GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ
Date sejur: 25.06-02.07.2011
Destinaţia: Hotelul Akti Ouranoupoli, pen. Halkidiki, Grecia
Traseul ales: Prin Serbia şi Macedonia, ieşirea din România am facut-o pe la Vama Porţile de Fier.
Drumul este bun şi foarte bun în România, mai puţin o porţiune de câţiva km înainte de Haţeg. În Serbia se continuă pe drumul european E771 până la Nis, drum cu denivelări şi petice dar acceptabil mai ales că nu este deloc aglomerat.
La Nis se intră pe autostrada care, cu unele întreruperi când devine o simplă şosea cu 2 benzi, vă duce până în Grecia. Nu e o autostradă grozavă dar se poate circula în condiţii mai mult decât decente.
Există 4 puncte de taxare pe autostradă, unul în Serbia (2 euro) şi trei în Macedonia (câte 1 euro).
În Grecia nu se plăteşte nici o taxă de autostradă (dacă mergeţi în Halkidiki) şi nici vignetă.
Trecerea prin vame se realizează destul de rapid, atât în Serbia cât şi în Macedonia se poate intra doar cu cartea de identitate. Copii trebuie să aibă paşaport.
Hotelul Akti Ouranoupoli se află situat pe braţul Athos din peninsula Halkidiki, la cca 2,5 km nord de Ouranoupoli şi cca 10-15 km sud-vest de Ierissos.
În imediata vecinătate a sa se mai găsesc hotelurile Theoxenia, Aristoteles şi Akrathos Beach.
Hotelul este foarte aproape de plajă, plajă proprie, practic se traversează doar şoseaua (îngustă) sau tunelul săpat sub aceasta, tunel ce face legătura între hotel şi bech-barul de pe plajă.
Hotelul este relativ mic, are 79 de camere dar e destul de cochet. Dispune de o parcare care nu poate găzdui întotdeauna toate autoturismele oaspeţilor hotelului, turişti provenind în special din Serbia, Grecia, România, Bulgaria şi Macedonia.
La exterior întâlnim o piscină suficient de mare şi cu apă foarte curată, un pool-bar şi o terasă unde se serveşte cina. Există şi un loc de joacă pentru copii.
În interior avem o recepţie destul de primitoare, sala de mese în care se serveşte micul dejun şi o sală de jocuri dotată cu mese de biliard, masă de ping-pong şi câteva calculatoare. Tarifele pentru închirierea acestora mi s-au părut cam mari: 3 euro pentru ora de internet respectiv 4 euro pentru o oră la mesele de biliard sau ping-pong.
În curtea interioară a hotelului există un mic magazin de unde puteţi cumpăra diferite dulciuri, băuturi, ţigări, articole de plajă sau diferite mici suveniruri. Oferta este, însă, destul de restrânsă.
Am avut o cameră dublă standard cotată la 3*. Există şi camere duble superioare dar şi apartamente. Acestea, se pare, sunt cotate la 4* dar eu nu le-am văzut.
În faţa camerei era amenajată o mică terasă cu 2 scaune din lemn pliante şi o masă aşijderea. Păreau cam "trecute" dar erau în bună stare.
Camera este suficient de mare pentru a găzdui 2 persoane, darămite una singură. Decor minimalist, mobilier extrem de simplu şi -probabil- ieftin dar în perfectă stare. Fără mirosuri suspecte sau deranjante, fără insecte sau animale nepoftite, extrem de curat. Lenjeria de pat e imaculată şi miroase plăcut.
Camera e dotată cu un televizor cu diagonala de 37 cm, minibar (gol) şi aparat de aer condiţionat cu telecomandă.
Baia este micuţă dar curată, fără urme de rugină sau deteriorare a instalaţiilor sanitare. Prosoape suficient de bune şi curate. Cred că se schimbă zilnic deşi eu nu am această pretenţie. Consumabile prezente în baie: 4 săpunuri şi 3 suluri de hârtie igienică. Există şi uscător de păr.
Am avut masa in regim de demipensiune, mic-dejun şi cină sub formă de bufet. Nu sunt multe feluri de mancare, micul-dejun e acelaşi în fiecare dimineaţă, la cină veţi avea ceva diferit în fiecare seară (mai puţin salatele). Există un singur sortiment dde desert la cină, o prăjitură sau o cremă la pahar. Sunt şi fructe, în general pepene roşu, pepene galben şi mere. La cină, băuturile se plătesc. O puteţi face cash sau vi se trece suma în contul camerei urmând ca plata să o faceţi la sfârşitul sejurului.
Mâncarea are un oarecare aspect de mâncare de cantină dar produsele par să fie proaspete şi sunt bine gătite. Eu am fost mulţumit de ceea ce mi s-a oferit.
Programul meselor: micul-dejun între 08,00-10,00 iar cina între 19,30-21,00.
Dacă doriţi să mâncaţi ceva şi între aceste mese, o veţi putea face la beach-barul de pe plajă. Veţi găsi diverse gustări calde, pizza, gyros pita, burgeri, cartofi prăjiţi etc. Contra-cost, fireşte. O pizza de 200-250 grame costă 2,50 euro iar un gyros pita tot atât. Băuturile sunt cam scumpe, o apă plată la 1 litru costă 1,50 euro, un whiskey costă 6,50 euro (40-50 ml), un ouzo costă 3 euro, o bere Heineken la doza de 330ml costă 2,50 euro.
Întregul personal al hotelului este amabil şi răspunde cu promptitudine solicitărilor turiştilor.
Formalităţile de cazare durează extrem de puţin, nu am completat nici un formular.
Plaja este relativ îngustă dar este cu nisip fin şi e foarte curată. Este amenajată cu şezlonguri şi umbrele de soare. Dacă nu le aveţi incluse în preţul biletului, 2 şezlonguri plus umbrela aferentă costă 4 euro pe zi. Nu veţi primi nici un pahar cu apă sau vreo măslină în schimbul acestei sume.
Marea e curată dar sunt multe pietre la intrarea în apă iar pe fundul mării creşte vegetaţie abundentă.
Posibilităţile de distracţie nu sunt prea numeroase, pe plajă există un mic centru de sporturi pe apă. Puteţi închiria o barcă cu motor cu care să ajungeţi pe insula Amouliani sau, dacă aveţi ghinion, în Rai.
Terase, baruri, taverne, magazine veţi găsi doar în Ouranoupoli, eventual daţi o fugă şi în celelalte localităţi mai apropiate cum ar fi nea Roda, Tripiti sau Ierissos.
Vă recomand să faceţi nişte excursii şi pe braţul Sithonia, nu veţi regreta. Drumul până acolo e superb iar peisajele de pe Sithonia, minunate.
Vacanţe minunate vă doresc tuturor!
Trimis de Flaviu in 06.07.11 00:00:20
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în GRECIA. A mai fost în/la: Hotel Alia Palace, Pefkohori, Halkidiki
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Flaviu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 40.34730210 N, 23.96323440 E - neconfirmate încă
ECOURI la acest review
19 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Domn Flaviu, stai domne că mă pierzi de muşteriu...
1. Adică, de ce vorbeşti tu despre Sithonia (şi o recomanzi, de parcă ai fi stat la o aruncătură de băţ), dacă ai fost pe Athos? Şi cum ai ajuns în Sithonia?
2. Ai fost la Daphne? Că te-am mai întrebat odată...
3. Când afişezi pozele? , că ceea ce ai spus poate fi luat de pe un site...
4. Unde este partea sensibilă a experienţei? , că ne dai numai date tehnice...
5. Nu ne spui nimic despre experienţa afectivă (nu neapărat sensibilă), adică ai întâlnit aleasa inimii, suferi din cauza vreunei despărţiri, mă rog, chestii de viaţă, lucruri inerente oricărei experienţe trăită într-un cadru minunat...
Să nu spui că sunt indiscretă, dar altfel nu se poate cu mine, că mi-s ceea ce mi-s...
Articol selectat personal in arhiva de mini-ghiduri pentru relatarea exhaustiva. Astept continuarea... si pozele...
@Aeerdna
1. Neavand prea multe lucruri de facut pe langa hotel am decis sa ma plimb cu masina prin zona. De 2 ori am fost pe coasta estica a bratului Sithonia, la Sarti. Din anumite motive, nu am ajuns sa viziteaz si coasta vestica a bratului. Regret enorm acest lucru.
2. Nu am fost la Daphne.
3. Nu dispun de nici un aparat foto. Nu sunt amator de asa ceva. Scuze. Ma multumesc cu imaginile ce-mi raman intiparite in minte. Sunt un egoist, stiu acest lucru. Pentru a confirma faptul ca am fost in zona, te rog sa-mi dai (pe mesaj privat) un nr. de fax pentru a-ti putea trimite factura pe care sunt inscrise numele meu, perioada sejurului si hotelul la care am avut cazare.
4. Partea artistico-sensibila s-a pierdut la salvare. Eu scrisesem un alt review aseara. Din disperare, lipsa de chef si parasit de orice inspiratie (a se citi muza), am realizat doar o monografie contabilo-turistica a locului.
5. Nu mi-am intalnit aleasa. Sunt, inca, disponibil.
Iti urez o zi minunata!
Flaviu
Ei, nu-i niciun bai... relaxare exhaustivă... Inteleg că mai vine şi continuarea...
Domne, ai mobil? Dacă ai, şi cred că ai, după cum te porţi. Ce? , nu puteai să faci o poză cu mobilul?
Cum? mergând la Ouranopouli, n-ai avut curiozitatea să ajungi la Daphne? Nu e posibil aşa ceva! Nu ti criez, bre!
Chestia asta cu faxul m-a dat pe spate: nu e necesar să-mi demonstrezi nimic, te cred. Însă o poză spune mai mult decât câteva cuvinte la un loc... Ai văzut că am afişat la Athena Pallace Village vreo 400 de poze şi mai urmează cred... I-am pus pe toţi să facă poze şi să vină seara ca să le încarc pe laptop. Oamenii m-au ascultat, că mi-au înţeles pasiunea (acum se mândresc cu toţii şi citesc relatarea în cauză!)... Când am văzut că am vreo 5000, am dat în bâlbâială... Ca să vezi cum trebuie să pui problema...
Şi chiar aşa? Ai fost singur? Trebuia să spui, te luam cu noi. Că mi-eşti simpatic... Uite, îţi spun de pe acum, în septembrie merg în Turcia cu un grup mare de prieteni. Nu ştiu încă unde, dar o să plec pe vasul de croazieră în august (Athena, Rodhos, Istambul şi retur), aranjez tot. Să-ţi păstrez un loc pentru vreo două săpămâni? La turci este altfel. Şi dacă mergem în partea sudică, pe la Bodrum, Marmaris, trecem şi la Rodhos, că au un ferryboat... Cu ocazia asta, te învăţ să faci poze cu mobilul, ori îţi dăm noi un aparat (mai vechi, am să-i spun lui Mitică să facă rost de unul!)... Ce spui?
@Aeerdna
Esti o draguta.
Daca nu mi-as fi cumparat deja un sejur si in Bulgaria pentru sfarsitul lunii august cred ca ti-as fi acceptat invitatia.
Bineinteles ca am mobil dar nu are aparat foto incorporat. E un model mai vechi, extrem de simplut, luat ''pe puncte''. Nu ma omor dupa aparaturile astea moderne, sunt un tip extrem de practic de felul meu.
La Ouranoupoli am fost impreuna cu sora mea, cumnatul si cele doua nepotele. Ei au fost cazati la hotelul Akrathos Beach.
Am vazut pozele postate de tine, sunt frumoase. Felicitari!
La buna reauzire!
Flaviu
Păi, şi mai urmează ceva sau nu? Spune tu, că tu eşti autorul... Sau asta înseamna relatare exhaustivă? !... E o nouă modă, ori vreun afront?
Păi, stimabililor, trebuie să puneţi problema in mod serios, să înţeleagă toată lumea şi, de regulă, cu multă bunăvoinţă şi aplecare către cei ce muncesc ca să dea cât mai multe amănunte...
@Tora Ingrid, sunt dezamagita... Elaboreaza, te rog... adica fa mai multe precizari... Ca uite ce spune autorul...
@Aeerdna: te previn ca esti la limita unui nou derapaj. Din nou judeci oamenii dupa "standarde" mult prea personale. Nu toti oamenii trebuie sa "fie" (gandeasca/apreciezie/actioneze) asa cum "esti" tu (sau ma rog, asa cum pretinzi tu ca esti - eu unul am destule rezerve)
@Aeerdna
Eu nu am spus nicaieri si nimanui faptul ca voi scrie vreo continuare la acest review.
Review-ul meu ti se pare un afront? !
Flaviu
@Flaviu... uneori un text bine scris, sugestiv si convingator, face cat 10 poze...
@dorgo
Mulţumesc, înclin să-ţi dau dreptate. Trebuie să recunosc, însă, faptul că nişte poze frumoase pot să completeze foarte bine tabloul descris de autor.
Mi-e teamă doar de faptul că eu aş fi tentat mai degrabă de imortalizarea eternului şi irealului feminin. În fond, nu femeia este cea mai mare minune de pe Pământ?
Flaviu
@Flaviu... eu as zice mai degraba ca cea mai mare minune de pe pamant a inventat-o asirienii (parca) si anume banii... e cel mai mununat lucru, care nu-i displace nimanui, si mai ales atunci cand sunt multi, multi... cu ei poti cumpara tot ceea ce-ti doresti "si eternul feminin", si-o excursie exotica, sau orice alta placere... pentru bani oamenii se lupta, se calca-n picioare, se tranforma in niste fiare, se scoala cu nopatea-n cap si se culca tarziu, uneori se-mbolnavesc si mor de tineri, sau, cu ei, traiesc fericiti pana la adanci batraneti in palate pe care fluviile involburate ale mizeriei si saraciei le ocolesc mereu...
@Dorgo,
Cu banii se poate cumpara orice, mai putin sanatatea si... omenia!
@Flaviu,
Bine ai revenit!
Am citit tot, inclusiv salba de ecouri, care este foarte offtopic, de fapt sunt lectii de flirt online pentru useri gen @ioncsovadrian si altii care au terminat recent scoala generala As fi vrut sa scriu acest ecou mai devreme, pentru ca doresc niste informatii care-mi vor fi utile in curand, dar nu am indraznit sa va stric intimitatea, pana nu a facut-o Admin! (pentru lucruri mai putin vinovate eu candva am primit cartonas!)
Ma intristeaza faptul ca la distractie si relaxare ai dat nota mica. De ce oare?
As vrea sa te mai intreb ceva, despre taxa de autostrada in Serbia, de ce spui ca a fost doar de 2 euro si doar un punct de taxare? Eu stiam ca sunt doua si ca platesti 3 euro si 7, in total 10. Crezi ca nu ai retinut tu cumva suma, sau chiar s-a schimbat ceva?
Si despre faptul ca in Macedonia se poate intra cu buletinul? Eu stiam ca este necesar pasaportul?
In final ma bucur ca ai ajuns si in Sithonia, mai ales in Sarti, acolo unde am fost eu cazata in vacanta din septembrie!
@georgiana
Săru'mâna, bine te-am regăsit!
Îţi voi răspunde punctual iar dacă mai ai întrebări, te rog nu ezita, îţi voi răspunde cu plăcere.
1. Iată cum am calculat nota privind "Distracţia şi relaxarea":
Am făcut o medie aritmetică: Relaxare (nota 10) +Distracţie (nota 4) totul împărţit la 2 = 7
Relaxarea e totală, nu te deranjează nimic şi nimeni, e foarte bun locul pentru cei ce îşi doresc acest lucru. Aş recomanda locul în special familiilor cu copii, eventual şi celor care nu-şi doresc altceva decât să facă plajă, baie în mare sau baie în piscină. Ai mai putea să serveşti o băutură la beach-barul de pe plajă dar acesta se închide la ora 21,00. Te poţi muta la barul de lângă piscină, acesta se închide la ora 01,00 AM dar după ora 22,00-22,30 ai toate şansele să bei de unul singur. Hotelul este ocupat în majoritate de familii cu copii iar aceştia dau "stingerea " destul de devreme.
Alte distracţii posibile ar mai fi spectacolele de seară organizate la hotelurile Theoxenia şi Akrathos Beach dar nu ştiu dacă au acces şi oaspeţii din afara hotelurilor respective.
Hotelul Akti Ouranoupoli se află situat la cca 2,5 km distanţă de satul Ouranoupoli. În zona hotelului nu există magazine, taverne, baruri, cluburi, muzee, statui, săli de fitness, mall-uri, saloane de cosmetică, de piercing, de tatuaje, de liposucţie, biblioteci etc. Nimic.
Dacă doriţi distracţie de genul celor enumerate de mine mai sus, va trebui să trageţi o fugă până la Ouranoupoli sau Tripiti, Ierissos, Nea Roda, Pirgadikia, eventual să vă duceţi la Salonic.
E preferabil să aveţi maşină personală sau să închiriaţi una din Ouranoupoli. Deplasarea pe jos până la Ouranoupoli e destul de periculoasă, şoseaua e cam îngustă şi nu este amenajat spaţiu pentru pietoni. Noaptea, mai ales, e foarte riscant pe acolo.
Există din 2 în 2 ore nişte autobuze care fac legătura între Ouranoupoli şi Salonic şi invers. Ultimul autobuz ajunge în faţa hotelului pe la ora 18,30. Deci nu prea e o soluţie viabilă.
2. După cum am precizat în review, eu am intrat în Serbia pe la Portile de Fier. Pe autostradă am urcat abia la Nis. Din acest motiv eu nu am prins decât un singur punct de taxare în Serbia.Am plătit 2 euro. Şi anul trecut am urmat acelaşi traseu. Dacă vei ieşi din România pe la Moraviţa, vei trece prin mai multe puncte de taxare dar eu n-am fost pe acolo deci nu ştiu exact cât vei plăti.
3. Începând cu anul 2010, se poate intra în Macedonia doar cu cartea de identitate. E exact ca şi în Serbia. Copiii trebuie să aibă paşaport valabil. Şi anul trecut am intrat în Serbia şi Macedonia doar cu cartea de identitate.
Îţi doresc o seară frumoasă!
@flaviu, un aparat in plus am eu, e Sony, numai ca nu l-am mai folosit din Thasos ca s-a asezat sotul pe el, fiind in buzunar, si a spart ecranul si e nou, parol! (aparatul...).
Poti sa inlocuiesti display-ul, cu ocazia asta...
Are amprenta Greciei pe el!
(scuze de off topic, nu ma sanctionati!Ora e de vina...).
@dorgo
Georgiana a dorit să glumească, sunt sigur că nu a vrut să jignească pe nimeni, cu atât mai puţin pe mine. În fond, a avut dreptate. Dacă putem să ne iubim prin parcuri, pe plajă sau pe tunuri, de ce nu am face-o şi pe AFA? În anumite limite, desigur.
@Magdalena
Îţi mulţumesc pentru ofertă dar dacă mi-aş fi dorit să am un aparat foto, l-aş fi cumpărat demult. Sper că îţi dai seama că nu banii sunt problema. Sincer, nu mă pasionează fotografia şi nici nu doresc să mai car un obiect după mine.
@dorgo, ai fost avertizat de nenumarate ori sa termini cu discutiile off topic, dar se pare ca nu vrei sa intelegi.
Ai un cartonas galben si 2 zile pauza.
Ecoul tau a fost sters, bineinteles.
@Flaviu,
Multumesc pentru raspunsuri.
Noi vom iesi din tara prin vama Jimbolia de data aceasta, dar tot 2 puncte de taxare vom prinde in Serbia. Nu stiam ca si in Macedonia se poate cu buletinul, chiar ma intrebase cineva de pe site pe mesaj privat si i-am spun ca nu si acum imi pare rau.
Nici intr-un caz nu am intentionat sa jignesc aici vreodata pe cineva, cu atat mai putin pe tine, care esti printre putinii preferati de pe site, dar mi-am spus parerea sincera ieri pe care mi-am facut-o citind ecourile voastre.
Iar @Dorgo daca interpreteaza spusele mele cum doreste el, nu cum am vrut eu sa transmit... sa fie sanatos!
Draga Flavius,
Am ris o bucata de vreme dar, spre sfirsit m-am abtinut pentru ca vad ca s-a lasat si cu penalizare. Sper sa nu primesc vreodata cartonas, indiferent cit de mult imi place galbenul sau rosul.
Ce anume m-a facut sa rid din povestea ta? Spui ca daca i se face foame cuiva poate minca la barul de pe plaja si te apuci sa dai preturi la 2 articole comestibile apoi insiri o lista mai lunguta de bauturi. N-am incercat niciodata, dar si astea tin de foame?
A doua parte care mi s-a parut amuzanta a fost aceea ca descrii locul foarte bun pentru relaxat. Acolo nu te deranjeaza nimeni. Si imediat vii si trintesti... ceva in fasole. Ca hotelul este excelent pentru familiile cu copii. Pai ai vazut tu copil cuminte si baba frumoasa? Se vede ca nu ai copii sau ca nu ai calatorit prea des in compania acestora. Oricit de educati ar fi copiii, tot au mai multa energie decit putem noi stapini si tot fac zgomote, pling... se exteriorizeaza... asa ca deranjeaza si persoanele din jur.
In legatura cu pozele si aparatul foto lipsa. Ai dreptate cind spui ca nu iti place sa cari obiecte dupa tine. Eu am ajuns sa indragesc camera mai mult decit orice alt obiect pe care il iau cu mine in excursie. N-as putea trai fara poze, cred ca e deja un hobby.
Atit pentru aceasta poveste. o sa ma mut la urmatoarea.
O seara faina!
(cu multe mere)
PFUUU! cum era sa uit... (intre timp am cazut pe scari si mi-a zburat o intrebare din cap asa ca mi-am adus aminte acum)
Mai baiatule, cine te-a invatat pe tine ca intr-o statiune daca exista cabinete de "liposuctie", acestea pot fi clasificate ca locuri de distractie??? Parca te si vad uitindu-te pe geam si... batind fericit din palme... mama, ce distractie!
Gata! Promit!
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
- Aug.2023 Vacanta reusita — scris în 16.08.23 de YrrrYna din SIBIU - RECOMANDĂ
- Aug.2016 Asteptari prea mari — scris în 27.08.16 de marinab din DROBETA-TURNU SEVERIN - nu recomandă
- Jun.2016 Frumos dar putin — scris în 03.07.16 de bobbye din BUCURESTI - RECOMANDĂ
- Jul.2014 O vacanță de neuitat — scris în 03.08.14 de mihaela.vasilca din SLATINA - RECOMANDĂ
- Jul.2013 Un concediu superb! — scris în 18.07.13 de florina ionela* din ARAD - RECOMANDĂ
- Aug.2012 Sejur fara distractie — scris în 06.08.12 de kostas din BUZAU - nu recomandă
- Jul.2011 Concediul Superb — scris în 19.02.12 de dalinflorin din BLAJ - RECOMANDĂ