ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.05.2018
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 13.06.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2017
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

In vizita la Sissi

TIPĂREȘTE URM de aici

Statiunea Parga este frumoasa, pitoreasca, insa destul de micuta … Si daca din port ti se ofera de la agentiile de turism diverse excursii la preturi modice, de ce sa nu profiti? Exact asta am facut si noi cand am gasit oferta pentru Corfu la o agentie unde existau doi ghizi romani care ne-au inclus intr-un grup de romani si am putut plati 35 de euro/persoana pentru o excursie in Corfu. Singurul lucru care ne interesa era insa sa avem transport, pentru ca obiectivele noastre erau bine stabilite. Asadar plecarea la ora 10 si intoarcere la ora 19. Nu este foarte mult pentru ca o mare parte din timp se pierdea cu imarcare, debarcare, transport … Asadar, primul obiectiv dupa ce am coborat in Corfu Town a fost Palatul Printesei Sissi. Din Corfu Town pana in Gastouri, localitatea unde se afla palatul am luat un taxi si am platit 5 euro.

Palatul Achilleion din insula Corfu, a fost refugiul împărătesei Elisabeta a Austro-Ungariei, Sissi, reședință a ultimului Kaizer al Germaniei, Wilhelm al II-lea și Cazino al insulei Kerkyra asa cum este ea numita de greci. Acest palat este o reședință impresionantă, cu o gradina splendida, cu vegetație luxuriantă și foarte multe statui.

Fiind o calatoare pasionata, împărăteasa Sissi a descoperit insula Corfu și s-a îndrăgostit de ea. Gasise aici locul unde se putea reincarca cu energie pozitiva dupa multele lovituri pe care le primise in viata, precum pierderea fiicei sale Sofia la numai doi ani si apoi moartea fiului său, Rudolph, moștenitorul tronului, care se sinucisese. Aceste tragedii corroborate cu luptele din familie, cu vesnica infruntare a soacrei care a fost o alta luptă solicitanta si neîncetată.

Deci Achilleion a fost refugiul ei, loc pe care l-a iubit nespus și unde putea fi ea. Amprenta Imparatesei Sissi se poate vedea în fiecare colțișor: de la exteriorul abundand de palmieri uriași, la liniile clare ale palatului, la grădina presărată cu statui. Sissi adora Grecia, așa că si mobilierul din palat are motive antice grecești. Există deasemenea multe coloane ionice, corintice și dorice. Toate sunt asezate cu gust, totul este frumos, nimic nu pare a fi în plus.

Sissi a adus si a a comandat numeroase statui din marmura cu care a impodobit fiecare incapere a castelului. Venea repetat si iubea nespus aceast loc, pana in 1898 cand a fost asasinata la Geneva. Ea este adevarata patroana a acestui palat, construit intre 1889-1892 si pe care l-a dedicat in intregime eroului grec Ahile.

Probabil cel mai impresionant element din castel este holul maret de la intrare cuo splendida scara pictata care se reflecta intr-un mod spectaculos in oglinzile asezate special pe pereti. Tavanul aduce si el aminte de stilul inconfundabil italian, fiind decorat cu picturi.

Dupa ce urcam treptele albe din marmura si ajungem in racoarea binefacatoare din interior. Micul palat are o intrare grandioasa sustinuta de 4 coloane albe si ne-o infatiseaza in stanga pe printesa Sissi, intr-o minunata statuie din marmura. Arhitectul a fost italianul Raffaele Carito, iar asta se vede in detaliile cladirii si aspectul general.

Pe langa mobilier, sunt multe obiecte si fotografii personale care au apartinut Reginei Austriei dar si Imparatului Germaniei si Rege al Prusiei, Kaiserul Wilhem al II-lea, devenit ulterior urmatorul stapan al castelului, pe care l-a cumparat in anul 1907. Kaiserul venea in fiecare an la Achilleion, mai ales in vacantele de Paste si din aceasta cauza a adaugat la randul sau o nota personala castelului, aducand in gradina acestuia o statuie din bronz ce il infatiseaza pe Ahile ca un gardian, orientata spre nord, cu privirea catre orasul Corfu.

La parter gasim o mica capela precum si camere muzeu care ne infatiseaza atmosfera epocii. Camerele divers colorate, de la galben pai, portocaliu piersica, verde marin sau bleu ciel sunt decorate cu mobilier din lemn masiv, alb sau mahon. Salile muzeu incearca sa ne infatiseze scene ale vremii prin cateva fotografii in care doamne si domnisoare extrem de elegante sau domni la costum sunt surprinsi in curtea castelului (rigorile si eticheta impuneam o tinuta extrem de ingreunata de corsete si de tinutele grele, obligatorii insa.

Dupa ce am urcat scara impresionanta, am ajuns la etaj unde trecand din camera in camera si admirand diverse picturi pe pereti si ulterior, la un etaj superior admiram sala de bal cu paviment din marmura si candelabre stralucitoare. Sala are iesire direct in gradina palatuluidecorata in intregime de statui din marmura. Chiparosi, leandrii, palmieri, trandafiri, maslini, toti laolalta pot fi admirati in gradina racoroasa si umbroasa, cu acel Ahile maiestuos, gardian al castelului si cu o priveliste covarsitoare spre orasul Corfu. De aici, de pe terasa Achilleionului am putut admira pana departe spre orizont toata coasta continentala a Greciei.

Sper ca v-am trezit curiozitatea asa ca daca ajungeti in Corfu, nu ratati Palatul Achilleion. Constituie o lectie de istorie, de arhitectura si de bun gust imbinate cu relaxarea pe care o veti simti respirand aerul din fabuloasele gradini.

Pretul de intrare este de 8 euro pentru un adult iar pentru copii intrarea este gratuita. Bilete se pot lua chiar inainte de intrare. Nu am platit vreo taxa suplimentara pentru aparatul foto.

Programul afisat la momentul vizitei noastre era de luni pana vineri de la ora 8-19 si sambata si duminica de la 8-14:30. Noi am fost la jumatatea lui septembrie dar am inteles ca exista si un program de vara, 8-20 …

Drumuri bune si vacante frumoase!

Citește și CONTINUAREA aici

[fb]
---
Trimis de iulian68 in 28.05.18 20:10:41
Validat / Publicat: 28.05.18 21:04:17
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA.

VIZUALIZĂRI: 2767 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (iulian68); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 29450 PMA (din 31 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[28.05.18 21:03:57]
»

Mutat, la reorganizare, în rubrica "[Alte] 'Opționale' din Parga, PARGA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: [Alte] 'Opţionale' din/prin Corfu]

mishu
[28.05.18 21:07:20]
»

@iulian68: Nu sunt cu ochii pe tine dar te-am prins iar, asa ca Start vot! , un articol placut si relaxant, iar pozele superbe.

Felicitari, votat cu mare drag.

adrianaglogo
[28.05.18 21:58:13]
»

@iulian68: Hai ca intrasem in ceata. In vizita la Sissi, in Parga? Anul trecut am stat acolo 8 zile si nu aflasem de el! Stiam eu unul in Corfu, l-am vazut acum cativa ani.

Si ne-a placut si noua. Si povestea nefericitei Sissi.

Dar unde in Parga ?

Dupa primele randuri m-am lamurit.

Corfu e frumoasa, merita o vacanta intreaga acolo.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulian68AUTOR REVIEW
[28.05.18 23:24:19]
»

@adrianaglogo: Draga mea prietena, incerc sa-mi fac timp desi nu prea am, ca sa inchei toate restantele. As fi vrut sa scriu mai mult si cu mult mai multe amanunte, dar din pacate mai trebuie sa ies si la treaba...

iulian68AUTOR REVIEW
[28.05.18 23:27:08]
»

@mishu: Mișulică, multumesc, azi dimineata te-am 'prins' eu pe tine! ????

adrianaglogo
[29.05.18 00:10:35]
»

@iulian68: Asa e, nu avem timp nici sa murim, cum zic eu. Si eu ma lupt acum sa scriu despre Malta.

Norocul nostru ca au aparut rosiile bune, romanesti. Ca sa pot scrie, mancam rapid si sanatos, rosii cu branza, cirese si capsuni!

iulian68AUTOR REVIEW
[29.05.18 00:12:50]
»

@adrianaglogo: pe cuvant, de cand au aoarut alea motate, umai risii cu branza mananc! ????????????

elviramvio
[29.05.18 00:42:23]
»

@iulian68:

Un loc frumos de belvedere spre capitala insulei dacă ziua este senină.

În ultimii ani ai vieții Sissi cam părăsise palatul, se pare că vroia să ridice altul, în altă parte a Europei. Depresia a fost cea care a măcinat-o. A fost o femeie aparte pe care impunerea de a fi împărăteasă ia distrus sufletul.

Cred că ai mai vizitat câte ceva în Corfu, nu povestești?

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
iulian68AUTOR REVIEW
[29.05.18 01:48:39]
»

@elviramvio: Am sa fac o prezentare ampla la ce am mai vizitat in functie de pozele pe care le am. Cea mai mare problema e ca de ceva vreme caut cardul de 64 Gb, care are pozeke din Lefkada Parga si din ce am mai vizitat in tara si nu il gasesc... Iar eu articole fara poze nu pun... Multumesc pentru vizita, sarut mana!

maryka
[29.05.18 10:19:28]
»

Foarte frumos, palatul dar și articolul. Din colecția mea de insule grecești, nu știu cum se face, dar Corfu, încă mi-a „scăpat printre degete”. Cu siguranță va urma, iar palatul va fi sigur pe lista cu obiective must see.

Dana2008
[29.05.18 11:00:02]
»

@iulian68: Superbonus pentru palatul prințesei Sissi, care a avut, din păcate, un destin tragic.

Felicitări pentru articol și pentru excursia în Corfu!

Călătorii plăcute!

iulian68AUTOR REVIEW
[29.05.18 12:49:55]
»

@Dana2008: Multumesc, Dana! Am aflat si noi multe lucruri despre Sissi atat de la ghidul unui grup de englezi de care ne-am 'lipit' la palat, cat si din vizita la Viena.

iulian68AUTOR REVIEW
[29.05.18 12:53:44]
»

@maryka: Iti recomand insula Corfu din toata inima! Si daca vei hotara sa ajungi acolo, incearca o cazare in Paleokastritsa, cea mai frumoasa regiune a insulei...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adrianaglogo, elviramvio, iulian68, maryka, mishu
Alte impresii din această RUBRICĂ[Alte] 'Opționale' din Parga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.059998035430908 sec
    ecranul dvs: 1 x 1