtube). Acest ceas prezinta o adevarata sceneta, initial se vede doar Imparatul, si se mai vad niste personaje care rand pe rand canta la anumite instrumente, mai apoi prin fata Imparatului trec cei 7 Electori inchinandu-se.

Biserica Sf Laurentiu, aflata in Piata Sf. Laurentiu, este cea mai mare biserica din Nuremberg, nici ea nu a fost scutita de bombardament, insa ea exista si astazi pentru a ne bucura pe noi turistii. Este o biserica construita in stil gotic in secolul XIV (de fapt constructia a fost in perioada 1243-1315), si la fel, interiorul este mai degraba decorat cu statui si infrumusetata cu cateva opera de arta, totul insa atat la interior cat si la exterior este minutios decorat, ai impresia unei dantelarii, ferestre tip rozeta, si altele. Intrarea in biserica este decorata cu multe statui si prezinta scene biblice, iar cele doua turnuri au inaltimea de 80m.

In biserica se gasesc 3 orgi, principala dateaza din 1937 si a fost reconstruita in 2003, mai exista orga Stefan, restaurata in 2002 in timp ce orga Laurentiu dateaza din 2005, dar acum era o cutie in care se strangeau donatii pentru aceasta orga.

Mie imi place mult de tot sunetul scos de orga, de altfel fortareata din Kufstein are un mic spectacol de circa 15 minute in fiecare zi, pe perioada verii si la ora 18.00, dar despre asta am sa povestesc separat deoarece chiar merita.

Revenind la biserica Sf. Laurentiu, un alt element pe care vreau sa vi-l evidentiez este culoarea data de frumusetea vitraliilor, si acestea adevarate opera de arta.

Asadar acestea au fost trei dintre cele mai importante biserici din Nuremberg, in poze o sa mai vedeti inca 2, si pentru ca tot v-am povestit despre ceasul din Frauenkirche, il rog pe web sa includa acest filmulet youtube

Calatorii frumoase si alegeri inspirate.


[fb]
---
Trimis de mishu in 27.07.20 12:40:15
Validat / Publicat: 27.07.20 13:41:18
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GERMANIA.

VIZUALIZĂRI: 1225 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mishu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Biserica Maicii Domnului (Frauenkirche) - si fantana despre care deja v-am povestit
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34400 PMA (din 36 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[27.07.20 13:40:32]
»

Mutat în rubrica "Biserici, catedrale în Nurnberg, NURNBERG" (nou-creată pe sait)

webmasterX
[28.07.20 07:26:32]
»

Ilustrația muzicală sau video-muzicală indicată a fost atașată articolului (vezi sus, imediat sub titlu).

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...

    • SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049513101577759 sec
    ecranul dvs: 1 x 1