Răspunsuri — scrise de elviramvio; [p.1 /16]

elviramvio, 30.08.20 22:24»@Tudorache:  Dacă te referi la Grecia, obligativitatea prezentării unui test PCR negativ  tocmai s-a prelungit până la data de 19 septembrie.   S-a anunțat astăzi.
LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
elviramvio, 22.08.20 12:04»@dianamea:  Da, doar in intervalul orar 7 - 23, noaptea este complet închisă. E bine sa te interesezi daca nu treci azi, poate mâine căci Grecia ia în calcul noi restrictii daca zilele astea creste nr de infectați.
LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
elviramvio, 21.08.20 08:04»@cloverina:  Daca nu ești sigură cum sa faci plata, poate ar fi bine să mergi într-o zi de lucru, dimineata, până la Ruse și rezolvi. Acolo sunt destui care știu limba romana și chiar engleza. Sau intra pe fb in grupul comunității românilor care trăiesc în Bulgaria și întreabă cum sa procedezi.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Bulgaria! - scris de Admin în secțiunea [CMR BULGARIA]
elviramvio, 12.08.20 09:12»@mirmicu:  Poate că ar fi bine, cei care mergeți în Grecia după 15 august, să fiți pregătiți măcar sufletește pentru orice fel de schimbări ce pot apare brusc la punctele de frontieră sau pe teritoriul țării.

​Un comunicat de azi dimineață al instituțiilor medicale spune că  planurile operaționale sunt pregătite în spitale pentru al doilea val și toate spitalele grecești vor avea pregătite, după 15 august, paturi pentru tratarea infectaților cu forme mai ușoare.  

​Răspuns asemănător am primit ieri în privat de la o gazdă a noastră (din anii trecuti, anul acesta am renunțat să mergem dar am întrebat pentru o cunoștință) care a hotărât să-și închidă locațiile  după 17 august, desi avea ceva turiști care au făcut rezervări dar cărora grecul, prudent, nu le-a încasat avansul și le-a oferit o listă cu cazări similare la alte pensiuni deținute de prieteni, în aceeași zonă.

LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
elviramvio, 05.08.20 13:26»@andrapg:  

Pentru că am făcut acum câțiva ani acest drum cu autocarul, printr-o agenție, pot să-ți răspund. Pentru că am mers singură și prima dată în Turcia, am ales autocarul, interesată fiind de traversarea vămii terestre și cât de afurisiți 😄 sunt vameșii turci, în eventualitatea că apoi  merg cu soțul, cu mașina proprie.   Pe tema asta pot să-ți spun că mult mai răi au fost bulgarii, la întoarcere. ​Ghida știa și ne-a prevenit. Pentru că am avut în grup o tipă care de fapt făcea cărăușie, am tremurat toți în vama bulgară, la întoarcere, să nu ne tragă în hangar și să controleze bagajele. Ale tipei erau extrem de voluminoase. Oricum am stat în soare mai mult de 30 minute doar pentru a controla amănunțit un bulgar compartimentul de bagaje și prin motorul autocarului. Am scăpat cu bine de bulgari dar aveam să aflu că acesta este riscul unei excursii cu autocarul la turci. Nicole33 a punctat perfect acest fapt.  

Drumul ca distanță nu este lung dar popasurile impuse sunt extrem de multe, în locuri în care nu ai ce face, murdare, unele chiar ciudate, deci și mâncătoare de timp. ​ Așa se face că plecați la șase dimineața din București am ajuns la hotel aproape de  22.30. O zi pierdută, din punctul meu de vedere și care s-a repetat la întoarcere (un scurt popas de 30 minute la Edirne). Singurul mare avantaj, am avut parte de ghizi foarte buni.

Prețul, dacă e cel real, îmi pare destul de mare pentru doar patru nopți de cazare chiar dacă nu împarți camera cu nimeni, mai ales că hotelul promis de cele mai multe ori nu este pe măsura banilor dați. ​ Și, funcție de agenție, să nu te aștepți la restaurant deosebit. Am un articol pe aici, pe undeva pe site, Et in Istanbul ego!  

Sincer, eu aș alege avionul dacă nu m-aș putea duce cu mașina mea. Și nu m-aș grăbi deși Istanbul era 100% sigur pe lista mea de anul acesta, mai ales că aveam bilete de avion cadou pentru două persoane.  

Dacă mergi, vacanță cât mai frumoasă​!

LA CMR Circuit autocar Istanbul - scris de andrapg în secțiunea [CMR TURCIA]
elviramvio, 30.07.20 19:03»Dacă vreți să intrați în Sofia, fie pt vizită, fie tranzit, ar fi bine să vă interesați înainte căci acolo este o situație aparte,   sunt puternice proteste  antiguvernamentale novinite.bg/articles/1912 ... liya-grad-VIDEO
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Bulgaria! - scris de Admin în secțiunea [CMR BULGARIA]
elviramvio, 29.07.20 15:26»@Deborah77:  Nu se poate conta pe el (bănuiesc că te referi la cel de la intrarea într-un magazin, cu aproximativ 10 km înainte de Ezerets). Nouă nu ne-a mers (lipsă bani), în toamnă a fost feciorul meu și era defect. Deci chestie de noroc cu acel ATM. Ar mai fi câteva prin zonă (2 sau 3 🤔) dar noi nu  le-am mai căutat.   Unul știu că era în Shabla.  
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Bulgaria! - scris de Admin în secțiunea [CMR BULGARIA]
elviramvio, 29.07.20 10:42»@danah71:  

Pentru că am ceva experiență cu Bulgaria rurală, eu ți-aș recomanda să ai leva numerar, o sumă care să acopere prețul cazării și eventual o masă, două. Mai ales acum, în vara asta atipică. Este mai sigur. Am văzut că ești bucureștean deci nu este o problemă să pleci cu leva de acasă. Cursuri bune sunt la casele de schimb din zona Unirii, bld. Coposu, uneori și pe Calea Moșilor (eu le frecventez de ceva ani). Dacă nu ai încredere, BCR schimbă la cerere de azi pe mâine dar cursul este mai mare decât la case.   La BCR poți cere ce cupiură vrei. Eventual orientează-te de pe valutare.ro  asupra cursului și locului de unde vrei să iei. Vacanță plăcută!

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Bulgaria! - scris de Admin în secțiunea [CMR BULGARIA]
elviramvio, 18.07.20 00:54»De azi sau de mâine, dacă nu aveți mască la market, o să beți mult mai puțină bere la greci😅, dacă aveți buget de vacanță limitat:  cnn.gr/ellada/story/22762 ... a-soyper-market
LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
elviramvio, 13.07.20 23:44»Cred că la toată funia asta de discuții vă scapă esențialul, celor care sunteți supărați pe Grecia: grecii au anunțat de ceva timp că POT ORICÂND SĂ SCHIMBE CONDIȚIILE DE INTRARE ÎN ȚARĂ ,  FĂRĂ PREAVIZ! Asta înseamnă zile sau ore! A fost cumva becul roșu care era menit să dea de gândit.

​Asta spune tot și dacă eu încă oscilam spre o plecare acolo cu mașina, aceste cuvinte m-au potolit.  

​Planuri pe termen lung nu se pot face în această situație și nici un guvern nu vă dă garanția că ce spune azi, în vara 2020, poate fi respectat și mâine.  

​Gândiți-vă că Grecia a oferit financiar cel mai mult pentru turiștii străini (carantină, spitalizare și zbor de întoarcere pe banii ei). Ce să dea mai mult?! Normal că încearcă să controleze intrările în țară!  

În toată nebunia asta incredibilă nu uitați un lucru: banii îi puteți face, mai greu sau mai ușor. Viața voastră, a copiilor voștri care ar avea de suferit, niciodată! Probabil și eu voi pierde ceva la biletele pentru Spania (septembrie) dar deja luăm noi în calcul amânarea văzâd că deja se cam îngroașă gluma și acolo.   Ca și Nasshu, și noi zicem că parcă, Doamne ferește, în caz că luăm virusul, e mai bine să auzi o vorbă românească!

Vă amintiți de "Și mâine e o zi? " Ei bine, și anul viitor vor fi vacanțe! Sigur!

LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
elviramvio, 13.06.20 21:26»@Andox:  

România nu e pe lista țărilor din care Muntenegru a anunțat că ​primește turiști în perioada asta. Doar din Croația, Albania, Slovenia, Germania și Grecia.   Poate de la 1 iulie, dacă nu apar cazuri noi la ei, sperăm.   Că la noi, mai vedem.

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 21.05.20 16:25»@celena2: Ai mare grija ce-ți dorești 😂😩
LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 21.05.20 16:23»@dianamea: Daca situația medicală nu va avea curbe ascendente (vezi China), vor trebui să accepte că avem niste drepturi. Agențiile mari au luat deja poziții. Pe de alta parte, Europa de fapt se deschide turismului transfrontalier de la 1 iulie. Slovenia, eventual Portugalia și Italia sunt destul de grăbite dar nu au cuvântul cel mai greu. Pe noi ne interesează 1 iulie😉.  Va fi în iunie cred, intâlnirea de la Varna la care vor participa și ai noștri responsabili cu turismul și acolo se va decide ce și cum.
LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 21.05.20 15:24»@Yoda: Bulgarii pun aceleași condiții ca și grecii, nu vom avea probleme. Rămâne de văzut dacă în primă etapă deschid și punctul de trecere pentru auto, Makaza. Se pare că doar Kulata este aprobată până acum. Vom vedea.
LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 21.05.20 15:13»@Yoda: Păi ei ne-au pus pe listă, premierul nostru a fost prezent la teleconferința celor 4 state sud europene dar încă mai cugetă la cele 14 zile de carantină. Așa că a zis hotărât NU (încă) !  Probabil se hotărăște după ce face Î. Ps. Teo... a doua Î​nviere ortodoxă!
LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 10.05.20 23:36»@nicole33:  

Asigurările de călătorie nu acoperă perioadele de pandemii. Exclus Covid-19.

O chestie oarecum aparte, o altă firmă decât cea la care ai și tu și eu, asigură doar un supliment pentru cei internați în spitalele publice, doar pentru 15 zile și doar dacă nu sunt în țări din zona roșie, menționate pe pagina MAE. Deci pentru situația actuală, Cardul European de Sănătate e sfânt pentru asigurarea tratamentului pe timp de spitalizare și atât!  Restul e pe buzunarul propriu. 

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 26.04.20 19:15»@tm67bru:  de fapt prin acest cometariu al meu aș dori să răspund tuturor acelora care și-au spus părerile pe acest fir de discuție.

Știi și știți că am fost prima care am tras un semnal de alarmă destul de mascat legat de acest virus care ne-a lipsit de frumusețea proaspătă a primăverii.

Din acel martie nenorocit, am spălat acasă halatele de spital ale soțului meu, am cumpărat măști, vizete pentru soț și dezinfectanți, am creat un loc la intrare în casă unde soțul meu își lăsa blugii, cămașa, pantofii într-o tăviță cu dezinfectant concentrat, mă rog, hainele de serviciu.

La fel ca și tine, el dezinfecta ochelari, portmoneu, telefon, cheile mașinii, nu a mai purtat ceas. Dădea zilnic cu alcool în mașină pentru că venea dintr-un mediu unde s-a dovedit că din martie, de când unii mă considerau pe mutește puțin isterică, chiar în acel spital au circulat pacienți deja infectați.   Deci soțul meu mergea zilnic în spital.

Partea tânără a familiei a lucrat de acasă încă din 14 martie și de atunci le-a fost comunicat că vor începe să revină la birouri în cel mai bun caz de la 1 mai! Ei bine, acum cică 1 iunie, probabil! Fapt ce iar ne-a dat puțin de gândit.

Am dezinfectat cu alcool  cățelul când scăpa pe stradă 😅, la fel și un motan care, culmea, s-a gândit să ne adopte el pe noi tocmai acum 😂. Eu am ieșit la cumpărături când a fost nevoie și am procedat tot așa: haine, carduri, telefon, ochelari, produsele cumpărate dezinfectate cu alcool diluat puțin. Prin bună înțelegere am păstrat distanța cu vecinii cu care totuși ne-am ajutat la cumpărături. Ei, poveste lungă! Dar partea turistică...  

Aveam cazări rezervate în Bulgaria, Grecia și Macedonia pentru luna mai. Le-am anulat abia în Vinerea mare, nu de teama Covid ci pentru că nu aveam legal cum pleca din țară. Plus că soțul meu are din acel sfârșit de februarie interzis la concediu sau învoiri. Cu multă durere am făcut asta deși ne pregătisem cu măști, dezinfectanți și multe altele. Și sufletește ne pregătisem să mâncăm în camerele de hotel ce comandam sau din supermarket. 

Acum așteptăm luna iulie să vedem ce se hotărăște și dacă putem trage o fugă prin Serbia, Grecia, Macedonia, poate Slovenia. Desigur cu multe măști după noi, cu mult alcool, eventual cu mănuși deși acestea doar pentru a respecta legea locală. Că ne vom bronza în degrade, ce mai contează. Dacă reușesc, vă trimit poze să mă invidiați🤣

Pentru septembrie avem un sejur lunguț în Spania. Nu renunțăm deși știm că va fi cu totul altfel. Doar dacă nu vom avea voie să intrăm în acea țară, așa că deja am o listă cu posibile schimbări de rută în funcție de oferte Wizz Air. Dacă nu, accept fără supărare amânare pentru 2021.  

De ce am scris atât? Pentru a vă spune că dacă în februarie-martie nu știam mai nimic despre confratele Covid-19, azi știm cum acționează, cum să ne ferim, am învățat că trebuie să alegem cu grijă o cazare mai puțin aglomerată, că putem mânca și în camera de hotel, că bufetul suedez nu va mai fi anul acesta și chiar dacă ar fi e bine să-l ocolim,   că vom vizita poate mai puține muzee căci sigur nu se va permite să ne înghesuim ca sardelele, că vom face plajă mai greu, că nu vor mai fi concerte sau festivaluri la care să ne înghesuim, că nu trebuie să... mai vreți?  

Ei bine, pentru mine și soțul meu, dacă se vor deschide granițele pentru turismul internațional, vom pleca pregătiți material și sufletește să petrecem vacanțe altfel, adică la fel de atenți la igienă cum ar fi când lucrezi în spital și ai de-a face cu bolnavi, cu colegi care deja au făcut ture în secțiile Covid.

Dacă vom avea voie, vom respecta legile locale, ne asumăm renunțarea la plăcerile papilelor gustative în orice tavernă de la colț de stradă deși e dureros numai gândind asta (mai puțin berea și vinul) și nu vom lăsa să ne învingă o teamă acum când lucrurile s-au mai așezat cumva.   Bine, nu avem nici unul diabet sau alte belele de care să știm.  

Așa că eu cred că este bine să vă analizați fiecare obiceiurile în primul rând, posibilitățile fizice și medicale, să fiți siguri că veți respecta regulile impuse de fiecare țară fără să cârtiți și să nu vă anulați toate vacanțele pentru iulie, august, septembrie. Mai ales că aveți o șansă să nu vă înghesuiți ca-n anii trecuți prin unele locuri. Este un an din viața voastră și nu știți dacă anul viitor nu vor fi alte belele, poate mai mari.

Referitor la returnarea banilor pentru cei care ați luat prin agenții, colegul Senateo vă indica o clauza care este trecută în contractul lui cu agenția. Acea clauză nu este doar pentru că agenția lui este mai serioasă ori ba. Este o regulă impusa de OMT și agenția care nu o trece în contract înseană că nu știe să se apere tocmai de clienți.   Nici un operator nu ține banii la saltea și returnarea în cazuri normale de anulare se plătea din contractele ce se încheie permanent de-a lungul anului.

Anul acesta a fost stop joc (cerceluș)   în turism  și culmea, operatorii nu o pot relua financiar ca și cum pauza n-ar fi existat, cum se vrea în... vacanta mare!  

Dacă unele agenții încearcă să vă returneze bani, chiar cu penalizare, înseamnă că au mai avut plăți nefăcute către partenerii hotelieri, aero, taxe către stat și ce o mai fi.   Altfel nu prea văd de unde, doar dacă au o găină care face ouă de aur fără număr. Doar știți că banul trebuie să circule! Și cei  plătiți de voi la fel.

Luați vouchere căci oricum agențiile serioase din vest vând deja vacanțe pentru 2021 așa că anul viitor s-ar putea să fie mai greu să găsiți ceva convenabil. Sau așteptați să facă iar agențiile bani... la anu' !   Iar biletele acelea ieftine de avion, nu prea le mai cred posibile după cât de mult s-a zburat cu avioanele goale până și-a mișcat neuronii UE să dea legi speciale.

Promisiuni guvernamentale, ue, chestii, eu nu cred în ele.   Plus că - nu dați cu pietre, mai bine înjurați că nu aud 😂 - contractarea unei vacanțe este până la urmă o negustorie, un act de curaj, de  noroc,   de asumare a riscurilor de orice fel, chiar și financiare.

O vară frumoasă vă doresc tuturor, să aveți ce povesti în toamnă!

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 24.04.20 18:55»Pentru cei care aveți rezervări pentru Grecia, aflați că deja țara asta ia măsuri pentru protejarea turismului propriu.

​Dacă ați plătit deja hotel sau agenție sau zbor prin linie elenă ori chiar curse ferry, e greu ca mai devreme de aproape doi ani să vedeți banii înapoi. Dacă îi veți vedea și atunci.

​Aveți o altă posibilitate, legală de acum în Grecia, și ei vă sfătuiesc să uzați de ea. Desigur că noua lege se aplică și celor ce ați plătit prin agențiile românești care au achitat deja avansurile către cele grecești.   Cel puțin așa mi-a confirmat o angajată a unei agenții turistice. Informația    santorini.net/covid-19-gr ... should-expect/?

Si vor urma și alte măsuri, cum ar fi pasaportul de sănătate (încă neclar ca formă de obținere), restaurante cu număr  locuri mult redus, plaje cu acces limitat, probabil insule la care se ajunge doar pe calea aerului și nu cu ferry (e încă în discuție), croaziere ioc, etc.   Și surpriza locală, la fața locului... prețurile!

​Iar dacă vreți totuși să mergeți - eu vreau și așa dacă nu va fi amicul Covid pe acolo 🤔 - pregătiți cutia cu  măști că sigur vă vor cere să purtați!

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 30.03.20 08:59»@dan_is:

Dacă ai rezervare în august a. c. în Bulgaria și poți merge, eu cred că este bine să nu schimbi. August e o lună care, după informații bune, va fi o perioadă fără probleme. Și Bulgaria pare a trece mai bine peste criză decât noi. Un sfat pe care l-am citit pe o pagină americană recomanda pentru vacanțele de anul acesta lunile iulie, august și poate tot septembrie. În toamnă se prevede o repetare mai puțin dură a problemei actuale.

Acum știi cum e cu norocul. Ce vei găsi acolo, nu-ți poate garanta nimeni. Oricum sunt tot mai multe voci care spun că pentru un timp turismul de masă va fi cam de măsuță de cafea. Financiar vorbind. Și e de înțeles, pierderile sunt imense.

Părerea mea este că nimeni nu-ți poate da un sfat absolut sigur când să mergi, dacă să mergi, cum să-ți recuperezi banii și cât te va costa o eventuală vacanță. Guvernele nu vor putea acoperi financiar pierderile din turism, nu este ramura care să asigure că va putea contribui rapid și major la economia națională. Eu nu cred în așa minune, încât să ne mulțumească pe toți. Și e logic gândind că turismul este strâns legat de veniturile oamenilor.

După părerea mea ar trebui să vorbești urgent cu agenția pentru prelungirea termenului de plată, având în vedere că și tu, ca turist, ești într-o situație provocată de o forță majoră și acea clauză că pierzi banii dacă nu plătești mâine diferența, ar putea fi amânată. Ca termen. Sau, cel mai bine, dacă poți recupera banii. Greu de crezut asta pentru că agenția va invoca probabil faptul că a plătit bulgarilor și nu poate recupera. Dacă schimbi perioada, nu depăși septembrie totuși.

Oricum o dai, este chestie de noroc. Dar fiind august, eu cred -nu garantez- că vei avea o vacanță plăcută! Eu n-am reziliat nici rezervările pentru ultima jumătate a lunii mai deși perspectivele nu sunt deloc luminoase.

LA CMR Vacanta si CV-19 - scris de dan_is în secțiunea [CMR zSTRATOSFERA]
elviramvio, 14.08.19 08:49»@corinuta: Am zburat cu Corendon și a fost ok. Am avut noroc și de piloți foarte buni așa că aterizarea a fost fără probleme deși la unul din zboruri era ceva vânt în Antalya. De fiecare dată când am fost cu ei - 2 zboruri dus/întors - am ajuns mai repede la destinație. Vacanță plăcută!
LA CMR Ați zburat cu Corendon? - scris de corinuta în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.0192379951477 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată