Solicitare CMR / TURCIA

Drum Targu Jiu - Kusadasi, cazare Istanbul

Trimisă în 21.05.19 11:52
autor ciucuadrianSV [Targu Jiu]
» VIZUALIZĂRI: 3505

Buna ziua.

În 23 iunie plecam spre Kusadasi si as dori ajutor din partea dvs: orice fel de sfaturi privind traseul (alimentare pe traseu, eventuale camere radar, traversare cu bacul-cum se face plata cash, card, taxa de drum in Bulgaria / Turcia - modalitate plata, etc etc etc).

Prima oprire am stabilit-o la Izmir.

După sejurul din Kusadasi-Ephesia Resort, vrem sa mergem prin Istanbul in perioada 4-6/7 iulie: o recomandare de hotel care sa se incadreze in bugetul de 70 euro / noapte / familie, pentru 2 familii cu 1 copil de 12 ani, care sa poata asigura parcare gratuita.

Pentru orice sfat, cat de mic, va multumesc.


  • PERIOADA: iulie -- NOPŢI CAZARE: 2
  • BUGET: 70 euro/noapte - cazare Istanbul -- TRANSPORT: autoturism propriu
  • ADULŢI: 4 -- COPII: 2 -- VÂRSTA: 12

Răspunsuri — pag 2 / 2

crp1972GD6r[22.05.19 11:39]

@ciucuadrian: Shell. Numai acolo sa alimentezi.


ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 12:17]

@crp1972: OK, am inteles, multumesc frumos.


micutzuSE10r[22.05.19 20:39]

Salut.

Hai sa iti dau si eu cateva informatii care te vor ajuta sa iti planifici calatoria si concediul. Eu am plecat dimineata la ora 3 din Pitesti si am ajuns in jurul orei 18 in orasul Izmir, bineinteles foarte obosit. Chiar daca conduci un pic mai agresiv vei intalni destule neprevazute si nu vei putea scoate un timp mai bun.

Cel mai bine ar fi sa faci prima oprire la Cannakale sau daca santeti doi soferi sa plecati la miezul nopti pentru a ajunge in izmir pana in ora 15 pentru a avea un pic de timp pentru o plimbare prin frumosul Izmir.

Eu am avut cazare in hotelul Aksan, putin mai departe de centru dar in apropierea garii centrale. Din pacate datorita oboseli si a timpului scurt nu am vazut prea multe din acest oras. Hotelul este de 4 stele, curat, ok si are parcare inchisa pe timpul noptii.

Despre traversarea Bulgariei iti recomand drumul Russe -Veliko Tarnovo-Gyurkovo-yambol-Hamzabeyli, drum foarte bun, fara politie la agatat, fara gropi si denivelari cu un total de 310 km.

Vigneta bulgara o cumperi de la chioscurile de schimb valutar de langa vama si este electronica.

Stickerul HGS il cumperi de la orice oficiu PTT din Turcia, exista unul chiar pana sa intri pe autostrada de Istanbul pe sensul de intoarcere spre tara. Deci opriti pe dreapta pana sa intrati pe autostrada si traversati spre cladirea alba cu etaj de langa jandarmerie unde o sa gasiti un sediu PTT. Completati un formular cu numele, nr masini si seria de pasaport si primiti stickerul hgs, Sa aveti bani mai marunti ca functionarul nu va maida restul si va pune restul pe sticher. Dati 10 euro sau 30 de lire. Cunosc persoana care a vrut sa cumpere sticherul cu 100 de euro si tot restul a fost transferat pe sticher, A facut un scandal monstru si ajutat apoi de cineva care stia si romana si turca a rezolvat problema.

Despre politia turca iti pot spune ca nu prea opreste turistii straini si respecta indicatorul radar, in maxim doi km de la el il vei intalni si poti lua amenda si pentru 10km depasire viteza legala. Asa ca foarte multa atentie si bucurate de niste locuri superbe. Eu sant fan Marmaris.

Daca te mai pot ajuta cu ceva imi poti scrie oricand.

Despre alimentarea cu motorina iti recomand sa faci plinul la iesirea din Bulgaria la benzinariile Lukkoil plata o poti face cu cardul In Turcia sa alimentezi de la Shell au preturi mai acceptabile.

In Turcia iti recomand sa platesti in moneda lor, asa ca schimba euro sau dolari in lire turcesti, cursul este foarte ok cam 6 lire la un dolar.

Pentru intoarcere iti recomand cateva hoteluri curate, frumoasesi accesibile in zona istorica aproape de majoritatea obiectivelor turistice si de grand bazar. Hotel Zurich, hotel Oran, hotel Venezia, hotel Klass, hotel Visa etc.

Daca ai nevoie de cateva sfaturi si sugestii pentru Istanbul astept sa imi scrii. Vacanta frumoasa iti doresc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 2800 PMA (4 voturi)

nrs †SE42r[22.05.19 21:18]

@Yoda: in teorie e mai scurt, in practica orice trecere cu bacul implica posibilitatea intarzierilor (e apa prea mare, e apa prea mica, sunt prea multe tiruri si au prioritate, am trecut de multe ori cu acel bac si stiu), ce castigi pe sosea (70-80 km) pierzi ca timp la bac

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 700 PMA (2 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[22.05.19 21:54]

@micutzu: Wow... super la obiect. Multumesc.

Chiar nu stiam despre aceasta varianta prin Bulgaria. De luat in calcul, mai ales daca spuneti ca drumul este mai bun decat pe Targovistea bulgareasca si fara politie. Inca o data multumesc.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

Fl0r3ntinaSV1r[23.05.19 08:04]

@m liviu: noi anul trecut am fost in Kusadasi si am avut noapte intermediara in canakkale, am plecat la ora 4:30 din Bucuresti si la 13:30 eram pe ferryboat.

Anul ăsta am luat bilete in Marmaris, cu noapte intermediara in Ayvalik hotel Marine, sunt 180km din Canakkale.

Cum e statiunea? Si am observat ca toata lumea spune ca motorina e sub 1 euro, adică e mai ieftină ca la bulgari? Noi de obicei făceam plinul la bulgari, la lukoil aproape de vama...

Multumesc frumos!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[23.05.19 09:15]

@micutzu:

Eu am avut cazare in hotelul Aksan [... ] Pentru intoarcere iti recomand cateva hoteluri curate, frumoasesi accesibile in zona istorica aproape de majoritatea obiectivelor turistice si de grand bazar. Hotel Zurich, hotel Oran, hotel Venezia, hotel Klass, hotel Visa

Ne-am bucura să putem citi impresiile voastre de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, aveţi ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribuiţi la o medie mai reprezentativă a acestor destinații.

Puteți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găsiţi şi în pagina 1 a saitului)


nrs †SE42r[23.05.19 12:58]

da, acum carburantii sunt mai ieftini decat in RO sau BG si asta datorita devalorizarii lirei fata de valute (euro si dolar) uite un site unde gasesti preturile la carburanti

cargopedia.ro/preturi-carburanti-europa

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[23.05.19 22:37]

@Sibiu: Cum a fost drumul pe traseul pe care l-ati urmat pana la Kusadasi, mai ales in Bulgaria, de la Ruse la Hamzabeyli?

Vreau sa ma conving daca merita ocolul de 12 km pe care l-a propus de @micutu.

Multumesc.


M'LiviuPA48r[24.05.19 06:02]

@Fl0r3ntina: Da anul trecut am stat la hotel Marine. Și anul acesta voi sta tot acolo. Merg la Ozdere.

Hotelul este exact la 50 metrii de faleza. Camerele sunt ok. Anul acesta fiind 4 avem o triplă. Micul dejun nu excelează dar este ok...

Mașina am parcat o pe străduță hotelului. Nu au fost probleme.

Eu când am fost ultima dată în Turcia la inceput aprilie motorină era 4.85 in banii noștrii... peste o săptămână pleacă un prieten in Kușadasi. Revin cu detalii.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

M'LiviuPA48r[24.05.19 06:19]

@edulescu: Salutare. Nu am trecut niciodată cu bacul pe la Kilitbahir. Am citit postarea ta faptul că acest ferry trece la 30 min. Vara aceasta o sa aleg și traseul indicat.

Daca nu ar fi așa multe tiruri cel mai ok mi i s ar părea Gelibolu Lapsseki... Și ar fi și drumul mai ok spre Cannakale...

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

webmasterX[24.05.19 11:09]

@m liviu:

anul trecut am stat la hotel Marine

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)


M'LiviuPA48r[24.05.19 14:51]

@webmasterX: Am fost la Marine Ayvalik - am review de la acest hotel postat. Mulțumesc!

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

edulescuGD4r[24.05.19 15:33]

@m liviu: Salutare. De catva ani este ruta mea favorita, de la Eceabat mai sunt vreo 3km, pana la Kilitbahir. O aleg pentru ca e mai scurta trecerea in sine ca timp, mai ieftina si nu e asa de aglomerata.

Programul si preturile de trecere pentru toate rutele ferry peste Dardanele il gasesti aici canakkaletravel.com/feribot.htm

De obicei la intors vin pe Eceabat ca mi se pare drumul catre casa mai scurt cu... 3km .

O singura data am trecut pe Gelibolu Lapsseki si sincer mi s-a parut foarte lung aglomerat si multe masini de tonaj mare pe ruta asta.

Sper sa ca informatiile sa iti fie de ajutor, daca mai ai intrebari nu ezita.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 1400 PMA (2 voturi)

crp1972GD6r[24.05.19 16:47]

@ciucuadrian: e drum bun. Eu nu am fost decat pe acest drum asa ca nu am termen de comparatie.

Noaptea daca treci pe el trebuie sa fi foarte atent la opritoarele puse in satele de pe drum deoarece sunt foarte mari si trebuie sa reduci mult viteza.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] + 350 PMA (1 voturi)

M'LiviuPA48r[25.05.19 08:22]

@edulescu: Îți mulțumesc pentru detalii. Peste o lună și un pic voi merge pe mana ta. Atât la dus cât și la întors. ????????.

Sa avem drumuri bune și vacante frumoase!


ciucuadrianSVAUTOR SOL[25.05.19 16:17]

@crp1972: Multumesc.


ciucuadrianSVAUTOR SOL[29.05.19 12:18]

Ajutor: puteti sa-mi spuneti, eventual o poză/un link, unde este radarul de la Elhovo? Pe cel de la Targovishte l-am gasit. Multumesc.


zlatnaAU8r[29.05.19 12:32]

@ciucuadrian: Urmareste acest video de pe Youtube si gasesti toate informatiile: https://www.youtube.com/watch?v=VsRjFJbbDHg . Daca nu merge asa, scrieti pe Youtube - traseu Ruse-Edirne si veti gasi filmul. Filmul e foarte bun, pe noi ne-a ajutat anul trecut . Toate cele bune.

EVALUAȚI:punctaj crt: 50 PMA [std] (0 voturi)

ciucuadrianSVAUTOR SOL[29.05.19 12:59]

@zlatna: Multumesc.


zlatnaAU8r[29.05.19 13:07]

ciucuadrianSVAUTOR SOL[31.05.19 20:33]

@m liviu: Sa nu uitati sa ne dati si noua detalii despre plimbarea prietenului la Kusadasi.


  • AFIȘATE rsp [31-53] — din total 53 răspunsuri la această solicitare
  • SCRIE UN RĂSPUNS

    Doar utilizatorii autentificați (logați) pot răspunde.
    • Aveți deja un cont AFA? — logați-vă (autentificați-vă)
    • Nu aveți încă un cont AFA? — vă puteți crea unul în 10 sec
    Puteți folosi meniul „VIZITATOR” (vezi dreapta-sus) — atât pentru LOGARE cât și pentru CONT NOU

    Abonament

  • NU sunteți abonat/ă la acest fir de discutie - [NU primiți înștiințări când se scrie un răspuns] -- vă puteți însă abona mai jos
  • #G#9
      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.20714211463928 sec
    ecranul dvs: 1 x 1