Răspunsuri încărcate @AFA [p.3 /220]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

nicole33, 18.04.21 11:37»@rarbr:  

sau noul Rixos Premium Magawish, dar la acesta trebuie sa alocati un buget dublu. La acestea gasiti servicii ca in Turcia.

Corect!

Pe cele două noi hoteluri Rixos din zona Hurghada am pus şi eu ochii încă dinainte de deschiderea acestora după renovarea "din temelii" şi reclasificare.

Magawish sare de 3100 euro în mai pentru două persoane, cel mai probabil serviciile oferite vor fi pe măsura preţului şi absolut comparabile cu cele de la hotelurile turceşti de prestigiu​.

În afara preţului măricel, aş ezita în a alege Magawish deoarece nu-mi pare a avea coralii şi peştişorii fără de care eu vacanţă în Egipt nu mai are niciun farmec pentru mine.

Însă aştept cu mare interes deschiderea hotelului Rixos din Makadi, care sigur le are pe toate ​​​​​

LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 18.04.21 10:49»@Yoda:  

Sa vedem daca turcii vor accepta "certificatul verde" european sau vor continua sa ceara test PCR, iar​ daca il vor cere, asta va inseamna o cheltuiala suplimentara pentru cei ce vor fi vaccinati.

Turcia nu este în Uniunea Europeană şi nu poate fi obligată să adopte deciziile acesteia. Asta însă nu înseamnă că nu ar putea accepta acel viitor "paşaport", ​ în funcţie de interese.

Anul trecut tot sezonul turistic, atât de scurt cât a fost, nu au solicitat test covid. Însă unele state europene cereau test propriilor cetăţeni la întoarcerea din vacanţele petrecute în Turcia .

​Abia spre sfârşitul anului au introdus această obligativitate, pe care eu cred că o vor ridica la începutul sezonului turistic, deoarece au nevoie de turişti străini ca de aer. Situaţia este delicată atunci când trebuie să pui în balanţă avantajele economice cu riscurile pentru sănătatea publică, dar eu sper că vor lua cea mai bună decizie.

deocamdata turcii merg tare rau, bat record dupa record. Eu sunt destul de ingrijorat si pentru vacanta din toamna.

Şi eu urmăresc cu destulă îngrijorare cifrele raportate de turci în creştere de la o zi la alta, tot sperând că situaţia se va rezolva până la toamnă. Asta dacă după valul al treilea nu vine valul al patrulea şi tot aşa.

Spre deosebire de anul trecut când am stat cu emoţii aproape până​ în ziua plecării, anul acesta sunt mult mai relaxată. Poate şi pentru că ne-am vaccinat între timp şi avem anticorpi.

Mult mai îngrijorată sunt în acest moment în ceea ce priveşte vacanţa din Tunisia planificată pentru luna iunie şi cu o mare probabilitate de a fi anulată, chiar dacă la momentul când am făcut rezervarea nu existau niciun fel de restricţii pentru noi. ​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
rarbr, 18.04.21 10:44»Buna ziua, recomand Rixos Premium Seagate, 3oo de euro peste bugetul dumneavoastra sau noul Rixos Premium Magawish, dar la acesta trebuie sa alocati un buget dublu.La acestea gasiti servicii ca in Turcia.
LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
nicole33, 18.04.21 10:32»@jimy:  

ste decizia fiecăruia de a se vaccinat sau nu. Se pare că nu prea ai încredere în vaccin, și atunci nu înțeleg de ce l-ai mai făcut. Nu trebuie făcută discriminare și nu trebuie privilegiați cei vaccinați.

Categoric, vaccinarea este opţională. Nimeni nu poate fi obligat să se vaccineze dacă nu doreşte să o facă.

Faptul că în câteva luni cei vaccinaţi vor avea mai multe drepturi decât cei nevaccinaţi va fi o realitate şi nu poţi să consideri că est​e vorba de discriminare.

​Nu te vaccinezi, nicio problemă, dar pentru a avea acces într-un avion, pentru a putea intra într-o ţară sau alta, într-un restaurant/bar, la un concert/spectacol etc vei fi obligat să te testezi de fiecare dată. Nu-ţi convine, atunci stai acasă. Este foarte simplu şi mie mi se pare corect să nu periclitezi sănătatea celorlalţi care ar putea avea ghinionul să se afle undeva cândva în preajma ta.

Cum adică o cheltuială in plus pentru cei vaccinați? Daca te-ai vaccinat ai platit cumva vaccinul? Iar cei care nu s-au vaccinat nu au aceleași cheltuieli cu testul?

În România vaccinul a fost administrat tuturor gratuit. Evident, doar celor care au dorit să se vaccineze. ​

Având în vedere faptul că probabilitatea infectării după vaccinare este  mică, vaccinurile fiind mai eficiente decât am bănuit iniţial, şi riscul de a transmite virusul celor din jur devine neglijabil şi atunci cei vaccinaţi pot fi exceptaţi de la testare, la fel ca şi cei care au mai puţin de 3 luni de la vindecarea de COVID.

​Îţi convine sau nu, contează mai puţin, dar pe măsură ce numărul celor vaccinaţi va creşte, aceştia vor fi privilegiaţi, cel puţin la nivel european. ​​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
jimy, 18.04.21 09:47»@Yoda:  Cum adică o cheltuială in plus pentru cei vaccinați? Daca te-ai vaccinat ai platit cumva vaccinul? Iar cei care nu s-au vaccinat nu au aceleași cheltuieli cu testul? Pai daca te-ai vaccinat și ești protejat, de ce trebuie sa se vaccineze toată lumea din jur, de ce îți mai este teama? Știi că și cei vaccinați transmit virusul? Este decizia fiecăruia de a se vaccinat sau nu. Se pare că nu prea ai încredere în vaccin, și atunci nu înțeleg de ce l-ai mai făcut. Nu trebuie făcută discriminare și nu trebuie privilegiați cei vaccinați.
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Yoda, 17.04.21 22:51»@nicole33:  

Eu nu cred că "toţi turiştii" vor fi vaccinaţi până la începutul verii,

deoarece încă nu sunt suficient de multe doze şi, în plus, o parte a

populaţiei refuză vaccinarea din motive diverse. Aceştia vor fi în

continuare liberi să călătorească unde doresc, doar că vor fi obligaţi

să-şi facă test.

Bineinteles ca nu se vor vaccina decat foarte putini. Daca tinem seama ca o foarte mare parte din turisti vin din Rusia, unde s-a vaccinat foarte putin, si cu un vaccin de o eficacitate cel putin indoielnica (nu ca ala pe care il injecteaza turcii ar fi mai breaz), e mai bine sa se ceara testul PCR. Sa vedem daca turcii vor accepta "certificatul verde" european sau vor continua sa ceara test PCR, iar​ daca il vor cere, asta va inseamna o cheltuiala suplimentara pentru cei ce vor fi vaccinati.

PS: deocamdata turcii merg tare rau, bat record dupa record. Eu sunt destul de ingrijorat si pentru vacanta din toamna. ​ E adevarat ca daca esti vaccinat esti protejat, dar parca nu mi-ar placea un concediu cu tot felul de "conditii speciale" si m-as simti mai bine daca as sti ca mai multa lume din jur este vaccinata.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
alina boca, 17.04.21 21:00»@Andox:  si oricum Sharm mi se pare superior peste Hurghada... ai Piata Soho, Sf Caterina, muntele Moise... mie personal imi place aceasta statiune...  
LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
Andox, 17.04.21 18:30»Rixos Sharm El Seikh - amfostacolo.ro/oferte-spe ... &sid=1532#OA787

​este raspunsul, corali, servicii foarte bune- dupa parere mea peste Trendy Lara, bauturi straine. Dar putin peste 1500 euro. Oricum la ora asta este un best buy!

LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
alice-eos, 17.04.21 18:22»Noi pt sapt viitoare am ales Fort Arabesque din Makadi pt zona de mare. Din cate am citit marea nu se retrage foarte mult si ai corali si pesti aproape de mal, fata de alte zone unde apa se retrage 500-800m.

​Noi nu suntem experti pe Egipt dar din ce am citit conditiile sunt rudimentare (in general) si in Egipt alegi plaja nu hotelul. Acum depinde ce primeaza pt voi.

​Ca si servicii am vazut ca steigenbergeraldauresort.com/en/suites este ok. Succes

LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
Mirinda, 17.04.21 18:18»Buna! Este o idee bună ca ti doresti sa vizitezi Egiptul mai ales in momentul actual cand prețurile sunt mult mai mici comparativ cu anii anteriori. Eu am fost la Hotel Long Beach Resort Hurghada dar cred ca poti gasi conditii mai bune la alte hoteluri de 5 stele.   Am călătorit de foarte multe ori în Turcia și serviciile din Turcia sunt peste Egipt, însă atunci când alegi să iti petreci concediul trebuie sa iei in considerare si alte aspecte nu numai serviciile. Turcia este mai facilă și poti sa ajungi oricand in urmatorii ani. De asemenea sa iei in considerare ca resorturile sunt in afara stațiunii in Egipt, unele chiar in desert si nu te poti deplasa decât organizat cu grupul, taxiul etc. Băuturile de import sunt extrem de scumpe si nu recomand sa consumi daca nu doresti sa mai plătești inca o data sejurul. Plaja imensa cu grădini frumoase si snorkeling vei gasi la multe hoteluri in Hurghada. Este mai ieftin sa călătorești în aprilie, mai. Din iunie vor crește ușor prețurile în Egipt.  

Legat de excursii ai ce sa faci, doar sa stii ca daca le vei face pe toate va fi obositor si nu vei avea timp sa te odihnești si sa te bucuri de plaja, soare. Excursiile la Luxor si Cairo sunt cele mai obositoare. ​In cazul in care participi la cele 4 excursii Luxor, Cairo, Orange bay si Safari te va costa in jur de 200 eur de pers. Souvenirs sunt scumpe, mai scumpe ca în Turcia și totul se negociază inclusiv pastilele de la farmacie si nu cedează la negocieri.   Eu personal am platit 800 eur pe sejur pentru 2 pers si am mai cheltuit 500 eur in conditiile in care am avut All inclusive. Preturile din resorturi la dulciuri, souvenirs sunt la fel ca in aeroport. Nu as putea sa zic ca am venit cu multe cumparaturi, doar cu amintiri pe viata.  

LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
alina boca, 17.04.21 17:45»@basaku:  personal daca nu as avea copii as alege Rixox Sharm El Sheikh un hotel care primesc oaspetii adulti se compara cu cele din Turcia si aveti si corali la plaja hotelului... concediu placut. ​​

LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
basaku, 17.04.21 17:05»@mihai. panait:  Foarte bine spus. Am fost in cateva hoteluri din Egipt (am scris reviewuri la fiecare pe acest site). Bautura, mancarea, cam la fel. Am cumparat prima data cand am fost, in 2010 un heineken la doza ca mi-a fost pofta de o bere ca lumea. Nu am mai luat de atunci... nu a fost rea, dar nu se compara cu ce avem noi pe aici. Dar Marea Rosie in schimb, merita totul...  

@BrindusaM Incercati Egiptul pt apa marii, pt excursiile la piramide, Luxor, si nu pt ce va ofera hotelul.

​​

LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
mihai.panait, 17.04.21 16:48»@BrindusaM:

turcia nu poate fi depasita la conceptul all incl de nici o destinatie de vacanta din lume... in egipt la banii astia gasesti un hotel de 5 stele mult inferior tucilor... marea rosie compenseaza insa din plin prin frumusetea ei, si cu siguranta merita aceasta experienta...

​luati din free shop un whisky  ce marca beti voi si s-a rezolvat problema bauturii... mancati mai putin si s-a rezolvat problema kg in plus puse la un all incl...

​ deci alegeti ceva la ce pret vreti voi. mai puneti cate 150 usd de fiecare pt excursiile de snorkeling si  nu uitati sa faceti scuba... e mirific....

excursie placuta orice ati alege...

LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
basaku, 17.04.21 16:47»@BrindusaM:  Incercati Makadi Spa (din grupul Red Sea Hotel).  ​Va poate oferi ce va doriti. In jurul lui sunt cateva hoteluri Red Sea, la care aveti acces, fiind acelasi lant. Plaja cu nisip fin nu va garanteaza o experienta grozava de snorkeling.

​Dar... Langa Makadi Spa este Grand Waterworld Makadi, fost Sunwing, care are o plaja cu nisip fin, intrare lina in mare, unde se poate face snorkeling. Are topogane, la care aveti acces, Makadi Spa fiind cel mai bine cotat, ofera acces la celelalte hoteluri (dar e bine sa va interesati la agentie).

​Daca vreti o experienta deosebita cu snorkelingul, puteti merge, pe o alee pe malul marii la Grand Makadi unde aveti ponton.   Acolo apa este cristal, multi corali, si multi pesti. vezi impresii

​Bafta.    

​La Grand Waterworld exista un centru de diving, se pot face scufundari in conditii super lejere. Bafta

LA CMR Hotel cu servicii bune pentru cuplu fără copii - scris de BrindusaM în secțiunea [CMR EGIPT]
ux118966, 17.04.21 16:05»@Cezar89:  Buna ziua,

In Egipt este f frumos, servicii bune dar este f cald in acea perioada. Dupa ora 11 temperatura poate ajunge chiar la 50 grade la Luxor. Este o caldura insuportabila...

Mergeti in Egipt in perioada martie-iunie; vremea este superba 25-32 grade si apa marii f calda. ​​

LA CMR Vacanta familie Antalya sau Hurghada august 2021 - scris de Cezar89 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 17.04.21 00:38»@m liviu*:  

Toți turiștii ce merg în resorturile din Turcia sunt sau vor fi vaccinați la vremea respectiva.

Eu nu cred că "toţi turiştii" vor fi vaccinaţi până la începutul verii, deoarece încă nu sunt suficient de multe doze şi, în plus, o parte a populaţiei refuză vaccinarea din motive diverse. Aceştia vor fi în continuare liberi să călătorească unde doresc, doar că vor fi obligaţi să-şi facă test. Nu vor fi izolaţi odată ajunşi în resorturi decât dacă prezintă simptome, nu vor face un al doilea test la X zile de la intrarea în Turcia, dar pot transmite virusul dacă îl au deja .

Important este că aceia care s-au vaccinat au mari şanse să scape chiar dacă intră în contact cu cei virusaţi​. Plus că nu vor face izolare la întoarcerea în România .

Dar ce te faci cu copiii şi adolescenţii, chiar dacă riscurile sunt mult mai mici în cazul acestora? ​​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Crisan_diana, 17.04.21 00:22»Va recomand UBA aparthotel- apartamente pentru familie, foarte drăguțe, in buget, cu parcare.  M-as mai uita la Alex&george butique hotel, casa Verona centru, Gaudi accommodation.  Va doresc distracție plăcută.
LA CMR Cazare Cluj-Napoca - scris de CATAAS în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
nicole33, 17.04.21 00:21»@michaela_1961:  

pana pe 20 iunie mai e un pic și poate stau acasă și anul acesta..... numai sa înceapă sa scadă numărul bolnavilor ca asa vaccinați cum suntem noi, tot ne taie cheful.

Nu cred că este bine să priveşti aşa "tragic" problema. Timp mai este destul până la plecare şi până atunci vedem cum mai evoluează lucrurile şi ce efecte vor avea noile restricţii. Alte ţări au obţinut rezultate neaşteptat de bune cu lockdown şi vaccinare intensivă.

​Din păcate, zonele vizate de noi sunt chiar cele mai roşii în acest moment, cu risc foarte crescut .

Un aspect important îl constituie faptul că aţi reuşit să vă vaccinaţi cu toţii, ştiut fiind că infectările după rapel au fost totuşi rare şi atunci ai altă încredere să pleci în vacanţă, comparativ cu anul trecut. ​

Nu ma gândeam sa fie mai rău ca anul trecut, aveam impresia ca turcii pot stăpâni pandemia cât de cât, asta după ce am văzut un reportaj în care ei chiar făceau multe teste, detectau contacții și tratau din timp boala. Se pare ca a izbucnit și la ei mult mai virulent.

Nici eu nu credeam că valul al treilea va fi atât de agresiv .

​Am văzut şi eu cum ​au abordat turcii pandemia. Mult mai serios ca la noi.

Cineva îmi spunea zilele acestea că dacă am avut curajul/inconştienţa să plec pentru trei săptămâni în Turcia anul tr​ecut, când nici măcar nu eram vaccinaţi, sigur voi pleca şi anul acesta indiferent de numărul de cazuri la momentul respectiv. ​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 16.04.21 23:47»@Andox:  

Interzicerea circulatiei intre orele 19 si 5, calatoriile intre orase, cafenele si restaurante inchise si altele. Turistii nu sunt afectati de interdictile de circulatie.

Într-adevăr, turiştii nu sunt afectaţi de restricţiile de circulaţie, ceea ce constituie un avantaj pentru cei care vizitează Turcia cu maşina personală, mă refer aici la trafic.

Altfel, nu văd ce mare avantaj aş avea eu ca turist că am voie să mă plimb seara prin oraşe pustii​, unde totul este închis, în afara dorinţei de a experimenta senzaţii gen the day after .

Dar ​cafenelele şi restaurantele închise în weekend şi după ora 19.00 în timpul săptămânii îi pot afecta indirect şi pe aceştia.

Mai multe sejururi ale mele în Turcia s-au suprapus peste perioada Ramadanului şi / sau a zilelor de sărbătoare care urmau perioadei de post şi ştiu ce du-te-vino făceau turcii dintr-o parte în alta a ţării, socializând la greu în familie extinsă, motiv pentru care apreciez că restricţiile de circulaţie impuse tocmai în această perioadă au mari şanse să-şi atingă scopul, limitând răspândirea virusului ăstuia nenorocit. ​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Andox, 16.04.21 22:59»In plus pentru a scadea numarul de cazuri si a pregati bine sezonul turistic, Turcia a introdus un lockdown dur pana in 12 mai pe perioada Ramadanului pentri cetatenii turci. Interzicerea circulatiei intre orele 19 si 5, calatoriile intre orase, cafenele si restaurante inchise si altele.

Turistii nu sunt afectati de interdictile de circulatie.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.128723144531 sec
[C] Copyright 2008-2021 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
AmFostAcolo recomandă găzduirea la ROHOST.COM