ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.02.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: Bucuresti
    ÎNSCRIS: 11.02.11
    STATUS: JUNIOR
    DATE SEJUR
    JUL-2010
    DURATA: 12 nopți
    familie cu copii

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    12.50%
    Extrem de nemulțumit
    CAZARE [camere etc]:
    12.50%
    Extrem de nemulțumit
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    0.00%
    Sub orice critică
    PLAJA şi MAREA:
    37.50%
    Mai degraba nemulțumit
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    50.00%
    Nici nemulțumit, nici mulțumit

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    22.50%

    AUTORUL NU ar recomanda
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut

    TIMP CITIRE: 8 MIN

    Vacanta in Bulgaria (sau noile retete din bucataria poporului vecin

    TIPĂREȘTE

    Acum 2 ani am fost in Albena, la hotelul Arabella Beach Club. Nu e cine stie ce hotel, pe unele site-uri apare ca 4*, pe altele 3*+. Eu unul i-as da 2 (stele, nu 2 dupa cap) dupa experienta de anul acesta. Deci... am fost acum 2 ani la Arabella si ne-am simtit super bine: servicii bune, mancarea buna (2 kile am pus pe mine), hotelul langa plaja, plaja curata (nu cu chistoace si pahare ca la noi), ca sa nu mai zic ca nu era deloc ingramadeala. Apa mica, excelenta pentru copii (cam ca la Mamaia, mergeai 15m in in apa pana la genunchi). A fost asa de fain iar in Bucuresti era asa de cald, ca am mai cumparat inca 2 nopti.

    Anul acesta (2010), am zis sa mergem iar la "pomul laudat": all inclusive, la Arabella Beach Club. Am luat bilete din timp, cu reducere, iar cand a venit vremea ne-am luat talpasita, directia Vama Veche. Drumul a fost OK, n-am avut niciun radar dupa ce am trecut de Vama, asa ca pe la ora 13:30 eram deja la hotel. Ei, si de acum incep peripetiile.

    La hotel, hai sa ne luam camere (am fost cu niste prieteni, deci eram 2 familii). Si ne-au dat: 415 si 335. Doua camere, la etaje diferite si diametral opuse. Cica trebuia sa le spuna de la agentie ca venim impreuna ca sa ne rezerve camere alaturate. I-am intrebat totusi daca au camere alaturate si raspunsul a fost clar "Ne", ca sunt deja rezervate (de parca nu puteau sa mute pe altii care nu venisera inca, mai ales ca la camera 333 nu era nimeni). Dar, am lasat-o asa cum au vrut ei, desi tare imi venea sa ii zic vreo doua manageritei de hotel pentru sictirul care il arata. Dar am inteles ca e incompetenta zilele urmatoare.

    Cazarea n-am putut sa o facem mai devreme de ora 14, ca deh, am ajuns mai devreme cu jumatate de ora. Special am facut-o, ca sa luam masa de pranz acolo. Dar, am aflat ca nici asta nu se poate, pentru ca nu ne cazasem. Si tot agentia a fost de vina (ziceau ei), ca trebuia sa ne spuna (desi vorbisem cu ei dinainte si ne-au spus ca in prima zi avem pranz si cina, iar in ultima mic dejun). Dar, hai, am inghitit-o si pe-asta. Ne-am cazat, am culcat copii si ne-am odihnit si noi, iar pe la 17 am iesit pe plaja.

    Ziceam ca zilele urmatoare am vazut cat de "ospitalieri" sunt "vecinii" nostri de peste Dunare. Daca tot eram la capitolul "cazare", problemele nu s-au terminat in prima zi. Am inteles dupa 2 zile ca eu si ai mei am avut mare noroc cu camera de la etajul 4. Ceilalti au nimerit camera de deasupra bucatariei. In fiecare zi aveau program artistic: curatat de oale, vase, tarntit de cratite si alte zgomote interminabile, care se-auzeau fix cand vroiau si ei sa doarma: dimineata la 6 (ca trebuiau sa faca micul dejun), dupa-amiaza, dupa masa de pranz si seara dupa cina (ca trebuiau sa curete). Asa ca saracii nostri prieteni reuseau sa doarma cam de la ora 1 pana pe la 5-6. Si iar a iesit scandal si iar i-am vazut fatza acra a manageritei care nu vroia deloc sa le schimbe camera. Ca e plin hotelul si n-are. Va zic eu ca era undeva cam pe la 65-70% ocupat, dar te pui cu incapatanarea proverbiala a bulgarilor??? Dar s-au mutat la etajul 6 pana la urma, dupa ce am sunat la agentie, le-am facut alora scandal si ei la randul lor au luat legatura cu hotelul.

    Acum, stie toata lumea ca la all inclusive, mancarea e de baza. Noi ne-am luat all inclusive ca sai lasam pe copii sa-si ia ce vor ei (nu ca ar fi cine stie ce mofturosi, dar am zis noi sa stam mai linistiti). Acum 2 ani aveau niste mancaruri excelente. Dar, se pare ca i-a lovit si pe ei criza (sau nesimtirea mai bine zis) rau de tot. Cum arata meniul:

    * Cascavalul si branzeturile ramase de dimineata le vedeai si la pranz si seara. La fel si mezelurile.

    * Ciorba de salam, parizer sau pui la gratar. Da, vedeti bine: ciorba de parizer. Nu cred ca a avut prea mare succes, poate norvegienii aia care erau pe-acolo sa fi mancat, ca pareau ca sunt in stare sa manance orice.

    * Peste (adica peshte) la gratar cu fasole boabe. Adica pestele la gratar care ramasese de la pranz, l-au pus peste o iahnie de fasole si l-au servit la cina.

    * Paste fierte dimineata si mancate pe tot parcursul zilei. Mai conta ca erau uscate si ca era evident acest lucru? "Ne". La fel si ouale facut ochi.

    * Salata cu sarma de la buretele de spalat vase. Cand le-am aratat ce am gasit, au ridicat din umeri. Probabil ca ei sunt ca gainile care mananca nisip sa le ajute la digestie, asa si ei, mancau sarma de-asta.

    Pacat ca n-am facut poze (chiar ma oftic) sa vada toata lumea.

    Deci, cu mancarea ne-am linistit. Ne-am luat si noi ce parea proaspat, adica niste carne la gratar, legume si fructe. Si ceva peste din cand in cand. Le-am facut paguba in portocale, ca sucurile de-acolo oricum erau din concentrate/chimicale si aveau un gust oribil. Numai berea si vinul alb erau OK (deci eu n-am suferit prea mult, hehe).

    Room service: adica nu servirea in camera ci curatarea camerei. Dupa 2 zile au venit si au dat cu aspiratorul si ne-au schimbat prosoapele. Dupa inca 2 zile le-am zis sa ne schimbe cearceafurile. Apoi le-am zis iar de aspirat. Si iar de prosoape. Si iar de cearceafuri. Pana la urma ne duceam si ne serveam noi (stiti ca au un fel de carucior care il tin dupa ele cand fac curat in camera, unde gasesti sapunuri, sampoane, prosoape si altele) fara sa stie. Ca de venit pe la noi prin camera tot n-au venit. Probabil ca aia 5 leva care i-am dat intr-o zi uneia dintre cameriste au jignit-o. Noroc ca romanul e descurcaret.

    Alte nesimtiri:

    * Intr-o zi am vrut sa unim 2 mese, sa stam abele familii impreuna (8 persoane), asa ca am intrebat copii aia care erau pe-acolo si strangeau de pe mese. Ne-au raspuns iar cu "Ne" (cred ca daca mai aud "Ne" o iau razna) si foarte oripilati, de parca vroiam sa mutam hotelul. Dar, ne-am prins mai tarziu (ca si cu room service-ul) ca "NU TREBUIE SA INTREBI. PUNE MANA SI IA-TI!! ", dupa ce am vazut lumea mutand mese fara sa astepte aprobare. Si am facut si noi la fel. De fapt ajunsesem intr-o asa stare de dezamagire, dupa fazele de la inceput, masa si curatenia, ca a inceput si noua sa "ni se falfaie" de ei si sa-i tratam la fel.

    * Nu aveai voie sa iesi cu mancare din restaurant. Probabil se gandeau ca te duci si o vinzi la terasa de la colt si faci si-ti mai recuperezi banii care i-ai dat pe bilete. Vazandu-ma ca vreau sa ies cu un mar, sefa de sala (sau paznic, ce era pe-acolo), mi-a aratat un afis pe care scria in engleza, franceza, germana si bineinteles, bulgara. Cred ca daca ma faceam ca nu inteleg ce scrie, plecam cu marul. Asa, l-am dus la loc. Si iar revin la "NU TREBUIE SA INTREBI. PUNE MANA SI IA-TI!! ". Pentru ca altii isi luau mancare in camera. Cum? Simplu: ieseau din restaurant pe terasa (unde aveai voie sa mananci) si de-acolo o "taiau" in camera. Noi am fost insa mai finuti: in geanta care o aveam tot timpul cu noi (trebuia sa-i dam lu' ala micu' un antibiotic, ca in prima zi mi-a facut febra 39) mai puneam cate un mar, o banana, sa aibe copii pe plaja.

    * Erau doua familii din Neamt care au plecat a doua zi dupa ce am ajuns noi. I-am vazut la masa de dimineata si nu stiam ce are seful de sala cu ei. Faza era ca oamenii isi facusera si ei niste sandwich-uri sa ia pe drum, iar seful de sala le spunea ca n-au voie (din motivul de mai sus). Cica daca vor sa iasa cu ele din restaurant trebuie sa plateasca. De parca nu platisera pentru mancarea aia infecta tot sejurul care l-au petrecut acolo.

    * Apa. Intr-o seara, dupa ce ne-am plimbat pe faleza si s-au jucat copii, ajungem in camera pe la vreo 11:30 si, stupoare: nu curgea niciun fel de apa, calda sau rece. Pe mine unul m-a bufnit rasul (da, stiu ca sunt rautacios) gandindu-ma la saracul prietenul meu care se deranjase la stomac de vreo 3 zile, asa ca trebuia sa se duca la buda cam de vreo 7-8 ori pe zi cel putin. Asa ca omul a trebuit sa se duca la Receptie si sa vorbeasca cu ala care statea acolo, care i-a raspuns senin ca nu stie de ce nu e apa (vazusem noi o conducta sparta vreo 2 hoteluri mai incolo si ne-am gandit ca de-acolo o fi). Drept pentru care al meu amic i-a zis sa o cheme pe managerita. Raspunsul: nu poate, ca doarme. Adica: ceva de genul "WTF??? . Sa ma duc eu sa o scol pe sefa' pentru ca tu n-ai apa la buda??? ". Dar a fost baiatul bun si i-a adus o galeata, iar amicul meu a carat vreo 2 ore apa din piscina (era deja curata, cu clor, nu mai aveai nevoie sa speli buda dupa). Noroc ca mergeau lifturile, ca daca se mai lua si curentul, cred ca se transforma Receptia in buda. Pe la vreo 2 noaptea a venit si apa.

    * Plaja: a ajuns o mizerie. Si asta pentru ca au umplut-o de sezlonguri si umbrele si nu mai puteau baga tractorasul ala sa faca curatenie.

    Aproape singura impresie placuta a fost cand am vizitat Gradina Botanica si Domeniul Reginei Maria de la Balcik. Deh, tot cu romanii au avut bulgarii astia noroc...

    Inteleg ca e criza, ca se taie costurile peste tot, dar sa te injosesti in asa hal sa refolosesti mancarea, asta e prea de tot. Nu de pe urma clientilor traiesti? De unde naiba iti vin banii? Dar lasa, ca in ritmul asta, prezenta pe litoralul lor o sa fie din ce in ce mai mica. Sa mai bage lumea banii si in statiunile din Romania, nu numai in litoralul Bulgaresc.

    Acestea fiind "scrise", mai ganditi-va cand vreti sa plecati la bulgari. Si nu va ganditi ca am fost noi ghinionisti, caci am vorbit cu alti prieteni care au fost in aceeasi perioda cu noi, tot in Albena la alte hoteluri si am auzit aceleasi lucruri despre mancare si servicii. Ba unii au veniti si cu fel si fel de boli de pe-acolo, ba de stomac, ba dermatologice sau mai stiu eu ce.

    Mai bine mergeti la noi, aici macar poti sa te certi si sa-i bagi "pe unde au iesit" pe limba noastra, daca au servicii proaste.

    Concediu placut!

    ## end review sc

    [fb]
    ---
    Trimis de mihpre* in 11.02.11 08:43:22
    Validat / Publicat: 11.02.11 09:47:08
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BULGARIA. A mai fost în/la: Acelasi hotel
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 7253 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mihpre*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5850 PMA (din 9 voturi)
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    7 ecouri scrise, până acum

    Alex_Macedo
    [11.02.11 09:58:01]
    »

    Ciorba de salam, parizer sau pui la gratar. Da, vedeti bine: ciorba de parizer.

    ... de ce sa ne mai mirăm!! Bine că nu s-a sevit genunchi de şarpe sau dimineaţa, gem de vacă!

    ... păcat de allinclusiv-ul de nervi acumulaţi... un fel bonus la concediu!

    Bad Luck !

    danyepz
    [11.02.11 17:27:53]
    »

    Imi pare rau ca sejurul a fost unul nereusit insa nu toata lumea care a fost in acesta statiune a fost nemultumita de albena.

    Eu unul am fost de-a dreptul incantat de ce am putut primi pentru pretul platit... mi-a placut atat de mult incat am revenit in aceesi locatie la sfarsitul lui august notand distinct fiecare sejur... dumneavostra spuneti ca nu e prima data... chiar sunt curios cum arata si prima impresie ca sa ne dam seama de unde s-a plecat.

    Felicitari pentru o impresie excelenta de debut... eu cred ca prima oara am scris legat abia 3 fraze in schimb dvs ne-ati detaliat perfect toate amanuntele, insa daca imi permiteti nu sunt de acord cu incurajarea si a altor turisti sa foloseasca aceste recomandari ale dumneavoastra

    "NU TREBUIE SA INTREBI. PUNE MANA SI IA-TI!! "

    Eu sunt total de acord cu respectarea unor reguli de bun simt, asta pentru ca si eu la fel ca si dumneavostra am platit pentru acel concediu si cand ma duc sa iau cina nu vreau sa vad barbati in slip de baie ori in picioarele goale, vreau sa mananc in liniste si sa nu aud discutii aprinse si cu voce tare, nu vreau ca lumea sa verse pe scari vreo ciorba sau o cafea pe mine, nu vreau sa iau o camera care miroase a cantina sau mai rau a tomberon caci altii au luat mancarea in camera... si sa nu credeti ca vorbesc doar din povesti... cam pe toate le-am patit personal deoarece multi romani au acesta mentalitate... o vedem peste tot in tara... in trafic la semafor, la centrele comerciale, in mijloacele de transport in comun etc etc

    roth
    [11.02.11 21:46:37]
    »

    Ok! bun rw dar sa sti ca se poarta foarte tare "reciclarea" mancarii, insa conteaza enorm de bucatar. Se poate recila si fara a stanjeni "papilele gustatile sau olfactive " precum se poate recicla si "dragut" in sensul ca place ce vezi, dupa care mirosi si abia pe urma gusti, rezultatul fiind ok.

    Am avut 4 sejururi la Kaliakra, tot in Albena, si de fiecare data a fost f ok totul, chiar daca am stat la standard sau la superior. Nu cred sa fi fost doar norocul deoarece intr-un sejur am avut 22 de camere, fiind un grup foarte mare de care eu am raspuns (toti colegi de munca) si am vazut fiecare camera in parte.

    Acum sti cum e incearca sa ridice un hotel, ok anul asta ii da mai multa atentie, se invata lumea, vad agentiile si la anul e in lant la +1stea peste ce a fost insa serviciile la -n fata de ce a fost.

    Albena e un tot si cum sunt cam 5 hoteluri mai acatarii, ele sunt in prim plan pt menegerii statiunii iar restul la tavalug.

    Regret cele patite dar a trecut, nu e asa?

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    magdalena
    [11.02.11 22:08:44]
    »

    Eu am vazut intr-o ciorba bulgareasca bucati de carnati pe post de perisoare...

    roth
    [11.02.11 22:27:37]
    »

    Erau perisoare bulgaresti! precis.

    magdalena
    [11.02.11 22:35:16]
    »

    Daa, nu erau carnati cum sunt cei pe care ii stim si ii facem in tigaie sau pe gratar, se vedea ca perisoarele erau formate din bucati cilindrice rezultate in urma taierii unor carnati cu aspect de caltabos!

    Ei nu exceleaza oricum la ciorbe/supe. Supa de pui zici ca e supa la pachet.

    Cel mai mult mizeaza pe supa de scoici, insa asta e pretentioasa si numai pentru "cunoscatori".

    Altfel, am mancat o supa de ciuperci sarata, nu mi-a placut, supa de linte, de mazare, niste aiureli.

    Cireasa de pe tort a fost o supa nu de cirese ci de... capsuni, in Nessebar, pe cand Sol Bay si Mare erau in lantul IFA. Ziceai ca e compot! Probabil ca si aici au mizat pe reciclare, de data asta a fructelor...

    Nu recomand nici-un fel de supe sau ciorbe.

    roth
    [11.02.11 22:48:37]
    »

    Pentru cei ce stiu sau nu ei au un amestec "special" (sa zicem local) de carne din care fac un fel de mici sau chiftale/hamburgheri pe care le numesc "kebab". Am avut ocasia sa degust prima oara in Sofia cu un colaborator (localnic) care a zis ca ar fi o specialitate a lor. Am vazut in metro Ruse pachetele la 250gr din acest amestec la un pret destul de mic, problema e ca se vand doar cate 8 pachete si cat as fi de curioasa totusi... nu

    Voi merge pe 5-6 martie la BALCHIK – KAVARNA – CAP KALIAKRA si sper sa gust supa de midii.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    Alex_Macedo, anadragusin, danyepz, magdalena, roth
    Alte impresii din această RUBRICĂArabella Beach Hotel:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043871879577637 sec
    ecranul dvs: 1 x 1