Răspunsuri încărcate @AFA [p.227 /238]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

dianamea, 18.03.21 17:02»@aurora56:  Nu comentez despre hotel, pentru ca nu il stiu.

​Insa am stat odata in Argassi si nu m-as mai duce a doua oara, pe cand in Laganas am fost de 7 ori si m-as mai duce.   Nu se compara plaja si marea din Laganas spre Kalamaki cu plaja din Argassi.

​Am avut impresia ca la Argassi marea a inundat la un moment dat plaja, deoarece exista niste ruine in apa,   si aceasta a devenit foarte ingusta.  

​Apa are adancime mica, pana la genunchi pe intindere mare, dar are pietre pe fund.

​Localitatea Argassi e mult mai mica si mai putin animata decat Laganas, nu prea sunt magazine si taverne si nici nu prea ai pe unde sa te plimbi. Nici broaste testoase nu sunt ca sa ai ce vedea cand faci snorkeling, nici sporturi de apa nu sunt.

​La Laganas te poti plimba pana pe deal, la taverna Sarakina, o fosta casa de pirati, cu muzica live si dansuri grecesti, de unde se vede o frumoasa priveliste panoramica. Daca dai telefon, vin sa te ia cu microbuzul de la hotel pana la Sarakina si te si aduc inapoi, gratis.

LA CMR Cazare Zakynthos cu un copil de 3 ani - scris de little_john în secțiunea [CMR GRECIA]
aurora56, 18.03.21 16:06»Recomand Locanda beach hotel (vezi impresii) din Argassi, e un hotel linistit pe plaja cu 2 piscine si la un pret rezonabil. Plaja nu e lata dar e privata (sezlonguri gratuite pe iarba si la piscina dar poti si pe plaja), este  in general pentru oaspetii hotelului si nu esti deranjat de nimeni.

​Nu e un hotel in centru, e in zona la intrare in statiune dar poti merge pe jos foarte putin pana in centru.  

​De asemenea are avantajul ca e la vreo 4 km de orasul Zakinthos si daca inchiriezi masina poti explora insula si orasul pe indelete. Daca nu ai masina sunt si autobuze.

​ E un hotel mai intim si intrarea in camere se poate face si din exterior. Raport calitate -pret bun

LA CMR Cazare Zakynthos cu un copil de 3 ani - scris de little_john în secțiunea [CMR GRECIA]
Nasshu, 16.03.21 19:23»@nicole33:  au actualizat (am verificat) si aplicatia pentru HES - Iphone. Acum permite introducerea numerelor de RO, dar codul de verificare care ar trebui sa vina in 2 minute nu prea vine. Eu m-am plictisit sa-l astept dupa vreo 10 - oricum era deoar pentru testare aplicatie. Pesemne vor rezolva si aceasta problema in timp util pina incep vacantele. BIne ca merge varianta PC-WEB care e destul de usor de completat, chiar si pentru cei mai nepriceputi in ale computer-ului.
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 16.03.21 18:35»@Nasshu:  

Super, Nashule!

Mulţumesc pentru pont! ​

​Deja consider că am rezolvat problema obţinerii acelui cod HES. Acum aştept vacanţa, dar şi relaxarea restricţiilor de călătorie

Se pare ca au rezolvat - frumos si simplu - problema acelui cod HES care se poate obtine completand acel formular online.

Aşa cum bănuiam, în timp şi cu răbdare, lucrurile încep să se aşeze​, nelămuririle să se clarifice. ​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 16.03.21 08:26»Text preluat (Facebook, Ambasada Turciei  in Romania)

Incepând cu data de 15 martie 2021, persoanele care sosesc în Turcia, indiferent de modalitatea de transport, au obligația sa completeze formularul de intrare de pe portalul register.health.gov.tr cu maxim 72 de ore înaintea îmbarcării, respectiv a intrării în Turcia. Acesta va fi prezentat printat sau pe telefonul mobil.

La momentul completării formularului, va fi emis codul HES cu care călătorii vor putea avea acces la transport intern și cazare.

Completarea formularului nu este obligatorie pentru pasagerii aflați în tranzit aeroportuar.

Prezentarea rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru depistarea infecției cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maxim 72 de ore înainte de intrarea în Republica Turcia, rămâne, în contimuare, valabilă.

