ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 19.05.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Piteşti
ÎNSCRIS: 06.04.10
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
SEP-2008
DURATA: 1 nopți
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CAZARE [camere etc]:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
PLAJA şi MAREA:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
80.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Hotel Berheim: un hotel de duzina intr-un peisaj de vis

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Alpinhotel Bergheim

La finalul celei de-a sasea zi a circuitului nostru Italia-Elvetia-Austria-Ungaria am avut placuta surpriza sa urcam, cu autocarul fireste, pana la 1600 m altitudine, acolo unde se afla hotelul ce urma sa ne gazduiasca pana a doua zi: Alpinhotel Bergheim.

Hotelul este localizat in Axams - regiunea Tirol, Austria, la circa 15 km vest de Innsbruck si la 8 km mai sus de cunoscuta zona dedicata sporturilor de iarna AXAMER – LIZUM, pe un platou montan inconjurat de munti, la cca. 1600 m altitudine. In afara de Innsbruck, de unde a venit si grupul nostru, accesul mai este posibil atat dinspre Brenner, prin autostrada A13, cat si dinspre Inntalvalley, prin autostrada A12.

Potrivit pliantelor de informare, capacitatea hotelului este de 36 camere dotate cu TV satelit, radio, telefon, baie/WC si un balcon spatios, toate camerele fiind suficient de incapatoare pentru 3 sau 4 persoane. De asemenea, turistii se pot bucura si de alte facilitati, precum: sauna, solar, cabina cu infrarosii, lift, sufragerie spatioasa si un hol mare cu semineu. O terasa lunga de aproape 200 m se doreste a fi un spatiu de relaxare si odihna mult apreciat de turisti, intrucat ofera o priveliste panoramica asupra intregii asezari, care mai cuprinde: o parcare imensa, suficienta pentru cateva zeci de autovehicule, hotelul Olympia, un restaurant de sine statator si zona de schi cu 3 linii de teleski orientate in 3 directii diferite, dintre care cea mai lunga – Schonbodenbahn, urca pana la 2120 m. Intregul complex este marginit pe trei parti de munti acoperiti de ghetari si pe o parte de o vale intunecata, in josul careia nici ziua n- am putut zari ceva din cauza norilor si a cetii.

Cum era si de asteptat pentru luna septembrie, cand se intuneca inainte de ora 19, am sosit in aceasta locatie dupa lasarea inserarii si nu prea ne-am dat seama cum, pe unde si cat am urcat pe munte. Am constientizat doar faptul ca ne aflam intr-o parcare iluminata si foarte mare pe care am luat-o drept locul unui viitor patinoar ce avea sa se deschida in sezonul de iarna. Nu era insa decat o parcare foarte incapatoare pentru miile de iubitori ai schiului, saniusului si snowboarului, care potrivit informatiilor ghidului, asalteaza zona in perioada estivala.

La receptia foarte modesta a hotelului am fost repartizati in graba pe camere. Era o seara foarte rece si umeda, senzatie care ne-a urmarit si dupa intrarea in camera ce ne fusese repartizata. La prima vedere impresia a fost una neutra, dar pentru ca ne aflam dupa doua cazari de nota 10 din Elvetia, n-am putut sa nu remarcam mai intai aspectele negative si abia apoi pe cele pozitive ale acestei locatii, care se recomanda a fi un hotel de 3 stele... Am constatat asadar ca mobilierul era vechi si vizibil uzat, la fel erau prosoapele de la baie, lenjeria de pat si mocheta; usa de la balcon avea incuietoarea defecta, asa incat dupa ce am deschis-o timp de 10 minute pentru aerisire, ne-am chinuit alte 10 minute pentru a o inchide. In schimb, trebuie sa recunosc ca la capitolul curatenie nu aveam motive sa ne plangem: lenjeria era imaculata si apretata, baia stralucea, fusese odorizata si mirosea a brad. Intr-un cuvant, ne simteam ca in Romania, la un oarecare hotel de la munte sau de la mare.

Intre timp, parca s-a mai incalzit in camera, desi nu functiona incalzirea centrala, asa ca mi-am permis o baie fierbinte care m-a revigorat. Sotul si fiul meu au preferat sa faca o incursiune pe-afara, in zona din jurul hotelului, dar s-au intors repede: era frig si pustiu, parcarea cat cuprinzi cu ochii, desi iluminata, nu reusea sa faca fata intunericului de nepatruns ce invaluia muntele.

Am mancat de la pachet si ne-am culcat, ca altceva mai bun nu aveam de facut, in conditiile in care nici televizorul nu ne oferea decat alternativa vizionarii unor programe exclusiv in limba germana, foarte putin inteleasa de noi.

A doua zi dimineata ne-am trezit la 6, 30, am dus bagajele la autocar si ne-am prezentat in sala de servire a mesei, ca restaurant nu pot sa-i spun, un spatiu destul de mic, care nu stiu cum putea face fata eventualilor turisti cu regim demipensiune sau in cazul in care hotelul ar fi fost plin 100%. Micul dejun in stil bufet suedez avea de oferit o gama destul de banala de produse: 2-3 tipuri de salam feliat, tot cam atatea sortimente de branzeturi, iaurt, oua ochiuri sau omleta, ceai, lapte si cafea, mere, struguri si banane. Personalul de servire, de fapt chiar proprietarii in persoana, afisau o atitudine rigida si sobra, uneori chiar morocanosa, atunci cand erau intrebati ceva pe alta limba decat germana. In plus, vegheau cu osardie ca nu cumva cineva sa ia “cate ceva la pachet” pentru o gustare mai tarzie, iar in momentul in care chiar au facut o astfel de descoperire (deh’, in multe cazuri, romanul desi avertizat, tot roman ramane: nu se poate dezice de obiceiurile de acasa …), au facut un adevarat scandal! Au confiscat pachetelul, in limba lor i-au facut o morala strasnica contravenientei, din care aceasta sunt convinsa ca nu a inteles nimic, au chemat ghidul si i-au dat un avertisment valabil pentru viitor. Noroc ca am fost cam primii la masa, am mancat repede si am iesit in fata hotelului, ca daca mai continuau spectacolele de acest gen ne-ar fi stat mancarea-n gat. Afara am descoperit peisajul cu adevarat incantator din jurul complexului, am facut fotografii si in cele din urma ne-am adunat la autocar pentru plecare.

Impresia generala? Locatia este foarte potrivita pentru cei ce practica schiul si snowboardul, in special pentru avansati, pentru ca are dotarile necesare iar la o capacitate de doar doua hoteluri nu cred ca aglomeratia e foarte mare, cu exceptia week-end-urilor fireste, cand lumea vine doar pentru a schia, nu si pentru a innopta acolo. In lista de facilitati afisate de hotelul Bergenheim am regasit insa si alte propuneri pentru petrecerea timpului, cum ar fi recomandari de drumetii spre pasunile alpine din jur, organizari de evenimente de familie sau de grup, in stil modern cu muzica disco sau in stil traditional cu muzica tiroleza, precum si alte distractii specifice sezonului estival (plimbari cu sania si cu snowmobilul, diverse concursuri). Cu toate acestea, daca nu sunteti pasionati si nu practicati vreunul din sporturile de iarna, nu v-as recomanda locatia pentru petrecerea unui sejur sau chiar concediu, decat daca aveti in vedere doar sa va cazati aici (cazarea pe zi la hotelul Bergheim e de 30 euro) , pentru ca apoi sa va dedicati timpul cunoasterii obiectivelor turistice din zona. In rest, as defini locatia ca una de tranzit, asa cum am cunoscut-o si noi de altfel…


[fb]
---
Trimis de mariana.olaru in 19.05.10 12:21:11
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 1675 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mariana.olaru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Hotel bergheim-camera in care am fost cazati
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2700 PMA (din 6 voturi)

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

TORA INGRID
[19.05.10 15:59:24]
»

Draga Mariana, impresia ta despre hotel este foarte corecta, el corespunde unui scop precis si este adaptat unui sezon: iarna si sporturile de iarna.

Pentru ca am fost in zona la ski, am sa spun ca: atat la Bergheim cat si la Olympia se cazeaza in general tineri, adolescenti practicanti ai sporturilor de iarna. Axamer Lizum nu este o statiune cu pretentii, de fitze, aici vin impatimitii de ski si placa pentru ca oferta de partii e colosala, instalatiile de cablu permitandu-ti sa cobori 10km la un singur tur.

Toti cei din zona stiu ca daca vrei oarecare calitate la serviciul hotelier, daca ai varsta peste 30 ani si standarde de viata cat de cat, nu te duci la acestea doua. Cel de langa statia de telescaun si trenulet, Lizzumerhof, este de o mult mai buna calitate, dar si mai scump.

In genere exista distinctie intre hotelurile pline doar in sezonul de ski si celelalte, pline tot timpul. Austriecii care au hoteluri gen Bergheim nu investesc in ele prea mult, dar le tin foarte curate (nemteste) pentru ca adolescentii lor sunt mult mai turbati ca ai nostri, iar snowboarder-ii au un comportament aparte. Pentru ei e ok, nici nu au alte asteptari. Toate functioneaza in regim de demipensiune, fiindca in rest se mananca pe partie si iarasi, skiorii si sb-ii nu sunt pretentiosi si nu tin la prezentare.

Aspectul cu pachetelul se leaga de comportamentul tipic al turistului roman de circuit european, care mananca bine la masa de dimineata si face pachete si pachetele cu care umple gentile, alaturi de cafea in sticle, suculete si cutiute de gem si miere, ca sa aiba la popasurile de pe drum si sa faca economii la masa de pranz (care in genere se sare).

Crede-ma ca stiu ce vorbesc, e motivul ptr care n-am mai plecat in astfel de circuite dupa experienta penibila din 2005. Un singur moment din acesta e suficient (dar sa -l vezi dimineata de dimineata!! ) cand observi consternarea si stupoarea personalului din hotel/restaurant si nu-ti mai trebuie altceva. Desigur, banii economisiti prin atitudini ca aceasta servesc la achizitionarea unor ceasuri elvetiene cu care ne laudam acasa!! Asa incat nu trebuie sa-i condamni pe cei de la hotel (nu numai de la acesta) ideea e de a nu mai permite conationalilor si colegilor de autocar sa se poarte astfel, dar n-ai sa vezi!

Review-ul e foarte bun, chiar daca e greu de crezut ca cineva s-ar duce acolo, vara, ptr un concediu. De tranzit merge, iar la ski, crede-ma: cat dai, atata ai, si e bine!

mariana.olaruAUTOR REVIEW
[19.05.10 16:23:27]
»

TORA INGRID

Multumesc Tora, completarile tale sunt binevenite si de bun simt. Cunosc si eu sentimentul de jena in situatii ca cele povestite despre obiceiurile conationalilor nostri.

Si e adevarat, scenariul s-a repetat in cursul aceluiasi circuit si la Budapesta, iar la italieni ni s-a atras atentia inca de la intrare (atat de catre ghid, cat si de catre gazde) ca astfel de practici nu ne fac cinste.

Dar educatia unora dintre romani (imi pare rau sa spun asa, ca doar si eu traiesc in Romania) lasa mult de dorit. Si mai pacat e ca nici tanara generatie nu e educata in spiritul unui comportament civilizat. Am vazut asta si cu ocazia unor calatorii ulterioare. Oare ce e de facut? Ca daca incerci sa dai sfaturi unora, iti "multumesc" cu o injuratura!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster13
[22.05.10 19:29:53]
»

mariana, melodia atasata se poate schimba in cazul in care doresti acest lucru!

RobertCodescu
[26.10.10 18:45:57]
»

400 PMA pentru imaginile superbe atasate acestui review dar nici cu hotelul NU mi-e rusine!!!

mariana.olaruAUTOR REVIEW
[27.10.10 11:01:05]
»

Mulțumesc Robert, pentru cuvintele de apreciere!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
mariana.olaru, TORA INGRID

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049633979797363 sec
    ecranul dvs: 1 x 1