Răspunsuri încărcate @AFA [p.4 /220]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Andox, 16.04.21 22:51»Conform ultimelor comunicate oficiale, pana la data de 30.05.2021 se mentin urmatoarele conditii de calatorie in Turcia :

Condiții de călătorie în Turcia

Pasagerii care intră în Turcia trebuie să îndeplinească următoarele condiţii:

1. Trebuie să deţină un certificat PCR Negativ (pentru Covid - 19) in limba engleza. Data recoltării să nu fie mai devreme de 72 de ore inaintea imbarcarii (pentru cei care calatoresc cu un mijloc de transport aerian) sau intrarii pe teritoriul terestru (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport propii). Persoanelor care nu prezintă testul negativ tip PCR nu li se va permite îmbarcarea în aeronave.

Excepţie de la prezentare Testului Covid - 19 o fac doar copiii sub 6 ani.

2.  Incepând cu data de 15 martie 2021, pasagerii curselor aeriene care sosesc în Turcia au obligația de a completa formularul de intrare de pe portalul  register.health.gov.tr cu maxim 72 ore înaintea îmbarcării. Formularul va fi prezentat la îmbarcare în format fizic (printat) sau electronic (pe telefonul mobil). Ulterior completării formularului va fi emis codul QR. In situația în care pasagerii nu au completat anterior călătoriei formularul sus-menționat, aceștia vor fi sprijiniți de către reprezentanții companiei aeriene pentru completarea acestuia.

În contextul pandemiei de COVID-19, autoritățile Republicii Turcia au condiționat utilizarea mijloacelor de transport rutier, aerian, feroviar sau maritim de pe teritoriul său, precum și accesul în spațiile de cazare (hoteluri, pensiuni etc.) și în centrele comerciale de deținerea unui cod de identificare unic, denumit HES Code. Acesta poate fi obținut de cetățenii străini prin trimiterea unui mesaj SMS la numărul 2023 (disponibil doar în Republica Turcia, iar pentru a fi validat, mesajul trebuie să fie transmis de pe un număr din rețeaua de telefonie mobilă turcă) cu textul „HES (spațiu) Cetățenia (spațiu) Seria pașaportului (spațiu) anul nașterii (spațiu) numele de familie” . Exemplu: „HES ROM 0555551112 1992 POPESCU” . De asemenea, codul HES poate fi obținut și anterior sosirii în Republica Turcia, prin intermediul aplicației de telefonie mobilă „Hayat Eve Sığar” , disponibilă în App Store și Google Play.

Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar şi pentru copiii sub 6 ani.

Condiții de călătorie în România

La intrarea în România, persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat cu un mijloc de transport in comun (avion sau autocar) trebuie să deţină un certificat PCR COVID-19 negativ in limba engleza sau romana, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării  (pentru cei care calatoresc cu un mijloc de transport aerian) sau intrarii pe teritoriul national (pentru cei care calatoresc cu mijloace de transport propri).  Pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.  

Exceptiile de la carantina le gasisiti in Hotararea 9 din februarie cnscbt.ro/index.php/liste ... 11-02-2021/file

Pe scurt, nu intra in carantina cei vaccinati, care au trecut prin boala in ultimile 90 zile, elevii, studentii, parintii lor etc, etc ​

Pentru persoanele sosite din tarile de risc epidemiologic ridicat cu masina personala si care nu prezinta la intrare in tara un document care sa ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infectia cu virusul SARS - COV -2, se instituie masura carantinei la domiciliu sau la o locatie declarata pentru o perioada de 14 zile.

Excepţii test Covid-19 pentru imbarcarea in mijloace de transport in comun (avion sau autocar):

- copiii sub 4 ani

- transportatorii

- posesorii de pașapoarte diplomatice şi de serviciu, precum şi membrii familiilor acestora.

- pasagerii care au efectuat vaccinul anti COVID-19 şi au trecut 10 zile de la cea de a doua doză

- persoanele confirmate pozitiv SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare îmbarcării și pentru care au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data îmbarcării. Dovada confirmării se realizează cu documente medicale ca de exemplu: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară, precum și alte documente justificative.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
m liviu*, 16.04.21 21:29»@michaela_1961:  Toți turiștii ce merg în resorturile din Turcia sunt sau vor fi vaccinați la vremea respectiva. Nu trebuie sa ți faci griji atâta timp cât  se va permite întrarea în țară și nu te vor baga în carantina la întoarcere. E foarte important. Da cum ai zis probabil este un vârf al lor acum... In Franța după 3 săptămâni de lock down total au început sa scadă numărul de cazuri. Probabil și la turci se va lua o astfel de decizie  în zilele următoare. Știm toți ca la ei turismul și comerțul sunt principalele surse de venit. Vor trebuii sa facă ceva... Se apropie vara...  
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
michaela_1961, 16.04.21 15:55»@nicole33:  🙈🙈🙈  pana pe 20 iunie mai e un pic și poate stau acasă și anul acesta. Nu ma gândeam sa fie mai rău ca anul trecut, aveam impresia ca turcii pot stăpâni pandemia cât de cât, asta după ce am văzut un reportaj în care ei chiar făceau multe teste, detectau contacții și tratau din timp boala. Se pare ca a izbucnit și la ei mult mai virulent. Sper sa fie pe cocoasa, pe val, pe ce vor ei, numai sa înceapă sa scadă numărul bolnavilor ca asa vaccinați cum suntem noi, tot ne taie cheful. Mama lui de virus parsiv!  
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 16.04.21 06:47»De ieri ar fi trebuit să înceteze măsura obligativității prezentării unui test negativ la intrarea în Turcia, însă, cel mai probabil pe fondul creșterii alarmante a numărului de noi cazuri zilnice în Turcia, aceasta a fost prelungită până la data de 30 mai 2021.

Atenţie!  Măsura obligativității prezentării rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 de către toate categoriile de persoane menționate anterior a fost prelungită de autoritățile turce până la data de 30.05.2021, inclusiv.

Sursa: ww.mae.ro/node/51937

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
dicioanacris, 14.04.21 13:14»@CATAAS:  pe booking,   str. sobarilor nr. 38.

​E un apartament cu o camera si are loc de parcare. booking.com

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
gilau, 14.04.21 11:51»@CATAAS:  Buna ziua,

Va recomand pensiunea Roata din Faget. este f aproape de tramvai, mijloc de transport rapid cu care ajungeti direct in centru sau chiar in capatul celalalt al orasului.

Este un loc retras, linistit aer curat. ​​

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Dan&Ema, 13.04.21 12:37»Salut!

Eu iti recomand amfostacolo.ro/hotel9.php ... uj&id=25130, unde m-am simtit foarte bine si am parcat in subteran fara grija. Este pe dealul Feleacului.

Daca vrei ceva mai in oras atunci [consideră] Lol & Lola -- vezi impresii

sau Univers T langa Mall cu o parcare mare -- vezi impresii

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
tata123, 13.04.21 12:13»@CATAAS:  Salutare! Pentru o bună și ușoară exploatare a obiectivelor din centrul orașului Cluj-Napoca recomand o cazare cât mai aproape de inima orașului cu parcare disponibilă, chiar dacă costurile vor fi mai ridicate.

În această ordine de idei​ vă îndrum către o unitate de cazare la care am poposit acum vreo 2 ani: Hotel Alexis (vezi impresii). La momentul acela hotelul oferea mic dejun în prețul camerei, iar parcarea (cu rezervare) costa circa 5 euro/zi. Distanța până în Parcul Operei era de 450 m, iar până în Piața Unirii aveți de parcurs doar 1 km pe jos.

De asemenea, o opțiune bună este și Grand Hotel Napoca situat pe malul canalului Someșul Mic, vis-a-vis de Parcul Simion Bărnuțiu (vezi impresii). Și aici aveți mic dejun și parcare asigurată. Distanța​ până în Piața Unirii: 1,4 km.

