GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am regăsit Sovata după 26 de ani, când am revenit aici pentru cu totul alt tratament decât în tinereţe. La mijlocul lunii iunie am stat 6 nopţi la hotelul Aluniş în varianta Relaxare & SPA. Am ales demipensiune cu bonuri valorice de 50 de RON pe zi de persoană, făcându-ne socoteala că vor fi suficiente şi pentru trei mese pe zi şi nu am gresit.
Am ajuns la hotel în jurul orei 14 şi în maxim 10 minute am primit camera la etajul 5, bonurile valorice, cartela de acces în cameră şi două carduri pentru accesul la centrul SPA. În preţul biletului aveam acces gratuit la piscine, saune şi sala de fitness. Am dus bagajele sus şi apoi am mers la masă pe terasa descoperită a hotelului. Se putea lua masa şi în unul din cele două restaurante interioare, unul pentru fumători, iar altul pentru nefumatori.
Prima impresie lăsată de cameră a fost încântarea. Acum tot hotelul este de 3 stele. Accesul în cameră se face cu cartela electronică de deschis uşa, care serveşte şi la pornirea curentului electric în cameră. Camera este de dimensiune medie cu mochetă pe jos cu mobilă albă elegantă zicem noi, cu LED tv şi un frigider încorporat în mobilă. Mai erau două fotolii şi o masuţă în cameră. La etajele inferioare televizoarele erau clasice cu tub catodic. De asemenea în cameră mai erau şi două halate albe curate.
Baia este cu vană, totul placat cu gresie şi faianţă. Paharele erau sigilate ca şi wc-ul de altfel şi am găsit şi un set de consumabile în baie. Pentru fiecare persoană era un set de 3 prosoape albe în baie. În mini frigider erau 2 sticle de vin de 375 ml cred, 2 beri la doză, 2 sucuri cred şi apă. Nu am fost foarte atent la conţinut pentru că nu prea mai interesat. Balconul destul de micuţ, dar cu o privelişte extraordinară. Într-un cuvânt mulţumiţi de ce ni s-a oferit.
Dar, pentru că evident trebuia să existe şi un dar au fost şi câteva probleme minore, care nu ne-au deranjat, dar trebuie amintite.
Problemele au ţinut mai mult de personalul hotelului (cameristele) decât de patronul hotelului. Suntem români şi dacă nu ne dăm cu stângul în dreptul nu suntem mulţumiţi. Astfel prosoapele au fost schimbate doar după trei zile odată cu lenjeria de pat, iar consumabilele din baie nu au mai fost completate când sau terminat.
Noroc că soţia a avut inspiraţia să nu luam prosoapele jos la piscină şi astfel nu ne-a deranjat prea tare acest aspect, dar împrietenindune cu o pereche din Moldova de peste Prut, am aflat că la ei zilnic schimbau prosoapele şi completau consumabilele din baie. Ca un sfat, la început mergeţi fără prosop la piscină, pentru că puteţi lua unul de la recepţia SPA, pe care îl puneţi în coşul cu prosoape murdare de la ieşire şi dacă constataţi că prosoapele din cameră se schimbă zilnic, atunci puteţi să le luaţi la piscină. La piscine şi la tratament se poate merge în halatele din cameră, pentru că totul este în interiorul hotelului.
La SPA există 4 bazine două cu apă sărată şi două cu apă dulce. Un bazin cu apă sărată este ca un uriaş butoi în care te poti aşeza şi pe nişte orificii este un flux de apă care îţi face un masaj uşor. Al doilea bazin este mai mare şi are vreo 10 orificii care odată la 20 de minute pornesc nişte valuri puternice care îţi fac un masaj mult mai hotărât. Apa in jur de 34 grade. Bazinele cu apă dulce sunt şi ele încălzite pe la 30 de grade şi este unul mare şi unul mic care este cu bule de aer pentru circulaţia sîngelui. Mai există şi un jacuzzi care in schimbul a 15 RON poate fi folosit 15 minute de 6 persoane odată.
Restaurantele sunt două interioare, curate şi o terasă exterioară. Mâncarea este bună şi dacă ar fi şi gătita la fel de bine cum scrie în menu ar fi de-a dreptul delicioasă. Se pare că bucătarul nu este aşa de priceput ca cel ce a scris menu-l. În principiu un felul 1 cu un felul 2 şi o bere sau o prăjitură sau îngheţată se încadrează in 30 RON. Doar dacă comandaţi fripturi pe bază de carne de vită este mai scump. În fiecare zi ciorbele se schimbă, mai puţin cea de burtă, iar măncărurile gătite la fel se schimbă în menu. Minuturile şi grătarele le găsiţi permanent.
Dimineaţa puteţi comanda ouă preparate în tot felul, mezeluri, iaurturi, miere, gemuri, cafea, ceai, lapte, pâine prajită. Staţiunea este una cochetă cu multe vile renovate cu aleei şi şoseaua principală pline de flori şi vegetaţie. Impresia care mi-a facut-o staţiunea este una de staţiune mai îmbătrânită. În general puţine cupluri tinere în comparaţie cu ce era acum 26 de ani şi mai multe persoane trecute de 45 de ani sau mai în vârstă. Poate nu am prins eu sezonul in plin.
Marea dezamăgire a fost că lacul Ursu nu era deschis, aşa că visul meu dea face baie în lac s-a spulberat. Am făcut o vizită la Praid la salină să o văd şi eu, pentru că mulţi mi-au descris-o ca fiind ceva excepţional. Să fiu cinstit, în afară de imensitatea salinei, restul totuşi nu m-a dat pe spate.
Pentru cei interesaţi, cum coborâţi din Sovata Băi în Sovata, daţi nas în nas cu un magazin Penny.
Una peste alta pentru cei care doresc un sejur liniştit cu un aer curat şi un pic de tratament pentru reumatism, Sovata este un loc ideal.
Trimis de marsus in 15.07.15 12:28:00
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marsus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 46.60255800 N, 25.08948200 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
2 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@marsus - Un articol excelent. Suntem in planuirea unui sejur ptr. toamna aceasta si asteptam o descriere mai recenta despre acest hotel. Am deja o oferta din partea hotelului si impreuna cu review-ul tau decizia imi va fi mai usoara.
Te-as mai ruga ceva. Imi poti te rog detaila impic punctul cu Spa-ul, si anume posibilitatiile de tratamnet. Se fac inpachetari cu namol sapropelic?
Iar in privinta cazarii, deci a camerei, resp. pozitia ei - imi doresc liniste, fara chef-uri, vecini petrecareti, etc. - ce camera sa aleg ?
Multumesc anticipat.
@Michaell - Problema este următoarea, dacă mergeţi cu varianta Relaxare & SPA aveţi acces nelimitat la piscine, saune şi fitness, dar dacă doriţi să faceţi proceduri în plus atunci trebuie plătit extra. 40 RON împachetări cu nămol şi 25 RON împachetări cu parafină. Sau varianta cu tratament, unde aveţi 3 proceduri gratuite, dar accesul la piscină, saună sau fitness trebuie plătit şi costă 40 RON/zi/persoana.
Camerele vă recomand etajul 4 sau 5 cu balconul spre lac, pentru peisaj. Eu am stat la camera 507, dar asta nu vă asigură că nu veţi avea vecini petrecăreţi, nu depinde de hotel ci de oameni.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Dec.2023 Dezastru total: evitati aceasta locatie — scris în 04.12.23 de Veni,vidi,vici din CLUJ-NAPOCA
- Dec.2020 A fost o experiență excelenta — scris în 22.03.21 de ux119048 din BACăU - RECOMANDĂ
- Jul.2020 Un concediu cu surprize neplăcute! — scris în 11.07.20 de ux116010 din PIATRA-NEAMT - nu recomandă
- Feb.2019 Nu recomand — scris în 04.02.19 de Liliana biscan din SUCEAVA - nu recomandă
- Dec.2018 Revelion reusit la Alunis, Sovata — scris în 15.01.19 de lili99* din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2018 Hotel Alunis Sovata dezgustator — scris în 20.07.18 de aurelian1 din REGHIN [MS] - nu recomandă
- Jun.2018 Hotel Alunis Sovata — scris în 21.06.18 de DAN tudorica din SLATINA - RECOMANDĂ