ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 15.01.2017
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 22.04.12
STATUS: TITAN
DATE SEJUR
OCT-2016
DURATA: 2 nopți
team-building
vreo 30 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
72.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 50 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Arsenal Park – cazarea

TIPĂREȘTE

Dupa ce v-am povestit de-o cazare de nota 10 din Ungaria vezi impresii, sa facem o scurta intoarcere in timp si va invit in cazarma! Gata cu boiereala si luxul, dragi romani! Haideti cu mine la Arsenal Park, langa Simeria, Romania, UE.

Dupa ce se trece de paznicul de la intrare si de poarta unitatii militare, poarta metalica, grea, pe roti, se deschide o priveliste minunata. Este prima impresie, cea pe care o ai cand pasesti in alta lume. Impresie care conteaza cu atat mai mult cu cat curiozitatea era mare, mai ce-o fi acolo?

In fata noastra se continua o alee asfaltata, de o parte si de alta a ei putand admira padurea, echipamente militare si casute, vilute. Pentru toate acestea vom avea timp berechet mai tarziu. :)

Parcarea

Parcarea masinilor nu se face cum ar indica primul impuls, langa comandamentul care ne iese in cale la prima intersectie de alei militare. De la aceasta “la stanga mars” cu masina si se coboara o alta alee asfalata in panta pentru circa 50 metri. Coborim din masina, urmeaza “la stanga imprejur” per pedes la comandament.

Chipurile nu s-ar parca in dreptul vilutelor unde se face cazarea, desi am vazut unele masini parcate la botul calului, cum se spune.

Eu m-am conformat si am lasat masina in parcare.

Comandamentul

Primul punct unde trebuie sa popositi este Comandamentul. Acesta se afla la prima intersectie de alei cum am pornit drept inainte de la intrare, la vreo suta de metri de la aceasta. Nu aveti cum sa ratati cladirea Comandamentului, intrucat scrie pe frontispiciul ei foarte mare si vizibil COMANDAMENT, iar dedesubt cu un font mai mic dar tot cu litere mari ARSENAL PARK.

Intrarea principala in Comandament se face pe niste scari amenajate flancate de steaguri inalte, unul fiind tricolurul nostru, celalalt steagul cu efigia parcului. Cladirea Comandamentului este o vila cu etaj, la parterul acesteia fiind receptia.

Receptia

Intram in Comandament. Sala de la parter este fascinanta. Venisem pentru receptie, adica pentru:

- “va rog sa ne dati si noua camerele, suntem in temabuiding de la firma …”.

Din pacate camerele nu erau inca disponibile, motiv pentru care au impuscat (ca doar suntem intr-o UM – a se citi unitate militara) un prim MINUS de la mine. :( Locul in care ne aflam era insa atat de interesant, iar oaspetii, adica noi, colegii mei, urmau sa vina in valuri, asa ca nu era o problema prea deranjanta, dar mi-am facut datoria sa o punctez.

La receptie erau doua domnisoare dragute, imbracate civil, adica tricou si blugi, care gestionau niste liste cu nume, si care furnizau informatiile specifice postului de receptionere. Pentru ca erau dragute, impusca de la mine si un PLUS. :* Au mai aparut si doi barbati vanjosi de-ai locului, de-ai Park-ului, care au vrut sa faca putina umbra si sa se asigure ca totul este ok. Cred ca scopul principal era sa nu le dispara fetele de la receptie de pe inventar. Erau simpatici si ei, dar nu mai impusc nici cu plusuri, nici cu minusuri. Sau fie, inca un plus si inca un mic minus. :) :( Plus ca erau simpatici, mic minus ca erau barbati.

Am admirat intr-un colt al incaperii doua manechine - masculin si feminine - imbracate in uniforma militara. Nu din alea cu viata in ele, manechine din gips, dragilor! De tavanul din lemn erau spanzurate instrumente militare, precum: lunete, goniometre, masti de gaze, altele. Zugraveala continea culori de camuflaj. Decorarea foarte reusita.

Probabil pentru ca eu sunt barbat dragut…. Stati asa, ca nu ma laud, daca m-as fi laudat m-as fi catalogat foarte dragut, chipes, cuceritor, campion, etc … revenim la dragut …. :D Am primit cheile de la camera mai repede decat alti colegi, bineinteles ca as putea spune si mai tarziu decat altii, dar hai s-o lasam asa. :)

Vilele

Cazarea se face in mai multe vile. Aveam mai tarziu sa aflu ca sunt 28 la numar, imprastiate in parc, prin padure. 28 sau 26? Nu mai conteaza, desi unii dintre Dumneavoastra daca veti merge la Arsenal Park s-ar putea sa vedeti ca este un amanunt care conteaza la una dintre activitatile ce se pot organiza aici, dar nu divulg.

Nu mai stiu exact ce camera din ce vila mi s-a repartizat, pentru ca iaca scriu acest articol cu intarziere si amanuntul acesta nu l-am bagat in computerul meu personal dotat cu par (inca!), ochi (tot mai des cu ochelari!), urechi si gura. :) Mai e un motiv: cel al multor lichide consumate in aceasta unitate militara. Deh! Instructie! Si ce mai tura vura. Numarul este scris pe cheie! Sa ii spunem camera 16A. 16 este numarul vilei. Aceasta avea parter si etaj, cu trei camere jos si trei sus, numerotate de la A la F.

Nu exista o harta a amplasarii vilelor in Park, dar domnisoarele de la receptie iti explica unde sunt acestea. Atentie! Ele nu te conduc la camera, ca nu au aceasta sarcina in fisa postului, adica nu este permis de regulamentul unitatii militare. :) Presupun, ca nu am intrebat.

Sa revenim la vila. Vila in care am locuit eu avea un pridvor din care se intra in camerele de la parter sau din care se urca pe scara la camerele de la etaj.

Alte vile erau mai interesante, mai fancy, mai izolate, mai intime. Pareau mai pentru sefi de sefi. Intr-una din ele am intrat si eu, dar nu parea la interior mult diferita de a mea. Alte camere erau repartizate in cladiri lungi neetajate, cu camerele aliniate. Cele mai ingenioase erau vilele in care intrase tancul! Da! Asa parea! Erau parti de tancuri, iesite printr-o parte a constructiei si cele opuse din partea opusa a constructiei, astfel ca parea ca restul tancului este in interiorul cladirii. Practic, in camera era tancul, se poate spune, ca dormeai in tanc in acele vile. Pozele sunt cu siguranta mai relevante.

Camera

Camera mea, parca 16A i-am spus, avea un mic hol la intrare. Pe mana dreapta imediat era baia, apoi se deschidea spatiul camerei propriu-zise, a dormitorului anume. In hol era un dulap cu umerase. Mobilierul vechi si vai de mama lui.

Baia satisface conditiile minime si numai daca acestea nu sunt prea ridicate. Gandita ca un loc unde sa nu stai prea mult, aviz doamnelor si domnisoarelor, care sunt obisnuite sa petreaca o parte consistenta din viata lor in fata oglinzii sau in baie. Cabina de dus, wc, ghiuveta, oglinda, gresie si partial faianta si …. frig si un boiler pentru apa calda.

In camera mea erau doua paturi. Ele mi-au adus aminte de armata facuta la Bacau, chiar daca nu erau etajate si chiar daca nu erau 96 in dormitor. Dar tare neconfortabile mai erau! Cu siguranta se miza ca nu stai prea mult nici in pat, ci stai noaptea si petreci sau ca esti bine fragezit de alcool si nu mai conteaza daca ai nimerit sa dormi in pat sau pe jos ca mare difetenta nu e! Si doar suntem in armata. Sau asa ar trebui sa ne setam asteptarile. O armata mai moderna si mai lejera, e drept, dar armata!

Camera era decorata cu imagini care sa redea atmosfera de armata, mi-a placut acest aspect! Frigiderul, adica mini-frigiderul care era in dotarea camerei, ce boierie (!), era vopsit in culori de camulflaj si gol. Complet gol sau atat de bine camuflate produsele din el, ca nu le-am gasit. Nu ca sunt un consumator de produse de minibar, ba din contra, dar nu stiu de ce l-au mai pus acolo. Sau poate unii oaspeti cazati aici, isi aduc de acasa una alta. Nu prea cred, dar poate vara o bere la rece…. Desi si asta se gaseste la bar, la restaurant etc. Ma rog….

In camera mai era si un televizor, prea putin verificat de mine daca merge, padon functioneaza, si o poza faina cu o locomotiva cu abur. UIte asa mai impusca un PLUS, ca m-au nimerit la sentiment. Nu cu glontul, cu locomotiva. :) Dar stati linistiti, am supravietuit! Ca doar va scriu de pe lumea asta.

Si inca 2 fotolii pe opisul camerei care se regasesc si in realitate. Si comfortabile, din piele.

Servicii la camera

Nu va ganditi la ce va ganditi! Servicii la camera = ZERO. Zero suna prea bine, ca e mai mult decat minus. Rectific atunci. Servicii = MINUS, MINUS. Nu tu schimare cearceaf, curatenie, o matura, alea alea. Doar asa sa stiti cum a fost, nu vreau sa carcotesc prea mult. Ca suntem in armata si ar trebui sa ne facem scectoarele singuri!

Caldura, la inceput zero, adica MINUS, MINUS, apoi a fost.

Mai multi colegi cazati in alte vile din Park au semnalat la povestile aferente micului dejun, existenta unor vietuitoare chitaitoare in camerele lor. Oricum chitaitoarele erau cazate gratuit: multumim de oferta! Si asa unii nu au dormit singuri in camera! Am trecut subiectul la “servicii la camera” ca sa nu vi-l povestesc la articolul legat de micul dejun si de mese in general, pentru ca desi atunci se depanau trairile nocturne ale colegilor, chitaitoarele respective nu erau comestibile si nu se gaseau in sala de servit masa. Nu stiu daca pe la bucatarie ceva….. >:(

Dar mai bine nu intrebam si nu cercetam….

Concluzie

Strict referitor la cazare, de la mine, nota MINUS. Folositi cat mai putin camera. Ceea ce in fapt se si intampla intr-un asemenea loc.

Iata si cateva amanunte care isi aveau locul inserate mai devreme in articol: Cica trei stele! Capacitatea de cazare este de 55 de camere insumand 230 de locuri în TAB-uri, Camere cu Tun, Camere Soldat, Camere Ofiter sau Camere Luxoase. Camera dubla costa 55 eur, suita 80 eur, vila cu doua dormitoare 150 eur. Preturi pe noapte de cazare cu mic dejun inclus. Hac! Hac! Ma scuzati, era sa ma inec, m-a salvat o Timisoareana!

Chiar daca am postat ceva critici referitoare la cazare si mai urmeaza altele referitoare la masa, nu fugiti de Arsenal Park.

Urmeaza aventura! :)) :)) :))

Trait la sfarsit de octombrie 2016


[fb]
---
Trimis de Dan&Ema in 15.01.17 17:57:18
Validat / Publicat: 15.01.17 19:58:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORĂȘTIE [HD].
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2924 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

15 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 vila de sef de sef
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 47000 PMA (din 51 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • AŢI PUTEA rezerva o cameră aici, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 50.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    15 ecouri scrise, până acum

    elviramvio
    [15.01.17 20:34:37]
    »

    @Dan&Ema:

    Saraca armie româna, tot desculta P03!

    Si frigiderul, n-avea "grade", nimicuta asa?

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [15.01.17 20:40:04]
    »

    @elviramvio:

    Grade am avut la purtator dupa modelul Cincis, fiecare cu ce a adus pentru restul trupei. Plus ce mai stationa prin frigiderele de la restaurant / sala de mese.

    Radu Tudoran
    [16.01.17 09:07:40]
    »

    Salut Dane. Ai vrut sa-ti amintesti de "vacanta" de la Bacau? Sa stii ca pozele 7 sau 8 nu prea seamana cu ce-mi aduc eu aminte.

    mishu
    [16.01.17 14:25:59]
    »

    @Dan&Ema: , cred ca sigur sperai altceva si asteptai ca intr-un moment in altul sa-ti fie dezvaluita surpriza. Si la bani astia .

    Dar atunci unde mai era farmecul unui teambuiding? si cred ca mai degraba astfel de momente mai ales cand le impartasesti cu mai multi devin amintiri savuroase.

    Eu ca spectator m-am amuzat, insa nu stiu daca mi-ar placea sa fiu cazata acolo. Asa ca astept sa ne povestesti ce ai facut acolo.

    Felicitari, votat cu mare placere.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismis
    [16.01.17 15:21:45]
    »

    @Dan&Ema: Am vazut intr-o poza ca ati avut si spa?! La cazarma?! Pai, ia nu mai carcoti, soldat Dan&Ema!

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [16.01.17 22:54:41]
    »

    @Radu Tudoran:

    Ca bine zici, marinare!

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [16.01.17 22:57:33]
    »

    @mishu:

    Atmosfera e cea care conteaza la teambuildinguri si nu cazarea. Mi-am facut insa datoria sa redau ce am gasit acolo. Urmeaza, ... nu m-am hotarit... urmeaza...

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [16.01.17 23:01:00]
    »

    @crismis:

    Despre as putea scrie un articol intreg cum nu m-am putut bucura de asa ceva ba chiar m-au suparat. Voi puncta succint cat de curand.

    Sa stii ca am fost soldat de gasca, am baut cu toata lumea, am mancat cu toata lumea, am dansat de frig pana alcoolul s-a dizolvat, am ascultat ordinele care mi-au convenit si am sarit gardul unitatii de doua ori

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    crismis
    [16.01.17 23:02:53]
    »

    @Dan&Ema:

    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [18.01.17 11:33:07]
    »

    @Dan&Ema: Așadar, în octombrie 2016 ai mai făcut o dată armata. Sau ai fost în "concentrare". Ai avut trageri și după cum remarc, ai împușcat mult. Multe plusuri și multe minusuri. Mai ales minusuri.

    Știam despre Arsenal Parc, am studiat un pliant la un târg de turism, am trecut de câteva ori cu mașina pe lângă el, dar nu am fost niciodată acolo. Viața cazonă nu mă prea interesează, totuși, din pozele tale, reiese că este un loc de cazare ceva mai altfel decât toate celelalte, poate pentru mulți chiar interesant. Mi-a plăcut minifrigiderul nu doar pentru că există acolo, într-o cameră de 3 stele, ci pentru că este în camuflaj. Este în camuflaj pentru a nu fi văzut că este gol.

    Am admirat intr-un colt al incaperii doua manechine … imbracate in uniforma militara.

    Vai, dă-o încolo de treabă! Epoleți cu grade înalte, vipușcă, dar… desculț? Cât despre milităreasa din stânga ofițerului… Tricou fără mâneci, dar căciulă de blană pe cap?

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [18.01.17 18:59:06]
    »

    @iulianic:

    Armata se mai face si descult... daca te lasa bocancii. Asa se pare, desi eu stiam altfel.

    Da! In general, este un loc altfel, care are si va avea fanii lui. Mie mi-a placut ideea foarte mult, dar pentru ca tematica legata de cazare este un subiect aparte pe AFA, am tratat-o separat. partea frumoasa abia acum urmeaza. Daca ma gandesc mai bine, nu a u fost chiar toate impecabile, dar putina rabdare si va divulg...

    Multumesc de lecturare si comentarii

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Yersinia Pestis
    [20.01.17 09:32:22]
    »

    Citeam undeva, nu mai știu unde, că e o nouă modă în cazări, aia de-a folosi pușcării sau unități militare dezafectate.

    Cel puțin în cazul pușcăriilor mă îndoiesc că, în afara teribiliștilor, ar vrea cineva să se cazeze acolo. Mai ales că, la pachet, se oferea și viața ca-n pușcărie, recte program de plimbare, stingerea...nu se pomenea nimic despre dușuri și celebrul săpun scăpat pe jos...

    În ceea ce privește cazarea în foste unități militare, da, este un mod corect de-a folosi acele spații, oricum, mult mai corect decât acela de a-l lăsa să se părăginească. l Dar, mă gândesc eu, cel care a făcut vreo cinci ani de pârnaie, ăăă, pardon, 1 an și 4 luni armată plus 3 ani de școală militară, dacă tot vrei să faci turism, fă-l la un nivel!

    E drept, în atâția ani de cazarmă, am devenit oarecum imun la animăluțele găsite prin incinte sau gângănii, prin străchini ori mâncare... dar, dacă vrei să faci bani, parcă nu-ți ajung doar două fătuci, fie ele și drăguțe!

    Mi-am dat și io cu părerea, deși nu m-a-ntrebat nimenea, doar așa, să mă bag în seamă!

    iulianic CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
    [20.01.17 10:02:16]
    »

    @Yersinia pestis: Tot ca să mă bag în seamă, vin și eu cu o completare. Treaba asta cu cazarea în unități militare dezafectate poate impresiona pe cei care nu știu sau n-au știut ce este armata adevărată. Poate tinerii care știu că nu vor face armată...

    Fratele meu care a făcut armată lungă, lungă (de la 16 ani până la ieșirea la pensie, începând cu liceul militar și trecând prin multe trepte, funcții și grade) n-a fost deloc impresionat sau curios atunci când i-am arătat pliantul despre Arsenal Parc de lângă Orăștie. Nici măcar faptul că acolo scria că sunt camere cu diferite grade de confort, denumite conform gradelor pe care le-a purtat pe umeri. Preferă o vacanță în civilie.

    Yersinia Pestis
    [20.01.17 16:02:21]
    »

    @iulianic: Da, am recitit ecoul meu și am văzut că e cumva incomplet.

    Ca și fratele tau, am stat câțiva ani în cazarmă, atât pe vremea lui Ceaușescu, cât și după! Chiar știu cu ce se mănâncă! De aceea, nici pe mine nu m-ar încânta o astfel de cazare.

    Dan&EmaAUTOR REVIEW
    [20.01.17 19:56:54]
    »

    @Yersinia pestis:

    100% de acord. Daca ar oferi conditii bune, nu ar pierde o categorie de clienti, pentru care acest aspect e decisiv in alegere. Mai ales ca locatia nu e destinata numai teambuildingurilor platite de firme.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    crismis, Dan&Ema, elviramvio, iulianic, mishu, Radu Tudoran, Yersinia Pestis
    Alte impresii din această RUBRICĂArsenal Park Transilvania Hotel:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077561140060425 sec
    ecranul dvs: 1 x 1