Călătorie plăcută! ​

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Nicu88, 13.04.21 11:44»@CATAAS:  Vila Siago, este în zona centrală, foarte aproape de Gradina Botanică și la 2-3 minute, mers pe jos, de centru orasului
LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
gabi13, 13.04.21 09:41»va recomand pensiunea Paris, din Cluj Napoca, str. Paris nr. 103, este foarte aproape de centru si are parcari
LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
CATAAS, 13.04.21 09:28»Multumesc pentru răspunsuri! M-am decis deja! Vacanțe reușite tuturor!
LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
irinad, 13.04.21 06:23»În luna noiembrie 2020, am petrecut o minivacanţă la Cluj Napoca alegând cazare la Hotel Meridian situat pe Calea Turzii, la  maximum zece minute-un sfert de oră de centru. Are parcare proprie, inclusă în preţ, şi este o unitate de cazare deosebită, elegantă, cochetă. Condiţiile au fost foarte bune, iar nouă ne-a plăcut tare mult acolo. Tariful a fost de 290 lei/noapte cu MD pentru o cameră dublă cu balcon.   Am scris un articol despre această cazare aici: vezi impresii
LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
ninave7, 12.04.21 21:42»Vă recomand Hotel Napoca (str. Octavian Goga nr. 1) sau Vila Parc (str. 1 Decembrie 1918 nr. 26), ambele pe malul Someșului, cu parcare, aproape de centru.  
LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
cjmdm, 12.04.21 18:03»Va recomand Hotel Napoca - Hotel mare, mic dejun foarte bun, sunteti la 5 minute de mers pe jos traversand Parcul Mare - foarte frumos.

​Esentialul este sa va deplasati in oras fara masina -parcarea este 8 lei ora- din aceasta cauza v-am recomandat acest hotel care este pe malul Somesului si aproape de zona centrala.

​Drum bun!

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
webmasterX, 12.04.21 17:13»@wewe:  Aşa cum scrie în mai multe locuri pe aici, referirile la agenţii (sau alte entităţi comerciale) care activează în România (sediu / sait etc) sunt interzise explicit (şi) pe acest sait. Vezi, de exemplu, avertizarea ATENȚIE - scrisă cu roşu, mai jos (imediat sub „SCRIE RĂSPUNS” ).

Aceste informaţii se pot însă trimite fără probleme prin mesaje private (vezi mai jos, la finalul textului scris cu roșu, cum).

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
webmasterX, 12.04.21 17:11»@costy69: 

Vă recomand ​Atrium Boutique Hotel Cluj City Center.

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinații.

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1 a saitului)

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
wewe, 12.04.21 16:47»@Helen:  pe [...] gasiti cel mai usor, au afisate si preturi si harta si va puteti alege acel loc care va place cel mai mult
LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
costy69, 12.04.21 15:39»Bună ziua!

Vă recomand ​Atrium Boutique Hotel Cluj City Center.

​Este situat într-o zonă liniștită destul de aproape de centru (10 minute de mers pe jos). Hotelul are o parcare generoasă, oferă condiții foarte bune de cazare, măsuri de protecție, etc. Despre posibilitățile de servire a mesei nu pot să vă spun nimic întrucît nu ofereau aceste facilități atunci cînd am fost eu din cauza restricțiilor Covid.

Dacă doriți să vă faceți o idee îl găsiți pe booking​ și puteți vedea poze și comentarii.

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
cata1412, 12.04.21 13:45»@CATAAS:  https://www.vilaeuropa.ro/   --- ieftin si aproape cat de cat central.

sau http://deja-vu.ro/  -- situatia mai central si mai cocheta. De la deju faceti pe jos pana in centrul vechi  15 min (prin parc)

LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Yoda, 12.04.21 13:22»Situatia din Turcia nu e deloc roza:

hurriyetdailynews.com/opi ... pandemic-163869

Turkey had already decided to shut down restaurants and cafés throughout Ramadan and re-imposed weekend curfews across the country. It will be seen whether more actions will be taken by the government. Apart from its detrimental impacts on the country’s healthcare system and people’s lives, the continued spread of the virus will potentially hurt Turkey’s tourism sector, one of the most important lifelines that supports the Turkish economy.

It is very unlikely that the European Union will lift the existing travel restrictions against Turkey in the coming period.

The news reports that Russia can reduce air travel to Turkey and impose a 14-day quarantine on those returning from Turkey are creating additional concerns. According to the Kremlin, during a phone conversation on April 9, President Erdoğan sought to assure Russian President Vladimir Putin that Turkey is taking all the necessary measures for the safety of the visiting foreigners.

Si aici spune cate ceva despre nerespectarea masurilor in Turcia, si despre cat de speriati sunt oamenii:

egyptindependent.com/how- ... infections-soar

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.14203286171 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM