Răspunsuri încărcate @AFA [p.200 /239]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

nicole33, 22.05.21 00:01»@elviramvio:

Ar fi bine să le aveți descărcate pe telefon dar și pe hârtie. Și chiar dacă este identică cu adeverința primită la rapel, e bine să descărcați și de pe site-ul recomandat de Nicole, să vedeți dacă funcționează.

Aşa am procedat şi eu descărcând pe telefon şi printând adeverinţele de pe renv.ro.

Adeverinţa descărcată din registrul de vaccinări nu este 100% identică cu cea primită după rapel, singura diferenţă constatată de mine fiind data semnăturii electronice, data rapelului în cazul celei originale, respectiv data descărcării din registru.

Nu știm încă dacă se verifică cumva la vamă acea adeverință, așa că nu strică să fiți siguri de corectitudinea platformei oficiale.

Eu am folosit deja adeverinţa de vaccinare la întoarcerea din Bulgaria unde am petrecut Sărbătorile Pascale din acest an, reportate de la Paştele de anul trecut , când Bulgaria era încă pe lista galbenă. În cazul nostru, adeverinţele pe hârtie au fost verificate doar vizual preţ de câteva secunde, poliţista de frontieră fiind interesată mai ales de data rapelului. Nu le-a oprit, nu a notat nimic.

L-am verificat pe soț 😉, să nu care cumva să mă păcălească că s-a vaccinat, pentru că prea i-a fost bine după rapel 😂😂, pe când restul familiei am avut oarece probleme.

La asta nu m-aş fi gândit, chiar dacă nici eu nu am avut niciun fel de reacţie după niciuna din cele două doze. Eu însă m-am "autoverificat" prestând şi un test de anticorpi pentru liniştea mea.

LA CMR Adeverința de vaccinare pt trecere frontieră - scris de mprofeanu în secțiunea [CMR BULGARIA]
elviramvio, 21.05.21 23:37»Ar fi bine să le aveți descărcate pe telefon dar și pe hârtie. Și chiar dacă este identică cu adeverința primită la rapel, e bine să descărcați și de pe site-ul recomandat de Nicole, să vedeți dacă funcționează. Nu spun degeaba, am o vecină care nu-și poate scoate adeverința de pe RENV, deși are același telefon pe care a fost anunțată pentru rapel și a primit și copie de la centrul de vaccinare. Nu știm încă dacă se verifică cumva la vamă acea adeverință, așa că nu strică să fiți siguri de corectitudinea platformei oficiale.

Faceți un cont și pe site-ul privat vaccin. live și vă salvează faptul că aveți vaccinul complet, fără să vă divulge datele personale. In schimb puteți genera un cod QR valabil 30 minute, regenerabil când aveți nevoie, (nu cel ce va fi oficial) dar care vă va ajuta la rezervări în România, restaurante și alte instituții ce vor adera la platformă. Am o cunoștință care mi-a confirmat că a funcționat deja la un hotel partener. Plus că dacă vreți să verificați dacă este validă adeverința de vaccinare a cuiva, o puteți face din contul propriu, scanând acea adeverință. L-am verificat pe soț 😉, să nu care cumva să mă păcălească că s-a vaccinat, pentru că prea i-a fost bine după rapel 😂😂, pe când restul familiei am avut oarece probleme. În curând vaccin. life va avea și aplicație pe telefon.

Vacanță frumoasă!

LA CMR Adeverința de vaccinare pt trecere frontieră - scris de mprofeanu în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 21.05.21 22:01»@nkRemus:

Stiu si eu sa urmaresc mae.ro, am zeci de calatorii facute.

Eu am cerut pur si simplu variante de drum cu ferry

Cu scuze pentru offtopic, dar nu mă pot abţine să nu constat că "zecile de călătorii făcute" nu s-au concretizat în nici măcar un review scris pe AFA .

Eşti la a cincea solicitare de sfaturi şi recomandări, la fiecare primind răspunsuri care, cu siguranţă, ţi-au fost utile.

Cu toate acestea, nu ai considerat că ar fi corect să întorci ajutorul primit, împărtăşind cu ceilalţi membri ai comunităţii impresiile proprii de cazare/călătorie, care ar fi putut fi utile altora.

Cam aşa funcţionează AFA: primeşti şi oferi la rândul tău. Tu ai preferat doar să primeşti

LA CMR Variante de drum Aeroport Krabi - Insulele PhiPhi - Phuket - scris de nkRemus în secțiunea [CMR THAILANDA]
nkRemus, 21.05.21 21:19»@baciucarmaciu: Multumesc pentru raspuns. Stiu si eu sa urmaresc mae.ro, am zeci de calatorii facute.

Eu am cerut pur si simplu variante de drum cu ferry. Raspunsul dvs. nu ma ajuta cu absolut nimic.

Multumesc!

LA CMR Variante de drum Aeroport Krabi - Insulele PhiPhi - Phuket - scris de nkRemus în secțiunea [CMR THAILANDA]
nicole33, 21.05.21 20:31»@mprofeanu:

Și Adeverința mea are traducere în engleză, mă întrebam dacă se cere traducerea în limba bulgară.

Mă miram eu să fie modele diferite de adeverinţe de vaccinare, emitentul fiind unic la nivel naţional.

Sinceră să fiu, citind întrebarea ta, nu m-am gândit nicio secundă la traducerea adeverinţei în limba bulgară, limba engleză părându-mi mai mult decât suficientă.

M-am numărat printre ultimii ghinionişti care au intrat în Bulgaria în Vinerea Mare cu test PCR, deşi eram complet vaccinaţi încă din februarie .

Poliţistul de frontieră de la Ruse, după ce ne-a întrebat unde mergem, ne-a solicitat câte un exemplar în limba engleză al testelor covid, pe care le-a reţinut. Deci, pentru mine era clar că vor documente în engleză.

Cea mai recentă actualizare a condiţiilor de călătorie în Bulgaria disponibilă pe site-ul mae.ro, cea din 18 mai 2021, precizează că: "Intrarea în Bulgaria este permisă cetățenilor români cu condiția prezentării unuia dintre următoarele documente:

a) un document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19. Schema de vaccinare se consideră a fi îndeplinită prin efectuarea numărului corespunzător de doze de vaccin împotriva COVID-19, conform anexei I din ordinul Ministrului Sănătății din Bulgaria (mh.government.bg/media/fi ... -18-05-2021.pdf) și trecerea unui termen de 14 zile de la data efectuării ultimei doze.

Documentul trebuie să conțină numele persoanei (scris cu caractere latine, conform documentului de călătorie utilizat la intrarea în Republica Bulgaria), data nașterii, datele la care au fost efectuate dozele de vaccin, denumirea comercială și numărul de identificare a lotului vaccinului efectuat, denumirea producătorului/posesorului licenței de utilizare, statul emitent și denumirea organului competent care a eliberat documentul. " (mae.ro/node/51904).

Aceste precizări (intrarea pe baza adeverinţei de vaccinare) se regăsesc în documentul original în limba bulgară, emis de Ministerul Sănătăţii din Bulgaria, la punctul 5 lit. a):

5. Лицата, извън тези по т. 1, които влизат на територията на Република България, независимо от тяхното гражданство и от държавата, от която пристигат, се допускат на територията на страната, при представянето на един от следните документи:

а) документ за завършена ваксинационна схема срещу COVID-19. За завършена ваксинационна схема се приема поставянето на съответен брой дози от ваксини срещу COVID-19, посочени в Приложение № 1 и изтичането на 14-дневен период, считано от датата на поставяне на последната доза. Документът трябва да съдържа имената на лицето, изписани на латиница, съгласно документа за самоличност, с който пътува, дата на раждане, дати на които са поставени съответните дози ваксина, търговско наименование и партиден номер на поставената ваксина срещу COVID-19, наименование на производителя/притежателя на разрешението за употреба, държава от която е издаден и наименованието на издаващия компетентен орган; ...

LA CMR Adeverința de vaccinare pt trecere frontieră - scris de mprofeanu în secțiunea [CMR BULGARIA]
Cri1959, 21.05.21 20:18»@crp1972: Numai cu test Covid, în limba engleza, [de la o unitate] autorizata din lista DSP.
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
mprofeanu, 21.05.21 19:30»@tata123: Mulțumesc frumos!
LA CMR Adeverința de vaccinare pt trecere frontieră - scris de mprofeanu în secțiunea [CMR BULGARIA]
baciucarmaciu, 21.05.21 19:29»E bine că vrei să planifici transportul, dar întâi ar trebui să aștepți "conditiile de călătorie" (test PCR, vaccin, carantină), dacă va fi posibil!

Deocamdată, statele Thailanda și Singapore nu permit intrarea in țară in scop turistic.

ATENȚIE! Pentru Thailanda trebuie să obții VIZĂ, inainte de plecare!

Și nu rezervările tale sunt importante pentru autoritatile thailandeze, ci legile lor!

Viza on-line este suspendată, in acest moment, deci va trebui să mergi la Ambasadă.

Deocamdată se vehiculează ideea că se vor deschide anumite zone, in sud, Phuket și insule, dar nu se vorbește nimic despre restul teritoriului. E posibil ca deplasarea dintr-o zonă in alta să nu fie permisă.

De urmarit site-ul oficial al MAE România si cel al Ambasadei Thalandeze, nu de ascultat "știrile" sau "sfaturile" agentilor de turism!

In Singapore aceeași situație: intrarea pe teritoriul lor pentru vizită turistică este interzisă. Posibil in viitor să acorde acces, dar restricționat, nu pentru vizite scurte, de câteva zile. Același sfat, urmărește doar "surse" oficiale.

Companiile aeriene alese de tine nu sunt din cele mai "bune", deci te poți aștepta la mici probleme.

LA CMR Variante de drum Aeroport Krabi - Insulele PhiPhi - Phuket - scris de nkRemus în secțiunea [CMR THAILANDA]
tata123 🔱, 21.05.21 19:21»@mprofeanu: Adeverința ar trebui să fie bilingvă (română/engleză). Site-ul MAE ne prezintă condițiile de călătorie în țara vecină: mae.ro/travel-conditions/3677 - la pct. a) se precizează ce informații trebuie să cuprindă adeverința + 14 zile trecute de la doza a doua (cazul Cominarty/Pfizer).

Așa cum a precizat@Nicole adeverința se poate descărca și de pe site-ul menționat în ecoul de mai sus.

Centrul Național de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile tocmai a actualizat azi 21 mai 2021 lista statelor cu risc epidemiologic ridicat, iar Bulgaria a trecut pe culoarea „verde” (cnscbt.ro/index.php/liste ... ectate-covid-19).

Vacanță frumoasă și reușită!

LA CMR Adeverința de vaccinare pt trecere frontieră - scris de mprofeanu în secțiunea [CMR BULGARIA]
mprofeanu, 21.05.21 19:15»@nicole33: Și Adeverința mea are traducere în engleză, mă întrebam dacă se cere traducerea în limba bulgară.

Mulțumesc frumos pentru răspunsuri.

LA CMR Adeverința de vaccinare pt trecere frontieră - scris de mprofeanu în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 21.05.21 18:01»@mprofeanu:

În cazul extrem de puţin probabil în care adeverinţa de vaccinare primită de tine după rapel este scrisă exclusiv în limba română, poţi încerca să o descarci de pe site-ul registrului naţional electronic de vaccinări. Sigur va fi bilingvă . O listezi şi pleci cu ea.

adulti.renv.ro/users/login

Vacanţă plăcută!

LA CMR Adeverința de vaccinare pt trecere frontieră - scris de mprofeanu în secțiunea [CMR BULGARIA]
nicole33, 21.05.21 17:50»@crp1972:

Eu am un copil de 11 ani. Pentru copii care au varste mai mici de 12 ani trebuie facut test Covid la intrarea in Bulgaria (tranzit) si Turcia?

Pentru tranzitarea Bulgariei nu îţi cere nimeni test COVID, nici ţie şi nici copilului, cu condiţia părăsirii imediate a teritoriului acestei ţări.

În acest moment, Turcia cere test RT PCR negativ la intrarea în ţară tuturor turiştilor, cu excepţia copiilor sub 6 ani. Ce va fi luna/lunile viitoare, rămâne de văzut.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 21.05.21 17:36»@mprofeanu:

Am Adeverința de vaccinare cu ambele doze de vaccin Pfizer primită de la centrul de vaccinare.

Este valabilă în forma primită în limba română sau este necesară traducerea ei?

Mi se pare puţin ciudat. Nu ştiu ce adeverinţă ai primit tu, deşi cred că acestea sunt identice, indiferent de centrul de vaccinare ales, dar adeverinţele de vaccinare sunt bilingve, în română şi în engleză, şi nu mai este necesară vreo traducere ulterioară.

Bulgarii mai impun şi trecerea unei perioade de 14 zile de la administrarea celei a doua doze de vaccin.

LA CMR Adeverința de vaccinare pt trecere frontieră - scris de mprofeanu în secțiunea [CMR BULGARIA]
Yoda, 21.05.21 15:29»@crp1972: Finala de la Champions League nu se mai joaca in Turcia, se joaca in Portugalia. 😉

Nici cursa de Formula 1 nu se mai tine la Istanbul.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
crp1972, 21.05.21 15:23»@Corina70: daca se joaca cu spectatori finala Champions League de pe 29 iunie cu spectatori as vrea atunci sau pina in 10 iunie un city break si vacanta de vara sfarsit iulie - inceput de august.
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Corina70, 21.05.21 15:16»@crp1972: Când intenționezi sa mergi în Turcia?
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
crp1972, 21.05.21 15:00»Eu am un copil de 11 ani. Pentru copii care au varste mai mici de 12 ani trebuie facut test Covid la intrarea in Bulgaria (tranzit) si Turcia?
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
crp1972, 21.05.21 14:58»@Cri1959: se poate intra si cu vaccinarea sau numai cu testul Covid?
LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Cri1959, 21.05.21 14:28»Pentru întrarea în Turcia prin Hamzabeyli, mergeți la primul ghișeu dreapta cu pașapoartele și testul Covid, se aplica o stampila după ce este verificat, apoi la control pașapoarte, înregistrare mașina cu poze pt fiecare persoana din mașină și apoi control bagaje.

Pentru prima oara am v ăzut mașini de România și Bulgaria băgate la raze X, trecea una a doua la raze.

La hotel, metrou, Mall întrare pe baza HES., e bine de salvat pe telefon sau xerox.

La Metrou pt Istanbul card trebuie înregistrat codul HES., o persoana un ISTANBULCARD.

Pana cind a fost introdus codul HES puteau circula pana la 6 persoane, acum fiecare persoana are card și cod HES înregistrat

Înregistrarea se face la întrarea din stația AKSARAY, în partea dreapta se afla o construcție a primăriei cu geamuri fumurii care are pe ușa scris numărul 153, acolo se face inperecherea între card și codul HES.

Sper sa va fie de folos aceste informații.

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
Andox, 21.05.21 14:05»
Turcia - galben

Dubai - galben

Grecia -galben

Germania - galben

Italia - galben

Spania -galben, cu sanse mari de sapt viitoare verde.

Austria - galben, cu sanse mari de sapt viitoare verde.

Bulgaria - verde

Tunisia - verde

Egipt- verde

Ungaria-verde

sursa: cnscbt.ro/index.php/situa ... YxyzVrA_dXkwxDI

LA CMR ÎN DIRECT - „live” din Turcia! - scris de Admin în secțiunea [CMR TURCIA]
pagină generată în 0.182080984116 sec
[C] Copyright 2008-2022 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată