Răspunsuri — scrise de marinescudinu; [p.1 /2]

marinescudinu, 07.07.20 17:56»@alinafulg:  În PLF, la pagina unde se completează adresa provizorie din GR, adică numele hotelului și adresa acestuia, există o căsuță pe care o bifezi numai dacă ai și o a doua adresă de cazare, acolo completezi adresa secundară și numai după aceea treci la pagina următoare. Baftă.
LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 05.07.20 14:49»Am plecat din Lugoj la 21.30, in 02.07.2020,   3,5 ore până la Calafat, 1 oră în vamă, și românii si bulgarii au lucrat pe viteza foarte încet, 10 mașini controlate in 1 oră, ne-au luat declarațiile completate, am plătit taxa de drum BG cu card la ghișeele din vamă.

​Drumul până la Kulata destul de greu, ploaie și serpentine, 400 km in 5,5 ore , la 7:30 sosire in Kulata , alimentasem  in Sandanski.

​În vamă la Kulata am stat in total 2 ore, prietenul Waze spunea 5,5 km ambuteiaj intens.

​Exista o singură coadă nici nu înțeleg care ar fi  rostul separării cozilor pe principiul UE si non UE pentru că singurîi non Ue acceptati in GR sunt sârbii conform formularului PLF grecesc, fără macedoneni, muntenegreni, albanezi, moldoveni, ucraineni, turci, alți non-UE nu-mi aduc amintesă fi văzut vreodată in GR.

​Nouă ne-au verificat la viteză actele, fară scanare , nu au verificat nici codurile Q. R.

​Se testa Covid la nimereala.

LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 01.07.20 13:52»@andreiutasg: Pentru  BG se face câte o declarație pentru fiecare membru al familiei, indiferent de vârstă , pe un formular de hârtie , scos la imprimantă  de preferat să îl aveți gata completat, zilele trecute scria cineva că polițistii împărteau formulare celor care nu aveau , dar nu vă bazați pe asta , iar pentru GR, în PLF, fiecare adult completează un formular electronic, minorii (under 18) se adaugă pe formularul unuia dintre părinți.
LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 30.06.20 21:33»@resita2009:  Acum, la ora 21.00, in PLF, travel.gov.gr, apare ca si singurul punct de intrare in Grecia, Promachonas , cu Bulgaria, precum si o casuta prin care turistul confirma ca este grec, cetatean UE sau SRB, altfel nu are intrare permisa in GR, deci grecii nu ii vor pe macedoneni, pe turci, etc, cei care nu sunt in lista lor verde.

​Sunt curios daca cei care au completat deja PLF , cum sunt si eu, vor fi anuntati sa refaca formularul.

​Incercati sa vedeti, si eventual refaceti formularele.

LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 30.06.20 15:53»@Andox:  Ce inseamna "să stai " , daca știți cumva  ce înseamnă ca durată de timp?

​Am văzut mai sus in firul de discuție, ""să te cazezi liniștit in MK""  și de aceea am intrebat dacă există un interval de timp in care trebuie să mă incadrez pt. tranzitul MK  și SRB, altfel cred că nu mă risc si o să aleg drumul prin BG, mai scurt cu 30 km, dar mai lung cu 1h45' . 

​Întreb asta pt. că nu aș vrea sa stau in izolare la întoarcere numai pt. că am tranzitat mai lung cele 2 state ,anii trecuți mi-a luat cam 5,5- 6 ore de la Kaluderovo la Gevgelija .

​Mulțumesc

LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 30.06.20 14:33»@resita2009:  Pe unde o sa iesiti? Stiti daca se deschide  cumva Naidas -Kaluderovo?
LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 30.06.20 14:30»@resita2009:   Buna, daca te cazezi in Mk, s-ar putea sa nu se mai considere tranzit, si cind vi inapoi peste 7 zile in RO, sa trebuiasca sa stai in carantina? MK si SRB nu sunt pe lista verde si cred ca sunt o. k. doar pt. tranzit, nu? , nu pentru sedere. Banuiesc ca trebuie sa fie un interval in care trebuie sa tranzitezi fiecare din cele 2 tari?

Intreb pentru ca am intrare din 3 iulie in Leptokarya la Bomo Olympus si maine trebuie sa completez formularul pt. intrare in GR in care trebuie sa specific vama de intrare in GR . Am vazut ca nu se pot bifa 2 vami de intrare ,Evzoni si eventual Kulata (in caz ca nu se deschide traficul terestru MK - GR) ,si nu stiu ce sa fac .

Multumesc frumos .

LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 31.01.20 09:02»Bună, pot să îți recomand eu hotelul Kymata, tot pe plajă, lângă hotel Panorama, in Paralia, dar nu stiu dacă au camere pentru 2 adulți si 3copii,

noi am stat in 2017, vezi impresii, 2 adulti si 2 copii de 9 ani într-o cameră triplă cu paturile unite.

Cel mai bine este sa vezi pe Google maps toate hotelurile din prima linie de lînga biserica din Paralia, care au intrarea pe pietonală si iesirea din spate direct pe plajă, si să le trimiți mail la toate, Kymata avea si mic dejun.

Spor la treabă.

Binenteles, asta dacă vrei Paralia .

Oricum, cu 3 copii mici ,nu prea o să aveti chef să vizitati mare lucru , noi , sincer nu aveam poftă de vizitat .

LA CMR Cazare pe plaja - scris de Neli 2019 în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 11.06.19 11:07»@lucilov: Eu zic sa mergeti tot pe ruta Caransebes-Resita -Naidas -Smederevo-Nis, pt. 2 motive mai importante rimul ar fi ca ati mai fost de 2 ori pe acest drum. Pe partea cealalta prin Caransebes-Armeniş -Domasnea -Orsova-Portile de Fier-SRB-Nis, nu ati avea nimic nou de vazut decat bara spate a masinii din fata voastra, se circula destul de rau, merg pe aici saptaminal, Lugoj- Turnu-Severin, 160 km, am facut 2h si 10 min, vit. medie 72 km/h. Al doilea motiv ar fi faptul ca trecerea frontierei pe la Portile de Fier sigur dureaza mai mult decât pe la Naidas -Kaluderovo unde nu am intilnit niciodata mai mult de 3-5 masini. In timpul in care prin tara ati ajunge la Portile de Fier, prin Naidas ajungeti aproape de Smederevo, dupa care urmeaza numai autostrada pina in GR. Drum bun.
LA CMR Ruta Hațeg-Sarti - scris de baby eyes în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 31.05.19 12:51»@GoMa: In august 2018, pe sensul spre GR, doar in Srb mai era o bucata de drum national de aprox. 25-30 km fara autostrada, iar in Mk era autostrada gata din granita in granita. Pe sensul din GR spre RO in MK era o bucata de 20-25 km de autostrada in lucru si traficul se desfasura pe drumul national, aprox. paralel cu autostrada, si in SRB tot asa era o bucata unde se circula pe drumul national, prin canion. Anul acesta in 20 mai, sârbii au deschis si ultimii 26 km de autostrada, clisura Grdelica, cu 33 de poduri, 1 viaduct si 2 tuneluri, unul dintre ele devenind cel mai lung tunel din SRB, Manajle de 1,8 km, deci spre GR sau dinspre GR, de la sau pâna la Belgrad sau Smederevo (banuiesc ca printr-unul din aceste 2 puncte intrati sau iesiti de pe autostrada)se va circula numai pe autostrada .Drum bun .
LA CMR Ruta Hațeg-Sarti - scris de baby eyes în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 31.05.19 09:02»@Catalin Mate: Buna, scuze de intarziere, poti plati cu bancnote sau monede de la 1 euro in sus, toate taxele de autostrada in Srb si Mk sunt 5+2+3×1.5, deci nu trebuie sa ai foarte multe monede. Nu te baza sa poti sa stai in punctele de taxare sa verifici cât ti -au debitat de pe card când in spatele tau stau sa astepte câteva zeci de masini. In 27.06 2019 merg spre Gr si apoi voi scrie un review despre drumul din vestul tarii spre Gr in conditiile noi de drum in care de la Smederevo pâna in GR este numai autostrada. Drum bun.
LA CMR Ruta Hațeg-Sarti - scris de baby eyes în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 20.05.19 12:27»@Neli 2019: Cred ca mai intii ar fi trebuit sa va ganditi la traseul de urmat, pt. ca, cu 3 copii mici in masina va va fi greu sa mergeti dintr-o bucata,

dar, acum cand s-a deschis si ultima bucata din autostrada in SRB, cea de la Grdelica, eu va indemn sa mergeti Ro -SRB-MK -GR, in detrimentul traseului prin BG.

Puteti sa alegeti drumul prin Timisoara si sa iesiti din tara pe la Moravita, sau sa veniti pe autostrada pina la Lugoj, apoi Lugoj, Resita si iesiti pe la Naidas, eu am iesit prin amandoua, cu un plus pt. Naidas pt. perioada scurta de asteptare la control vamal.

