Răspunsuri încărcate @AFA [p.127 /139]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Ionanai, 17.02.22 10:18»Noi am fost la Topkaki swandor si a super super fain - vezi impresii. Intradevar inainte de pandemie. Anul acesta vom merge tot acolo. Speram sa fie la fel de bine.

Eu pt Syde si Alanya nu as opta deoare mi se pare prea departe de aeroport si iti pierzi prea mult timp pe drum.

In rest fa o alegere cum simti si vacanta placuta

LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
webmasterX, 17.02.22 10:00»@skodafabiacombi:

Cel mai accesibil este Hotel Cota 1000

Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

Procedând astfel, ai ocazia ca prin notele și evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acelei destinații.

În plus, când vei solicita informaţii despre o anumită destinaţie, cei care îţi răspund vor putea să o facă adecvat "profilului" tău turistic (vor putea vedea, de exemplu, în istoricul tău, locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

Poți folosi linkul SCRIE REVIEW (îl găseşti şi în pagina 1)

LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
skodafabiacombi*, 17.02.22 09:34»@laura 1: Cel mai accesibil este Hotel Cota 1000, se poate evita astfel aglomeratia de pe Valea Prahovei, statul in coloana cu orele nu se regaste printre optinile celor mici.

Acolo gasiti Spa, biliard, pingpong, parc, drumetii, intr o ambianta feerica.

LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
roth, 15.02.22 22:00»Ce secrete îmi vor asigura un sejur de succes?

Cred ca cel mai important este sa nu pleci cu asteptari sau preconceptii, sa te informezi prin a citii cat mai mult, tara este minunata, istorie, peisaje, emotii. Oamenii sunt ok, asta daca iti place sa interactionezi cu localnicii. Daca vrei mai pe relax este posibil sa te simti agasata/stresata de insistentele lor. Nu cred ca exista ponturi 100% care sa iti asigure un sejur de succes, recomandari poate si as ennumera cateva

negociaza cu bun simt, adica daca vrei ceva cu adevarat gandeste ce pret ai putea oferi si fata de ce pret cer ei coboara pana unde iti este bine

zambeste dar fi ferma daca sunt insistenti, nu sunt agresivi doar insistenti

daca ai escursii cu ghid vei scapa de multe frecusuri, daca la tarm mergi pe cont propriu atunci asigurate ca ai batut palma pentru un pret, asta pentru orice serviciu dorit, ca ai bani locali marunt, nu lua prima trasura, primul taxi... etc asteapta putin, iesi din xona "zero" asta daca vrei binenteles

Ce să nu ratez în croaziera pe Nil?

sa te bucuri, de soare, de apa, de tot ce vei intalnii.

Acum aceasta croaziera este de unde pana unde? conteaza foarte mult

pe cursul Nilului sunt peste 20 temple importante, nu cred ca faci/ai timp de tot

Uitate pe harta, vezi ce gasesti in zona pe care o acoperi cu croaziera si decide ce te atrage, poate temple, poate muzee, poate la pas printre localnici (gen insula Elefantina) si tot asa

Oricum vacanta minunata si sa nu uiti sa scri povesti despre ea

PS

daca stiu ce vrei mai exact pot da contacte de agentii si oameni cam in fiecare locatie importanta, cu PM binenteles

LA CMR Croaziera Nil, ce să nu ratez? - scris de CorinaP18 în secțiunea [CMR EGIPT]
CorinaP18, 15.02.22 21:56»@msnd: Foarte util. Mulțumesc frumos!
LA CMR Croaziera Nil, ce să nu ratez? - scris de CorinaP18 în secțiunea [CMR EGIPT]
msnd, 15.02.22 21:53»Nu îmi este clar dacă mergi pe cont propriu, sau într-o excursie organizată.

Dacă ești plecată prin o agenție, au ei grijă să te ducă în toate punctele interesante. Dacă ești pe cont propriu e mai complicat.

Trebuie să corelezi datele zborurilor cu programul vapoarelor. Acestea nu circulă decât între Luxor și Aswan, sau invers. De regulă, navighează două zile, în rest stau în porturile de capăt, 3 zile în Aswan și 2 zile în Luxor. Mai trebuie verificat acest aspect cu compania ce exploatează vaporul ales.

Rămâne apoi transportul local. Vor trebui închiriate taxiuri. Cred că cel mai avantajos e să găsiți un taximetrist cu care să negociați drumurile pe toate zilele petrecute în Luxor sau Aswan. La unele obiective din Aswan trebuie închiriată și o ambarcațiune.

Despre obiective, acestea ar fi:

1. La Aswan:

a) templele de la Abu Simbel (de neratat) 2 x 280 km prin deșert. Cel mai binr este de cumpărat o excursie pe plan local;

b) templul Philae (de neratat). Necesită taxi. Transportul pe apă cred că intră în prețul biletului de intrare, dar nu sunt sigur.

c) obeliscul neterminat (interesant). Necesită taxi.

d) temple și ruine pe insula Elephantina (interesant). Necesită ambarcațiune.

e) plimbare prin cataracta Nilului (interesant). Necesită ambarcațiune.

f) vizită la High Dam (interesant). Necesită taxi.

g) vizită în grădina botanică (dacă pare interesant). Necesită ambarcațiune.

h) vizită în satul nubian (relativ interesant, dacă rămâne timp. ). Necesită ambarcațiune.

2. Pe parcursul navigării pe fluviu se vizitează în timpul staționării vaporului în porturile respective, circa 1.5 - 2.0 ore:

a) templul Kom Ombo.

b) templul Edfu. Necesită taxi sau trăsură. S-ar putea să aibă vaporul aranjamente în acest sens.

c) trecerea prin ecluza de la Esna este implicită.

3. La Luxor toate excursiile necesită taxi.

3. A. - Malul vestic (de neratat):

a) Valea Regilor

b) templul reginei Hatshepsut

c) Valea Reginelor

d) Templul lui Ramses al II=lea

e) coloșii lui Memnon.

3. B. - Malul estic (de neratat):

a) templul din Karnak

b) templul din Luxor

c) templul de la Dendera, 2 x 60 km în lungul Nilului, spre nord.

3, dacă mai rămâne timp, Muzeul Mumificării, Muzeul Luxor.

Îți recomand să citești și articolele scrise pe AFA despre această zonă și de @roth, @doinafil sau subsemnatul.

LA CMR Croaziera Nil, ce să nu ratez? - scris de CorinaP18 în secțiunea [CMR EGIPT]
olteanul2010, 14.02.22 12:50»Îmi cer scuze, așa este am crezut că este vorba despre hotelul din Nisipurile de Aur pe care l-am văzut din exterior acum câțiva ani în urmă. Deși am fost în Suny Beach de 3 ori nu localizeze hotelul Glarus în memorie, nici nu știam că există. Am văzut că erau câteva lucruri care nu se potrivesc cu răspunsul postat de Bogdan.

Sunny Beach este poate cea mai frumoasa stațiune de pe litoralul bulgăresc și eu cred că este pentru toate vârstele, depinde poate de zona unde este amplasat hotelul. Confirm că plaja este foarte bună iar Old Nesebar trebuie neapărat vizitat. Vă sfătuiesc să mergeți cu autobuzul care circulă foarte bine și scăpați de grija parcării.

LA ÎNTREBAREA conditii - scris de prichindica în secțiunea [Glarus Hotel / SUNNY BEACH [Slanchev Briag]]
bogdan72, 14.02.22 12:21»@prichindica: da , prichindică . Stiu. olteanul2010 le-a incurcat, nu dumneavoastră
LA ÎNTREBAREA conditii - scris de prichindica în secțiunea [Glarus Hotel / SUNNY BEACH [Slanchev Briag]]
prichindica, 14.02.22 12:19»@bogdan72: pe mine mă interesează Glarus din Sunny Beach. Imi cer scuze daca nu am identificat mai bine locația hotelului
LA ÎNTREBAREA conditii - scris de prichindica în secțiunea [Glarus Hotel / SUNNY BEACH [Slanchev Briag]]
bogdan72, 14.02.22 12:08»@olteanul2010: din ce înțeleg, tu te referi la Nisipurile de aur. Dar hotelul Glarus este la Sunny Beach. Iar plaja acolo este foarte lată, si statiunea destul de animată. Caută mai bine hotelul, pentru ca e deschis si anul asta. Inclusiv pe Booking. Iar de acolo din statiune poți si trebuie neapărat sa vizitezi si Nessebar , orasul vechi , care e minunat .
LA ÎNTREBAREA conditii - scris de prichindica în secțiunea [Glarus Hotel / SUNNY BEACH [Slanchev Briag]]
prichindica, 14.02.22 11:16»@olteanul2010: Buna ziua! Mulțumesc în primul rând pentru răspuns! Albena este stațiunea mea de suflet! Am fost și la Nisipuri și în Sunyy Beach. Nu am fost impresionata, dar sotul nu mai vrea sa mai audă de Albena. Ii ajung 7 ani! 🙂🙂🙂Zice că deja suntem bulgari cu acte, dar macar sa mergem și în alte locuri. Numai că este și mult mai scump...
LA ÎNTREBAREA conditii - scris de prichindica în secțiunea [Glarus Hotel / SUNNY BEACH [Slanchev Briag]]
olteanul2010, 14.02.22 09:15»Pentru ca nu am stat la acest hotel am intrat pe site-urile unor agentii de turism inclusiv pe booking.com si am constatat ca hotelul este inchis in acest an sau la altele nu apare in oferta pentru acest an. Eu va sfatuiesc sa verificati la mai multe agentii din Craiova daca exista oferta pentru acest hotel.

In principiu noua nu ne prea place Nisipurile de Aur; statiune foarte aglomerata, plaja ingusta si in multe locuri apa in mare creste brusc, in general masa este slb calitativ mai ales la hotelurile cu pret mai mic.

Eu va sfatuiesc sa cautati in alta statiune. Pentru masa de calitate si plaja va recomand Albena unde sunt o multime de hoteluri pe plaja, cu sezlonguri gratuite si bar pe plaja dar dezavantajul principal este costul mare al parcarii. Parcarea la hotelurile de pe plaja costa 20 lev/zi dar sunt si parcari cu 10 lv/zi sau chiar gratuite dar mai indepartate.

LA ÎNTREBAREA conditii - scris de prichindica în secțiunea [Glarus Hotel / SUNNY BEACH [Slanchev Briag]]
bogdan72, 13.02.22 22:11»@prichindica: salut. Eu am fost in pandemie, in 2020, deci ma refer la condițiile de atunci. Adica nici vorbă de animatori... Glarus e un hotel foarte frumos, asezat foarte aproape de plajă. Nu este decât un singur corp, așezat paralel cu plaja, de unde si camere cu vedere spre plajă sau spre parcare. Atât. Dar are parcarea lui cu barieră la intrare, noi nu am platit nimic iar masina a stat in siguranță. Șezlongurile erau 4 leva pe zi parca iar umbrela încă 4. Intre mese se putea servi câte ceva doar la barul de la piscină. Una foarte mare si curată (de piscină zic). Noi ne-am simțit foarte bine, sper că si dumneavoastră dacă îl alegeți.
LA ÎNTREBAREA conditii - scris de prichindica în secțiunea [Glarus Hotel / SUNNY BEACH [Slanchev Briag]]
⭐ValentinB_88⭐, 13.02.22 17:25»"Câte capete atâtea

Şi păreri sunt de propus,

Dar câte păreri atâtea

Capete păcat că nu-s! "

epigramă de Ion Ionescu-Quintus din Palatul de Justiţie (aprilie 2001)

LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
romitalimadab, 13.02.22 14:29»Confirm
LA ÎNTREBAREA Orar pisicine - scris de geta13 în secțiunea [Sentido Mamlouk Palace (ex Sunrise) Hotel / HURGHADA (orașul)]
nicole33, 13.02.22 12:12»@laura 1:

Ma numesc Laura si a-si dori sa merg in luna aprilie cu sotul si cei 3 copii undeva la munte intr-o zona pitoreasca.

...

Ceva unde sa fie mancarea buna si sa aiba si activitati pentru copii, sa nu se plictiseasca.

Îţi recomand cu plăcere o pensiune de trei stele în mijlocul naturii într-un peisaj de vis, Pensiunea Valea Lungă (vezi impresii), situată în satul Cheia, aflat între Moieciu de Jos şi Moieciu de Sus, departe de drumul principal unde sunt amplasate majoritatea pensiunilor.

Cazarea este foarte confortabilă şi călduroasă.

Gazda este prietenoasă şi gata oricând să te ajute cu ce ai avea nevoie.

Ai posibilitatea de a lua toate mesele la pensiune. Mâncarea este foarte gustoasă, în regim bufet sau la platou, porţiile fiind generoase. Preţurile sunt convenabile raportat la calitatea produselor oferite.

Nu are piscină sau alte activităţi pentru copii, eu nefiind interesată de aceste aspecte.

Zona este foarte ofertantă, există destule de vizitat, iar distanţa faţă de Bucureşti este mai mult decât acceptabilă.

LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
nicole33, 13.02.22 11:36»@⭐ValentinB_88⭐:

Insa pot sa va fac o recomandare foarte buna si va mai raman si bani! Vila Costea sau Charter Apartments din SIBIU!

Fără supărare, însă nici eu nu găsesc utilitatea acestei recomandări. De ce Sibiu şi nu Braşov, de exemplu?

Indiferent de buget, cazarea într-un apartament oferă doar o cazare mai confortabilă pentru o familie mai numeroasă. Atât! Nu este o variantă mai ieftină dacă iei în calcul costurile totale ale ieşirii respective. Mâncatul la restaurant este destul de scump în marile oraşe, chiar dacă nu alegi restaurante de top. Varianta semipreparatelor nu este agreată de toată lumea.

Cred că am mai scris pe aici că pe mine existenţa acestor dotări, mult lăudate de tine, pe mine mai degrabă mă deprimă şi atunci le evit întotdeauna. Nici o banală chicinetă nu aş suporta în camera mea. În urmă cu mai mulţi ani am ales un hotel de patru stele cu all inclusive în Tenerife. Tot studiind pozele de pe internet am văzut că unele camere erau dotate şi cu chicinetă. Nu vrei să ştii ce emoţii am avut până am ajuns acolo de teamă să nu-mi fie repartizată o asemenea cameră, care mi-ar fi distrus întreaga vacanţă de două săptămâni din acea insulă superbă.

Personal sunt de parere ca mai bine ar fi sa ai mai multe dotari si sa nu ai nevoie de ele, decat sa ai nevoie de ele si sa nu le ai!

Cred ca un aragaz cel putin, este binevenit in orice cazare. Nu neaparat pentru gatit/ incalzit mancarea ci pentru un ceai dimineata sau o cafea pentru cine serveste.

Eu sunt de părere că o cană electrică pentru încălzit apa şi un minifrigider pentru răcit apa, sucul, berea sunt dotări necesare, dar şi suficiente pentru orice cazare.

Şi mai cred că şi doamna are dreptul să se bucure de vacanţă la fel ca restul familiei, fără să-şi petreacă timpul în bucătărie, fără gătit şi fără spălat vase. Merită cu prisosinţă câteva zile de relaxare totală.

LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
nicole33, 13.02.22 11:06»@Arya:

Atât Club Vila Bran, cât şi Cheile Grădiştei Moieciu sunt recomandări excelente pentru familiile cu copii.

Club Vila Bran ar fi de recomandat, în general, pentru familii cu copii mai micuţi ca ai Laurei1 pentru multele activităţi atractive pentru copii, dar, având în vedere faptul că respectivii copii au trăit în altă ţară, sigur le vor găsi interesante chiar şi la 13 ani.

Pentru un cuplu fără copii, complexul are un raport calitate preţ destul de dezavantajos, în zonă existând şi variante mai bune.

În ultimii ani, eu doar am mâncat la Cheile Grădiştei, cazată fiind prin alte părţi, însă am fost de fiecare dată mulţumită, mai mulţumită ca atunci când am mâncat la "Stână". Singura mea obiecţie la Cheile Grădiştei ar fi legată de timpii cam mari de aşteptare din momentele de maximă aglomeraţie, însă bucatele oferite au meritat mereu aşteptarea.

=

Şi eu m-aş bucura să revii cu impresii pe sait, însă intuiţia îmi spune că nu o vei face prea curând şi, într-un fel, te înţeleg. Poate totuşi mă înşel...

LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
olteanul2010, 12.02.22 20:14»As recomanda o zonă mai puțin cunoscută Gura Teghii, județul Buzău. Despre zonă sunt destule impresii pe acest site, multe scrise de mine. Zona este foarte pitoreasca, sălbatică și destul de ieftina. Sunt multe pensiuni în zona, eu vă recomand Pensiunea Montana (vezi impresii).

Apoi vă recomand Căciulata, unde exista și un Aqua Park și multe piscine interioare cu apa termala, sigur copii nu se vor plictisii.

Noi am fost în mai multe locații dar vă recomand Hotel Dada Termal (vezi impresii) care are cel mai bun raport calitate /preț și cea mai caldă apă la piscina. Aici au 2 suite spațioase cu terase mari unde puteți sta cu toții sau puteți lua 2 camere. Cred că având în vedere vremea în aprilie aceasta ar fi varianta optimă.

As mai fii tentat de Hotel Orizont dar care este foarte solicitat și nu am găsit camere libere când eram noi liberi, nu suntem încă pensionari.

Am citit mai sus o recomandare pentru zona Horezu - Polovragi - Baia de Fier. Aici vă recomandăm Pensiunea Cheile Oltetului (vezi impresii).

Indiferent de alegere vă doresc un sejur plăcut.

LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
Eric s mom, 11.02.22 13:00»Cand am fost noi - mai 2021 - era ora 18 ora inchiderii. Si pentru mare si pentru piscine. Se face intuneric oricum, si chiar nu mai lasa turistii dupa 18.15, fluiera salvamarul si tb sa iesi.
LA ÎNTREBAREA Orar pisicine - scris de geta13 în secțiunea [Sentido Mamlouk Palace (ex Sunrise) Hotel / HURGHADA (orașul)]
pagină generată în 0.16762804985 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată