ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.02.2015
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 09.05.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
JUN-2014
DURATA: 1 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
94.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 38 EUR
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 7 MIN

Un hotel decent unde se vorbeşte (a)româna!

TIPĂREȘTE

Când am stabilit itinerariul circuitului de vara trecută prin Grecia am avut mai multe dileme, iar una dintre cele mai mari a fost când să vizităm Meteora – înainte sau după cele două sejururi (Lefkada şi Parga)?! Ei bine, aşa cum v-am spus, am stabilit că la ducere am avea mai mult chef de a vizita obiectivele propuse (şi bine ne-am gândit!), aşa că s-a născut o altă dilemă – unde să ne cazăm pentru vizitarea acestui obiectiv?!

Variantele cele mai la îndemână erau Grevena, situată chiar pe Egnatia Odos, sau Kalambaka, situată chiar la poalele semeţelor stânci pe care se află renumitele mănăstiri – despre prima nu aveam referinţe dpdv turistic, iar cea de-a doua presupunea o distanţă în plus de parcurs, dar pe un drum montan, ceea ce nu-mi suna bine în perspectiva faptului că putea să ne prindă seara pe drum! Fiecare cu avantajele şi dezavantajele ei!

Aşa că am ales... Neos Panteleimonas de pe Riviera Olimpului, un traseu pe care-l făcusem până în acest punct în urmă cu vreo 12 ani şi unde am găsit o cazare de excepţie, de care v-am povestit data trecută – Chalet Castello!

De aici am plecat spre Meteora, prin Valea Tembii – Larisa – Trikala, abordând vestitul complex monahal (al doilea ca mărime din Grecia după Muntele Athos) dinspre Câmpiile Thessaliei, astfel având, de la peste 10 km depărtare, o panoramă fabuloasă asupra acestui obiectiv (nu ăsta a fost motivul pt care am avut această abordare, aşa s-a nimerit!) despre care mi-e greu să găsesc epitete pe măsura frumuseţii sale şi care ar merita cu prisosinţă un review separat, dar nu ştiu ce aş putea să vă spun în plus faţă de antevorbitorii mei de pe acest site!

Următorul mare obiectiv pe lista noastră, după Meteora, a fost canionul Vikos Gorge, pe care l-am vizitat următoarea zi, iar pentru aceasta aveam 3 variante de cazare: Metsovo, Ioannina sau Monodendri, fiecare cu avantajele şi dezavantajele sale, dar, mai ales, fiecare cu istoria şi influenţele sale etnice specifice, aici găsind vlahi, greci ortodocşi şi zagorieni, printre care s-au mai amestecat de-a lungul timpului musulmani şi chiar evrei.

Metsovo – un superb orăşel din Munţii Pindului.

Hotel Adonis – gazda noastră pentru o noapte.

Am ales Metsovo, motivele principale fiind apropierea de Meteora (unde am zăbovit câteva ore bune şi solicitante!), amplasamentul de excepţie între munţi, prezenţa unui numeros grup etnic apropiat naţiei noastre – vlahii şi, nu în ultimul rând, impresiilor pozitive de pe AFA şi consultarea maestrului @ionescunic care a şi scris dealtfel un superb review despre această localitate!

Dintre numeroasele oferte de cazare trei mi-au atras atenţia, fiind cele mai apropiate de centru – Apollon, Archontiko şi Adonis! Am ales Adonis (în primul rând pentru că începea cu A:) !) deoarece avea un scor foarte bun pe Booking.com şi pentru că (mai ales!) aveam certitudinea că proprietarul era vlah, fiind curios în ce măsură ne putem înţelege cu el.

Am găsit relativ repede hotelul, care este situat la cca 60-70 de metri de centrul localităţii şi la care se ajunge pe o străduţă îngustă, pavată cu piatră cubică, apoi pe o alee în rampă din care se intră în garajul hotelului, manevră pentru care orice şofer, indiferent de cât este de experimentat, trebuie să-şi dea întreaga dovadă a abilităţilor sale!

Garajul în schimb, este destul de spaţios, întins pe toată suprafaţa hotelului, era nefinisat la acea dată, iar la ora la care am ajuns noi era gol – mai pe seară au mai apărut vreo 2 maşini, tot din România, care au plecat însă dimineaţa înaintea noastră!

Am fost întâmpinaţi chiar de proprietară, o doamnă în jur de vreo 40 de ani, care se descurcă destul de bine în engleză (nu şi în vlahă!) şi care ne-a dirijat mai întâi spre garaj, ne-a ajutat la bagaje până la recepţie, de unde a luat cheile şi ne-a condus la cameră, spre plăcuta noastră surpriză cu un lift micuţ dar eficient – nu mă aşteptam să găsesc la o clădire tradiţională (piatra şi lemnul sunt materialele predominante!) cu 2 etaje aşa ceva!

La parter hotelul dispune de o recepţie destul de mare, un lobby bar, lângă care se află un şemineu şi două canapele (pe una dintre ele croşeta de zor o bătrână zâmbitoare – mama proprietarei!), precum şi un salon pentru servit micul dejun, folosit probabil în zilele mohorâte deoarece, când e timpul frumos, toată lumea preferă superba şi spaţioasa terasă de afară!

Camera, balconul şi baia.

Camera triplă pe care am avut-o, situată la etajul 2, era destul de spaţioasă (cca 28 mp), dotată cu parchet de stejar peste care avea mochetă, mobilier din lemn de calitate bună, un pat matrimonial imens şi unul single dotate cu lenjerii impecabile, o canapea, o masă şi 2 scaune, oglindă, cuier, un televizor cu tub cam vechi care prindea doar câteva posturi, un mic răcitor iar deasupra lui un şifonier încastrat în perete, seif, 2 noptiere, fără aer condiţionat (nu era nevoie!), perdele-draperii care lăsau totuşi să pătrundă lumina dimineaţa, lucru care ne cam displace!

Balconul, acceptabil ca mărime şi poziţionat pe lateralul hotelului, era protejat de o balustradă de lemn, pavat cu gresie de exterior şi dotat cu o măsuţă şi două scăunele – nu l-am folosit din lipsă de timp!

Baia în schimb, am solicitat-o din plin şi astfel am descoperit, pe lângă curăţenia desăvârşită, cele 6 prosoape ,,albe ca zăpada” şi consumabilele ok, o serie de mici disfuncţionalităţi care ar putea să deranjeze dacă stai mai mult de o noapte de tranzit şi anume: uşa avea ceva probleme cu închiderea, cada cu jacuzzi (foarte mică, proporţională cu baia!) curgea pe dedesubt, făcând inutilă prezenţa unui preş sau prosop de picioare pe gresia alunecoasă iar aerisirea cam lăsa de dorit noi am făcut doar duşuri scurte, atât la venire cât şi la plecare, astfel am trecut uşor peste aceste mici inconveniente!

După cca o oră de acomodare, am pornit să vizităm micuţul şi pitorescul orăşel prin zona centrală, am servit cina, la recomandarea gazdei noastre, la taverna ,,Apokentro”, unde am văzut şi un meci de fotbal de la CM, după care ne-am retras ,,la depou” pt economie de vedere!

M-a trezit dimineaţa devreme un ciripit de rândunici (eu dormind în patul single de lângă fereastră!), iar pt a se trezi şi restul familiei a fost nevoie să fie pusă în funcţiune clopotniţa situată peste drum de hotel, în vecinătatea unui parc de platani seculari – probabil că cei de la biserică aflaseră că avem drum lung în acea zi şi au zis să ne grăbească puţin!

Micul dejun

Micul dejun, inclus în preţ, l-am servit pe terasa aerisită care se întinde atât în faţa cât şi în lateralul hotelului, iar aici am avut ocazia să cunoaştem cele două familii din România, care terminaseră de mâncat şi de cărat bagajele şi sorbeau câte o cafea înainte de plecarea spre Kefalonia!

Pâine prăjită, ouă ochiuri, şuncă, caşcaval, brânză, unt, gem, miere, ceai, cafea, santal, apă, toate în cantităţi suficiente pentru apetitul nostru, cu observaţia că au lipsit legumele (roşii, castraveţi, ardei) şi, surprinzător aş spune pt Grecia, măslinele, pe care le preferăm dimineaţa!

Acum am văzut utilitatea părinţilor proprietarei – bătrâna zâmbitoare care croşeta seara era ca ,,o sfârlează” în bucătărie iar soţul dânsei, un vlah deosebit de volubil şi hâtru, ne-a servit la masă foarte operativ şi atent să nu ne lipseaască ceva, dar discret totuşi, iar când a observat că am terminat şi am trecut la cafea a venit lângă noi şi a întreţinut atmosfera în limba vlahă, vreme de vreo juma’ de oră!

Astfel am aflat că ,,nea Mihai” (cum i-am zis eu spre amuzamentul nepoţelului!), a fost singurul din familie care a fost în România, la Constanţa unde are nişte neamuri, ne-a povestit despre tradiţiile şi obiceiurile vlahilor din Metsovo şi ne-a invitat să le mai călcăm pragul şi pe viitor, dacă se poate în weekend, când vlahii se strâng în parcul central al localităţii şi desfăşoară activităţi culturale sau stau pur şi simplu la poveşti!

Ne-am simţit bine la Adonis, per total, dar, dacă aş mai ajunge să mă cazez în Metsovo, fie şi în tranzit, aş încerca totuşi Archontiko Luxury Boutique Hotel, care mi-a făcut cea mai bună impresie dintre cele vizualizate -- în dimineaţa plecării am mai trecut în revistă hotelurile Apollon şi Galaxias!

Chiar dacă nu vă cazaţi în Metsovo, aflat la câţiva km de Egnatia Odos, vă sfătuiesc să vă faceţi timp în drumurile voastre, fie şi pt 2-3 ore, să vizitaţi acest pitoresc orăşel de munte (este şi staţiune de schi!) situat în sudul Northern Pindos National Park! Nu veţi regreta!


[fb]
---
Trimis de marocanu21 in 25.02.15 05:53:16
Validat / Publicat: 25.02.15 07:50:35
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2612 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marocanu21); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P24 Metsovo dimineaţa
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 69250 PMA (din 55 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
Articol de elită, apreciat de suficienţi votanţi pentru a-i fi alocat, automat, ZUPERBONUSUL (în valoare de 20000 PMA).
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 38.00 EUR pe cameră

  • ECOURI la acest review

    14 ecouri scrise, până acum

    webmaster70
    [25.02.15 07:50:54]
    »

    @marocanu21 - Mutat în rubrica "Adonis Hotel [Metsovo], [ALTE ZONE]" (nou-creată pe sait)

    ===

    Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

    Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)

    Mulţumesc.

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [25.02.15 08:40:18]
    »

    @webmaster26: Exact acolo este maestre!

    calatorul
    [25.02.15 08:51:25]
    »

    Interesant si bine de stiut. Am mers si eu pe drumul vechi la Meteore prin Valea Tempi, de la Volos la Kalambaka, si apoi prin Ioannina pana la Igoumenitza, un traseu greu dar fabulos. ULtima data am folosit autostrada Egnatia si a fost ok, iar locurile le/am gasit la fel de frumoase si spectaculoase. Multumim pentru relatarea despre hotel si gazdele de acolo, stim ca zona era nucleul aromanilor macedoneni. Si un vot.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Larissa
    [25.02.15 09:32:25]
    »

    @marocanu21 - Arata bine, imi place perspectiva din balcon, cu verdeata multa! Ar trebui sa te plateasca grecii, la ce frumos le descrii locatiile!

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [25.02.15 11:02:15]
    »

    @calatorul50 - Multumesc pt vizita si vot! Intr-adevar peisajele sunt foarte frumoase!

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [25.02.15 11:07:35]
    »

    @larissa2015 - Sa ma plateasca primesc, la daruri sunt mai retinut!

    puiutea
    [25.02.15 14:12:37]
    »

    Excelent review-ul, sugestive pozele, FELICITĂRI!

    Cred că mi-aș putea petrece aici următoarea sută de ani!!

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [25.02.15 14:19:37]
    »

    @puiutea - E un orasel foarte frumos, dar monoton! Te-ai plictisi 100 de ani! Iti recomand 100 de ore!

    Camelia19
    [25.02.15 17:21:41]
    »

    @marocanu21 - Foarte frumos articol și destinația pe măsură. Categoric Metsovo e pe "to do list"-ul de data viitoare în Grecia. Am reținut și Vikos Gorge, mai rămâne "doar" să le pun în practică

    xpac
    [25.02.15 18:53:47]
    »

    Felicitari pentru acest articol! In data de 31 mai am aceeasi cazare!

    marocanu21AUTOR REVIEW
    [25.02.15 19:21:04]
    »

    @Camelia19 - Metsovo poate reprezenta oricând mai mult decât o localitate de tranzit, aşa cum este folosită acum de majoritatea românilor care o vizitează - vara este un important punct de plecare în drumeţii prin M-ţii Pindului iar iarna este o staţiune de schi în plină dezvoltare!

    Cât despre Vikos Gorge, ai putea încerca o cazare la zagorieni acasă - am înţeles că este o experienţă interesantă! Do it!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    marocanu21AUTOR REVIEW
    [25.02.15 19:26:06]
    »

    @xpac - Ai grijă la intrarea în garaj Tavi şi alege o cameră care să nu fie pe partea clopotniţei şi a pomilor, chiar dacă peisajul e mai anost! Mai vorbim la Belvedere!

    traian.leuca †
    [26.02.15 13:09:53]
    »

    @marocanu21 - O recomandare utilă pentru această frumoasă localitate de tranzit. Eu am stat la Apollon, un hotel de trei stele, la fel de frumos.

    Patronul vlah, care mai are alături și pensiunea Anostro, știa să vorbească destul de bine limba română. Mi-a plăcut să petrec o seară în Metsovo, poate și pentru faptul că am prins o zi dintr-un festival dedicat aromânilor de pretutindeni.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    marocanu21AUTOR REVIEW
    [26.02.15 20:12:08]
    »

    @traian. leuca - Ştiu neică Traiane că te-ai cazat acolo, mai aveam puţin şi ne tamponam pe traseu! Apollon este o idee mai aproape de centru şi are accesul mai facil, acum l-aş alege în detrimentul hotelului Adonis!

    Noi am fost în cursul săptămânii şi era linişte în parcul central!

    Dar şi liniştea are farmecul ei!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    calatorul, Camelia19, marocanu21, xpac
    Alte impresii din această RUBRICĂAdonis Hotel:

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.050301074981689 sec
    ecranul dvs: 1 x 1