ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 30.08.2016
DE Cdia
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Beius
ÎNSCRIS: 05.07.15
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
AUG-2016
DURATA: 3 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
89.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel Alystra - schimbare de la an la an

TIPĂREȘTE

La finalul concediului ne mai rupem 2-3 zile pentru o scurtă raită prin împrejurimi (o rază de 200km). Căutând destinații noi, dar și un loc unde să ne îmbăiem, am găsit Tășnadul, la 150 km de casă. Am trecut la "răsfoirea" paginilor site-urilor și am sunat la Hotel Alystra, primul care mi-a ieșit în cale pe net și care avea piscină. Așa că, la final de august am purces la drum (și în 2015, dar și anul acesta). Am să încerc să scriu reviewul comparativ.

În 2015 am ales traseul Beiuș-Oradea-Săcuieni-Marghita-Tășnad (aprox. 160km), iar la întoarcere Tășnad-Carei-Săcuieni-Oradea-Beiuș (aprox. 190km). Anul acesta, de la Oradea am mers direct spre Marghita (prin Sălard), mai scurt cu 10km.

Eheei, drumul de la Beiuș la Oradea - DN 76 - drum veșnic în lucru - nu este terminat nici anul acesta, dar drumul de la Marghita la Tășnad care tocmai se reabilita anul trecut, acum este gata și îți oferă siguranță și confort.

Hotelul se află paralel cu drumul principal, dar accesul la el se face pe un drum șerpuit și prin 2 parcări pline ochi. Parcarea hotelului nu este încă amenajată frumos, deși se pare că de doi ani așteaptă dalele (achiziționate și depozitate lângă hotel) să fie puse. Problema mare este prima treaptă care, în așteptarea dalelor, este cu cel puțin 10 cm mai înaltă și cu care am avut de a face și eu - anul trecut și soțul - anul acesta, reușind lovituri de toată frumusețea...

La hotel se mai lucrează și acum, în 2016 s-a mai dat în funcțiune etajul I din corpul de clădire cu piscinele.

Dacă în 2015 o cameră costa 90 lei/noapte, anul acesta erau variante - la același preț camera de 3* și la 130 lei cea de 4*. Prețul include doar cazare (nu mic dejun sau intrare la piscină). Aproape permanent la recepție tronează afișul "Nu mai sunt camere disponibile". Hotelul are contract cu Casa de Sănătate sau cu cea de Pensii (nu știu exact), dar e clar că vin pensionari cu bilete la tratament și că foarte greu găsești locuri libere. Noi am sunat din timp (anul acesta cu 2 săptămâni înainte) și am găsit doar la 4*, dar am fost foarte mulțumiți.

Camera, nouă de-a dreptul, este foarte spațioasă, balconul și baia la fel. Am observat că fiecare cameră are o temă, o culoare predominantă. Totul este curat și amenajat cu gust. Dotările sunt de 4*: se intră cu cartelă, există pat mare matrimonial, noptiere, birou spațios, oglindă, garderobă, seif, frigider, două tipuri de duș moderne, bideu. Am primit și produse de baie (la începutul sejurului) și 2 bombonici de bun-venit.

Minusuri ar fi: lipsa unor scaune în cameră sau pe balcon, inexistența unui uscător de păr (ținând cont că este hotel spa) și negolirea zilnică a coșului de g unoi. Se vede că se investește în permanent, o parte din coridor fiind renovat anul acesta și, cu siguranță, când va fi gata vor crește și prețurile. Ceva similar am întâlnit într-un județ vecin la 220lei.

Mâncarea poate fi servită la restaurantul propriu sau la maxim 100m sunt alte restaurante. Meniul zilei a fost 14 lei, dar seara trebuia să-ți iei "à la carte". La restaurantul Alystra e ok, gramajele sunt bine stabilite și, conform meniului, poți să estimezi cât costă consumația, dar la terasele din jur ai prețul/100 grame și o precizare în josul paginii că porțiile pot varia ca gramaj. Într-o seară m-am trezit cu 560 grame de costiță la o porție pe principiul: "Noi am precizat" și cu o consumație mai scumpă cu 20lei. Așa că serile următoare am ales să mâncăm la hotel.

Centrul spa, deschis între 8 și 23, mi s-a părut super și m-a făcut să revin și anul acesta. Organizat cu gust, are un bazin cu apă termală maronie, specifică zonei, cu zone de hidromasaj, un bazinaș rotund, central, cu apă dulce, călduță și hidromasaj, o piscină cu apă dulce pentru înot și un bazin mic pentru copii. Centrul este prevăzut cu vestiare, toalete și dușuri. Am văzut că este și o saună, nefuncțională însă. La hotel se pot face proceduri medicale, terapii cu ultrasunete, ultra scurte, laser, curenți, drenaj limfatic la prețuri acceptabile.

Ștrandul stațiunii, situat imediat lângă hotel, este deschis între 8 şi 22, oferind mai multe bazine cu apă termală, unul cu apă rece, un teren imens pentru jocuri, alei pentru plimbare, terase, chioșcuri, tarabe. Atât la ștrand, cât și la piscina hotelului prețul este 15 lei pentru adulți și 10 redus pentru copii și pensionari. Se primește o brățară și se poate intra și ieși pe tot parcursul zilei. Datorită faptului că se plătește separat pentru piscină și pentru ștrand, anul acesta am optat doar pentru centrul spa de la hotel, care nu este aglomerat în zilele însorite.

Stațiunea este indicată pentru boli reumatismale, neurologice periferice cronice, ginecologice cronice, afecţiuni post-traumatice sau pentru boli profesionale, endocrine sau boli de metabolism.

Ținând cont că sejururile în stațiunile termale sunt destul de costisitoare și că Tășnadul ne-a oferit o alternativă acceptabilă ca preț și calitate, am hotărât să revenim și să ne mai bucurăm câteva zile în toamna (iarna) aceasta de beneficiile apei.


[fb]
---
Trimis de Cdia in 30.08.16 13:15:34
Validat / Publicat: 30.08.16 13:58:07
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7074 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Cdia); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P17 Plăcerea dimineții - piscina cu apă dulce pentru înot
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8100 PMA (din 10 voturi)

ECOURI la acest review

3 ecouri scrise, până acum

webmaster26
[30.08.16 13:25:58]
»

@Cdia: Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 73&ridAnt=72928

===

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

webmasterX
[30.08.16 13:57:44]
»

@Cdia: Mulțumiri pentru amabilitatea cu care ai dat curs solicitării de a încărca fotografii.

dorgo
[31.08.16 19:31:29]
»

@Cdi.

Nu mai sunt camere disponibile". Hotelul are contract cu Casa de Sănătate sau cu cea de Pensii (nu știu exact), dar e clar că vin pensionari cu bilete la tratament și că foarte greu găsești locuri libere.

Cand am fost si eu pe-acolo. la Alystra, in urma cu cativa ani, functiona o baza de tratament cu cabieete de consultatii (la parter), deci daca e hotel sindicalist si s-a facut contract cu Casa de Pensii, pensionarii au prioritate, pentru ca raman la trat. mai mult, 16 zile si o parte de banii e livrata de Min. Muncii si Ocrotirii sociale...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂAlystra Hotel:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055877923965454 sec
    ecranul dvs: 1 x 1