ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.11.2023
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 05.06.21
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
NOV-2023
DURATA: 2 nopți
Business
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 7 MIN

Vivo

Ilustrație video-muzicală
TIPĂREȘTE

Asta este ultimată, abia ne-am întors.

Noul concept de cazare pe care îl prefer este cu self check in și așa am găsit, mereu, în nordul Transilvaniei, în ultima vreme, spre încântarea noastră. Chestia e cu un box pe perete și prima dată am crezut că nu mă descurc dar a fost ușor și apoi, până la următoarea călătorie, uit cum am făcut dar primesc instrucțiuni și iarăși este ușor. Interacțiunea cu furnizorul de cazare se limitează la câteva mesaje și asta este perfect câ n-am nevoie să fac teste de compatibilitate cu omul ca să stau în casa lui. Dacă merg la recepție și omul care îmi dă cheia s-a certat cu nevasta de dimineață și se uită urât la mine, iaca, mi-a stricat vacanța. Plus, metoda cu apartamente în regim hotelier îmi convine pentru că spațiul este mai mare, facilitățile sunt mai multe și nici nu mă ciocnesc de cameristă pe hol deși, mereu au fost decente pe unde am fost. Nu am nevoie să-mi facă cineva curat pentru că nu stau mult: cam 2 zile, e suficient pentru o locație. Vin, fac locul vraiște și plec ????, în fine, e glumă, nu am lăsat niciodată dezastru după noi, nici măcar farfurii nespălate. Doar la Stefanos am stat 4 nopți, în aprilie, anul ăsta, 2023 că era prea superb locul și prețul avantajos dar singurul lucru necesar acolo a fost că am dus, o dată, gunoiul. Am întrebat, pe cineva, în parcare, unde și a fost simplu.

Dar Stefanos nu era disponibil în noiembrie când am fost noi astfel că am închiriat un apartament aproape de Vivo, în Baia Mare, o zonă pe care nu o cunoșteam prea bine, încă.

Pentru comunicare, am primit un număr de telefon de Anglia. Am plătit integral cu vreo 2 luni înainte de vacanță, am primit comunicările, le-am pus bine dar nu le-am studiat că, oricum, uit. Uneori, cu o zi înainte de preluarea cazării, dau mesaj sau telefon de confirmare dar, în ultima vreme nici asta nu mai fac, mă obosește. Astfel, am avut, vara asta, la Gheorgheni, la hotel Rubin, surpriza să ajung la recepție și să-mi găsesc rezervarea anulată, total aiurea, fără motiv, că s-au bâlbâit ei dar n-a fost problemă, totuși că au avut cameră să ne dea.

La Vivo, Baia Mare, nu am avut problema asta. Am ajuns în oraș dimineața, pe la ora 10:00 și știam că nu este ora de cazare, așa era făcut planul de călătorie, să ne plimbăm câteva ore. Totuși, am sunat să întrebăm dacă, cine știe cum, apartamentul este deja pregătit și atunci am văzut că este număr de Anglia. Apartamentul nu era pregătit dar am primit detalii, ne-am bâlbâit un pic cu mijloacele de comunicare, cu whatsapp sau nu, că trebuia să ne recunoască după numărul de telefon cu care făcusem cazarea și noi tocmai am schimbat telefoanele și ne obișnuiam cu ele. Într-un final a fost bine și cu mare bunăvoință. Despre bani nu vorbim niciodată că toate sunt plătite anticipat și ei au evidențele lor. Comunicăm doar detaliile de acces.

Deci la apartament am ajuns pe la orele 15:00 (așa cum am informat când am făcut rezervarea) după ce am dat o tură completă de oraș, după programul (aproximativ) prestabilit. Ne plăcea să ne plimbăm, totuși, am luat un taxi ca să ne ducă direct la adresă, să nu bâjbâim noi printre clădiri. Când am urcat în taxi și i-am zis adresa, soferul ne-a uimit cu întrebarea: unde-i asta? Habar n-am. Credeam că știi tu, de asta am urcat. La Baia Mare, șoferii nu au gps în mașină. A doua zi am luat iar un taxi (altul) și nici ăsta nu știa adresa. Misterul a fost așa: eram la numărul 71 iar numerele, pe strada aia, se terminau la 61 unde era ceva, institut de materiale nefieroase care este cunoscut de băimăreni, prin tradiție. Pentru că minele s-au închis în Maramureș, nici institutul de nefieroase nu funcționează și curtea institutului a stat, o vreme, pustie după care, cum se întâmplă mereu pe planeta asta, după doliu, au venit alte valuri peste ea. S-au construit imobile noi – așa a zis șoferul de taxi de a doua zi, că aceste clădiri nu erau, sunt noi. După clădirea de la stradă mai urmează 4 imobile din care 2 aparțin unei universități și altele 2 sunt pentru locuit. Ăsta era misterul numărului 71 de la noi. Deci, pentru acces, se intra pe alee, în curtea institutului de nefieroase, părăsind strada principală unde era și biserica Sfântul Ilie pe care am descoperit-o ulterior. Eu m-am uitat pe hartă înainte să vin și, cu adevărat, vedeam accesul printre niște alei.

Este la etajul 3 și am întrebat dacă este lift, când am făcut rezervarea. A zis că nu dar îmi poate propune o alternativă mai scumpă dar pe care mi-o oferă la același preț, la etajul 1 în clădire cu lift, aceeași stradă, la numărul 61 deci clădirea de birouri de la nefieroase cum am descoperit apoi dar care a fost transformată pentru locuit. Eu am ales etajul 1 cu lift dar, când am ajuns în Baia Mare, am fost trimiși la etajul 3 fără lift. Am acceptat că, până la urmă, nu era așa dezastru, am urcat pe scări 3 etaje. Acum, clădirea – nouă și frumoasă – avea, extern, un aspect nou, frumos, cu secțiuni portocalii și gri la exterior, luminoasă dar cam ciudată la interior. Parcă era proiectată cu lopata, nu-ș cum să zic, nu avea acel aspect prietenos și simplist cum au clădirile noi. Pe mine, blocurile astea de 4 etaje, fără lift, mă disperă. Majoritatea sunt ceaușiste. M-am mirat să descopăr principiul ăsta la o clădire nouă. Spațiile interioare păreau, oarecum suspendate, casa scării nu era inclusă armonios în clădire. Dădea, într-un fel, senzația de perucol. De la exterior se urca pe o scară lungă, prea lungă, la mijlocul clădirii iar parterul părea mezanin. La stâga clădirii era parter + 2 etaje mai înalte iar la dreapta, parter + 3 etaje, mai scunde. Noi eram la etajul 3, ultimul. Parterul nu avea balcoane dar etajele aveau. Mi-a plăcut mult balconul, lung, cu acces și din living și din dormitor. Interiorul îmi plăcea, deasemenea. E simplist, pătrat, pe nuanțe de alb, open space, cu bucătărie și living comun iar cealaltă jumătate de apartament era tăiat pentru dormitor și baie. Amenajările sunt noi și elegante. Mai mult ca la orice cazare, aveam 10 prize în dormitor, 5 duble și 8 în living, 6 după canapea și 2 sub tv. Cred că erau din amenajările apartamentului și nu din construcția imobilului. La cazările vechi ne băteam mereu pe prize care erau puține. Ăștia noi cunosc nevoile actuale. Altfel, zugrăvit pe alb, dulapul din dormitor tot alb, din perete în perete, aspectul spațiului de locuit era luminos și îmi plăcea mult asta. Livingul, tot simplist, avea canapea în L, confortabilă, tv pe perete, o măsuță cochetă cu 3 picioare și un preș puffi sub canapea. Bucătăria, însă era best. Un concept super: un blat în formă de u cu partea deschisă spre ușa de intrare, spre perete chiuveta și aparatul de gătit unde am făcut cafea și supă iar spre living bar cu scaune înalte spre living și cu fața spre mașina de gătit care era belea, electrică și mult mai deșteaptă decât noi (urăsc asta) din care a rezultat o lungă conversație prin mesaje pe whatsapp cu furnizorul de cazare să ne spună cum funcționează. A zis că habar nu are că nu a locuit niciodată acolo, astfel, jum’ate oră, Baia Mare și Anglia tot au studiat broșuri on line. În final am reușit, în cooperare.

Altfel, n-am avut Netflix, n-am putut vedea filme cu traficanți și-a trebuit să ne mulțumim cu filmele turcești. Asta a fost singura tristețe.

Din balcon aveam priveliște spre munți, aer curat și vedeam pădure cu ceață deasupra, dimineața. Era superb. Dacă priveam în jos vedeam gunoaie și tranșee. Blocul avea un spațiu îngrădit care era grădina sa și iarba era verde, după gard era pământ cenușiu și clădiri în ruine. Era bizar. Clădirea era chiar la limita orașului.

Pe ușă era o etichetă cu cuibul vulturului: Eagle Nest și tot la fel are un apartament de la Parcul RFN, la etaj superior, mult peste 3, oricum, poate 8 sau 9, cu vedere spre turla bisericii inense Sfânta Cruce. Acolo priveliștea este priceless dar cred că este clădire veche. Am vrut să luăm acolo cazare în trecut dar am renunțat, nu mai știu motivul dar cred că este același furnizor.

În fine, în proximitatea cazării este cartier George Enescu, ceaușist, 4 etaje fără lift, cum spuneam dar e foarte liniștit, cu mulți copaci minunați care îmi plac mult și cu aerul super ce vine din munte. Păcat că sunt clădiri așa, altfel ar fi fost cartierul perfect.


[fb]
---
Trimis de Mioritik in 09.11.23 16:31:48
Validat / Publicat: 09.11.23 17:29:08
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BAIA MARE.

VIZUALIZĂRI: 198 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

1 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Mioritik); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 Apartament Vivo, Baia Mare, vecini
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7650 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

1 ecouri scrise, până acum

MioritikPHONEAUTOR REVIEW
[09.11.23 16:54:49]
»

2 web add

https://m. youtube.com/watch?v=Lo1gBY_EFLc&t=148s

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Mioritik
Alte impresii din această RUBRICĂApartamente regim hotelier:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046411991119385 sec
    ecranul dvs: 1 x 1