Răspunsuri încărcate @AFA [p.203 /228]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

webmaster45, 25.04.21 11:02»@sebigeanina:  

 Eu am fost anul trecut în Turcia la Alva Donna Kemer un hotel mare cu aproximativ 800 de camere și era plin cand am ajuns acolo.

​Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
sebigeanina, 25.04.21 10:31»@SUFLETEL:  Eu am fost anul trecut în Turcia la Alva Donna Kemer un hotel mare cu aproximativ 800 de camere și era plin cand am ajuns acolo. Am fost un grup de zece persoane opt adulți și doi copii și am primit patru apartamente duplex.

​În tot sejurul nostru pe teritoriul hotelului doar personalul purta mască indiferent de post, în rest nici un turist nu purta mască. Am fost atenționați de la aeroport că este obligatorie purtatul măștii în mijloace de transport și în spații publice altfel jandarmeria putea opri oricând și amenda era de 100 euro.

​Pe durata vacanței am ieșit la cumpărături de câteva ori respectând regulile purtând mască dar în hotel cu toate că era aglomerat păstram distanța și a fost bine nu am avut nici o problemă.

​ Trebuie să remarc aici faptul că organizarea de la aeroport până la hotel a fost exemplară camere de termscanare la aeroport și la intrare în hotel, apoi bagajele au fost dezinfectate și lăsate o oră și jumătate afară, peste tot erau puse dozatoare cu dezinfectanți, la piscine în fiecare zi treceau angajații și dezinfecta fiecare măsuță, la restaurante pe fiecare masă aveau puse pachete sigilate cu tacâmuri plus șervețele umede cu alcool. În fiecare zi pe toate aleile hotelului treceau mașini de spălat care spăla și dezinfecta.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
zlatna, 25.04.21 07:28»@banal:  bună ziua.  

Am fost anul trecut in luna septembrie zona și ​pot sa va zic ca drumul prin Beiuș este mai bun.

Pe tronsonul Deva- Oradea în zona Vârfurile erau lucrări la carosabil.   Poate până acum le-au terminat.

Drum bun. ​

LA CMR Cluj-Napoca -- Stana de Vale - scris de banal în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
SUFLETEL, 24.04.21 21:55»Nu contest utilitatea acestor dezbateri interesante pe tema prevederilor legate de carantina și categoriile exceptate, însă eu as fi fost mai interesata sa citesc cazuri concrete ale celor care au vizitat Turcia anul trecut și poate au avut ghinionul sa ia virusul secolului ei sau copiii lor în timpul sejurului.

Turcii nu au cerut test anul trecut și pare greu de crezut sa nu se fi îmbolnăvit nimeni în resorturile imense cu câteva sute de camere și turiști din tari diferite, unele mai afectate de pandemie decât altele. ​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 24.04.21 14:05»@Nasshu:  

Oricum dau astia niste legi si hotarari incat ai nevoie de translator sa le intelegi.

Sunt de aceeaşi părere.

Eu le-am citit mai pe sărite, insistând doar pe ceea ce mă interesa pe mine în mod direct, dar rişti să-ţi prinzi urechile dacă încerci să le aprofundezi

Ce mi se pare mie aiurea este faptul ca nu au prevazut posibilitatea ca un copil intre 1 zi si 16 ani poate a fost infectat cu Covid, vindecat si in mod normal ar trebui exceptat de la carantina la fel ca si restul persoanelor.

Mie mai aiurea mi se pare cazul unor familii întregi care au trecut prin boală, toţi membri au fost carantinaţi 14 zile, au avut sau nu simptome mai uşoare sau mai severe, oricum nu caz de spital, dar nu toţi din familie au fost testaţi, ci doar unul singur, adesea pe banii lui , doar acela putând dovedi cu test pozitiv că a avut COVID şi s-a vindecat. Dar restul familiei ce face dacă vrea să călătorească, pentru că nu poate dovedi că a trecut prin boală? ​​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 24.04.21 13:35»@nicole33:  eu unul interpretez acele articole/acea hotarare asa :

Copiii  pina in 16 ani, stim ca nu sunt vaccinabili, se impart in doua categorii :

1. cei sub 3 ani sunt scutiti de prezentarea unui test PCR la intrarea in Romania venind din zona galbena si intra in carantina 14 zile

2. cei intre 3 si 16 ani intra in carantina 10 zile daca prezinta un test PCR sau 14 daca nu prezinta testul, ei nefiind scutiti (cf acelui articol) de prezentarea testului, adica intra in categoria persoanelor mentionate la art 2.1

Cine sta acasa cu cei din cat1 si cat2 e mai putin important, cred ca exprimarea lu' madam aia de la INSP ori nu a fost prea fericita ori a fost interpretata altfel pentru ca parintele odata carantinat ar trebui sa primeasca concediu medical 100% platit de stat ori asta contravine cu definitiile de caz care spun ca acest lucru se intimpla in cazul contactilor unor persoane dovedite cu Covid nu doar suspecte cum reiese / se poate interpreta din H9.

Cei peste 16 ani fiind vaccinabili intra in categoria generala a persoanelor exceptate sau nu functie de acele exceptii.

Ce mi se pare mie aiurea este faptul ca nu au prevazut posibilitatea ca un copil intre 1 zi si 16 ani poate a fost infectat cu Covid, vindecat si in mod normal ar trebui exceptat de la carantina la fel ca si restul persoanelor.

Oricum dau astia niste legi si hotarari incat ai nevoie de translator sa le intelegi. Si asta nu este de acum asa au facut cu mai toate hotararile de la instituirea starii de urgenta pina in prezent. MAi mereu uitau cite ceva si veneau cu completari la art x sau y.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 24.04.21 12:29»@Nasshu:  

Dar de cei peste 3 ani  - nevaccinabili pina la 16 ani nu spune nimic. Pesemne se incadreaza la  art2.1 adica intra in tot in carantina

Asta a fost şi deducţia mea, dar am fost contrazisă vehement de persoane cu copii sub 16 ani, cum că eu interpretez ​cu reavoinţă textul hotărârii CNSU, de parcă m-ar încălzi pe mine cu ceva că X nu mai pleacă în vacanţă de frică să nu stea în carantină la întoarcerea acasă dintr-o ţară de pe lista galbenă, Bulgaria, în acel caz.

Declaraţii televizate ale unor persoane mai mult sau mai puţin avizate să-şi exprime părerea referitor la aceste aspecte am mai urmărit şi eu​, dar baza rămâne "litera legii" .

Ce mi se pare un pic aiurea este mentiunea ca un parinte trebuie sa stea cu copilul acasa cand, copilul poate sa stea si cu bunicul, bunica, matusa, bona, etc.

Când se pune problema carantinării la o adresă declarată, mie mi se pare mai periculos să laşi un copil, posibil purtător al virusului, cu bunicii, în vârstă şi în general şi cu destule boli cronice, decât cu părinţii, care, dacă sunt vaccinaţi, au şanse mici să se infecteze şi/sau să dezvolte o formă gravă a bolii. ​

=​

Din păcate, toate aceste incertitudini au condus la un mare val de anulări ale rezervărilor pentru vacanţa de Paşti în ţări de pe lista galbenă. ​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 24.04.21 09:34»@nicole33:  textul de mai sus inclin ca se refera la elevii/studentii de nationalitate straina care studiaza la noi in tara sau cetatenii romani cu domiciliul/resedinta in strainatate.

AM cautat si eu de curiozitate, n-am gasit textul legal de unde a fost extrasa informatia pe care o sa o postez mai jos, si am gazit asta :

Copiii care se întorc din străinătate împreună cu părinții lor, vaccinați împotriva COVID-19, trebuie să stea în carantină 10 zile, la sosirea în România, dacă țara din care vin are o rată mare de cazuri de COVID-19, a declarat marți medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Autoritățile responsabile cu campania de vaccinare în România au fost întrebate, luni, într-o conferință de presă la guvern, ce se întâmplă cu copiii, la revenirea în țară, în condițiile în care ei nu pot fi vaccinați împotriva COVID.

” Răspunsul variază în funcție de situația epidemiologică din țarile unde călătoresc familiile cu copii. Dacă merg într-o țară cu incidență ridicată a COVID, la întoarcerea în România copilul reprezintă un risc de a răspândi boala, este un vector. De aceea, el trebuie să fie ținut în carantină 10 zile și unul dintre părinți trebuie să stea acasă cu copilul” , a afirmat medicul Florentina Furtunescu de la Institutul Național de Sănătate Publică.

Un articol din HotNews din 19.01.2021. Ce mi se pare un pic aiurea este mentiunea ca un parinte trebuie sa stea cu copilul acasa cand , copilul poate sa stea si cu bunicul, bunica, matusa, bona, etc.

Cam prin toate hotararile adoptate in ceea ce priveste revenirea dintr-o tara 'galbena' exista textul :

Astfel, sunt exceptate de la măsura carantinei aplicabilă persoanelor care sosesc în România din țările/zonele de risc epidemiologic ridicat sau persoanelor contact direct ale unei persoane confirmate, acele persoane care au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2 inclusiv cea de a 2-a doză și pentru care au trecut cel puțin 10 zile de la administrarea celei de a 2-a doză până la data contactului direct sau până la data intrăriiîn România.

Daca ne raportam la acest text, copiii nevaccinati sau care nu au trecut prin boala teroretic intra in carantina. Nu am gazit nicaieri mentiuni de virsta minima/maxima.

l.e.

P.S.

Art.2 - (1) La intrarea în România, pentru persoanele care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat prevăzute la art. (1) și prezintă un document ce atestă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea îmbarcării (pentru cei care călătoresc cu mijloace de transport în comun) sau intrării pe teritoriul național (pentru cei care călătoresc cu mijloace proprii), se instituie măsura carantinei la domiciliu sau la locația declarată pentru o perioadă de 10 zile.

(2) Copiii cu vârsta mai mică sau egală de 3 (trei) ani, care sosesc în țară împreună cu persoanele prevăzute la alin. 1, intră în carantină pentru o perioadă similară cu a acestora și sunt exceptați de la obligația prezentării unui document care să ateste rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2.

Dar de cei peste 3 ani  - nevaccinabili pina la 16 ani nu spune nimic. Pesemne se incadreaza la  art2.1 adica intra in tot in carantina

stirioficiale.ro/hotarari ... 11-02-2021-cnsu

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 24.04.21 00:08»@hanibalbogdan:  

In cazul unei familii (2 adulti vaccinati inclusiv cu rapel si un copil minor nevaccinat) Ce se intampla la intoarcerea in tara? Cine intra in carantina? Am observat legat de copii nu prea sunt informatii.

Neavând copii, sinceră să fiu nu am fost interesată în mod deosebit de aceste aspecte.

Ca sursă de informare îţi sugerez să citeşti cu atenţie Hotărârea CNSU nr. 9 din 11 februarie 2021​, din care de interes pentru tine cred că ar fi:​

Art. 4 - (1) Sunt exceptate de la măsura carantinei instituită cu privire la persoanele

care sosesc din țările/zonele/teritoriile de risc epidemiologic ridicat, cu excepția celor ce

sosesc din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, următoarele categorii care nu

prezintă simptome asociate COVID-19, cu respectarea prevederilor legale în vigoare

privind utilizarea materialelor individuale de protecție împotriva COVID-19: ... n) elevii/studenţii, cetăţeni români sau cetăţeni cu domiciliul sau reşedinţa în afara

României, care frecventează cursurile unor instituții de învățământ din România sau din

afara țării, fac naveta zilnic către acestea și prezintă documente doveditoare, sau care au

de susţinut examene de admitere ori pentru finalizarea studiilor sau care încep studiile în

unităţi/instituţii de învăţământ de pe teritoriul ţării ori se deplasează pentru activităţi

legate de începerea, organizarea, frecventarea sau finalizarea studiilor, precum și

însoțitorii acestora în situația în care sunt minori; ...

Unii interpretează cele citate mai sus cum că TOŢI elevii/studenţii din România şi părinţii acestora (în cazul minorilor) ar fi exceptaţi de la măsura carantinării pentru minim 10 şi maxim 14 zile.

​Nu sunt jurist, dar eu nu cred că este atât de simplu, pentru că atunci mai nimeni nu s-ar mai carantina, iar includerea unei ţări sau a alteia pe lista galbenă  nu ar mai speria pe nimeni.

Singura certitudine, în opinia mea de profan, este exceptarea copiilor sub 3 ani. ​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
hanibalbogdan, 23.04.21 21:53»@nicole33:  Buna seara. In cazul unei familii (2 adulti vaccinati inclusiv cu rapel si un copil minor nevaccinat) Ce se intampla la intoarcerea in tara? Cine intra in carantina? Am observat legat de copii nu prea sunt informatii. Multumesc
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
dadid, 23.04.21 20:34»@banal:  Buna seara. Cel mai bun drum spre Stana De Vale este prin Beius. Prin Remeti e foarte rau dupa Lacul Lesu.  
LA CMR Cluj-Napoca -- Stana de Vale - scris de banal în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
nicole33, 23.04.21 01:00»@Nasshu:  

Turcia, Grecia, Bulgaria sunt pe noua lista galbena incepand de azi - 14 zile. Mare atentie cei care aveati sejururi de Paste pe acolo!

O informaţie utilă pentru mulţi.

Nu am uitat cu cât interes urmăream şi aşteptam anul trecut ieşirea Turciei de pe lista galbenă pentru a putea pleca acolo în vacanţă. ​

Din fericire, anul acesta am scăpat de acest stres pentru că am reuşit să mă vaccinez​ şi am scăpat şi de carantina/izolarea la revenirea acasă dintr-o ţară aflată pe lista galbenă.

Altfel, m-ar fi încurcat teribil, deoarece după Paştele bulgăresc plec într-o altă vacanţă, lăsându-mi timp doar pentru un nou test PCR​. ​​

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Nasshu, 22.04.21 18:48»Turcia, Grecia, Bulgaria sunt pe noua lista galbena incepand de azi - 14 zile. Mare atentie cei care aveati sejururi de Paste pe acolo!
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Yoda, 22.04.21 18:22»Grecia a intrat pe "lista galbena". Cei care vin in tara din Grecia vor trebui sa intre in carantina, cu exceptia persoanelor care:

- au efectuat vaccinul împotriva virusului SARS-CoV-2, inclusiv cea de a 2-a doză și au trecut cel puțin 10 zile de la data acesteia până la data intrării în România;

- au fost confirmate pozitiv pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2 în ultimele 90 de zile anterioare intrării în țară, fapt dovedit prin documente medicale (ex: test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior intrării în țară) și au trecut cel puțin 14 zile de la data confirmării până la data intrarării în țară;

- rămân pe teritoriul național pentru o perioadă mai mică de 3 zile (72 de ore) și prezintă un test negativ pentru SARS-CoV-2, efectuat cu cel mult 72 de ore înaintea intrării pe teritoriul național.

Sursa: hotnews.ro/stiri-esential ... -exceptiile.htm

LA CMR ÎN DIRECT - „Live” din Grecia - scris de Admin în secțiunea [CMR GRECIA]
k-lator, 22.04.21 14:24»@nicole33:  Bună, da acel Premiere. Daca te referi la băuturile alcoolice, da se gasesc si de import. Vă povestesc toate detalii, când mă întorc... până atunci, toate cele bune!
LA CMR Hurghada, hotel bun de balaceala in mare :) - scris de dnip în secțiunea [CMR EGIPT]
stefan.b, 22.04.21 13:30»@M-Magdolna:  Mulțumesc pentru informații! Am notat!
LA CMR Vacanta in vila/bungalow independent - scris de stefan.b în secțiunea [CMR GRECIA]
M-Magdolna, 22.04.21 12:59»@stefan. b:  Thalatta Kalamitsi Village Camp, este preferata noastra, in Halkidiki, bratul Sithonia. Este un complex, cu de toate: piscina, loc de joaca, sala sport, cafenele, restaurante si butikuri. Cazare de toate felurile: bungalow, rulote, corturi echipate... intr-o padurice, plaja privata la 1-2 minute de mers de la cea mai indepartata cazare
LA CMR Vacanta in vila/bungalow independent - scris de stefan.b în secțiunea [CMR GRECIA]
nicole33, 21.04.21 00:31»@k-lator:  

Noi am ales Premiere Le Reve&spa Hotel,

Ai făcut o alegere foarte inspirată, Premier LeReve este un hotel excelent, iar faptul că este un hotel adult only este un avantaj pentru cupluri.

​L-am avut şi eu în plan pentru a doua vacanţă în Hurghada de acum doi ani, însă atunci am ales altceva, comparabil cu acesta, cu alte plusuri, dar şi cu un mare minus: lipsa posibilităţii de a face snorkeling de vis ca în Sahl Hasheesh.

Bănuiesc că eşti la acel Premier aflat între Baron şi Tropitel.

Nu am mai urmărit preţurile, dar, cu toată criza ​creată de pandemie, nu cred că ai dat mai puţin de 1450-1500 euro /familie.

Există şi băuturi de import incluse în concept sau doar locale?

Vacanţă plăcută în continuare şi să ne povesteşti la întoarcere! ​​​​

LA CMR Hurghada, hotel bun de balaceala in mare :) - scris de dnip în secțiunea [CMR EGIPT]
k-lator, 20.04.21 22:42»@dnip:  Cu placere!

​Aaa... si am uitat sa - ti spun: marea este ca un lac, sunt ceva unduiri, dar nu pot sa le numesc valuri.

​Snorkeleala este la mare pret... este o varietate mare de pesti, cred ca pe putin vreo 50 de specii.

LA CMR Hurghada, hotel bun de balaceala in mare :) - scris de dnip în secțiunea [CMR EGIPT]
dnip, 20.04.21 22:28»Multumesc de raspunsuri. Vacante de vis sa aveti!
LA CMR Hurghada, hotel bun de balaceala in mare :) - scris de dnip în secțiunea [CMR EGIPT]
pagină generată în 0.160742044449 sec
[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată