ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.06.2023
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bacău
ÎNSCRIS: 08.01.22
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUN-2023
DURATA: 4 nopți
Cuplu
2 ADULȚI
Raport PREȚ/CALITATE:
EXCELENT

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
încărcat de pe telefon!
TIMP CITIRE: 8 MIN

Gâște, iepuri, vacuta, iezi, căței, pisici, flori, papa bun, drumeții și... oameni buni de pus la rană.

TIPĂREȘTE

N-am scris de mult timp, știu. Merit bătaie. Dar și ei merită. Aplauze. Ei, familia Stefancu (soț, soție, doi copii - băiat și fată), care ne-au primit cu voie bună și ne-au făcut să ne simțim ca acasă.

Cum am ajuns acolo? Simplu, dar și complicat. Complicat din cauza mea. Căutam, ca de obicei, un loc destul de aproape de casă, dar să fie și cu păduri și cât mai ieftin și, în primul rând, să ni se permită să-l cazam în cameră cu noi pe domnul cățel cu nume de fată (Khara) din rasa shiba inu. Am găsit pe site-ul ăla (știți voi care), avea câteva, puține, dar foarte bune recenzii/aprecieri. Am rezervat o cameră, dar apoi a intervenit, chiar cu câteva zile înainte, o problemă personală care m-a determinat să anulez "comanda" pentru cele 4 nopți de cazare (1-5 iunie a. c.); doar că, anulând după perioada maximă admisă ce oferea gratuitate, trebuia să plătim integral. Am apelat direct pensiunea și (Prima bila mare albă), au înțeles și chiar dacă nu era convenabil pentru ei, au renunțat la plata penalizări. Am mulțumit și... cam asta a fost. În primă instanță. Dar a existat și un "recurs". La o zi (dacă țin bine minte) problemă mea suporta amânare. De "ezact" atâtea zile cât să ne permită (mi-e, consorțiului și domnului cățel) să beneficiem de cele câteva zile libere. Cu toată rușinea, am sunat și am întrebat pe capul familiei dacă acea cameră mai era liberă (pe site nu mai aparea) și... era. Bat câmpii, știu, dar ăsta sunt.

Să nu care cumva să credeți că nu sunt ciufut. Căci sunt. În prima zi, când aproape să ajungem la căsuța unde am stat, de pe strada asfaltată trebuia să facem stânga pe un drum în pantă destul de serioasă iar drumul, de țară, de pământ, cu denivelări ce m-au făcut, văzându-le, să mă întreb de ce n-am venit cu mașina 4*4, ci cu micuța Yaris (a, nu m-am întrebat mult timp: mi-am amintit că n-am avut nicicând un 4*4, micuța fiind singurul mijloc de transport din dotare), deci, văzând drumul ăla care urca nesfârșit munticelul, am zis: halt, ne întoarcem acasă. Consorțiul a fost mai curajoasă (și bine a făcut căci nu trebuia să parcurgem decât vreo două sute de metri și imediat, pe dreapta... am ajuns. Calmat și oarecum liniștit, am coborât, dar prima impresie (de sedentar născut și crescut între bloace, pe asfalt) n-a fost tocmai...

Păi, ce-s cu gâștele astea care se plimbă pe unde vrea ele, ce caută vaca pe lângă casă și de ce cei doi ieduti behăie simpatic, dar continuu, oare au apă curentă, ce căutăm noi aicisa în vârful delusorului aista acoperit de iarbă grasă și flori sălbatice? Numai că, primii care ne-au întâmpinat în "curte" au fost copiii. Zâmbind cald și urandu-ne un "bine ați venit" neprefacut. Doamna casei trebaluia pe la măsuța de lângă leagănul de lângă micuța grădină cu lavandă iar cei doi beneficiari bucuroși ai grevei profesorilor o ajutau să amenajeze locul respectiv cu niscaiva baloane colorate pentru că urma o mică petrecere-surpriză oferită cu ocazia zilei de naștere a fetei (15 ani) unor turiști. În fine, a apărut și capul familiei, am făcut cunoștință cu toții iar noi ne-am retras în cameră scurt timp, plecând apoi spre centru - parcul Arinis aflat la aproximativ trei kilometri.

Compunerea asta e de nota minus cinci, dar după o pauză atât de lungă poate îmi dați un șase plus. Cam atât aici.


despre SERVICII

Domle, ce să zic? Bucovinenii sunt, oricum, etalon al ospitalității românești, nu? Doar că, aici, la pensiunea "Agroturism Bori" dintr-o margine de "Gura Humorului", munca celor doi "maturi" se împletește minunat cu pasiunea lor de a trăi liber, în mijlocul naturii, cu bucuria de a-și crește copiii bine, sănătoși, educați să învețe bine, dar și să muncească, să ajute, cu ideea de a câștiga un ban cinstit, oferind și oaspeților posibilitatea de a gusta viața adevărată, destul de grea, dar neasemuit de frumoasă din mijlocul naturii.

Povești? Nu, nu sunt povești, deși când îl auzeam cum ne povestea cum au învățat ei, realmente, să "construiască" tot ce au realizat până acum și ce mai urmează să construiască, pare incredibil. Pentru mine, cel puțin. Căci am aflat că, neavând niciun pic de experiență, s-au apucat să citească mai întâi. Despre toate: plante, animale, turism, agricultură, cum se face brânza, cum se mulge vaca, cum se mulg caprele, ce rase "merg" acolo în zonă, ce mănâncă și cât fiecare vietate, când se plantează ceapă, când lavanda, cum să fie cuștile pentru păsări, cum alea pentru iepuri etc. Știți câte credite bancare au avut? Multe. La trei bănci. Știți care e cea mai excepțională stare de relaxare a domnului "patron"? Să stea iarna în grajd, să "asculte linistea" și să "asculte" cum mănâncă caprele fanul. Ce mi-a mai zis? Că vaca stă liberă și e înconjurată mereu de sunete (ciripit de păsări, șuierat de vânt, lătrat de câine, behăit de capre, răpăiala ploii, vocile copiilor sau vocea lui căci vorbește cu ea cel puțin de două ori pe zi, când o mulge, larma gâștelor etc.) și e fericită. Înțelegeți? Omul ăsta e fericit când vaca lui, unică, e fericită. Și a realizat că iarna, in grajd, vacuta nu mai este înconjurată de atâtea sunete și s-a gândit că nu mai e atât de fericită. Și atunci, un aparat de radio nu "tace" nicicând iarna în grajdul vacutei și ea asculta muzică. Poate si de aceea, acum, vara, vacuta lor da câte douazeci de litri de lapte infectare zi și ei fac brânză și cascaval și lapte bătut și turiștii se ling pe degete și preturile sunt mai mult decât decente, sunt bune și pentru turiști și pentru ei. Și până la iarnă sapă și pentru cramă, și vor face și cuptor afară, pe lemne, căci fac și pâine, dar e mai scump acum cu electricitatea, și o să invite turiștii să se bucure de terapia lui, n-o tine doar pentru el, aia cu liniștea și fanul din gura capritelor, să plece oamenii încărcați pozitiv, relaxați, să mă vină și altădată.


despre CAMERE & COND. CAZARE

Camera in care am stat nu e mare, dar curată, iar baia e suficient de încăpătoare, apa caldă la discreție și "apare" imediat, nu ca prin alte locuri unde aștepți minute bune sa se încălzească. Am dormit tun. si noi domnul cățel. Nu balcon, nu aer condiționat. Nu e nevoie. Afară, intr-o noapte erau 11 grade. În cameră era bine, călduț. Ziua afară au fost și 29 grade în una din zile. In camera raccoare. Perfect. Televizor in cameră? Ntz. N am murit. E DECÂT în cammera mare de la parter (living). Nu ne-a trebuit. Am fi stat acasă dacă.


GASTRONOMIE (BUC & MASĂ)

Aici, în domeniul ăsta, e de criticat: cu toate drumurile zilnice de câte 7-10 kilometri, io m-am îngrășat 1,6 kg. In cinci zile. De consorțiu nu știu- nu am avut curaj să întreb. Deci, nu se poate asa ceva. A fost strigător la cer. Mi-am exprimat nemulțumirea direct, zilnic, dar doamna Chef (identică și aceeași soție menționată la inceput) nici nu ne-a băgat în seamă și, pur și simplu, împotriva voinței noastre ne-a îndopat literalmente. I-o fi rămas în sânge de la... gâște. Două mese pe zi: MIC? dejun și cina. Voia și la prânz, da' fugeam zilnic și scăpam.

Prețul? 35 leuti de persoana dimineața și ezact la fel seara. Detalii?

Dimineața: omletă sau doua ochiuri (oole, desigur, de la botul calului, pardon, ciocurile găinilor, gâștelor), o farfurie mare cu vro cinci feluri de brânzeturi (vacuta, caprite), pastramioare, jambonul, salamioare, crenwurstei de pe plan local, slăninuta di mangalita di la purcelul propriu (viu odată), untulet cu dulceață de casă, orez cu lapte, pâine d-acolo, tot d-acolo, câte o cană cu lapte dulce, una cu lapte batut, pahar cu o limonadă ce n-am beut în viața mea, cafeaua, și, favorita mea, o chesea cu brânză de vaci (de vaca) frecata cu ceapă. Oaminilor, a băgat în el cățelu (că noi nu puteam devora tot), de credeam că n-o să mai poată merge, nu alerga. Da' a rezistat. Dacă nu am fi umblat zilnic toți trei ca zabaucii, nu mai plecam vii d-acolo. Ba io chiar am zis intr-o zi că dacă ăștia vor sa ne mănânce ca vrăjitoarea lu' frații Grimm, da' mai întâi ne pun la îngrășat?

În fine, prânzul nu se mai putea ezista că nu mai avea loc, da' pi la 18-19 iar incipia cura: o ciorbita radauteana cu usturoi, cu ardei iute, cu mastana, cu pani di casă, apoi o tochitură cu di tati sau snitel cu cartofi intr-un mare fel, si la urmă un papanaș făcut pi loc, cu dulceață, smantanica, pufos la interior și crocant la exterior, toate stropite cu afinată la discreție. Cățelu? Ca mai sus. Sper că n-ati trecut ușor peste preț: 35 lei. Păi, la Bacău parexemplu, doar papanașul ăla (nici pe departe la fel de bun și de proaspat) costă atât sau chiar mai mult. Da' nu cred că vă spun noutăți oriunde v-ați afla.

Sigur am uitat ceva, uita-m-ar relele!


LOCAȚIE și ÎMPREJURIMI

Domle, e păduri, ce să mai dezic? E mișto tare. Decât că noi n-am avut curaj sa urcăm la Toaca (nicidecum aia di pi Ceahlău, una muuult mai accesibilă) și nici p-alte trasee ce duceau prin înălțimi din cauză di domnu cățelu nost, cari îi mai zgubilitic și ar fi putut fi neînțeles de ciobăneștii bucovineni cari l-ar fi, posibil, halit cu zgarda și cu cip cu tot.


despre DISTRACȚIE & RELAXARE

Noi chiar ne-am relaxat și distrat la căsuța respectivă, dar acolo, în parcul Arinis, mai puțin a causa di aglomeratiunea specifică zilelor di început di iunie.

Gata. Poze? Ok.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de edulup25096 in 07.06.23 04:03:35
Validat / Publicat: 07.06.23 07:50:54

VIZUALIZĂRI: 778 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (edulup25096); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 Au intrat florile în grevă?
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol: voturi de valoare mărită
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18800 PMA (din 15 voturi)

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[07.06.23 07:49:10]
»

Ex-ce-lent

-

Mutat în rubrica "Agroturism Bori, GURA HUMORULUI" (nou-creată pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]

-

Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

edulup25096PHONEAUTOR REVIEW
[07.06.23 07:57:29]
»

@webmasterX: Mulțumesc! E ok poziționarea

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster
[07.06.23 08:16:25]
»

Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ

— (1) la momentul publicării, în rubrica curentă nu existau impresii din anul curent sau anul trecut ;

— (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ al descrierii.

Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

(Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)

Mari-a
[24.06.23 10:36:48]
»

Buna ziua!

Inedita descrierea dumneavoastra!!!

M-ati convins sa merg si eu acolo... de cativa ani doresc sa ajung in zona. Urmeaza sa fac o lista cu obiectivele de vizitat si sa aleg perioada.

Zi frumoasa!!!

edulup25096PHONEAUTOR REVIEW
[24.06.23 11:28:06]
»

@Mari-a: Mulțumesc, la fel!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
edulup25096, Mari-a

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051023960113525 sec
    ecranul dvs: 1 x 1