GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Vazand cele doua rewiew-uri destul de nemultumitoare, m-am incumetat si eu sa scriu experienta noastra (eu si inca 3 prieteni) pe care am avut-o la Hotel Alaiye. Fiind prima data plecati in afara granitei, nu stiam prea bine la ce sa ne asteptam.
Am plecat din Bucuresti cu masina personala, pregatindu-ne pentru un drum de 1800 de Km fara oprire. Drumul a fost ok, am parcurs cei 1800 km in aproximativ 28 de ore, cu 5 ore dormit in masina, dar diferenta de cultura, religie si educatie am simtit-o din prima clipa cand am intrat in vama turca. Vamesii ne vorbeau frumos, ne-au intrebat unde mergem, ne-au dat sfaturi despre drumuri si limitari de viteze, nu ca la granita romano-bulgara, unde vamesii s-au uitat la noi cu ochii mai mult inchisi (era ora 4 dimineata cand am trecut granita spre Russe). Soselele in Turcia sunt ok, nici nu se compara cu ale noastre: nu gropi, nu carute pe drum, iar pe autostrada erau semne de "drum cu denivelari" la imbinarile de pod, insa nici macar nu se simteau!!! Oricum, drumul a fost bun, vreamea frumoasa.
Ajungand la hotel, de la receptie am simtit bunul simt si educatia care noua ne lipseste. Desi ne-am inteles mai greu in limba engleza (turcii au invatat mai repede sa vorbeasca rusa si germana), totul a fost bine, nu am avut de ce sa ne plangem.
Sejurul a fost placut, personalul hotelului foarte bine instruit, vesnic cu zambetul pe buze. Intr-adevar, se simte ca este un hotel, dupa parerea mea, de 5 stele. Serviciile bune, ospatari mereu incercand sa-ti faca pe plac, deci un mare respect pentru oamenii de acolo.
Mancarea a fost pe gustul tuturor, din belsug, in fiecare seara cu o alta tematica, iar restaurantele a-la-carte ne-au lasat cu gurile cascate: servicii foarte bune, mancarea extraordinara, oamenii jos palaria. Si avand in vedere ca am platit doar 350 euro de persoana pentru aceste servicii, pot spune ca merita si 500 de euro acest sejur. Facand o comparatie cu Bulgaria, unde am fost anul acesta in august, Turcia este net superioara la toate capitolele.
Sper sa fie de ajutor review-ul meu.
Trimis de ionnella_24 in 11.09.09 15:45:00
- A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ionnella_24); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 36.61022300 N, 31.77979300 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
7 ecouri scrise, până acum, la acest articol
ionella24: am corectat pretul sejurului in 1400 euro (= pretul total al sejurului), avand in vedere ca se afiseaza (imediat dupa informatia "pret") si nr. de persoane.
Aceasta informatie (pret total sejur SI numar persoane) este introdusa abia azi, e nevoie de un pic de timp sa o "rodam" (sa vedem care forma e mai potrivita)
In rest, gasesc review-ul chiar util, mai ales pentru cei care aleg sa mearga cu masina in vacanta - multumiri.
Apropos de masina... intrebare la care poate va raspunde si alt user care detine info de acest gen poti sa imi spui traseul in Turcia? Pe la Istambul sau pe la Izmir? si mai ales, cam cat se merge pe autostrada in Turcia din totalul de km??
Eu am fost acum vreo 5 ani in Marmaris, dar am luat-o pe la Canakale, Izmir, m-am oprit si in Kusadasi. Ma intereseaza cum se ajunge de la Istambul in Antalya si cat e autostrada.
Mersi.
Scuze pentru greseala... ma grabeam fiindca eram la serviciu ... multumesc pentru corectare...
In legatura cu traseul ales pentru a ajunge in Altalya, noi am ales: autostrada pe care se circula foarte bine (uneori cam prea tare, avand in vedere ca noi aveam 130 km/h cu un opel astra, si pe autostrada ne-a depasit un TIR incarcat... wow...). Pe autostrada am mers cam 300 de km, pentru ca in localitatea Sapanca a trebuit sa iesim de pe autostrada, pentru a face dreapta sa coboram spre Altalya.
Dar despre autostrada lor... ce pot sa va spun... este nemaipomenita... curata, luminata in intregime, cu indicatoare foarte folositoare, aproape de Istanbul, la trecerea peste Bosfor, avea 8 benzi de circulatie... ce mai... aia da infrastructura!
Apoi, de la Sapanca am optat pentru varianta: Geive, Bilecik, Bozuyuk, Kutahya, Sandikli, Dinar, Burdur, Bucak, Antalya, Alanya.
Drumul dintre Sapanca - Alanya a fost bun, pe cate 2 benzi pe sens (ca pe autostrada noastra, dar mult mai ok), iar mie una chiar mi-a placut traseul.
Cum am spus si mai sus, pe autostrada am mers in jur de 300 de km, iar de la iesirea de pe autostrada pana in Alanya mai sunt vreo 600 de km.
Apropo de autostrada... am uitat sa specific mai sus ca este cu plata pe baza de cartela magnetica: la intrare pe autostrada, in Edirne, sunt bariere, iar la fiecare bariera este instalat un aparat care elibereaza o cartela. Acea cartela trebuie s-o tii pe bordul masinii, pentru ca la fiecare iesire de pe autostrada sunt bariere de iesire si casute de achitare, iar pentru cei care merg mai departe de locul unde sunt instalate casutele de achitare sunt bariere de trecere automata, care citesc acele cartele magnetice prin infrarosu si poti trece. Noi am platit 5 euro pentru cei 300 de km parcursi de la Edirne pana in Sapanca... deci nu-i o suma foarte mare.
Singura zona aglomerata de pe autostrada a fost cea de la trecerea peste Bosfor, pentru ca acolo este si iesirea principala spre Istanbul, dar nu a durat mai mult de o jumatate de ora trecerea prin Automatic Gekis (asa se numesc barierele de trecere).
Sper ca nu v-am plictisit prea tare cu povestirile mele, iar daca mai pot fi de folos cu ceva informatii astept intrebari. O seara buna.
Plaja este la aproximativ 100 metri, dar se merge pe o alee plina de flori... nici nu se simt cele maxim 5 minute pe care le parcurgi pe jos... Sanatate maxima!
@ionnella_24: buna
te rog sa-mi spui si mie traseul parcurs in bulgaria si turcia
cat v-a costat drumul?
@danamandache: traseul a fost urmatorul: Bucuresti- Ruse - Veliko Tarnovo – Gurkovo – Sliven – Yambol – Elhovo – Hamzabeyli (granita cu Turcia) - Edirne – Istanbul – Adapazari (iesire autostrada) – Osmaneli – Bozuyuk – Kutahya – Afyon – Sandikli – Burdur – Antalya... Ca si costuri, am platit vreo 5 euro pentru cei 300 de km de autostrada...
dar, asta a fost in 2008, probabil ca acum sunt alte preturi...
Numai bine!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2024 Un concediu reusit — scris în 28.08.24 de Andra CM din SIBIU - RECOMANDĂ
- Jul.2021 Dezamagitor! — scris în 09.07.21 de ux120748 din - nu recomandă
- Aug.2020 Un pic peste asteptari — scris în 23.08.20 de johnscorpion din VRANCEA - RECOMANDĂ
- Jul.2019 Alaiye a avut grija sa ne impresioneze din nou — scris în 10.07.19 de Georgy ana din BERCENI [IF] - RECOMANDĂ
- Jul.2018 O vacanta reusita ???? — scris în 23.05.19 de Georgy ana din BERCENI [IF] - RECOMANDĂ
- Aug.2017 Vacanta hotel Alaiye Resort and spa — scris în 11.08.17 de Ana maria l din BUCURESTI - nu recomandă
- Jun.2015 Alaiye 2015 doar impresii — scris în 04.02.16 de cristiml din BUCURESTI - RECOMANDĂ