GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Adevărat, pentru o vizită amănunțită doar pe valea Loarei, Tours are amplasarea geografică perfectă. De acolo, radial, poți vizita, cu o pregătire prealabilă cu harta în față, toate castelele care au făcut-o celebră.
Pe de altă parte, dacă ai în vedere un circuit mai amplu, de la vest la est, de exemplu, este de preferat o fragmentare a traseului, cu o cazare în extremitatea vestică a Văii. Iar orașul care oferă atât o bază pentru câteva incursiuni în teritoriu, dar și o ocazie unică de a intra în atmosfera epocii și a arhitecturii pe care vrei să le înțelegi, este Angers-ul. Situat la vreo trei sute de kilometri de Paris, dar cu acces la autostradă și legat de capitală prin Chartres, un popas de luat în seamă, este punctul terminus perfect al unei zile pe care o începi, dis de dimineață, pe aeroportul din Otopeni.
Căutarea unei cazări în Angers a început cu un semestru înaintea descinderii în zonă și, după îndelungi cercetări pe Booking.com și alte site-uri comparative, am ajuns la concluzia că opțiunea optimă – preț, confort, interes turistic – o oferă Appart’City, de pe Rue de Rennes.
Este un hotel situat vizavi de universitatea din Angers, la 10 minute de mers pe jos de centrul vechi, încadrat de catedrală și castel, dar și aproape de ieșirea pe șosea către valea Loarei și cele câteva castele din zonă. În plus, la stânga de ușa de intrare, exista un magazin universal, numai bun pentru aprovizionarea cotidiană. Pentru admiratorii vieții citadine, la colțul străzii, pe bulevard, se deschideau câteva pub-uri pline de tineri. Iar zona, în ciuda unor temeri inițiale, dată fiind proximitatea universității, dar și a vacanței studențești, este una liniștită și sigură.
Acum, nota lui de pe Booking nu este una strălucită, dar experiența m-a învățat să citesc cât mai multe review-uri și să îmi fac singur statisticile. Să trec peste nemulțumirile englezilor sau ale olandezilor – zgârciții Europei, care te înghesuie în cămăruțe de doi pe doi, cu miros de igrasie și la prețuri de 5 stele, dar comentează că de ce camera are doar 36 de metri pătrați sau că micul dejun nu le-a adus aportul caloric până a doua zi – și să caut esențialul: parcarea, dotările camerei, siguranța străzii, relația geografică a hotelului. Picanteriile mă amuză, dar le citesc și pe acelea, în cazul în care se suprapun peste părerile serioase.
Am ales un studio cu chicinetă (altă chestie, pentru cei care comentau despre dimensiunile camerelor – știi ce alegi, deci nu ai de ce să te plângi). Studioul cu pricina ocupa tot colțul de la etajul întâi, cu vedere la universitate. Mie mi s-a părut confortabil. Intrai într-un hol lung, cu dressing pe o parte și o sală de baie cu adevărat uriașă pe partea cealaltă (există cineva care s-a plâns de dimensiunea acesteia!). Apoi, dormitorul-living propriuzis, cu un pat dublu, mare, conținea o masă cu scaune și era din plin luminat de geamurile mari, care ocupau întregul perete. Geamurile astea au fost un plus, din punctul meu de vedere – e adevărat, nu îmi plac spațiile întunecoase. Din living se intră în chicineta bine dotată, cu frigider, plită electrică, cuptor cu microunde, filtru de cafea și ceai, ustensile de bucătărie și hotă. Plus blatul de masă și scaune. Chicineta este chiar pe colțul clădirii, ceea ce îi conferă un adăpost pentru spațiul de dormit, între cele două neexistând ușă.
O singură problemă. Ca majoritatea hotelurilor din Franța, nici acesta nu avea aer condiționat. Adevărul este că, atunci când temperaturile medii nu depășesc 25 de grade Celsius, nici nu e nevoie de el. Doar că, în vara anului de grație 2018, vestul Europei a fost bântuit de caniculă. Și ce caniculă! Iar acum, tocmai din cauza asta, amplasarea studioului, pe colțul etajului unu, într-o zonă mai răcoroasă, a constituit un uriaș avantaj.
Parcarea. În perioada căutărilor mele, parcarea a fost punctul nevralgic, deoarece pe Booking scria că aceasta se face la un loc din apropiere, contra cost. Am mai trecut prin astfel de situații și, deși nu au fost probleme reale, am stat cu un stres permanent. Aici, contrar celor spuse pe site, parcarea era chiar la parterul hotelului, într-un garaj închis. Doar intrarea se făcea pe strada din spate, la care se ajungea, e drept, după o a doua mică intersecție, deoarece străduțele care făceau legătura între cele două căi principale, paralele, erau cu sens unic, alternativ. Într-adevăr, parcarea era contra cost.
Una peste alta, Appart’City Angers oferă o cazare plăcută, confortabilă și eficientă pentru o primă vizită la castelele de pe valea Loarei.
Trimis de makuy* in 22.02.19 21:37:35
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în FRANȚA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (makuy*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 47.47695530 N, -0.54930500 W - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat în rubrica "Appart'City Angers, ANGERS" (nou-creată pe sait)
=
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut”
— (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;
— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)
@webmasterX: Da, este OK
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)