GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Am stat la Altinsaray 6 nopti la sfarsit de iunie-inceput de iulie, fiind ultima cazare dupa un circuit de 15 zile prin Turcia.
In Kusadasi am ajuns venind dinspre Pamukkale si am gasit hotelul fara probleme, cu ajutorul GPS-ului e adevarat. Rezervarea o facusem din luna februarie, printr-o agentie, unde am beneficiat de reducerea de early booking de 15%. Rezervarea a fost pentru o camera tripla, cu vedere la mare, in regim de demipensiune.
Studiasem inainte mai multe site-uri de profil pentru a vedea impresiile altor turisti cazati aici si review-urile erau bune si foarte bune, asa ca ne-am aventurat si noi.
Localizare: Trebuie sa spun de la inceput ca hotelul acesta nu este nici in centrul statiunii si nici langa plaja, informatiile acestea fiind cunoscute de noi in momentul in care am facut rezervarea. Pana la restaurantele din centru se fac cam 10-15 minute de mers pe jos, iar distanta pana la o plaja rezonabila este cam de 1km poate chiar putin mai mult. Exista o mica plaja aflata la 200 de metri de hotel, (Ylanci Beach) dar este foarte mica, cu ponton, si cu o portiune minuscula de plaja libera.
Noi am facut plaja la Ladies Beach, care e o plaja mare, bine amenajata si cu toate dotarile si cu faleza plina de restaurante. Intrarea in apa aici era lina, ideala pentru copii, iar nisipul fin. Fiind o plaja mare, aglomeratia nu se simtea si am gasit tot timpul sezlonguri si umbrelute libere, indiferent de ora la care mergeam la plaja. Preturi: 5 lire turcesti sezlongul/ 5 lire umbreluta/5 lire parcarea. Mai trebuie sa spun ca am mers la aceasta plaja numai cu masina, distanta fiind putin cam mare pentru mers pe jos, iar o alta alternativa mai economicoasa ar fi fost microbuzele care faceam faleza din 5 in 5 minute. Alte plaje noi nu am incercat, fiind multumiti aici, dar am vazut multe microbuze care aveau ca si destinatie alte plaje, deci transportul este destul de facil.
Revenind la hotel:
Camerele: Hotelul are camerele amplasate pe doua niveluri plus parter, in forma unui patrat deschis catre mare. La parter este receptia si restaurantul, care are si terasa afara, iar la demisol este piscina si saloanele de masaj/hamam si cateva birouri. Toate usile camerelor dau intr-o curte interioara, patrata si foarte frumos decorata in stil otoman, cu mozaic, lampi pe pereti si flori in ghivece. Am vazut cateva cuiburi de pasarele deasupra catorva usi si spre incantarea copilului nostru, cuiburile erau locuite de mamicile pasari si puii lor. La inceput ne-au cazat intr-o camera la primul nivel, cu vedere la strada, pe motiv ca agentia nu le-a transmis varsta exacta a copilului si nu au stiut/nu aveau pregatita o camera cu pat pentru un copil mai mare. Pentru ca am stat in aceea camera doar 1 noapte, nu am mai ridicat obiectii, mai ales ca eram morti de oboseala dupa 9 zile de circuit. A doua zi am schimbat camera si am primit o camera mai mare, cu vedere la mare pe care as caracteriza-o ca fiind…superba. Avea un pat mare cu baldachin pe mijloc, o canapea extensibila pentru copil, un corp pentru televizor si frigider, o masuta de toaleta cu scaune si un dulap cu doua usi cu oglinda. Lumina intra lejer prin cele 5 ferestre si 2 balcoane. Baia mare si foarte curata. Citisem unele review-uri care dadeau ca si aspect negativ mobilierul vechi. Eu as zice ca mobilierul a fost ales tocmai pentru a fi in ton cu aspectul general de conac otoman vechi si cred ca un mobilier mai modern nu s-ar fi incadrat deloc in peisaj. Chiar in fata camerei aveam o terasa imensa, cu un balansoar prevazut cu perne, unde am stat sa admir asfintitul de mai multe ori. Ca si concluzie, camerele cu vedere la mare sunt superbe, insa cele cu vedere la strada au dezavantajul ca noaptea este galagie de la trafic.
Restaurantul si mancarea: Hotelul serveste masa in regim demipensiune, pe stil bufet suedez, in restaurantul de la parter si pe terasa exterioara. Multe feluri de mancare, fara a avea insa opulenta de la 4 sau 5 stele. Dimineata gaseam lapte, iaurt, cereal de mai multe feluri, fructe de sezon, multe salate, oua fierte sau omleta facuta pe loc de un bucatar, 3 feluri de mancare calda, branzeturi, un fel sau doua de salam. Exista un prajitor de paine si dozatoare pentru cafea, ceai si sucuri. Pentru noi a fost mai mult decat suficient. Cina era servita cu trei feluri de mancare calda (in doua zile am avut peste la gratar) cu legume (cine crede ca in Turcia se mananca multa carne se inseala amarnic), cartofi sau orez ca si garnitura, sau paste. Un fel de ciorba. Bufet de salate si de antreuri, cu multe feluri si 3-4 feluri de prajituri si fructe desert. Bauturile nu sunt incluse, se pot comanda separat de la chelneri, se semneaza fiecare nota de plata care indica numarul camerei si se achita la sfarsitul sejurului. Noua ne-a placut mult mancarea, copilul nostru care e foarte pretentios a avut ce alege de fiecare data, ba chiar s-a imprietenit cu bucatarul care il imbia sa incerce din toate cate putin. Trebuie sa spun ca intr-una din nopti mi-a fost rau si m-am deranjat rau la stomac, dar nu cred ca a fost din cauza mancarii de la hotel, pentru ca sotul si copilul nu au avut nimic si nici alti turisti, mai degraba cred ca am mancat ceva nu tocmai proaspat la pranz, intr-una din excursiile noastre. Ce as mentiona eu ca si aspecte negative (strict personale): inexistenta mai multor feluri de ceai, toate tipurile de branza erau foarte sarate iar legumele proaspete nu aveau nici un gust. Fructele in schimb (pepeni, caise, prune, piersici, banana, mere, pere) erau foarte gustoase si coapte. Datorita problemelor cu stomacul am vrut sa mananc orez fiert simplu, dar nu au avut la nici o masa, iar cand i-am intrebat daca pot sa-mi pregateasca, raspunsul a fost ca in ziua aceea nu au orez in bucatarie. Asa ca, in disperare de cauza, orez simplu fiert am gasit doar la un restaurant din apropiere.
Barul: este o continuare a restaurantului, practic cei care nu doresc sa ia masa pe terasa afara, pot sta la mesele din interior. Exista o plasma de mari dimensiuni si pentru ca noi am prins CM de fotbal in plina desfasurare aici in fiecare seara se formau echipele de suporteri infocati (de multe ori din turistii bastinasi din tarile care jucau). Asa copilul nostru a facut senzatie printre turistii olandezi cand a aparut intr-o seara imbracat in tricou portocaliu pentru ca juca Olanda. L-au numit suporterul lor principal, i-au colorat fata in culorile steagului olandez si l-au cinstit cu suc cand echipa lor a castigat. Au fost haiosi si foarte de treaba si am socializat cu ei maxim si in serile urmatoare.
Piscina: mare si are ca si anexa, o piscinuta pentru copii. Are adancimea intre 1.60 si 2m. Se practica pusul prosopului pe sezlong dimineata pentru a-l “rezerva” pentru toata ziua. Dar si asa, tot am gasit locuri de fiecare data. In general am preferat sa ne petrecem dupa-amiezele la piscine, punctul de aglomeratie maxima fiind intre orele 4-6. Exista un bar la piscina si un chelner care pregateste coctailuri la cerere, insa cea mai mare cerere este pentru bere sau ceai. Programul 10-19.30, dar am vazut persoane si mai devreme si mai tarziu si nimeni nu a obiectat. Apa a fost curata tot timpul.
Gradina/terasele: nu este deloc mare dar este amenajata cu balansoare, mese, scaune si fotolii, unde se pot petrece agreabil serile. Aici seara era o mare forfota, mesele se ocupau imediat dupa ce se inchidea restaurantul; aici am stat si noi sa jucam sah, carti sau sa citim. Teoretic exista internet wireless peste tot, practic zonele cu viteza buna sunt cele din preajma receptiei, restaurantului, piscinei si teraselor. Din cauza asta mesele de pe terase se ocupau si cu cei care veneau aici cu laptopul.
Distractii: as mentiona numai excursiile care se pot face din Kasadasi si faptul ca la hotel veneau zilnic agenti de turism vorbitori de mai multe limbi straine, care gaseau de fiecare data doritori. Noi am preferat insa sa facem 2 excursii pe cont propriu, avand avantajul ca eram cu masina proprie si ne documentasem temeinic inainte. Dar despre excursii intr-o postare separata, probabil.
Distanta Kusadasi- Bucuresti, este aprox 1070km, iar noi i-am facut la intoarcere plecand dimineata la 7.30 de la hotel si ajungand la ora 9 seara acasa.
In concluzie, recomand cu mare drag hotelul Altinsaray, pentru cei care nu doresc un all inclusive si care vor sa aiba in felul acesta o libertate de miscare pe care sa o imparta intre plaja/piscine si excursii.
Vacante placute va doresc si ma voi stradui sa raspund cat pot de bine la orice intrebari veti avea.
Trimis de danutza in 30.07.14 16:55:21
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în TURCIA. A mai fost în/la: Antalya
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danutza); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 37.85702000 N, 27.24777000 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
5 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@danutza: Te-am ruga să (re)verifici coordonatele GPS, mai precis localizarea acestei unități pe harta interactivă AFA. Ne poți spune dacă-i ok? (mărește zoom-ul cât e necesar, până la afișarea la nivel de stradă - dacă-i posibil)
Mulțumesc.
@danutza:
”Cina era servita cu trei feluri de mancare calda (in doua zile am avut peste la gratar) cu legume (cine crede ca in Turcia se mananca multa carne se inseala amarnic),
Carnea mi s-a părut suficient de scumpă în Turcia.
Idea este alta: cine se așteaptă să găsească la un hotel ieftin cantități mari de carne și multe varietăți de feluri pe bază de carne se înșeală, în acest caz legumele sunt de bază. Însă situația este fundamental diferită în cazul hotelurilor scumpe, semn că și în Turcia se poate mânca foarte multă carne, mai puțin de porc.
@webmasterX: coordonatele si localizarea pe harta sunt ok. Multumesc!
@nicole33: a fost mancare pe baza de carne in fiecare seara (pui si vita), kebap sau peste. Noi mancam putina carne si cu precadere peste, asa ca pentru noi nu a fost o problema. Pentru alti turisti, care prefera mai multe feluri de mancare pe baza de carne, posibil sa fie nu foarte placut. Este adevarat, la hotelurile de 5 stele este o alta situatie. Dar eu vorbeam de restaurantele din Turcia in general, (nu neaparat cele din resorturi), unde predomina legumele, orezul, pestele, pastele si mai putin carnea.
Fiind pe drum cam 9 zile din totalul de 15 ale circuitului, ne-am oprit de cateva ori sa mancam si la diverse "locante" de pe marginea drumurilor, unde am mancat ieftin si foarte gustos cate un sish kebap, cu relativ putina carne si cu mult orez si legume coapte... o bunatate!
@danutza:
Nu am încercat niciodată locantele de pe marginea drumului, astfel că nu mă pot pronunța asupra meniurilor pe care acestea le servesc, însă în puținele dăți când am mâncat în afara resorturilor, noi am ales doar carne și a fost totul gustos, la un preț rezonabil.
Inclusiv turcii consumă destulă carne, în opinia mea. Am traversat Turcia noaptea de mai multe ori în perioada Ramadanului și nu pot uita cum după apusul soarelui începeau să sfârâie grătarele, fumul acestora acoperind localitățile și fiind puțin probabil să fie vorba de legume.
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Jun.2010 Hotel excelent — scris în 21.11.10 de melivoicu din BRASOV - RECOMANDĂ