Se pare ca au rezolvat - frumos si simplu - problema acelui cod HES care se poate obtine completand acel formular online.

P. S.

Am testat, completat acel formular si se generaza codul HES, introducand un numar de telefon de Romania. (Aplicatia pe telefon inca nu permite acest lucru din cauza unei erori de proiectare.)

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Liviu Stupar, 12.03.21 18:58»Buna ziua,

Este  adevărat, plaja in stațiunea Mamaia a fost mărita foarte mult.  A fost adus nisip din larg de pe fundul marii. Nu este plin de pietriș cum spuneti.

Într-adevăr nisipul noi are o altfel de structura, cu mai multe scoici măcinate.

Nu pot spune nimic despre adâncimea apei la intrarea in mare pentru ca încă se lucrează la lărgirea plajei. In plus încă nu am intrat in apa  😂😂.

LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Kavarnap, 11.03.21 15:22»Marea și plaja erau motivele pentru care Mamaia litoralului românesc era prietenoasă cu cei mici. Pentru că zgomotul cluburilor, îmbulzeala aleii de promenadă plină de tarabe, șezlongurile și baldachinele împinse la mal mai să le ia valurile, toate acestea sunt motive de evitat această stațiune de către familiile cu pitici.

Iar din punctul meu meu de vedere extinderea plajei vine ca o binecuvântare, ascunzând miliardele de chiștoace, capace și alte daruri ale clientelei selecte care o vizitează.

Totuși abonații nu cred că trebuie să fie dezamăgiți, sunt convins că la vară mareea de șezlonguri și covorul de chiștoace vor fi la locul lor.

Dacă marea și plaja sunt singurele pe care le aveți în vedere pentru la vară, socoteala ar trebui să fie simplă pentru 2 adulți și 2 copii, 2-7 august 2021:

Hotel Majestic, (Mamaia) - demipensiune ~ 3.800 lei

Hotel Majestic (Mamaia) - all inclusive ~ 4.600 lei

Hotel Laguna Garden sau Boryana (Albena) - all inclusive~ 3.500 lei

Hotel Kaliakra Mare sau Gergana (Albena) - all inclusive~ 4.000 lei

Plaja este mai aerisită în Albena, apa mai curată, nisipul fin și fără alge. În plus, 3 din 4 hoteluri menționate au 4 stele, față de cele 3 ale Majesticului.

Albena este o stațiune liniștită, cu pădurea în spate, minunată pentru familii care au copii.

LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
teo ara, 10.03.21 10:05»Este adevarat ca in zonele unde se mareste zona de plaja, este f neplacut sa calci pe nisipul amestecat cu sparturi de scoica, pana ajungi la malul apei, chiar si daca ai papuci in picioare, (eu am reusit sa ma ranesc cu un ciot de scoica intrat in papuc) iar in zonele acestea, intrarea in apa nu mai este lina, nu are cum, nisipul de la mal nu mai are aceeasi stabilitate si se creeaza santuri paralele cu malul, chiar la iesirea din apa.

​Nu v-am spus nimic nou fata de ceilalti membri, dar, vorba inteleptului : e bine sa aveti cat mai multe pareri, dar dv. decideti  

Vacanta frumoasa!

LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
crp1972, 09.03.21 11:18»@nicole33:  imi cer scuze ca o banala intrebare poate sa va provoace atata nemultumire.

Am crezut ca acesta e un forum de discutii si eu doar eram curios.

​​Imi cer scuze de deranj.  

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
mali, 09.03.21 10:28»Lucrarile de innisipare nu s-au terminat inca, asa incat rezultatul final nu poate fi cuantificabil.

​Doar experienta celor 5-6 ani ce au trecut de la finalizarea aceleiasi lucrari la Constanta, poate fi impartasita. Nisipul nu este foarte fin, este spartura mica de scoica cu nisip. Este foarte putin neplacut la calcare pt. un adult, nu pot evalua cum se simte la talpile mai fine ale copilasilor.

​Intrarea in apa nu este abrupta deloc, dar exista foarte mici denivelari, nepericuloase, chiar si pentru copilasi.

​Acestea sunt urmari firesti ale lucrarilor care au modificat plaja, insa spatiul de plaja nou creeat merita sa "uitam"  de micile inconveniente aparute.

​Lucrarile se fac pana aproape de Navodari, dar nu stiu sigur daca intra in prima etapa de finalizare.

​Plaja din Navodari (N. Mamaia) este frumoasa, exista variante nenumarate de cazare super, dar zona este o catastrofa arhitecturala si urbanistica. Cu greu poti ignora amalgamul de stiluri, inghesuiala constructiilor, lipsa locurilor de parcare si nu in ultimul rand vesnicul santier in desfasurare. Preturile (de anul trecut) la tot ce se gasea (sau nu) pe plaja erau chiar mai mari ca in Mamaia.

​Cred ca varianta Majestic este una de luat in consideratie pentru Mamaia.

​Va urez o alegere cat mai buna si vacanta placuta impreuna cu cei iubiti!

​ Cele de mai sus reflecta experiente personale, pot fi subiective. Nu detin cheia adevarurilor absolute.

LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
little_john, 09.03.21 06:43»@dianamea:  multumesc!
LA CMR Cazare Zakynthos cu un copil de 3 ani - scris de little_john în secțiunea [CMR GRECIA]
dianamea, 09.03.21 01:40»@little_john:  Nu este voie sa se auda muzica noaptea pe plaja, ca sa nu deranjeze broastele testoase cand vin noaptea sa depuna oua.

Am stat la hotel Andreolas, situat pe plaja, mai multi ani la rand, si in afara de sunetul valurilor nu m-a deranjat decat cantatul matinal al unui cocos intr-o curte alaturata hotelului.

Nu acelasi lucru se poate spune despre hotelurile de la strada principala perpendiculara pe mare si strada principala paralela cu marea, la care am stat, si unde se auzea muzica toata noaptea.

Statiunea Laganas este o statiune animata seara si noaptea, dar tineretul englez, care se distreaza in baruri si discoteci, doarme pana la orele amiezii, apoi merg pe plaja. Nu se aude muzica pana seara, cand se deschid barurile si discotecile.

LA CMR Cazare Zakynthos cu un copil de 3 ani - scris de little_john în secțiunea [CMR GRECIA]
cris1982, 08.03.21 18:29»Această lărgire a plajei are loc în toată Mamaia sau scapă vreo porţiune? Mai exact, mă interesează dacă şi zona hotelului Bicaz Pirates beneficiază de această modernizare, sau rămâne ca anul trecut.
LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
cris1982, 08.03.21 18:09»@Victor-Orlando:  ​

Oricum, din pct-ul meu de vedere, Mamaia nici inainte de aceste lucrari nu era o statiune pentru copii mici, decat pentru intrarea lina din apa. In rest este o statiune de tineri, cu multe tentatii si multa destrabalare care nu e tocmai propice pt copiii mici.

Strict pentru intrarea lină în apă, unică pe litoralul românesc, alegeam şi eu această staţiune. Mergeam doar la hoteluri all inclusive cu facilităţi pentru copii, ne deplasam doar la plajă şi hotel, astfel că nu aveam nicio tangenţă cu destrăbălarea tinerilor din restul staţiunii. ​

Anul trecut am descoperit şi eu staţiunea Jupiter şi cât de atractivă poate fi pentru copii, aşa că ne-am cumpărat deja un sejur acolo, însă am fi vrut să ne cumpărăm şi la Mamaia un sejur pentru ​intrarea lină în apă pe care nu o găseam la Jupiter. Însă acum, cu modificările aduse plajei, se pare că nu mai am niciun motiv pentru a reveni în Mamaia. ​

LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Victor-Orlando, 08.03.21 17:24»@cris1982:  Salut. Acum afara sunt 6-8 grade in aer si 10-12 grade in apa, asa ca nu am intrat inca in mare ca sa stiu cum e, dar avand in vedere ca plaja nu se putea marii catre zona de hoteluri si ca s-a marit catre mare, portiunea aia in care era mica apa, este acum parte din plaja. Deci a diparut si clar ca se adanceste mai repede acum.

​Drept urmare va sfatuiesc sa alegeti o statiune pentru copii, gen Venus sau Jupiter, unde sunt resorturi cu piscine si topogane pt copii.

​Oricum, din pct-ul meu de vedere, Mamaia nici inainte de aceste lucrari nu era o statiune pentru copii mici, decat pentru intrarea lina din apa. In rest este o statiune de tineri, cu multe tentatii si multa destrabalare care nu e tocmai propice pt copiii mici.

​Daca o sa se mai incalzeasca afara, poate o sa fac o baie si va spun cum e intrarea in apa.

LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
mosneagu, 08.03.21 17:21»Este adevarat ca se fac lucrari de marire a plajelor in Mamaia, lucru de apreciat, efectul va fi ca se vor mari plajele si sper, ca si aglomeratia se va micsora.

​Nu pot sa ma pronunt privind calitatea nisipului dat fiind ca lucrarile nu sunt finalizate si nu stiu cum va arata la final.

Nu cred ca sunt motive de speriat  in ceea ce priveste calitatea nisipului, dar este doar o parere personala. Daca doriti o parere mai calificata va trebui sa asteptam sa se termine lucrarile si sa -si faca si autoritatile locale treaba, asta cred ca undeva prin luna mai... nu as vrea sa dezinformez.

Deci... putina rabdare, cu toate ca stiu ca va faceti planurile acum, eventual si rezervarea.

LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Daniela33, 08.03.21 15:54»Anul acesta nu am mai rezervat... anul trecut am ajuns la Gural tekirova dupa ce ne-au relocat, avusesem sejurul la Gural Belek. Anul acesta ma tenta sa rezerv la Gural Belek dar pretul de 2500 euro pt 2 adulti si 2 copii de 2 respectiv 4 ani, avion din Timisoara in sept. m-a franat... Speram sa il prind pe la 2000 euro dar au crescut preturile fata de anul trecut si acum suntem 4 platitori de bilet de avion.

Posibil ne vom reorienta spre altceva, sunt multi bani dati pentru o saptamana, fiind 4 care platim biletul de avion a devenit prea scump cu avionul iar cu masina din Timisoara spre Turcia nu este o varianta cu copii asa mici...

Posibil sa ajungem din nou in Grecia desi m-am obisnuit cu all inclusiv-ul turcesc

Credeti ca exista posibilitatea de a veni hotelurile cu niste oferte? Sau prefera sa le tina inchise ca anul trecut? Nu cred ca au un grad de ocupare asa mare cum erau anii trecuti! ​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
catanton, 08.03.21 13:36»Eu nu mai locuiesc in tara de aproape doi ani, dar sunt destul de familiarizat cu amenajarea plajei in timpul sezonului estival.

Din cate stiu, sunt lucrari care se efectueaza in zona, dar, dupa ce vor fi finalizate, inainte de sezonul estival, plaja se amenajeaza si se afaneaza.

Cu siguranta, ca in timpul realizarii lucrarilor, plaja poate contine diverse materiale. Este ca si pe un santier cand se realizeaza o constructie. Nu pot sa ma pronunt insa, deoarece nu stiu, referitor la calitatea nisipului. Iar daca lucrarea este corect facuta, nu ar trebui sa fie probleme la intrarea in apa, deoarece panta de sub apa ar trebui sa fie lina.

​Iar prin lucrarile de pregatire pentru sezonul estival, ar trebui indepartate toate impuritatile care exista pe nisip.

Apele Romane au in dotare un astfel de utilaj care amenajeaza plaja. Va recomand sa luati si legatura cu ei, din cate stiu emailul era dispecer@dadl.rowater.ro si sa le solicitati o parere.

LA CMR Care este situaţia plajei din Mamaia în 2021? - scris de cris1982 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
webmasterX, 08.03.21 12:03»@marian ursu: 

Eu am avut o experienta frumoasă anul trecut, am plătit pentru Delphin Delux și am fost transferat la Delphin be grand

Poate ajungi să scrii impresii de pe acolo - amfostacolo.ro/r9.php?hid=175

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
arub, 08.03.21 11:48»@nicole33:  tot pe grupul german citeam azi dimineață despre eforturile făcute de ministerul turc al turismului faptul că tot mai multe hoteluri primesc certificatul verde de comformitate cu respectarea normelor covid și se așteaptă ca anul acesta sa aibă o creștere a fluxului de turiști în principal Last minute mult mai mare ca în 2020 tocmai datorită acestui fapt. Vom vedea viața trebuie să continue în ciuda covid și să ne bucuram de vacanțe binemeritate
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.156969070435 sec
[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată