GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
hotel cu o arhitectura deosebita, cu multa atentie pentru detalii. piscine multe, intr-adevar mici, 2 incalzite (unde erau si barurile), dar chiar si cele mici aveau ”clientii” lor- in general pensionari nemti- si, chiar daca nu aveau baruri, langa fiecare se gasea fie o cafenea fie un restaurant. hotelul seamana mai mult cu un sat de vacanta, cu multe cladiri de cazare, restaurante, terase, magazine (mari dureri de cap, caci toti vorbeau cu tine si in fiecare zi te intrebau de unde esti si te pofteau in magazine), teatru, discoteca, loc de joaca pt copii
camere modest mobilate, cam de 2*, aveau feon, nu aveau seif. la baie aveai doar prosoape si sapun lichid (nici vorba de sampon, gel-dus, papuci sau halat de baie, asa cum ar trebui sa fie la 4*). frigiderul era chiar in camera si mai scotea si niste sunete ciudate. doar apa.
mancarea buna si chiar variata, cu exceptia deserturilor: aceleasi prajituri si fructe. pe langa restaurantul principal, mai erau 3 cu specific, unul cu snacks-uri intre mese, 2 cafenele in care iti faceau diverse combinatii mai putin cafea decofeinizata de care se pare ca nu auzisera. fata de alte hoteluri la care am mai fost, aici cafeaua si inghetata erau gratis
in pret aveai incluse si o rezervare la restaurantul marocan (de care n-am profitat), 1/2 ora miniglof (fara probleme) si 1/2 ora de calarie, cal sau camila. am rezervat pe fiica mea. ne-am dus, iar dragutii de-acolo ne-au spus ca doar dimineata e gratis si daca vrem seara tr sa platim. motiv pt care m-am dus iar la receptie (rezervarea fiind facuta pt ora 6pm) a venit un receptioner cu mine, ce-or fi vorbit, ca pana la urma s-a urcat fii-mea pe camila, a plimbat-o 2 ture, adica maxim 3 min, apoi gata... si mai asteptau si bacsis...
si alta chestie la receptie- fiicei mele i-au prins bratara cam larg, motiv pt care pana la urma i-a cazut. cand ne-am dus la receptie sa ne dea alta, ne-au cerut 3$ (m-am facut ca nu inteleg ce spun;))
animatorii- draguti. spectacolul din amfiteatru- o parodie: 20 min vorbeste cineva pe o caseta facand un rezumat al istoriei antice, 10 min calaresc aia cu care m-am certat eu si inca 15 min iti pun muzica pe caseta si se aprind lumini la o fantana arteziana.
piscinele, chiar daca mici, erau frumoase si curate, . plaja la dana beach-ok. trebuie sa va luati prosoapele de la hotel, caci nu vi se dau de pe plaja de la dana beach. din pacate nu am facut snorkeling la plaja pt ca am prins 2 zile de furtuna de nisip, apoi am fost in diverse excursii, apoi am descoperit ca mi-am pierdut pe undeva echipamentul si numai avea rost sa-mi cumpar altul pt o zi
magazinele pline de kitch-uri. la cleopatra- un magazin cu preturi fixe, gasesti suveniruri fara sa te mai targuiesti. eu am cumparat ca suvenir o narghilea. cand am spalat sticla s-a dus vopseaua, iar cand am tras, fumul avea un gust de cocleala. nu are rost sa cumparati carbune de acolo, caci nu te lasa la aeroport.
in concluzie, un hotel frumos, elegant pe-afara, dar in care contactul cu ”cultura” araba actuala este parca mai pregnant decat in alte hoteluri. cel putin pt mine.
nu mai m-as intoarce
a! si exista bancomate
Trimis de dr_negrea2002 in 27.12.10 23:53:26
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dr_negrea2002); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 27.09232600 N, 33.82670800 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
15 ecouri scrise, până acum, la acest articol
@dr_negrea2002
”... contactul cu ”cultura” araba...
Eşti într-o mare eroare.
Egiptenii nu sunt arabi. Sunt musulmani, precum arabii, dar vechimea lor ca popor este mult mai mare decât cea a arabilor.
Preţul pe care îl vedem afişat în caseta din stânga este pentru o persoană, sau pentru toată "echipa"?
nu sunt foarte sigura...
dpv genetic egiptenii se pare ca au origini numibiene si atunci, da, egiptenii nu sunt arabi.
daaaar tinand cont de de faptul ca Liga tarilor arabe (organizatie similara UE pt noi) isi are sediul de la infiintare in Cairo si ca aproape toti secretarii sai generali au fost egipteni as merge in continuare pe ideea ca in prezent Egiptul este o tara si mulsumana si araba, pt ca apartenenta culturala nu e definita de etnie. iar daca EI, egiptenii, se considera stat arab, cine sunt eu sa-i contrazic.
dar imi cer scuze si recunosc ca am folosit termenul de cultura in sens peiorativ si daca se poate as dori sa fie stearsa acea remarca
pretul a fost pt 1 adult+1 copil (eu am bifat „familie cu copil”, pt ca asta era singura optiune. iar acum ma simt discriminata pt exista si familii monoparentale, nu? )
Denumirea oficiala a Egiptului este: Republica Araba Egipt (RAE). In aceasta tara traiesc 60 de milioane de arabi (sadea) de religie musulmana cat si 20 milioane de copti, urmasi ai vechilor egipteni, de religie crestin-ortodoxa, populatie semitica deci rude cu arabii si... evreii.
Numizii din Egiptul de Sud sunt o minoritate de origine africana, musulmani de religie.
Doamna Doctor excursii s-au intamplat, va rog?
Apropos de cultura araba, Alf Leila Wa Leila in traducere este: O mie si una nopti.
excursii 2: Valea regilor- Templul lui Hatshepsut-Templul Karnak si Insula paradisului (pt snorkeling). nu am scris despre ele pt ca am vazut ca sunt comentarii despre excursii intr-o pagina separata (egipt-excursii optionale) unde sunt niste recenzii foarte amnuntit facute, incat nu am ce sa spun in plus. pret- 70$/adult pl prima si 40$/adul la insula
din punctul meu de vedere ambele au meritat.
operatorul ofera o multime de excursii, dar daca imi permiteti un sfat si sunteti interesat mai mult de istorie, croaziera pe Nil e cea mai buna optiune (si cea mai scumpa, recunosc), in care puteti vizita tot, de la Aswan la Alexandria. altminteri, pt un sejur de 7 zile 3 excursii de genul Aswan, Luxor si Cairo sunt f obositoare. de asemenea mie mi se pare prea putin o zi pt Cairo.
daca va intereseaza scufundarile si snorkelingul, orice excursie e buna, locurile de scufundari sunt cam aceleasi, difera doar pretul si vasul.
o excursie in desert merita facuta macar din curiozitate (eu am facut-o cand am fost la sharm el sheik, cand ne-au zgaltait creierii intr-un jeep amarat si ne-au dat sa bem ceai la niste beduini care vindeau margele si hibiscus. si am vazut berze)
apoi sun o multime de excursii unele chiar aiuritoare, de genul: mers noaptea la bediuni stat la foc si privit cerul prin telescop, vizitat nu-stiu-ce-hotel din Nama Bay, alt hotel cu aqua-park si chiar hotelul unde am stat eu si spectacolul „1001 de nopti” (ha!) - 30$
@costin1968
”60 de milioane de arabi (sadea) de religie musulmana cat si 20 milioane de copti, urmasi ai vechilor egipteni, de religie crestin-ortodoxa, populatie semitica deci rude cu arabii si... evreii.
Rude cu arabii? Un popor vechi de mii de ani, rudă cu altul, apărut în istorie acum 1500 de ani?
În legătură cu citatul, ai citit un pic superficial wikipedia în română.
Dacă vrei date serioase, mergi aici şi la capitolul Identity te poţi lămuri cât de arabi sunt egiptenii.
Acolo scrie clar:
”The Egyptians are not Arabs, and both they and the Arabs are aware of this fact.
Asta scria un istoric de la Oxford University în 1945!
Că la ei a reuşit ceva asemănător cu ceea ce încercau să facă şi ruşii cu noi prin anii '50, asta e altă problemă.
Cu iranienii, tot un popor islamic, nu le-a reuşit însă, probabil şi pentru faptul că ei nu vorbesc araba.
acum, fiecare retine ceea ce ii convine.
si pt ca discutia a pornit dela cultura, eu am citit pagina indicata si am inteles ca fiecare ocupatie straina a lasat influente culturale, ca incepand din secolul 19 se remarca 3 curente: „ethno-territorial Egyptian nationalism, secular Arab nationalism/pan-Arabism, and Islamism”. „After the Pharaonic era, the Egyptians themselves came under the influence of Hellenism, Christianity and Islamic culture. ”
in ce priveste istoricul citat, l-am cautat pe „goagal„ si n-am gasit nimic
dar, revenind la expresia pe care am folosit-o: imi pare rau ca nu am fost inteleasa si anume ca ma refeream la tendinta lor de a vorbi mult, de a nu te lasa in pace, de a incerca sa-ti vanda totul la preturi de 10 ori mai mari decat cele corecte si ca pentru a cumpara o chestie cat de mica esti obligat sa pierzi 15 min din viata. daca tu crezi ca atunci cand am zis „cultura araba” ar fi trebuit sa spun „cultura egipteana„ eu voi lua legatura ca administratorul si voi solicita schimbarea
sincer imi pare rau ca lucrurile sunt luate la acest mod, personal
N-am citat din Wikipedia, sunt mult mai pregatit in acest domeniu decat ce incarca unii si altii pe Wikipedia, iar profesorul de la Oxford se referea in mod evident la vechii egipteni... Populatiile semito-hamitice sunt suficient de vechi, iar ca sa vezi ca nu am nevoie de Wikipedia o sa te avertizez de o greseala universala pe care o facea nu numai batranul Adolf sau o multime de intelectuali romani (academicieni, poeti, ziaristi...), Inchizitia, etc, cand se spune antisemit inseamna automat si anti arab, deci arab antisemit este de un ridicol fara margini. Lucrez de 15 ani cu egipteni, crede-ma, dragul meu, nu ca sunt arabi, sunt foarte arabi...
Cat despre Sem si Ham, stramosii populatiilor sus-mentionate, ia vezi tu prin Biblie cam cat de vechi erau...
Prietenii nostrii Arabii si Evreii sunt veri de gradul I, caci stramosii lor au fost frati de tata, Avraam sau Abraham sau... Ibrahim.
In privinta modului cum au ajuns arabii in Egipt pot sa-ti spun ca au ajuns pe... camile si... cai. Lasand gluma la o parte, la scoala am invatat ca au ajuns ca urmare a Razboiului Sfant sau Jihad, al urmasilor lui Mahomed. In Egipt am aflat versiunea locala, versiune care spune ca au fost chemati de Copti, Copti fiind crestini erau asupriti de Imperiul Roman sau ma rog de Bizantini, cand acestia nu erau inca crestini (foarte delicat aici, de studiat). Coptii le-au promis ca pot trai vesnic alaturi de ei pe pamantul Egiptului daca ii salveaza de la exterminare.I-au salvat, romanii au plecat si iata ca povestea continua si in zilele noastre... Apropos Isus Hristos musulmani cred ca traieste si acum si vesnic la Dumnezeu, se pare deci ca legaturile dintre religii erau muuult mai stranse atunci...si mai eroice...si mai frumoase...
Boutros Boutros Ghali, ministrul de externe egiptean ce a ajuns Presedintele ONU, un copt, Boutros inseamna in copta si araba, Petre...
Omar Shariff actor egiptean de origine... evreu crestin, pe numele sau adevarat Michel (trecut la religia musulmana dupa un timp...).
Asta e doar introducerea, dar ma opresc, mai crezi ca citez din Wikipedia, varianta in limba romana?
P. S. Eroul de razboi evreu Moshe Dayan era un evreu din Cairo.
Aoleu vezi ca iranieni sau persani sunt rude cu noi, sunt indo-europeni (iran=arian) chiar daca de religie musulmana, vezi si ca am explicat intr-un alt ecou si cum se face ca turcii sunt rude cu japonezii si maghiarii, am dat exemplu expresiei "Gherei dec" care si in turca si in maghiara inseamna acelasi lucru: "vino incoace".
Termin intr-o nota nediscriminatorie: mai sus pomenitul Adolf (idolul nemtilor, sau ma rog ca mai nou sunt rusii) mai facea o gresala de "porc", tiganii sunt foooarte arieni, asta e adevaru' neamule...
@dr_negrea2002
Îmi cer scuze, ecoul meu era adresat, scria la începutul acestuia, lui costin1968, pornind de la ceea ce spunea el.
Încă o dată, îmi cer scuze, nu trebuie să te superi, aşa e pe-aci pe la noi. De la un review se ajunge mai mereu la discuţii despre cine ştie ce alte chestii, de te-ntrebi care este legătura cu tema iniţială.
Te asigur că nu e nimic personal, iar problema este oricum una minoră, nu merită prea multă atenţie.
Important este că ai avut un sejur suficient de reuşit, aşa cum rezultă din notele acordate şi că ne-ai dat aici informaţii interesante şi utile, pentru care îţi mulţumim.
Multumesc dr_negrea2002,
Va doresc numai vacante placute!!!
cu drag, Costi si costin1968 si intorc cu multumiri urarea, costin1968!
la multi ani tuturor!
uf, greu cu testosteronul! aoleu, sper ca n-am provocat alta polemica
Buna ziua. O singura intrebare simpla as avea: apa este la sticla (imbuteliata) sau la dispenser (dozator) ?
Multumesc.
@adyyy7: Sticla. Chiar nu mai țin minte daca era contracost. Tind sa cred ca 2l /zi erau gratis.
Iti poți cumpara si de la supermaketul din vecinătate
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Oct.2018 Peste așteptări! — scris în 29.11.18 de Fly60 din TULCEA - RECOMANDĂ
- Nov.2011 Raport bun calitate pret — scris în 08.12.11 de Musette din CONSTANTA - RECOMANDĂ
- Oct.2011 3*** — scris în 24.10.11 de Kisulea din B - RECOMANDĂ
- Nov.2010 Nerecomandat — scris în 17.11.10 de Lumi din BRASOV - nu recomandă
- Sep.2010 Un Hotel SUPER — scris în 30.09.10 de vizitiug din IASI - RECOMANDĂ
- Jul.2010 'Un palat' de vis — scris în 18.07.10 de condoru din IASI - RECOMANDĂ
- Oct.2009 Paradis — scris în 16.10.09 de lucia vasile din CONSTANTA - RECOMANDĂ