Impartind traseul in doua parti aprox. egale ati putea dormi o noapte la Smederevo, inainte de a urca pe autostrada, sau la Nis.

Daca ati putea convinge copiii sa stea linistiti pina la Skopje, ar fi si mai bine, pt. adoua etapa a traseului v-ar mai ramane o distanta mai mica, ati ajunge mai repede intr-una din statiunile in care am stat si pe care vi le recomand: Siviri (Siviris Golden Beach - vezi impresii sau Zefyros Seaside Hotel - vezi impresii) sau Psakoudia, amandoua au plaje cu nisip si intrare lina in mare.

Cautati la CMR -uri informatii despre drumul spre Grecia din vestul tarii (am scris si eu cateva raspunsuri), si spor la cautarile ptr. hotel.

LA CMR Cazare pe plaja in nordul Greciei - scris de Neli 2019 în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 03.05.19 14:18»@CSR: Buna ziua, anul trecut am fost in GR cu masina, pe traseul pe care banuiesc ca veti merge si voi, impreuna cu un prieten cu masina de firma si in leasing, eu fiind cu masina personala.

La amandoua grupurile ne-au fost verificate actele de identitate si taloanele masinilor de catre politia de frontiera romana si sarba la Naidas si Kaluderovo, apoi la trecerea SRB-MK politia macedoneana ne-a verificat actele si valabilitatea cartii verzi pt. Makedonia (in caz de nevalabilitate asigurarea suplimentara numai pt. MK este 50 euro, se plateste la 20 metri de politia de frontiera la Euroins, un prieten a patit-o in 2017, deci verificati inainte de plecarea din tara pt. ca mai bine platiti in RO o asigurare suplimentara pt. SRB si MK in jur de 40 -50 ron).

La trecerea MK-GR, ne-au verificat doar actele de identitate.

La nici una dintre cele 3 treceri de frontiera, prietenului cu masina de firma in leasing nu i-au fost cerute alte documente in plus fata de mine care eram cu masina personala.

In SRB pe autostrada aveti 2 puncte de taxare (daca urcati pe autostrada la Smederevo cum am facut noi), la primul luati tichet la urcare si platiti la iesire, 5 euro, la al doilea se plateste la poarta, 2 euro.

In MK sunt 3 puncte de taxare la care se plateste pe loc cate 1,5 euro.

Toate aceste taxe de autostrada eu le am platit cash, pt. ca nu am avut incredere in taxatorii de la punctele de taxare, iar de alimentat, am alimentat cu diesel (~1 euro/litru) la ultimul Lukoil inainte cu 10,15 km de frontiera MK-GR si am platit cu card in lei. Nu va bazati sa alimentati la ultima statie din Mk, cea chiar dinainte de vama, pt. ca acolo am vazut coada de 30 -40 de masini plus 3-4 autocare, la toaleta femeilor fiind coada si de 50 de persoane.

In Grecia am platit si cash si cu cardul, odata sau de 2 ori am platit la taverna nota cu cardul si am lasat bacsisul cash, de cele mai multe ori am fost la hotel cu sejur platit dinainte dar si cand am fost la pensiune sau la hotel mai mic doar cu plata unui avans, patronilor le-a convenit mai mult sa le platesc numerar, dar nu au strambat din nas nici la prietenul meu care le-a platit cu cardul.

In Grecia pina la Katerini sunt 4 puncte de taxare, unul imediat dupa Evzoni, si trei pe autostrada Egnatia Odos (Thessaloniki-Athena) intre 1,2 si 2,4 euro, am platit cash.

Referitor la drum, noi am preferat sa mergem noaptea, ca sa evitam inghesuiala din vami si puncte de plata, si pentru ca copiii sa doarma si sa nu ma streseze cu:, Cand ajungem? " si, Mai avem mult? " inca de la Naidas.

Intrand pe profilul meu puteti citi mai multe raspunsuri pe care le-am scris referitor la traseu, puncte de frontiera si timpi de asteptare pentru drumul din vestul tarii spre Grecia, prin Serbia si Macedonia.

Inainte de plecare ar fi bine sa cautati pe site-ul politiei de frontiera (sau chiar sa sunati la ei ) ULTIMELE reglementari referitoare la imputernicire , contract de comodat, contract leasing sau orice alt fel de act pe care ar trebui sa-l aveti pt. a putea sa iesiti cu masina din tara ,pt. ca SRB si MK nu sunt in U.E. si pot sa schimbe legile si cerintele de pe o zi pe alta .

Drum bun!!

LA CMR Grecia prima data cu masina - scris de CSR în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 22.03.19 17:08»@Corina H: Sunt din Lugoj si in 2018 am fost de 3 ori in Gr cu masina. Toate drumurile le-am facut prin Srb-Mk, Lugoj -Psakoudia (de 2 ori ) in 11,5 ore si Lugoj Keramoti in 12 ore, fiecare drum cu 2-3 pauze de 10-15 minute. Specific ca am facut aceste drumuri numai noaptea, ceea ce va sfatuiesc si pe dvs., eu plecind de fiecare data din Lugoj la ora 19.00. Va sfatuiesc sa mergeti noaptea daca puteti, pt. ca pe timp de zi s-ar putea sa intilniti aglomeratie in vami si la punctele de taxare de pe autostrada in Mk si Srb.

Cind am venit in iulie spre Ro pe zi, am vazut cozi foarte mari in aceste puncte pe sensul spre GR, cea mai mare coada fiind formata la intrarea in GR, coada care ajungea pina in virful dealului, aproape de vama MK, cei care au trecut pe acolo stiu despre ce spun.

Sfatul meu este sa veniti spre Lugoj pe autostrada, (pt a evita aglomeratia din Timisoara si traversarea ei, ) apoi sa urmati Lugoj-Soceni-Resita-Gradinari-Oravita-Naidas-Kaluderovo-BelaCrkva-Kovin-Smederevo-Nis si apoi MK, in drumurile mele de intoarcere tot pe acest traseu, de nenumarate ori am intilnit numeroase masini de HD, AB, CJ, AR, BH care mergeau spre GR.

Limita de viteza in SRB a fost marita la 130 km/h dar nu am fost tentat niciodata sa merg la limita 135-139, mai ales ca dupa Nis autostrada este destul de virajata si nu prea grozava.

In MK limita este 120km/h, autostrada din granita in granita, pe sensul de intoarcere am vazut un radar pe bucata de drum national de vreo 20-25 km pe care ne-a scos de pe autostrada, dar nici daca voiam nu puteam sa depasesc viteza pt. ca se circula in coloana. Taxele de autostrada sunt de 7 (5+2) euro in SRB si 3 x 1.5 euro in MK, pt o masina normala, nu microbuz.

In GR, dupa vama a aparut un pct de taxare (1,8 euro) si se mai construieste unul dupa Salonic, spre Halkidiki.

Unul dintre prietenii mei a mers Lugoj - Psakoudia din 2 bucati, pt. ca nu vrea sa conduca noaptea si aavut timpi de asteptare in vami si la pct. de taxare semnificativ mai mari decit ai mei. El a facut pauza in MK, in Skoplje, a platit pe camera dubla (2 adt +1 copil) 50 euro cu mic dejun.

S ar putea sa va fie greu sa faceti tot drumul dintr o bucata, mai ales daca aveti numai un conducator auto. Am scris mai multe rasp. despre drumul din Lugoj spre GR ,prin SRB si MK ,eventual intrati in contul meu si le cititi ,impreuna cu raspunsurile altor utilizatori despre CMR-uri asemanatoare.

Vacanta placuta.

LA CMR Drum Maramureș - Vourvourou - scris de Corina H în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 13.03.19 17:14»@Catalin Mate: În 2018 am fost de trei ori in Gr., iunie, iulie si august, de fiecare data am circulat noaptea, totdeauna am oprit numai in statii de alimentare mari, OMV, Lukoil, MKOIL (sau imediat

dupa punctele de taxare )si nu in alte parcari, nu am avut si nu am auzit de incidente. Ar trebui sa mai intrebati o data inaintea plecarii voastre ca sa aveti informatii proaspete referitoare la starea autostrazii din SRB si MK, (ce s-a mai stricat si ce s-a mai construit, inaugurat de anul trecut, eu de ex. merg in 26.06 (noaptea) si ma intorc in 05.07.2019.

Drum bun daca nu ne mai auzim.

LA CMR Traseu Timisoara-Grecia prin Serbia si Macedonia - scris de FLORIN TM în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 26.07.18 13:55»@Alina777: Sunt din Lugoj si anul acesta am fost de 2 ori in Gr cu masina (24 iunie in Psakoudia si 14 iulie in Thassos, Fedra Hotel, urmeaza review, ). Ambele drumuri le-am facut prin Srb-Mk, Lugoj -Psakoudia in 11,5 ore si Lugoj Keramoti in 12 ore, fiecare drum cu 2-3 pauze de 10-15 minute. Specific ca am facut aceste drumuri numai noaptea, ceea ce va sfatuiesc si pe dvs., plecind de fiecare data din Lugoj la ora 19.00. Va sfatuiesc sa mergeti noaptea daca puteti, pt. ca pe timp de zi s-ar putea sa intilniti aglomeratie in vami si la punctele de taxare de pe autostrada in Mk si Srb.

Cind am venit in iulie spre Ro pe zi, am vazut cozi foarte mari in aceste puncte pe sensul spre GR, cea mai mare coada fiind formata la intrarea in GR, coada care ajungea pina in virful dealului, aproape de vama MK, cei care au trecut pe acolo stiu despre ce spun.

Sfatul meu este sa veniti spre Lugoj pe autostrada, (pt a evita aglomeratia din Timisoara si traversarea ei, ) apoi sa urmati Lugoj-Soceni-Resita-Gradinari-Oravita-Naidas-Kaluderovo-BelaCrkva-Kovin-Smederevo-Nis si apoi MK, in drumurile mele de intoarcere tot pe acest traseu, de nenumarate ori am intilnit numeroase masini de HD, AB, CJ, AR, BH care mergeau spre GR.

Referitor la cazare in Sithonia pot sa recomand Psakoudia pentru plaja cu nisip, pentru intrarea lina in mare, dar si ca punct de plecare spre celelalte statiuni din brat. Noi am vrut sa prelungim sejurul cu 3 zile, in cele 7 zile de sejur la Cronwell Sermilia, in plimbarile de seara am avut timp sa studiem statiunea si am ajuns la concluzia ca cel mai bine ar fi sa stam in zona de la intrarea in statiune ca urmare am intrebat la Hotel Irini si Pension Nikos, dar pina la urma am ales alt hotel in Siviri.

Drum bun si vacanta placuta.

LA CMR Orice informatii despre Sithonia - scris de Alina777 în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 11.07.18 11:36»Scuze, citeam una dupa alta cererile" ce-mi recomandati", a dvs. si cea a colegului FLORIN TM referitoare la utilizarea statiilor in SRB si MK si nu am observat ca destinatia este Corfu.

Am si eu aceeasi dilema asupra traseului de urmat in Mk ptr. ca la sfirsitul lui august mergem pentru prima data la Marea Ionica, in Parga.

Prietenul Via Michelin ne da 2 variante (de fapt 3, dar a treia cade din start) intre care trebuie sa alegem pentru a merge de la Gradsko la Kozani (pina la Gradsko, pe autostrada din SRB si MK, dupa Kozani pe Egnatia Odos):

- Gradsko-Bitola - Niki-Kozani, 204 km (68 pe autostrada) 3 ore

- Gradsko - Evzoni - Kozani, 246 km (235 pe autostrada) 2,5 ore.

Tinind cont ca pleci seara din AB, pina la Lugoj faci 2 ore (asta, daca nu mergi pe Hateg-Caransebes-Resita), cu aproximatie vei ajunge spre 4.00 dimineata in apropiere de Gradsko.

Odata ajuns acolo vei stii dupa traficul de pe autostrada si dupa aglomeratia de la punctele de taxare daca la vama va fi inghesuiala sau nu, de obicei daca la punctele de taxare este coada, aceasta se multiplica la vama de 3-4 ori.

Poate cind vii inapoi o sa ne spui cum ai facut, eu sunt tentat in continuare de trecerea pe la Evzoni, pentru ca este numai autostrada, dar si pentru ca am mai trecut pe acolo de mai multe ori tot in jurul orei 4.00 dimineata si nu a fost coada deloc.

drum bun.

LA CMR Timpi asteptare granita Mk-Gr (Gevgelja-Evzoni) - scris de simihai în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 10.07.18 15:16»@simihai: Am fost spre GR in 23.06.2018, plecare seara la 19.30 si poate si pentru faptul ca am mers noaptea, sau pentru ca nu era inca plin sezon in niciuna din vami nu am avut in fata mai mult de 5-7 masini (max 10 min).

Daca mergi spre una dintre statiunile grecesti de la Marea Ionica, atunci cred ca este justificat sa deviezi spre Bitola, dar daca destinatia ta este la Marea Egee, cred ca mai bine stai la coada in vama in Gevgelija-Evzoni decit sa conduci in plus poate 80-100 km doar pentru a scurta timpul de asteptare in vama Bitola-Nikki.

Stii cum se zice: Drumul cel mai scurt (si mai bun) este cel pe care il stii deja.

Drum bun!!!

LA CMR Timpi asteptare granita Mk-Gr (Gevgelja-Evzoni) - scris de simihai în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 10.07.18 14:24»@FLORIN TM: Buna, am mers din Lugoj spre GR in grup de 3 masini, plecare la19.30, in 23.06.2018 (retur 04.07.20180), prin Naidas Bela Crkva, Kovin, Smederevo si apoi pe autostrada,

am ajuns in vama Gevgelija-Evzoni la ora 4.00, unde initial voiam sa dormim, am facut doar o pauza de 30 min si la 6.30 am ajuns la hotel, in Psakoudia.

Pe drum am mai facut 3 pauze de 15 min., am alimentat la ultima statie inainte de vama MK-GR, diesel 1,07 euro, am platit cu cardul la fel ca si toate taxele de autostrada in SRB si MK.

Sincer nu vad ce as fi putut vorbi la statie cu ceilalti 2 soferi in afara de ce am vorbit cu ei dupa punctele de taxare.

Limita de viteza in SRB a fost marita la 130 km/h dar nu am fost tentat niciodata sa merg la limita 135-139, mai ales ca dupa Nis autostrada este destul de virajata si nu prea grozava.

In MK limita este 120km/h, autostrada din granita in granita, pe sensul de intoarcere am vazut un radar pe bucata de drum national de vreo 20-25 km pe care ne-a scos de pe autostrada, dar nici daca voiam nu puteam sa depasesc viteza pt. ca se circula in coloana.

In GR, dupa vama a aparut un pct de taxare (1,8 euro) si se mai construieste unul dupa Salonic, spre Halkidiki.

Poate si pentru faptul ca am mers noaptea, sau pentru ca nu era inca plin sezon in niciuna din vami nu am avut in fata mai mult de 5-7 masini (max 10 min).

Drum bun!!!

LA CMR Traseu Timisoara-Grecia prin Serbia si Macedonia - scris de FLORIN TM în secțiunea [CMR GRECIA]
marinescudinu, 09.06.18 13:25»@baby eyes: In ultimii 7 ani am fost de 10 ori in Grecia cu masina pe traseul Lugoj-Resita-Naidas-Smederevo-Nis-MK-Gevgelija-Evzoni-Grecia.

Totdeauna am mers noaptea, cu plecare din Lugoj in jurul orei 20:00, dintr-o bucata, pentru a evita aglomeratia pe sosele si mai ales la punctele de trecere.

1. Motorina (sau GPL) am alimentat totdeauna la una dintre ultimele benzinarii inainte de Gevgelija.

2. Cumparaturile din duty-free le-am facut de fiecare data la intoarcere (la dus ne grabeam spre mare), am platit si cu cardul si cash, fara nici o problema, niciodata.

3. Nu vad rostul ocolului pe la Star Dojran, cred ca ar trebui sa iesi de pe autoatrada inainte de Gevgelija, punctul de trecere Gevgelija-Evzoni este cel mai potrivit, eventulul timp mai scurt de trecere de la Dojran fiind anulat de ocol. Dupa Evzoni este drum rapid cu 1,5 benzi pe sens pina spre Salonic pe care il ocoliti pe centura cu 2 benzi pe sens, aveti grija sa nu ratati bifurcatiile spre Halkidiki si apoi spre Sithonia.

4. Nu e mai ieftin sa platesti cu cardul la punctele de taxare in SRB si MK, (toate produsele sau serviciile au acelasi pret, indiferent cum sunt platite:card sau cash). Puteti sa schimbati citiva euro in dinari SRB sau denari MK dar veti ramine cu citiva creitari din fiecare valuta pe care ii veti pastra pina anul viitor, cum am facut eu la primele 2 drumuri. Acum prefer sa platesc cu euro (monede schimbate din tara), la un schimb usor dezavantajos pentru mine, dar la toate taxele de autostrada de 12 euro pe sens nu pierd o avere. Nu am platit cu cardul pt ca nu ma simt in siguranta nevazind ce face taxatorul cu cardul in cusca lui, aceasta fiind mai sus decit geamul masinii, spre deosebire de benzinarii unde am platit numai cu cardul la cursul oficial.

Vacanta placuta.

LA CMR Ruta Hațeg-Sarti - scris de baby eyes în secțiunea [CMR GRECIA]
pagină generată în 0.0172040462494 sec
[C] Copyright 2008-2020 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată