Răspunsuri încărcate @AFA [p.126 /139]

[doar cele încărcate în anul crt și anul trecut]

Mastanciu, 21.02.22 21:15»@indiralisa_26: multumesc
LA CMR Cazare Potos cu plaja ok pentru copii, intrare lina - scris de Mastanciu în secțiunea [CMR GRECIA]
indiralisa_26, 21.02.22 21:10»@Mastanciu: Eu va recomand zona Golden Beach și zona Skala Potamia, ambele sunt potrivite pentru familii cu copii și nu numai. Thassos este o insula foarte frumoasa, cu mâncare buna și condiții bune de cazare și nu in ultimul rând este foarte aproape de Romania. Alegeți o cazare cu recenzii bune ca sa nu aveți surprize.

Puteți face și turul insulei și astfel veți avea ocazia sa vedeti și alte plaje / zone potrivite pentru călătorii viitoare! Am fost de doua ori când erau copiii mici si m-as reîntoarce oricând! Vacanța reușită și alegeri inspirate!

LA CMR Cazare Potos cu plaja ok pentru copii, intrare lina - scris de Mastanciu în secțiunea [CMR GRECIA]
adiman73, 21.02.22 18:34»@Mastanciu: Am fost anul trecut în Potos 5 familii cu copii insa am fost cu toții mega dezamăgiți de Thassos - vezi impresii.

Daca ați obișnuit să mergeți prin alte țări și ați ales cazări de 3 - 5 stele o sa aveți o mare surpriza neplacuta cu privire la cazări.

Insula. in sine este neangrijita , plajele la fel, sărăcia se vede la fiecare colt de strada (mașini care în Romania nu le găsești nici la fier vechi ) ,indicatoare rutiere mici prinse., unele pe stâlpi din lemn.

A fost o dezamăgire, singurul lucru frumos este apa restul nu merita efortul

LA CMR Cazare Potos cu plaja ok pentru copii, intrare lina - scris de Mastanciu în secțiunea [CMR GRECIA]
Mastanciu, 21.02.22 18:04»@Trank: multumesc
LA CMR Cazare Potos cu plaja ok pentru copii, intrare lina - scris de Mastanciu în secțiunea [CMR GRECIA]
Trank, 21.02.22 16:21»@Mastanciu: Puteti incerca la Lysistrata Bungalows, POTOS - #AmFostAcolo vezi impresii, e aproape de plaja, e ok pentru cei mici, insa bugetul necesar e mai mare
LA CMR Cazare Potos cu plaja ok pentru copii, intrare lina - scris de Mastanciu în secțiunea [CMR GRECIA]
constantin58, 21.02.22 15:55»@Mastanciu:

Buna ziua, Am fost trei generatii in Skala Potamia acum trei ani. A fost bine pentru toti. vezi impresii

Plaja cuprinsa intre portul vechi (muzeu) si Golden beach este perfecta pentru copii. Se si vede de altfel dupa numarul mare de familii cu copii intre 1 si 12 ani.

Noi am stat la Castle Pontos (pe google maps apare cu denumirea veche PONTIOS) la circa 300 m de plaje. Se coboara si se urca. Cand te duci la plaja este usor.

Ar trebui solicitata camera cu vedere la mare. Fiind situara deasupra statiunii vederea este minunata. Fiind la margine de statiune este situata langa o padure de conifere si o pajiste generoasa astfel incat aerul este doesebit.

Micul dejun este separat de costul camerei. In principiu nu merita sa iei intrucat in zona (nu mai mult de 100 m) sunt locuri unde poti manca sau poti cumpara pentru acasa. Mult mai ieftin. Personal in regula.

Peste drum se afla doua pensiuni-hotel, Lena' s Studios (cred ca cel mai bine se poate rezerva conactandu-i direct) si VERGINA. Camere spatioase, vedere la mare sau la sosea. Curate amandoua, la aceeasi distanta de plaja.

Pentru pranz si seara aveti din ce alege. Fiecarui grup de umbreluta si sezlonguri de pe plaje ii corespunde un local, o taverna. Noi ne-am legat de Ya Souvlaki. Mancare buna, ca la greci. In fiecare zi cate o oferta, ba la vin, ba la bere, sau un menu mai deosebit.

Un moment de relaxare la Cafe Arsanas in mica piata din fata portului pescaresc. Merita.

Toata zona este amenajata cu orice ar putea atrage copii. Iar pentru adultii care vor sa isi aduca aminte de cei trecuti la cele sfinte exista si o foarte mica biserica ortodoxa.

Oriunde veti alege, va dorim zile frumoase.

LA CMR Cazare Potos cu plaja ok pentru copii, intrare lina - scris de Mastanciu în secțiunea [CMR GRECIA]
nrs, 21.02.22 08:56»la Spice nu imi amintesc sa fi avut probleme cu pestisorii, dar la Port Nature chiar am avut probleme. intradevar daca te misti nu te ataca, si da parca sunt setati pe micile rani insistand unde este putin sange
LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 20.02.22 20:16»@Corina70:

Mulțumesc foarte mult, apreciez ajutorul primit.

Cu drag, sper să-ţi uşureze alegerea

Am văzut solicitarea ta încă de la momentul postării, însă am aşteptat să-ţi răspundă mai întâi cei care au fost recent la hotelurile menţionate. Cum acest lucru nu s-a întâmplat, am intervenit cu unele sugestii bazate pe experienţe ceva mai vechi.

Offtopic: peștișorii ciupitori chiar exista, nu sunt o legenda, am făcut cunoștință cu ei în 2019, când am fost la Gural Premier. Credeam ca doar mie mi se întâmplă să fiu ciupita/ciugulita de glezne și degetele de la picioare, soțul făcea mișto de mine mereu, însă într-una dintre zile am auzit alt turist roman care fix asta le spunea prietenilor lui

Şi eu eram la Gural când am citit pe AFA într-o seară despre peştişorii din mare de la Spice. Eu sunt cârcotaşă şi a doua zi m-am dus să fac baie în mare fix acolo, în dreptul lui Spice, însă... nimic.

Am întâlnit şi eu acest gen de peştişori la alte hoteluri şi mă amuzau la început, apoi mă enerva insistenţa lor care mă putea chiar răni. Simţeau mirosul/gustul sângelui, gen o mică tăietură în urma pedichiurii sau o înţepătură de ţânţar transformată în rană după o scărpinare excesivă, şi acolo acţionau, devenind chiar dureros. Cred că scăpai de ei dacă te mişcai, înotai, ţopăiai şi doar cei care stăteau fără să se mişte erau atacaţi. Părerea mea

LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
Corina70, 20.02.22 19:49»@nicole33: Mulțumesc foarte mult, apreciez ajutorul primit.

Offtopic : peștișorii ciupitori chiar exista, nu sunt o legenda, am făcut cunoștință cu ei în 2019, când am fost la Gural Premier. Credeam ca doar mie mi se întâmplă să fiu ciupita/ciugulita de glezne și degetele de la picioare, soțul făcea mișto de mine mereu, însă într-una dintre zile am auzit alt turist roman care fix asta le spunea prietenilor lui, când era în apa, la câțiva metri de noi : mai, pe voi nu va ciupește nimic, ca pe mine m-au zăpăcit, oare sunt pești sau altceva?

LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 20.02.22 19:41»Acuma despre preţurile mult diferite şi în afara bugetului specificat.

Ai amintit de celebrul Mardan, acum Titanic Mardan Palace, un hotel antologic, eu am fost acolo înainte de închidere, preluare şi renovare, dar unde bugetul necesar sare de 4000 euro pentru trei adulţi şi plecare în ultima sâmbătă din august.

Plaja este ok chiar dacă a dispărut celebrul nisip alb, intrarea în mare este lină.

Piscina principală este imensă, dar umbră naturală nu prea are de unde să aibă.

Înainte de a fi preluat de cei de la Titanic, numărul copiilor era foarte redus, facilităţile pentru aceştia erau minime, eu am ajuns la Mardan după o săptămână petrecută la Gural Belek şi îmi ţiuiau urechile de atâta linişte , însă lucrurile s-au schimbat între timp şi nu în sensul dorit de tine.

La polul opus se află Delphin Deluxe din Alanya unde o săptămână nu-ţi scoate din buzunar mai mult de 2300-2400 euro. Mai potrivit mi se pare Delphin Imperial unde vei găsi mai puţini copii ca la Delphin BeGrand, de exemplu, iar un preţ de 3150 euro mi se pare foarte convenabil. Hotelul este în Lara, aproape de magazine, are plajă bună, camerele sunt spaţioase.

Doar am vizitat Imperialul, cazată fiind la actualul BeGrand şi respectiv la Palace şi mi-a plăcut de fiecare dată, însă NU am sesizat să fie o separare a activităţilor pentru adulţi de cele pentru copii, cum găseşti şi la Rixos Sungate şi Rixos Tekirova.

Spice şi Topkapî le găseşti pe la 2700 euro pe săptămână şi cu diferenţa de bani poţi alege un sejur mai lung.

Părerea mea este să te decizi mai întâi câţi bani eşti dispusă să aloci acestei vacanţe şi apoi să-ţi centrezi căutările strict pe hotelurile care se află în acea zonă de preţ şi care îndeplinesc cele mai multe din condiţiile şi criteriile tale. Altfel te vei pierde în detalii.

Din toată lista ta eu aş alege Mardanul şi Titanic Belek.

LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 20.02.22 19:20»@Corina70:

5. Spice Hotel&Spa - Belek

Nu am fost cazată aici, dar am stat la hotelurile alăturate, Adam & Eve şi Gural Premier Belek. Am văzut plaja de la Spice, mi-a plăcut, am făcut chiar şi baie acolo în căutarea peştişoriilor ciupitori reclamaţi de un user, eu nu i-am găsit , intrarea în mare mi se pare puţin mai lină ca la Gural.

Stilul tradiţional turcesc în care este decorat hotelul mie îmi place, dar altora li se poate părea prea mult.

Un aspect reclamat de mulţi dintre cei care au fost acolo este cel al slabei izolări fonice a camerelor, pereţii dintre camere fiind prea subţiri. În acest caz, eu parcă nu aş risca să nimeresc alături de o familie cu bebeluş care să mă ţină trează toată noaptea.

6. Xanadu Resort - Belek.

Ăsta este un hotel interesant. L-am avut şi eu în plan pentru septembrie 2017 la recomandarea Mariei55, însă atunci am ales altceva. Camerele standard de doar 26 metri pătraţi mi s-au părut cam micuţe şi cam vechi la acel moment. În 2018 hotelul a fost parţial renovat, iar dacă a fost schimbat şi mobilierul din camere, atunci acum arată altfel.

Plajă cu nisip fin nu vei găsi nici aici, ci mai mult cu nisip şi pietricele. Nu ştiu cum este intrarea în mare, dar pentru mine contează prea puţin. De interes ar fi şi existenţa unei plaje pentru adulţi (16+) unde poţi beneficia de linişte.

Conceptul include şi unele băuturi de import.

Piscina antică mie mi-a plăcut maxim din poze, cu acele coloane, este super.

LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
Corina70, 20.02.22 19:07»@nicole33: Mulțumesc pentru timpul acordat pentru a-mi răspunde. Detaliile menționate de tine îmi sunt de mare ajutor.
LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 20.02.22 18:59»@Corina70:

3. Topkapi Palace Swandor Hotels - Lara

Acest hotel fost WoW nu mi-a atras niciodată atenţia prin nimic. Se află la capătul din Kundu, aproape de Mardan, este destul de izolat, pentru shopping trebuind să iei autobuzul sau taxiul. Stilul construcţiei nu a fost pe gustul meu. Nu mă pronunţ.

4. Delphin Deluxe - Alanya (l-as cam exclude pentru ca e departe de aeroportul din Antalya)

Acest hotel nici măcar nu ar fi trebuit să se afle pe lista de mai sus. Pe lângă faptul că este foarte departe de aeroport, nici vorbă de nisip fin pe plajă sau de intrare lină în mare. Pe plajă mai găseşti nisip dacă stai mai în spate, dar în primul rând spre mare sunt pietre rotunjite cam cât cartofii.

Intrarea în mare este abruptă şi cu aceleaşi pietre rotunjite, dar muuulte. Dacă prinzi valuri, garantat nu mai intri în mare nici măcar cu şoşoni de apă. Valurile te pun jos sau, în cel mai fericit caz, pietrele antrenate de valuri îţi vor învineţi gleznele şi gambele. De pe ponton este perfect să intri în mare, însă doar dacă înoţi bine, apa având câţiva metri adâncime.

Vegetaţia este bine dezvoltată, găseşti umbră naturală la piscine, dar şi pavilioane gratuite.

Hotelul este plin de copii şi nu prea vei găsi linişte. Ar fi doar piscina de relaxare, dar şi acolo mai apar turişti cu copii şi te enervezi degeaba.

Spectacolele de seară se desfăşoară la amfiteatru după minidisco. Dacă vrei să prinzi loc, trebuie să suporţi şi discoteca pentru copii. Noi am renunţat să mergem la spectacole, oricum slăbuţe şi unele chiar vulgare şi ne mai petreceam serile la Secret Garden la un cocktail, dar şi aici era balamuc de la Luna Park sau pe terasa Lobby Barului aflată pe partea opusă a hotelului spre stradă. Mai bine zgomotul şi praful produse de traficul de pe D 400 decât ţipete

Băuturi de import găseşti incluse, dar nu cred că la toate barurile şi oricum trebuie să ceri explicit marca dorită.

LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 20.02.22 18:40»@Corina70:

1. Alibey Resort Sorgun - Side

Serviciile acestui hotel au început să scadă încă dinainte de pandemie cu ceva ani. Probabil te-a atras stilul foarte asemănător cu cel de la Gural Belek şi Gural Tekirova, acel exces de marmură întâlnit peste tot, absolut firesc cât timp cele două Gural-uri au fost la origini Alibey

Hotelul NU îndeplineşte unul din criteriile tale, respectiv cel al existenţei băuturilor de import incluse în concept. Conceptul ALL Inclusive de la Alibey cuprinde doar băuturi locale, restul fiind disponibile doar contra cost.

2. Titanic Deluxe Golf - Belek

Am fost la acest hotel de două ori în 2017 (vezi impresii) şi 2018 şi mie mi-a plăcut. Bănuiesc că ştii că plaja se află la o distanţă de 1200 metri de hotelul, cu siguranţă tot acolo o vei găsi şi anul acesta , accesul făcându-se cu catamaranul sau şalupă rapidă pe râu sau cu shutle sau pe jos.

Intrarea în mare este mai degrabă abruptă decât lină, iar nisip fin vei găsi cu greu printre multele pietricele. Pe plajă este nisip în zona şezlongurilor, cu excepţia celor din primul rând spre mare unde vei călca pe aceleaşi pietricele enervante.

Băuturi de import găseşti la toate barurile, cele mai multe la Lobby Bar.

Cu umbra naturală în zona piscinelor este cam greu, dar poate alegi să stai pe iarbă la umbra unui copac dacă preferi.

Există şi piscină exclusiv pentru adulţi, super pentru cei care doresc să înoate, doar că este cam adâncă.

Distracţiile pentru copii şi adulţi sunt separate la acest resort, aşa cum îţi doreai. Facilităţile pentru copii sunt grupate în capătul aripii dinspre mare a hotelului, în timp ce spectacolele pentru adulţi se desfăşoară la arena din vecinătatea râului. Teoretic, este interzis accesul minorilor la petrecerile şi spectacolele de seară, însă poţi avea surpriza să vezi şi părinţi cu copii în cărucior . La fel, discoteca din Titanic Square este destinată exclusiv adulţilor. Aici nu am fost şi nu ştiu dacă se respectă regulile.

LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 20.02.22 18:18»@Corina70:

Dacă nu te-aș cunoaște aș zice că această solicitare este doar o glumă, făcută din plictiseală. Nu ştiu ce agenţie ţi-a făcut asemenea recomandări şi nici nu mă interesează decât poate în scopul de a o evita .

Mi se pare incredibil să înşiri de-a valma hoteluri din categorii de preţ diferite şi de niveluri diferite al căror singur numitor comun ar fi clasificarea de cinci stele şi situarea în zona Antalyei. Competenţa agentului tău de turism îmi pare cel puţin discutabilă în exemplul de mai sus.

Ce sa aleg, va rog? M-ar interesa in mod special recomandarile celor care au fost la unul/mai multe dintre aceste resorturi, in 2020 si/sau 2021, deoarece pandemia si-a pus amprenta asupra calitatii si serviciilor la multe dintre resorturile altadata bine-cotate.

Îţi înţeleg dorinţa firească de a primi informaţii cât mai recente despre hotelurile care te interesează, însă, făcând această precizare, mulţi au renunţat să-ţi mai răspundă, iar cei puţini care o puteau face încă se lasă aşteptaţi...

Bănuiam că ştii că în 2020 mulţi şi-au anulat/amânat vacanţele în Antalya, charterele reluându-se destul de târziu în a doua jumătate a sezonului şi nici în 2021 numărul celor care au vizitat Turcia nu a egalat nivelul înregistrat înainte de pandemie, deci şansele tale oricum erau mici.

Eu mă număr printre norocoşii care au vizitat Turcia şi în 2020 şi în 2021, iar experienţa celor şapte hoteluri vizitate în această perioadă mă face să cred că nivelul serviciilor a scăzut cam peste tot, costurile suplimentare prilejuite de implementarea măsurilor de prevenţie obligatorii pentru a li se permite funcţionarea trebuind cumva recuperate. Însă hotelurile foarte bine cotate înainte de pandemie, cu siguranţă şi anul acesta vor oferi servicii absolut mulţumitoare, oricum peste cele oferite de hotelurile mai slabe.

Însă, indiferent de pandemie, unele aspecte nu se schimbă prea uşor de la un an la altul, gen mărimea camerei, plaja şi intrarea în mare etc.

LA CMR Alegere hotel sejur 2022 - scris de Corina70 în secțiunea [CMR TURCIA]
nicole33, 20.02.22 13:00»@olteanul2010:

Pentru ca nu am stat la acest hotel am intrat pe site-urile unor agentii de turism inclusiv pe booking.com si am constatat ca hotelul este inchis in acest an sau la altele nu apare in oferta pentru acest an. Eu va sfatuiesc sa verificati la mai multe agentii din Craiova daca exista oferta pentru acest hotel.

Realitatea este puţin diferită.

Vorbind de fostul hotel Glarus din Nisipurile de Aur, nu de cel din Sunny Beach despre care cerea informaţii Prichindica , acesta nu este practic închis, doar că funcţionează sub un alt nume, Berlin Golden Beach . Mai exact cele două corpuri ale hotelului Glarus au devenit corpurile C şi D ale hotelului Berlin Golden Beach, alături de corpurile A şi B ale acestuia.

De Paşte anul trecut (2021) era foarte... deschis, chiar dacă în perioada respectivă multe hoteluri din staţiune renunţaseră să mai deschidă şi mulţi români îşi anulaseră minivacanţa de sărbătorile pascale din cauza restricţiilor impuse de partea română la întoarcere pentru cei nevaccinaţi.

LA ÎNTREBAREA conditii - scris de prichindica în secțiunea [Glarus Hotel / SUNNY BEACH [Slanchev Briag]]
CorinaP18, 19.02.22 17:44»@msnd: Mulțumesc frumos. Voi veni cu impresii și în scris, nu doar în suflet! Mi-ai fost de un real folos.
LA CMR Croaziera Nil, ce să nu ratez? - scris de CorinaP18 în secțiunea [CMR EGIPT]
msnd, 19.02.22 17:08»@CorinaP18:

În lista de mai sus am uitat să menționez bazarurile, atât cel din Aswan, cât și cel din Luxor. Pe ultimul nu l-am văzut anul trecut, deci nu știu cum mai arată. Dar este o experiență care merită timpul acordat. Ne este numai un șir de magazine pentru turiști, ca cele de la obiectivele turistice. Vei putea astfel să vezi mai de aproape stilul și nivelul de viață a unei părți a localnicilor. Și, dacă nu eși foarte prețențioasă, chiar tr poți alege cu ceva util, de la bluze de bumbac, de exemplu, la hibiscus. Dar, pentru orice trebuie să negociazi din greu.

Din activitatea ta pe AFA înțeleg că ai mai fost odată în Egipt. Dar Hurghada în decembrie nu seamănă de loc cu Valea Nilului în aprilie. Atenție la îmbrăcăminte și protecția solară (pălării, creme, etc.) și să nu lipsească apa în cantități suficiente la orice plecare de pe vapor sau din hotel. Sunt momente ale zilei și locuri în care se pot depăsi 40 grade.

Îți urez o excursie fără cusur și aștept impresii.

LA CMR Croaziera Nil, ce să nu ratez? - scris de CorinaP18 în secțiunea [CMR EGIPT]
gianimary, 18.02.22 09:38»@nicole33: Eu cred ar trebuii recomandate locatiile care corespund cererii. Daca familia are copii, ce rost are sa recomandam locatii fara atractii pentru copii? Zic si eu.
LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
gianimary, 18.02.22 09:34»@skodafabiacombi: Este vorba despre hotelul de la Barajul Floroiu? Urcare prin Valea Draganului, jud. Cluj sau drum complet reconditionat de la E60 Bucea-Bulz-Remeti-Baraj Floroiu? Acolo este Hotel Art 1000. Este foarte faina locatia. Noi fiind din zona nu ne-am cazat acolo. Dar am vazut ca are grad de ocupatie mare.
LA CMR Cazare zona montana - scris de laura 1 în secțiunea [CMR ROMÂNIA]
pagină generată în 0.195307016373 sec
[C] Copyright 2008-2023 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată