GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Intr-o casa saseasca veche la Schiller Apartments
In Sibiul nostru drag, Hermanstadt-ul sasesc, am revenit pentru un weekend cu familia. Am cautat cazare destul de in scurt si nu am gasit chiar asa usor. Motivul principal a fost filtrarea cautarii dupa unitatile care accepta tichete de vacanta si care sa se incadreze in notiunea de pensiune. Ocupat, ocupat, ocupat. Singura care am gasit-o neocupata costa 390 lei pe noapte aparatamentul cu mic dejun si nici nu era situata central, in plus era un bloc cu 5 etaje la o strada asfaltata care nu stiu de ce isi spunea pensiune. Astfel ca am apelat la prietenul booking si am renuntat la intentia de a plati cu vouchere de vacanta.
Am ales o cazare inedita cu iz de secole apuse – Schiller Apartments cu o nota de 9,1 la acea data.
Pe sait adresa trecuta este Piata Schiller. De fapt sub numele de Schiller Apartments sunt incluse mai multe apartamente situate in zona Pietei Schiller, pe stradutele adiacente, in casele sasesti din centrul vechi. Apartamentul nostrum era situat pe strada Tipogarfilor la nr. 19, cu vedere la piata amintita si la bustul lui Friedrich Schiller ascuns intr-o scobitura a cladirii de vis-à-vis.
Parcarea poate fi considerata o oarecare problema, noi am parcat pe o strada paralela, la vreo 150 de metri distanta si cred ca am fost norocosi sa gasim acel locsor. Ulterior am mutat masina mai aproape. Parcarea se plateste la automate de parcare sau descarcand o aplicatie sau prin SMS, conform instructiunilor de la automate. Costa 2 lei pe ora intre 8 - 22 sau 10 lei pe zi. Ziua de parcare se considera de la momentul cand ai parcat pana la orele 23:59, deci nu este vorba de 24 de ore.
Un mare avantaj la locatiei este amplasarea in apartamentului in Centrul Istoric al Sibiului, la numai 250 de metri de Piata Mare.
“Receptia” se gaseste la 550 metri distanta, in Piata Mica, in Casa Luxemburg. Trebuie sa anuntati cu 15 minute inainte sa ajungeti pentru ca domnisoara receptionista sa vina la Schiller Apartaments cu formalitatile de cazare si cheia. Idem la plecare.
Noi am ajuns pe la orele 11:30 in zona si am fost rugati sa revenim intr-o ora. Ne-am plimbat prin Centrul Vechi si peste o ora am luat-o pe domnisoara receptionera de la Casa Luxemburg cu noi pentru a ne prezenta apartamentul si a ne inmana cheile. La jumatatea drumului, aceasta a realizat ca a confundat cazarile si s-a intors din drum pentru a reveni cu cheile corecte si rezervarea corecta.
Am intrat pe o poarta veche, deasupra careia este amplasat numarul stradal 19, poarta saseasca, de culoare maron inchis, din lemn, rotunjita la partea superioara. Dupa poarta ne-am regasit intr-o curte veche pavata cu piatra. In cladirea zugravita exterior intr-un albastru deschis, pal, erau mai multe apartamente unele la parter, altele la etaj, dar nu toate inchiriate de aceeasi firma spre cazarea turistilor.
Am urcat o scara veche, curba, din lemn, care ne-a condus la etaj pe “balconul” apartamentului nostru.
Balconul era destul de ingust, dar circulabil inclusiv cu bagaje mari si aici era amplasata o masuta si 2 scaune, care aratau destul de afectate de intemperii, unde stau acum inainte de plecare si scriu / corectez acest review. Vederea din balcon este catre curtea interioara.
Domnisoara ne-a deschis prima usa cu device-ul “amprenta” agatat la chei. Usa se deschidea in exterior (catre balcon), de cealalta parte a pragului, usa era dublata de o alta, care se deschidea catre interior. Usile erau din cele vechi, din lemn. Si, iata, wow, aveam in fata ochilor apartamentul, despre care citisem ca are vreo 40 de mp. Ne-a placut de la prima impresie.
Imediat pe dreapta intrarii era camera de baie, de dimensiune potrivita, cu wc, ghiuveta si cabina de dus cu gel de dus si geam exterior, catre balcon. Pe jos gresie gri cu model, pe pereti partial faianta, in rest zugravit simplu, alb. Iluminat foarte bun, cos de gunoi, foarte multe prosoape, radiator de uscat prospape, utilitatile bune, functionale, apa cu presiune, calda sau fierbinte daca vroiai, apartamentul avea centrala proprie murala Buderus, mascata intr-o nisa in stanga intrarii.
Apartamentul este tip vagon. Imediat cum intri te gasesti intr-o camera mai mult lata decat lunga, unde este organizata bucataria. O masa cu scaune, un frigider mic, si in lateral o plita electrica cu 2 ochiuri, cu hota, deasupra un dulap cu vesela, pe blatul de bucatarie o cafetiera si un aparat de apa calda, cos de gunoi. Noi aproape ca nu am folosit “bucataria”, dar era ok. Pe jos dusumea. Sa mai spun si ca bucataria mai avea o usa laterala, incuiata, care ducea catre o magazie.
Intram in dormitor continuandu-ne pasii pe dusumea veche, din lemn gros, crapata pe alocuri de trecerea anilor si cu scartaitul specific. Mie mi-a placut ca au pastrat-o pentru ca mi-a amintit de copilaria de la bunici. Camera era zugravita simplu in crem deschis. Atrage sistemul de iluminat raelizat cu 7 (sapte) becuri cu glob mare bombat speciale pentru incaperi inalte. Intensitatea luminoasa era una prietenoasa cu ochii mei, care sunt pretentiosi si nu agreaza lumina chioara, dar nici cea foarte intensa si in niciun caz cea tip neon. Becurile erau legate prin cabluri izolate atarnate in tavan de carlige, intr-un mod estetic, care dau farmec apartamentului. In afara acestora mai aveam 2 veioze si un lampadar cu abajur. Geamurile erau duble, tot cu iz vechi, din lemn, unul cu sticla crapata nu se inchidea perfect.
Dormitorul era foarte spatios si luminos si mai mult lung (maulrt mai) decat lat (invers ca in camaruta de la intrare). Pentru dormit este amenajat un pat dublu cu 2 saltele individuale alaturate, foarte comode si moi. Celelalte doua locuri de dormit, si ele spatioase si confortabile, erau pe o canapea extensibila, in foarte buna stare si construita robust.
Ca si mobilier in camera aveam un dulap cu usi glisante, una din usile dulapului era cu oglinzi, care luminau si mai mult camera; seif de bani, o masuta joasa si una mai inalta, 4 fotolii, un televizor cu ecran mare cu canale difuzate prin cablu, receptive foarte buna, inca un mic frigider. La capitolul décor punctam 2 tablouri si un telefon vechi cu disc rotativ cu numere. Pe policioare pe care am gasit mai multe carti in limba germana si romana.
Da, putin praf pe care l-am luat pe maini la prima verificare a politelor dulapului si pe talpi sau ciorapi de pe dusumea. Lasand aspectul praf deoparte si o panza de paianjen la geam, altfel era curat si ingrijit apartamentul.
- M-as muta aici, “as avea curajul sa stau aici”, spune Ema.
- Vreau sa ramanem aici, spune Denisa.
Da, ne-a placut mult apartamentul din aceasta veche casa saseasca. Atmosfera de “vechi” si intretinut ne-a palcut mult. E superba privelistea de pe balcon catre curtea interioara arhaica, spre acoperisurile din tigla veche cu lucarne in poduri (mai trebuie reparate). Pe geamul din camera, privesti direct catre cartierul de case sasesti asezate ordonat in Centrul Vechi, catre Piata Schiller si mai departe pe strada Arhivelor, unde am si mancat in localul “La Arhive”. Te introduce in atmosfera secolelor trecute si noua asta ne place si asta trebuie aici in Centrul Istoric al Sibiului.
Nota noua virgula din zece dupa unii din noi, 8 plus de la mine.
Recomand locul celor care iubesc locurile vechi. Numai de bine!
Ne-a costat 448 lei pentru doua nopti.
- despre o plimbare in Centrul Vechi al Sibiului am scris mai demult aici: vezi impresii
- despre o “mancatorie” draga noua, am scris mai demult aici, si reconfirm cu o nota buna (am mai mancat de 2 ori si acum pe terasa unde e fain, nota 8,5 - 9) – Casa Frieda vezi impresii
- si despre o mancatorie descoperita in acest sejur si testate de 2 ori am scris aici – La Arhive vezi impresii
- vizitati Centrul Istoric al Sibiului vezi impresii, care arata exceptional, un adevarat oras european
- vizitati gradina zoo vezi impresii si Muzeul Astra din Dumbrava SIbiului
- vizitati Muzeul Locomotivelor cu Abur
- vizitati Marginimea Sibiului sau Muntii Cindrel sau Fagaras sau Lotrului.
 
@webmaster:
Rog inserare videoclip [#[https://www.youtube.com/watch?v=Yga3L67VX00[/#]
 
Numai de bine! :)
Trimis de Dan&Ema in 17.07.19 22:03:16
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Dan&Ema); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
ECOURI la acest review
1 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Mutat, la reorganizare, în rubrica "Apartamente în regim hotelier, SIBIU" (deja existentă pe sait)
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jul.2024 De ce nu Galeria Grafit Apartments Sibiu? Pentru că da, aș reveni. — scris în 30.07.24 de gojavaler din SATU MARE - RECOMANDĂ
- Apr.2024 [Roro Residence] Vacanță minunată în Sibiu — scris în 08.06.24 de AlinaAlina1 din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Jan.2024 [Apartament] Illia — scris în 11.01.24 de Mioritik din BUCUREșTI - RECOMANDĂ
- Aug.2023 Limette Home - str. Plopilor nr 2, aproape de centrul vechi — scris în 01.05.24 de cris1982 din TURNU MăGURELE - nu recomandă
- Aug.2022 Nicolas Central Apartament - citybreak la Sibiu — scris în 03.10.22 de pama din SFâNTU GHEORGHE [CV] - RECOMANDĂ
- Nov.2021 Cum e cand alegi cazarea cu ochii la semineu – Apartament Meno — scris în 15.03.22 de mishu din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jun.2021 Rodica Apartment Sibiu – o cazare pe care o recomand cu drag — scris în 21.07.21 de RoxanaGRS din IAşI - RECOMANDĂ